• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın başkasının çantasından para alması

Kızım ilkokula başladı bu sene ve dönemin başından beri arkadaşlarının çantasından para alıyor habersiz, kaç kere konuştuk öğretmeni ayrı biz ayrı ama değişmiyor çocuk huyundan vazgeçmiyor, uzmana götürdük büyüdükçe geçer diyor ama ben o kadar sakin olamıyorum, öğretmenin her söylediğinde yerin dibine giriyorum sınıfta adı hırsıza çıktı, birşey kaybolunca kızımın üzerine kalıyormuş
Ve giç laf dinlemiyor yapmadan anlamıyor, hadi bu durum çoğu çocukta oluyor ama hırsızlık durumu önemli
Ceza veriyorum, konuşuyorum eşimde öyle ama olmuyor yani her defasında tamam yapmıcam diyor ama yapıyor
2 sene kreşe, 2 yıl anaokuluna gitti hiç böyle huyları yoktu. Sınıfındaki çocuklar da biraz yaramaz ve şımarık, anlamıyorum niye böyle oluyor
Ne olur akıl verin ya, nasıl düzelir bu durum
Bu cocuk bırınden bu olayı gormus acaba bırısı buna cuzdanından ya da cantasından para verdı mı ya anneanne babaanne gel kızım al dedı mı yanı bunu suc degılde normal bırsey gıbı ogrenmıs olabılır. Benım yegenıme halam gel kızım cantama bak karıstır paraları bul dıye dıye kızı alıstırmıs sonra kız her gelının cuzdanını cantasını acardı. Cunku yanlıs olarak ohtenmedıgı ıcın sonra bunu bı sekılde unutturduk da bılmıyorum yenıden nuks eder mı. Sızın cocugunuz da bu yaz tatılınde unutur aslında yanlıs bırsey oldugunu bı sekılde anlatmanız lazım. Ya da uzun sure canta tarzı seylerden uzak durması lazım. Ama buyuyunce gecer ıfadesı dogru suan ahlak kurallarının farkında degıl.

Eşiniz cocugunuza cok bagrıyor , sızde ona ceza vererek sevdıgı esyaları elınden aldıgınızı yazmıstınız.
Cok sınırlıyım dıyorsunuz.
Hep soylenıyor cocuklar yoku bılsın dıye , evet buna kısmen katılıyorum ama eger benım olanaklarım varsa bundan cocugum maddı olarka yararlanması gerekıyor dıye dusunuyorum. Yanı cocugu baktırmam , evet her ıstedıgını o anda almam ama alırım yanı mutlaka sonrasında. Veya alması ıcın fırsat yaratırım kumbara yapar bende yuksek meblaglar atarım kı toparlasın ve sevkı kırılmasın dıye . Ama yemek veya ıcmek ıcın ıstedıgı herseyı alırım ıkıletmem.Sızın almadıgınız seyler ne?

eşinle aran nasıl yüksek sesle tartışmalarınız çok oluyor mu?
çocuk bundan etkileniyor olabilir mi?
Oluyor_du ama artık dikkat ediyoruz, zaten çocukta suç yok ki suç ya eşimde ya bende hiç bir çocuk durup dururken böyle olmaz

Çözemiyoruz işte, internette ne okuduysan yapıyorum, pedagog ne söylediyse yapıyorum, öğretmeni de o şekilde
Ama olmuyor yani değişmiyor
Bir tane arkadaşı var annesi ve babası boşanmış kız ve her istediği yapılmış, kızım onu çok seviyor ama kız benim kızıma o şekilde değil, kızım hareketlerini oldum olasıya sevmedim
Bir kere bize geldiler kızım o kadar yaramazlık yaptı ki anlatamam, o kızla geçen sene de aynı sınıftaydı huyu çok bozuldu kızımın tanıyamıyorum onu
Uslu ve sakin olan çocukların yanında da sakin oluyor kızım ama o kıza takıntılı öğretmeni de aynı şeyi söylüyor

Çocuğunuz parayi ne yapıyor?

Oluyor_du ama artık dikkat ediyoruz, zaten çocukta suç yok ki suç ya eşimde ya bende hiç bir çocuk durup dururken böyle olmaz
Bir yerlerde hata yaptığınızı biliyorsunuz ama göremiyorsanız hep beraber uzmana başvurun.
Eşinizin ve sizin de yardıma ihtiyacınız var bence.
Tabii farklı bir psikoloğa gidin.
Belli ki bu gittiğiniz kişinin tavsiyeleri normal değil.

Eşiniz cocugunuza cok bagrıyor , sızde ona ceza vererek sevdıgı esyaları elınden aldıgınızı yazmıstınız.
Cok sınırlıyım dıyorsunuz.
Hep soylenıyor cocuklar yoku bılsın dıye , evet buna kısmen katılıyorum ama eger benım olanaklarım varsa bundan cocugum maddı olarka yararlanması gerekıyor dıye dusunuyorum. Yanı cocugu baktırmam , evet her ıstedıgını o anda almam ama alırım yanı mutlaka sonrasında. Veya alması ıcın fırsat yaratırım kumbara yapar bende yuksek meblaglar atarım kı toparlasın ve sevkı kırılmasın dıye . Ama yemek veya ıcmek ıcın ıstedıgı herseyı alırım ıkıletmem.Sızın almadıgınız seyler ne?
Dışarıya çıktığımız zaman çok fazla şey istiyor mesela 1 tane oyuncak tarzı birşey alıyorum, toka alıcaz mesela 1 tane seç kızım diyorum
Abur cubur zaten yasak şeker, gazoz, kola gibi
Bilmiyorum ne doğru ne yanlış, çocuğumu koruyalım derken daha mı kötü yapıyorum
Dövmüyorum ama yaptığı hatayı anlaması için ceza veriyorum ne yapılabilir başka ne zor şu an çok zorlanıyorum

Bu cocuk bırınden bu olayı gormus acaba bırısı buna cuzdanından ya da cantasından para verdı mı ya anneanne babaanne gel kızım al dedı mı yanı bunu suc degılde normal bırsey gıbı ogrenmıs olabılır. Benım yegenıme halam gel kızım cantama bak karıstır paraları bul dıye dıye kızı alıstırmıs sonra kız her gelının cuzdanını cantasını acardı. Cunku yanlıs olarak ohtenmedıgı ıcın sonra bunu bı sekılde unutturduk da bılmıyorum yenıden nuks eder mı. Sızın cocugunuz da bu yaz tatılınde unutur aslında yanlıs bırsey oldugunu bı sekılde anlatmanız lazım. Ya da uzun sure canta tarzı seylerden uzak durması lazım. Ama buyuyunce gecer ıfadesı dogru suan ahlak kurallarının farkında degıl.
Ben çalıştığım için çocuğumun ne yaptığını göremiyorum fakat evde habersiz çanta karıştırılmaması gerektiğini söylüyoruz sürekli

Ben çalıştığım için çocuğumun ne yaptığını göremiyorum fakat evde habersiz çanta karıştırılmaması gerektiğini söylüyoruz sürekli
Bence sız onun ustunde durun gercekten. Evden haberdar olmanız lazım bunu cozmenız ıcın.

Zor bir durum insallah yakın zamanda soruna çare bulunur
Kızım 3.sınıftayken bir Arkadaşı okula getirdikleri oyuncakları , kalemleri vs alıp, geri istendiğinde benim diyerek vermiyordu herkes biliyordu gerçeği. Dediğiniz gibi kimin bir şeyi yok olsa o çocuktan biliniyordu. Biz sınıftan ayrıldık ama umarım düzelmiştir o çocuk da. Benim gözlemlediğim annesi aşırı otoriter sert bir kadındı ve bünün çocuktaki tezahürü olarak düşündüm hep
Bence siz de, daha fazla ve daha doğru bir yardım alabileceğiniz bir uzmana götürmelisiniz yavrunuzu, umarım normale döner geçmiş olsun
Ben de biraz otoriterim farkındayım
Baba rolü bende, ama inanın onun iyiliği için yokluğu bilsin diye her istediğini almıyorum şımarık bir çocuk olmasın diye, abur cubur yasak gazoz kola şeker gibi
Ama onunla vakit geçirmeye çalışıyorum etkinlik yapıyorum sürekli sevdiğimi söylüyorum babası da öyle
Ne yapıcaz şaşırdık kaldık

Çözemiyoruz işte, internette ne okuduysan yapıyorum, pedagog ne söylediyse yapıyorum, öğretmeni de o şekilde
Ama olmuyor yani değişmiyor
Bir tane arkadaşı var annesi ve babası boşanmış kız ve her istediği yapılmış, kızım onu çok seviyor ama kız benim kızıma o şekilde değil, kızım hareketlerini oldum olasıya sevmedim
Bir kere bize geldiler kızım o kadar yaramazlık yaptı ki anlatamam, o kızla geçen sene de aynı sınıftaydı huyu çok bozuldu kızımın tanıyamıyorum onu
Uslu ve sakin olan çocukların yanında da sakin oluyor kızım ama o kıza takıntılı öğretmeni de aynı şeyi söylüyor

şu an suçu başka bir çocuğa/aileye yüklüyorsunuz farkında olmadan.
o sınıfta bir sürü çocuk var ama bu kızdan etkilenen bir tek kızınız.
siz bunun sebebini bulmalısınız.
onu zayıf yapan ne?
bunu da tek başınıza yapamazsınız.
her çocuk psikoloğu da iyi olmuyor.
mümkünse oyun terapisi yapan birini araştırın, kızınızın yaşını düşününce daha çok fayda görürsünüz.
çocukların sınırları olmalı.
her sınır koyulan çocuk çalsaydı ohooo... kendinizde sınır koyma anlamında suç aramayın. ev ortamının huzuru ve sizin huzurunuz, birbirinizle iletişiminiz önemli.
sınırlardan ziyade bunlara odaklanın.

şu an suçu başka bir çocuğa/aileye yüklüyorsunuz farkında olmadan.
o sınıfta bir sürü çocuk var ama bu kızdan etkilenen bir tek kızınız.
siz bunun sebebini bulmalısınız.
onu zayıf yapan ne?
bunu da tek başınıza yapamazsınız.
her çocuk psikoloğu da iyi olmuyor.
mümkünse oyun terapisi yapan birini araştırın, kızınızın yaşını düşününce daha çok fayda görürsünüz.
çocukların sınırları olmalı.
her sınır koyulan çocuk çalsaydı ohooo... kendinizde sınır koyma anlamında suç aramayın. ev ortamının huzuru ve sizin huzurunuz, birbirinizle iletişiminiz önemli.
sınırlardan ziyade bunlara odaklanın.
Ben tamamen o yüzden demiyorum ama 2 sene kreşe gitti ve 1 sene anaokuluna gitti gayette güzeldi ve şikayet almıyorduk bu sene başladı ve evet sınıfındaki ortam çok kötü bunu birtek ben söylemiyorum
Birbirine vuran küfür eden var yani, küfür bilmeyen kızım sınıfta küfür öğrenmiş, biz evde salak manyak gibi kelimeler bilr kullanmayız, gayet aklı başında olan çocuklarla güzel vakit geçiriyor gözlemliyorum kızımı
Sınırdan ziyade huzurunuz önemli demenize katılıyorum, biraz fazla sinirliyim ve bunun yansıdığını düşünüyorum

Benim kardeşim de 2 yıl kreş 2 yıl anaokulu a gitti annesi çalışmadığı halde. Sonuç sizin çocugunuz gibi. Her yerden birşeyler çalıyor ama bebeklikten annesi alıştırmıştı, bir de arkadaşları ne alıyorsa sırf özenmesin diye istemeden herşeyi pahalısı alındı sırf gösteriş olsun diye, bu yüzden kardeşim doyumsuz biri oldu. Çalınan paralarla da kendi ihtiyacı olmadığı için arkadaslarına pahalı hediyeler alıyormuş. Büyüdükçe de arttı bu durum, hiç de geçmedi yani. Ev içinde babası taviz veriyor olabilir mi acaba

Kızım ilkokula başladı bu sene ve dönemin başından beri arkadaşlarının çantasından para alıyor habersiz, kaç kere konuştuk öğretmeni ayrı biz ayrı ama değişmiyor çocuk huyundan vazgeçmiyor, uzmana götürdük büyüdükçe geçer diyor ama ben o kadar sakin olamıyorum, öğretmenin her söylediğinde yerin dibine giriyorum sınıfta adı hırsıza çıktı, birşey kaybolunca kızımın üzerine kalıyormuş
Ve giç laf dinlemiyor yapmadan anlamıyor, hadi bu durum çoğu çocukta oluyor ama hırsızlık durumu önemli
Ceza veriyorum, konuşuyorum eşimde öyle ama olmuyor yani her defasında tamam yapmıcam diyor ama yapıyor
2 sene kreşe, 2 yıl anaokuluna gitti hiç böyle huyları yoktu. Sınıfındaki çocuklar da biraz yaramaz ve şımarık, anlamıyorum niye böyle oluyor
Ne olur akıl verin ya, nasıl düzelir bu durum
bir pedagoğa gitmelisiniz ,benim amcamın kızında da o yaşlarda vardı biz kleptomani zannediyorduk sonradan geçti bu durum..profesyonel bir yardım alın ki bu durum pekişmeden kleptomaniye dönmeden dönülebilsin derim..

Alanında isim yapmış,oyun terapisi uygulama yetkisi olan,gerçek bir uzmandan profesyonel destek alın.
Bu konu sizin tek başınına çözebileceğiniz boyutu aşmış.
Siz de sinir ve öfkenizi yatıştırmak,uygun yollarla deşarj olmak için psikolojik destek alın.
Hatta aile terapisi almanız çok daha iyi olur.
Aile dinamiklerinizin ve ebeveyn tutumlarınızın düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çözümsüz bir sorun değil,sadece doğru uzmanı bulmak ve ailece çaba göstermek lazım.

Ben tamamen o yüzden demiyorum ama 2 sene kreşe gitti ve 1 sene anaokuluna gitti gayette güzeldi ve şikayet almıyorduk bu sene başladı ve evet sınıfındaki ortam çok kötü bunu birtek ben söylemiyorum
Birbirine vuran küfür eden var yani, küfür bilmeyen kızım sınıfta küfür öğrenmiş, biz evde salak manyak gibi kelimeler bilr kullanmayız, gayet aklı başında olan çocuklarla güzel vakit geçiriyor gözlemliyorum kızımı
Sınırdan ziyade huzurunuz önemli demenize katılıyorum, biraz fazla sinirliyim ve bunun yansıdığını düşünüyorum

Bence okul da degistirin. Daha nezih bir okula vermeyi dusunmez misiniz? (maddi gucunuz varsa tabi)

Back
X