• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın arkadaşları

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
53
40
Arkadaşlar merhaba bi konuda fikrinizi almak istiyorum 8 yaşında bi kızım var malum yaz tatili oynamak istiyor dışarda yalnız oynayacağı arkadaş grubu 13-14 yaş grubu ve ahlak olarak beğendiğim çocuklar değil ama kızıma da kıyamıyorum göndermemek haksızlık gibi geliyor siz olsanız müsade eder miydiniz ?Ben çocukluğunu yaşasın derken çok mu abartıyorum ?aynı yaşlarda çocuğu olan anneler neler yapıyorsunuz?

Bence kendi yaşadığım grubunda çocuklarla arkadaşlık etsin. Gerekirse okul arkadaşlarına falan gidin. Kendimden biliyorum büyük kızların çok zararı dokunmuştu bana.
Ayyyy işte benim hiç büyük arkadaşım yoktu bilmiyorum o yüzden kestiremiyorum sonuçlarını mesela nasıl zararlar

Ahlak olarak beğenmiyorsam ben de çıkarmıyorum. Ben oynuyorum, kafasını dağıtıyorum aklı orada kalmasın diye. Bir iş çıkarıyorum onun eşlik edebileceği. Parka gidiyoruz, kaydırak, salıncak, futbol ben de atlayıp zıplıyorum. Anlık tanıştığı çocuklarla masa oyunları oynuyor vs. İleri seviye sosyal zaten. Daha fazlasına hiç gerek yok. Okuldan yakın arkadaşları evimize yakın olduğundan sorun yok. Ama biri var ki yan binamızda. Annesiyle çok iyi olmamıza rağmen çocuklarımız görüşmüyor, sizinkile aynı sebepten.

Yakın hissettiğiniz arkadaşı yok mu hiç okuldan, kurstan? Haftada bir buluşsanız?

Arkadaşlar merhaba bi konuda fikrinizi almak istiyorum 8 yaşında bi kızım var malum yaz tatili oynamak istiyor dışarda yalnız oynayacağı arkadaş grubu 13-14 yaş grubu ve ahlak olarak beğendiğim çocuklar değil ama kızıma da kıyamıyorum göndermemek haksızlık gibi geliyor siz olsanız müsade eder miydiniz ?Ben çocukluğunu yaşasın derken çok mu abartıyorum ?aynı yaşlarda çocuğu olan anneler neler yapıyorsunuz?

yollamam kesinlikle

benim kuzenim benden uc yas buyuktu kendi yapmadigi butun pis isleri kucuk oldugumuz için bize yaptirirdi, bilmedigimiz icin yapardik biz de

pis derken de mesela soluncan falan toplatiyodu ama o kizlar ne yaptirir ne ister ne bekler bilemeyiz, kiziniz hayir diyemeyebilir kendini kabul ettirmek için

Dışarda yalnız oynamalar kalmadı sanıyordum :KK64:

7 yaşında kızım var.
O yaş grubu çocuklarla oynarken gözüm üzerinde oluyor.

Oyunu büyükler kuruyor
Kendilerine güzel görevler
Miniklere beğenmedikleri görevleri veriyorlar.
İstediklerini yaptırmak için oyundan atmakla
Yalnız bırakmakla tehdit edebiliyorlar.
Baskı kuruyorlar.
Küçükleri birbirlerine kışkırtabiliyorlar.
Evcilik oyununu küçükler gibi oynamıyorlar.

Gözlemlediklerim bunlar.

He bi de değişik kelimeler, el hareketleri vs öğretebiliyorlar.

Düşün bunlar benim orda olduğum halde olanlar

Ahlak olarak beğenmiyorsam ben de çıkarmıyorum. Ben oynuyorum, kafasını dağıtıyorum aklı orada kalmasın diye. Bir iş çıkarıyorum onun eşlik edebileceği. Parka gidiyoruz, kaydırak, salıncak, futbol ben de atlayıp zıplıyorum. Anlık tanıştığı çocuklarla masa oyunları oynuyor vs. İleri seviye sosyal zaten. Daha fazlasına hiç gerek yok. Okuldan yakın arkadaşları evimize yakın olduğundan sorun yok. Ama biri var ki yan binamızda. Annesiyle çok iyi olmamıza rağmen çocuklarımız görüşmüyor, sizinkile aynı sebepten.

Yakın hissettiğiniz arkadaşı yok mu hiç okuldan, kurstan? Haftada bir buluşsanız?
Yani hergün parka götürüyorum aslında da ben yumuşak yüzlüyüm sanırım

Bir tanıdığın kızına korkunç hikayeler anlatıp baya bir korkutmuşlardı büyükler. Oynamaya başladıktan sonra günden güne çocuk içine kapandı. Öfke krizleri başladı. Sürekli ağlamalar, bağırmalar, ani çıkışlar başladı. Asla yalnız kalmak istemiyordu. Çocuk tek başına odasına gidip gelemiyordu bile. Bir sorun var çocukta görüyoruz ama anlatmıyor. Oyunlarla falan konuşturmaya çalışıyoruz ama yok ağzından laf alamadık. Bir süre sonra yalnız kalınca bana melekleri, cinleri, kıyameti sordu. O zaman anladık büyük arkadaşların zararını. Malum korku filmlerinden birini anlatmışlar. Bana izledin mi diye sordu. Bir daha izin verilmedi görüşmelerine. Benim çocukluk anılarımda da büyük kızların bu kötülüğü var. Genel olarak o yaş grubunun ilgi alanı oluyor sanırım. Bende korkuyordum anlattıklarında ama dinlemekten de kalmazdım :KK17:

Benzer durum benim basimda da var ama tabi daha küçük yaş versiyonu ne yaptım ne ettiysem o arkadaşından men edemedim hatta en iyi arkadaşım o diyip sinirlerimi iyice ziplatiyor.Cocugum onunla arkadaşlık yaptığından beri abuk sabuk laflar ediyor küfür öğrenmiş bende takip edeyim konuyu ben başaramadım yapabiliyorsaniz uzak tutun onlardan

bu arada parka goturmek yerine imkaniniz varsa spora ya da müziğe yonlendirmenizi tavsiye ederim, belediyelerin ücretsiz kurslari oluyo genelde, hatta ingilizce resim akil oyunları drama vs vs bi sürü ayri kurs da acilabiliyo

bi keman ya da yan flüt calmaya calissa hem oyalanir hem cevresi değişir hem akli o kadar celinmez

"samdan, post: 56794378, member: 834752"]bu arada parka goturmek yerine imkaniniz varsa spora ya da müziğe yonlendirmenizi tavsiye ederim, belediyelerin ücretsiz kurslari oluyo genelde, hatta ingilizce resim akil oyunları drama vs vs bi sürü ayri kurs da acilabiliyo

bi keman ya da yan flüt calmaya calissa hem oyalanir hem cevresi değişir hem akli o kadar celinmez[/QUOTE]küçük bebeğim var bu sene ama seneye kesinlikle düşünüyorum bu sene biraz ihmalkar davrandım kurs konusunda aman evde bize doysun dedim kardeşini kıskanmasın diye ama seneye kesin düşünüyorum

"samdan, post: 56794378, member: 834752"]bu arada parka goturmek yerine imkaniniz varsa spora ya da müziğe yonlendirmenizi tavsiye ederim, belediyelerin ücretsiz kurslari oluyo genelde, hatta ingilizce resim akil oyunları drama vs vs bi sürü ayri kurs da acilabiliyo

bi keman ya da yan flüt calmaya calissa hem oyalanir hem cevresi değişir hem akli o kadar celinmez
küçük bebeğim var bu sene ama seneye kesinlikle düşünüyorum bu sene biraz ihmalkar davrandım kurs konusunda aman evde bize doysun dedim kardeşini kıskanmasın diye ama seneye kesin düşünüyorum[/QUOTE]

kucuk bebek varsa normal o zaman böyle dusunmeniz, insallah biraz daha idare edebilseniz okul acilcak zaten. sonra da istediğiniz gibi faaliyetlere yonlendirirsiniz

Back
X