Doğuma Hazırlık Kızımın adında kararsız kaldım😞

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Prensess001

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
12
4
1
31
Merhaba bayanlar kızıma Hifa adını mı yoksa Hifa Nur adını mı koyayım çok kararsızım. fikirlerinizi öğrenebilir miyim?

Bence ikisi de kulağa hoş gelen isimler değil

Hifa bana fifa yi cagristirdi yanlis anlamayinda bencede 3. bir isim dusunebilirsiniz illa bunlardan biri diyorsaniz hifa nur daha iyi
Fifa dedin de sağ salimde fifi vardı zencilerin yediği o geldi aklıma

Ben düşündüm de eşim istemiyor koyarsan yayına Nur koy ya da Hifa olsun sadece diyor o yüzden kararsızım
Soyadını o koyuyor, adını da sen koy. Sen taşıyorsun bebeği. Hifa hoş bir isim değil gibi. Nur değil de atıyorum Yağmur Hifa olabilir, Selin Hifa olabilir. Kız büyüdüğünde neden adımı böyle koydunuz diye ağlamasın

Hifa ortak kararımız sebepte hikayesi çok etkilendik hoşumuza da gitti o yüzden koyuyorum zaten yoksa bi zorlama yok Sadec e 2 isimden pek hoşlanmıyor eşim yoksa ben İnci hifa düşünüyordum o yüzden kararsızım yine de teşekkür ederim

Tabi ki öyle Zaten Hifâ ortak kararımız eşim Sadec e 2 isim istemiyor koyarsan Nur ekle dedi ben de kararsız kaldım o yüzden Nur eklesem mi eklemesem mi hangisi daha ho s olur diye
Tabi ki saygi duyuyorum, zevk tercih meselesi ama bence 2 alternatifi de bir daha gozden gecirin

He zorlama olmamasına sevindim :)) benim eşimde iki isim sevmiyor ama benim de iki ismim var oğlumuzun da iki ismi olacak diyorum :)

Her hikayesi etkileyici ismi çocuğumuza koyacak olsak ben de doğacak oğlumun adını Çiçi koyardım. Hem öz Türkçe. Ama bakın kulağa ne kadar saçma geliyor değil mi? Hifa da aynen öyle işte.

Bana çok ilginc geliyor Hifa ismi. Ama isimlerin arkasına Nur yapıştırlmasını hiç hoş bulmuyorum, o yüzden tek Hifa olsun.

Başka bir forumda böyle bir yoruma denk geldim:

---- alıntı-----
Hifa Hatun diye bir hanım sahabe gerçekten var mı dinimizde?
Internetteki bilgi kirliliğinden dolayı bu konuda pek emin olamıyorum.

Nureddin Yıldız'a da böyle bir soru sorulmuş mesela...
Soru:
Hifa hatun adında bir hanım sahabinin hikâyesinden etkilenerek doğacak olan kızıma Hifa ya da Hifanur adını koymayı düşünüyorum anlamı nedir dinen uygun mudur? Gerçekte böyle bir hanım sahabi var mıdır?
Cevap:
Bu hususta bir bilgimiz yoktur. Elimiz altındaki kaynaklardan da böyle bir bilgi edinemedik.

Ben de araştırma yapmaya çalıştım tabii ki.
Yabancı kaynaklarda Hifa Hatun diye birinden hiç bahsedilmiyor...
Hz. Suheyb'in hayatını çeşitli dillerde okudum. Ne Hifa diye birinden, ne de bir eşten bahsediliyor.
Türk kaynaklarında ise bir tek Halit Ertuğrul'un bir romanında bahsedildiğini bulabildim.
Daha sonra o kitapta yazanlar internette paylaşılmış tabi.

Bu konuda bilgisi olan birinden duymak isterim.
Şimdiden teşekkür ederim.

---alıntı----

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…