kızımın boy ve kilosu normalin üstünde sizce sorun olurmu

arkadaşlar temmuz 2010 doğumlu yani 2.5 yaşını 1 ay geçti daha bir kızım var. anne babada önemli oldugu için yazıyorum eşimde bende uzun boyluyuz mesela ben 1,70 boy 72 kilo eşimde 190 boy 105 kilo kızımız için endişeleniyoruz bi doktora götürsekmi diyoruz ilerde bizi suçlarmı acaba şu anda 23 kilo ama aslında şişman durmuyor iri duruyor sadece. görenler o kiloyu tahmin etmiyor mesela... ama boyuda fazla 105 cm. sizce kızımın kilosu çokmu fazla özellikle bu yaşta çocugu olanlar yada o yaştaki kilosunu hatırlayanlar yazabilirlermi?
teşekkür ederim..

canım benim kızım da 2010 mayıs doğumlu. 17 kg ve 100cm.belki biraz daha geçmiştir boyu. benimki de standartların üstü. ancak normalde kızım ekmek hiç yemiyor bebekliğinden beri hiç yemiyor. bunun yaşıtları normal yemek yanında ekmek yiyor ama benim kızım yaşıtları gibi yemek yemiyor. hala çorba içiyor öğünlerde,bazen sevdiği yemekler olursa patates yemeği, makarna gibi az onlardan yiyor. ama bir omlet yapayım diyemiyorum ona. ya da ona özel bir köfte yapayım diyemiyorum. bunun dışında süt ve ayran çok içiyor ve meyve tabi. doktora sordum fazla mı kilosu diye. hayır takılma bunlara dedi. zaten abartı bir şey yemiyor ki çocuğum da abur cubur yok mesela. kola eve almam bile. sadece çikolata yiyor onu da dengelemeye çalışıyorum. biraz genetik bir olay. boyu da uzun olduğu için ben çok takılmıyorum. çünkü zararlı bir şey yemiyor.

Benim kuzenim(erkek) 9 yaşında 25 kilo, ama bi kuzenim(kız) daha var o da 4. sınıf 48 kilo :)

Bi doktora götürün bence ne olur ne olmaz.

Benim kuzenim(erkek) 9 yaşında 25 kilo, ama bi kuzenim(kız) daha var o da 4. sınıf 48 kilo :)

Bi doktora götürün bence ne olur ne olmaz.

işte bu biraz ailenin beslenme alışkanlıklarıyla ilgili. benim teyzemin kızı 15 yaşında o doğduğunda ben liseye gidiyordum ve bebekliğinden beri biliyorum yani gelişimini. hep döner yedi yemeklerde, kolasız oturmadı masaya...teyzem de iyi bir şey yaptığını sandı bilemiyorum artık şimdi kız obez olma yolunda. ve kilo vermesi çok çok çok zor....bir kere çocukluktan gelme bir şey. üstüne yapışıyor kilo

canım çok hoşsun.Rabbim can sağlığı versin evlatlarımıza.
demek yumurtayı çok seviyor kuzum benim :31:
eminim çok tatlıdır. Bizimkide çok iştahsız yese diye uğraşıyoruz.
Sen evdeyken gün içinde neler yiyor peki?
oğlumda bazen 2 yumurta yer,tahin pekmez,bir tabak çorba,meyve
sanırım seninkinin miktarları biraz fazla.ekmek ve makarna yemez.
ortalarda seyrediyor kilosu.
Sizinki genetik ve hareketsizlikten kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Biraz hareketlense,bizimki ev içinde bile beş dakika durmuyor.Bende otursa da
biraz kilo alsa diye hevesleniyorum.
İnşallah kötü bişey çıkmaz.yavrun diyetle ve sporla verir

bulgur pilavı pirinç pilavı makarna süt yumurta kıyma ve tavuk hastası... bunlardan bir tabak yemezse sofradan kalkmıyor. yarım tabak koyuyorum biraz daha koy anneeeee diyor kalmadıki diyorum sandalyeye çıkıp tencereye bakmaya çalışıyor :))) haaa bu arada kuru fasulyeyide çok sever karnabahar pırasa ve kabağıda çok sever ıspanağıda sever hepsini seviyo işte yaaa sevmediklerini yazayım bari kek pasta kurabiye kakaolu şeyleri ağzına koymaz yeşil fasulyeyi yemiyor bide her meyveyi yemiyor en çok kivi portakal yazında karpuz yiyordu.
börek, kıymalı pide yada poğaça öyle şeyleride yemeyi sevmez yemesi zorya işte kızımın işi gücü kaşık kaşık yemek yemek, o bir tabak yemeğide önünden alamıyorum. jelibonu çok seviyordu inanın onu bile bazen çöpe atıyorum doktor liste verirse bakıcıya vericem bunlar yasak dicem vebali üstüne bunlardan verme lütfen biraz ciddiye al dicem.

bulgur pilavı pirinç pilavı makarna süt yumurta kıyma ve tavuk hastası... bunlardan bir tabak yemezse sofradan kalkmıyor. yarım tabak koyuyorum biraz daha koy anneeeee diyor kalmadıki diyorum sandalyeye çıkıp tencereye bakmaya çalışıyor :))) haaa bu arada kuru fasulyeyide çok sever karnabahar pırasa ve kabağıda çok sever ıspanağıda sever hepsini seviyo işte yaaa sevmediklerini yazayım bari kek pasta kurabiye kakaolu şeyleri ağzına koymaz yeşil fasulyeyi yemiyor bide her meyveyi yemiyor en çok kivi portakal yazında karpuz yiyordu.
börek, kıymalı pide yada poğaça öyle şeyleride yemeyi sevmez yemesi zorya işte kızımın işi gücü kaşık kaşık yemek yemek, o bir tabak yemeğide önünden alamıyorum. jelibonu çok seviyordu inanın onu bile bazen çöpe atıyorum doktor liste verirse bakıcıya vericem bunlar yasak dicem vebali üstüne bunlardan verme lütfen biraz ciddiye al dicem.

yemek yemesi güzel bir şey ama seçenekler çok iyi değil. o zaman yapmayacaksın bu kadar basit bence. siz de yemeyeceksiniz o da...

Merhaba Allah kızınızı size bağışlasın.Benim yiğenim var 5,5 yaşında şu an 127 cm ve 34 kilo doğduğundan beri böyle iri yapılı hem boy hem kilo olarak.Size çekmiş bence kızınız sizde uzun yapılıymışınız.Benim kızım 2009 temmuz doğumlu 100 cm boyu kilosu da 17 kg.Eşim ve ben öyle yapılı değiliz.Bence sorun etmeyin ama yediğine dikkat edin yiğenim mesela çok iştahlı benden fazla yiyor yengem o yüzden eve abur cubur almıyor.

Benım buyuk oglumda 2010 doğumlu 17 kılo 105cm

Bana da uzunlugundan dolayı zayıf gelıyor

Sızın kı de masallah tombişmiş:38:cok severım öyle cocukları ama saglıkları daha onemlı tabı

Spora gonderın yuzmeye fılan hareketlenır ben bır kac yerı aramıstım alıyorar 3 yas

bu arada jelibon çok sağlıksız bir şey yedirmeyin çocuklarınıza.Ben kızıma jelibon,bonibon,cips danone,hazır kek,kola gazlı içecekler,meyve suları hiç almam.Meyve suyunu kendim yaparım.yazdan buzluğa koyuyorum vişne,erik,kızılcık,üzüm onları pişiriyorum.Köy yumurtası yedirmeye özen gösteriyorum birçok şeyi ev yapımı yedirmeye gayret ediyorum.Çünkü günümüzde hazır gıdalar çok zararlı kızlarda yumurtalıklara zarar veriyor,erkeklerde de sperm sayısını düşürüyor.Çocuklarda erken ergenlik bunlardan kaynaklanıyor.Herşeyi ev yapımı bulmak zor ama en azından birçoğunu temin edebiliriz.Allah çocuklarımıza sağlık versin.

arkadaşlar temmuz 2010 doğumlu yani 2.5 yaşını 1 ay geçti daha bir kızım var. anne babada önemli oldugu için yazıyorum eşimde bende uzun boyluyuz mesela ben 1,70 boy 72 kilo eşimde 190 boy 105 kilo kızımız için endişeleniyoruz bi doktora götürsekmi diyoruz ilerde bizi suçlarmı acaba şu anda 23 kilo ama aslında şişman durmuyor iri duruyor sadece. görenler o kiloyu tahmin etmiyor mesela... ama boyuda fazla 105 cm. sizce kızımın kilosu çokmu fazla özellikle bu yaşta çocugu olanlar yada o yaştaki kilosunu hatırlayanlar yazabilirlermi?
teşekkür ederim..

allah bağışlasın kızınızı.
benim kızımda 2010 ekim dogumlu
şuanda kilosu 16 boy 91
doktorumuz bu kiloya bile fazla diyor
sizi üzmek istemem ama kızınızın degerleri obeziteye giriyor,doktora götürmelisiniz 23 kilo çok çok fazla

şimdi diger yazdıklarınızı da okudum
bence ertelemeyin neden 1 ay sonra götürücem diyorsunuz ki
anne baba boylu yapılı olabilir,boyu sıkıntı yapmayın
dogum kilosuda benim kzıımla aynı 52 cn boy 3,460 gr dogmuşdu

kızım ağustos 2010 doğumlu. hafta sonu merak ettim boyunu kilosunu ölçtüm. boyu:90 cm kilosuda 14.5 kg.
bence bir doktora görünmenizde fayda var.

Yanlış anlamayın biz fazla gibi geldi.19 yaşındayım ben ailem kısa boylu ondan mıdır bilmiyorum küçük gösteriyordum hala gösteriyorum.
1.sınıfa başladıgımda 17 kiloydum.Ben anormaldim galiba.

Yeğenim de küçükken biraz topluydu şimdi boyu da uzadı ama maalesef 10 yaşında 60 kiloya yanaştı.Boyu da çok uzun değil.Bir götürün doktora okula başlayınca dalga geçerler filan özgüveni kırılır toparlayamazsınız sonra.Çünkü o yaş çocukları farkında olmadan çok acımasız olabiliyor.

Back
X