Kızımın eski annem babam vardı takınsı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

demsili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
77
8
36
İstanbul
Merhaba hanımlar
5,5 yaşında bir kızım var ve 3 yaş civarıydı bir iki kez anne benim başka annem babam vardı biliyomusun demeye başladı nasıl yani kızım dedim sizden önce başka annem ve babam vardı isimleri ayşe ve Murat tı dedi biz köyde yaşardık dedi önceleri pek ciddiye almadım çizgifilmlerden etkileniyor hayal kuruyor falan dedim şimdi 5 yaşında bu konuyu kendi açmıyor ama hala sorduğumuzda konu hiç değişmeden anlatabiliyor yaşadığı köyü annesini babasını kendisini onların öldüğüne ve sonra bizim çocuğumuz olarak doğduğunu idda ediyor inatla soruyorum karmaşık şekilde fire verirmi afallarmı acaba hayalmi kuruyor diye hiç taviz vermeden aynı şeyi şaşırmadan anlatıyor şaşırıp kalıyorum kimileri reankarnasyon falan diyor ama ben mantıkende dinende bu konuya inanmıyorum özellikle böyle bişeyle karşılaşan birileri varmı aranızda sizce neden böyle davranıyor anaokul öğretmeni kızımın hayalgücünün çokmfazla olduğuna ve bunu engellememem gerektiğini söylüyor bunu iyi bişey olduğunu söylüyor sınıftada bi kaç arkadaşına anlatmış bi fikri olan yazsın lütfen...

Merhaba hanımlar
5,5 yaşında bir kızım var ve 3 yaş civarıydı bir iki kez anne benim başka annem babam vardı biliyomusun demeye başladı nasıl yani kızım dedim sizden önce başka annem ve babam vardı isimleri ayşe ve Murat tı dedi biz köyde yaşardık dedi önceleri pek ciddiye almadım çizgifilmlerden etkileniyor hayal kuruyor falan dedim şimdi 5 yaşında bu konuyu kendi açmıyor ama hala sorduğumuzda konu hiç değişmeden anlatabiliyor yaşadığı köyü annesini babasını kendisini onların öldüğüne ve sonra bizim çocuğumuz olarak doğduğunu idda ediyor inatla soruyorum karmaşık şekilde fire verirmi afallarmı acaba hayalmi kuruyor diye hiç taviz vermeden aynı şeyi şaşırmadan anlatıyor şaşırıp kalıyorum kimileri reankarnasyon falan diyor ama ben mantıkende dinende bu konuya inanmıyorum özellikle böyle bişeyle karşılaşan birileri varmı aranızda sizce neden böyle davranıyor anaokul öğretmeni kızımın hayalgücünün çokmfazla olduğuna ve bunu engellememem gerektiğini söylüyor bunu iyi bişey olduğunu söylüyor sınıftada bi kaç arkadaşına anlatmış bi fikri olan yazsın lütfen...

Reankarnasyona ben de inanmıyorum.
Pedagoga götürdünüz mü?

Götürmediyseniz Yakın zamanda götürün bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır götürmedim söylediğim gibi biz sormasak anlatmıyor ama sorarsak unutmadan aynen anlatıyor öğretmeniyle paylaştım bu yaşlarda olabilir diyo ki sizin kızınız hayalgücü yüksek bi çocuk çok üstüne gitmeyin dedi bende üstelemedim ama kafama takıldı bu gece sizlerden de bi fikir almak istedim ilginiz için teşekkür ederim.

Çok ilginç ya.Ben de küçükken koltuğa ters oturup (kafam popomuzu koyduğumuz yerde bacaklarım da yaslandığımız yerde) biriyle konuşurmuşum.Geceleri avizenin etrafında beni döndürdüğünü söylermişim.
Şimdi gerçekmiş gibi az buçuk hatırlıyorum konuştuğumu.Silik silik. pedagoga götürün bence.
İleride benim kadar hayalperest olmasın :)

Çok ilginç ya.Ben de küçükken koltuğa ters oturup (kafam popomuzu koyduğumuz yerde bacaklarım da yaslandığımız yerde) biriyle konuşurmuşum.Geceleri avizenin etrafında beni döndürdüğünü söylermişim.
Şimdi gerçekmiş gibi az buçuk hatırlıyorum konuştuğumu.Silik silik. pedagoga götürün bence.

Sizinkide ilginçmiş gerçekten. Götürmeliyiz sanırım umarım sadece hayalgücünden kaynaklanıyordur bende pek akıllı sayılamam çünkü :)

çok korkunç değil mi bu ya..geceleri avizenin etrafında birinin seni döndürmesi..off okurken ben korktum şimdi cidden :)

benim kardesimin de bir hayali arkadasi vardi. ona neler neler derdi, beraber nerelere giderlerdi :) hic sormayin bence zamanla unutur. anlasilan anlattigi yalana kendi de inanmaya baslamis :)

konu saat itibariylede çok ürkütücügeliyor ama hiç normal bı durum değil reankarnosyon dıye bişeyin var olduğua ınanmıyorum zaten buküçücük böyle bisöylemn varlığından nasıl haberdar olsun gerçekten çok entresan bı durum bence uzmana götürmek yapılacak en doğru şey öğretmenının üstüne gitmeyin gibi söylemlerininde çok baştan savma olduğunu düşünüyorum

çok korkunç değil mi bu ya..geceleri avizenin etrafında birinin seni döndürmesi..off okurken ben korktum şimdi cidden :)

:60::60::60::60: hahahah
Hatırlasaydım ben de korkardım hatırladığım şey koltukta yatışım ve biriyle konuşmam.Ne konuştuğumu falan hiç hatırlamıyorum.Annemler anlattığında ben de korkmuştum gerçi.:1:

benim kardesimin de bir hayali arkadasi vardi. ona neler neler derdi, beraber nerelere giderlerdi :) hic sormayin bence zamanla unutur. anlasilan anlattigi yalana kendi de inanmaya baslamis :)

Banada biraz öyle geliyor çünkü anlatıyorum kızım herkes 1 kere Yaşar senin tek annen baban biziz falan diye tabi anlayacak yaşta değil kendi kurduğu hayal dünyasında yaşıyor işin kötüsü okulda arkaşüdaşına anlatmış bi kere oda annesine kadın geldi bana kızın evlatlıkmı diye sordun şaşırdım kaldım kızım babasına çekmiş sarışın ben ise esmerim ondanmı soruyor acaba dedim meğer kadın eski anne baba denince evlâtlık sanmış gülüyimmi ağlıyımmı bilemedim :44:

En kısa zamanda pedagoga götürün.Gerçi bir çocuk psikiyatristnden duyduğuma göre çocukların her söyledğine kafa takmamak lazım hı hı deyip geçmek lazım bazen demişti bu gibi durumlar için ama ben pipirikli bir insanım yinede öyle üstünde durmadan geçemezdm.

Bence devamli sormaniz olayi pekistirmis..ilk duydugunuzda gormezden gelneliydiniz.kendi ablatirsada. sadece dinleyip susmaliydiniz.eget gene devam ediyorsa pefagoga goturmeliydiniz.smdi herhalukarda goturmelisiniz.

Onların inanılmaz hayal güçleri var, ve gordukleri rüyaları onlar da hatirlayabiliyorlar.
belki ruyasinda görmüştür. Ruyadan etkilenip bilincaltinda hala olayi yaşatıyor olabilir.
biz burdan ne desek boş, bence ihmal edilebilir bir durum değil, Pedagog şart. Vakit kaybetmeyin.

Eğer bu bir hayalperestlik ise, başka hayalperest düşünceleri de var mı? Eğer yok ise ciddi bir durum. Kurgu bile olsa kendini alıştırması kötü.

Bence bir psikoloğa götürün.
Hayalgücünden kaynaklı diyeceğim diğer üyeler gibi çünkü ben de küçükken annemi korkutmak için az şey denememişim :1: Bir de bu açıdan bakın sizin ilgi gösterdiğinizi hissediyordur muhtemelen o yüzden anlatıyordur benim gibi şeytansa birazcık :1:

Merhaba hanımlar

Ustune gitmeyin.sakin.siz ustune gittikce sorular sordukca bir zamanlar sadce oyun olarak kurdugu birseye zamanla kendisi de inanmis durumda.durum bundan ibaret..siz sorgulamayin.unutacaktir.

Cocuklarin hayal dunyasi bizim sandigimizdan cok cok daha derindir..kucumsemeyin yine bunun farkinda olun gozlemleyin ama asla oturup ciddi ciddi sorguya cekmeyin.

Bununla ilgili yasadigim bircok ornek vrrebilirim size.1- kendim kucukken baska yerlerde yasadigimi soyler dururdum..*gayet normal psikolojide biriyim ;) 2-kiziniz yasinda bir ogrencim dersin ortasinda hickira hickira annem oldu babam oldurdu diye aglardi (kadin sag) 3-ablam kiziniz yaslarindayken ogretmenine annemin kendisini bicakla kovaladigini soylermis *annem gayet normal bi kadin dememe gerek yok sanirim.ablam simdi buna guluyor. 4-ablamin kizi okulda ablamin baska biriyle evli oldugunu ve aslinda onun oz baba ve annedsinin baskalari oldugunu soylermis :))

Bununla ilgili verebilecegim Akademik orneklere hic girmiyorum..

Veya.bir cizgi filmde izlemis ve kendisine uyarlamis olabilir..(her filmi izletmeyin vocugunuza..siz de onunla izleyin.bugun yetiskinlere bile kurulan tuzaklar varken o masum sandiginiz bircok cizgi filmde nasil mason tuzaklari oldugunu tahmin bile edemezsiniz)

cocugunuz belkide sadece bi ruya gordu.o yasta bir cocuk bazen ruya ve gercegi ayirt etmekte zorlanabilir.bu onum bilissel gelisimiyle alakali.ama asla bi problem degil.siz ustune giderseniz kendisi de gercek olduguna inanir.ve kafasi daha cok doner.buda en buyuk problem..

Banada biraz öyle geliyor çünkü anlatıyorum kızım herkes 1 kere Yaşar senin tek annen baban biziz falan diye tabi anlayacak yaşta değil kendi kurduğu hayal dünyasında yaşıyor işin kötüsü okulda arkaşüdaşına anlatmış bi kere oda annesine kadın geldi bana kızın evlatlıkmı diye sordun şaşırdım kaldım kızım babasına çekmiş sarışın ben ise esmerim ondanmı soruyor acaba dedim meğer kadın eski anne baba denince evlâtlık sanmış gülüyimmi ağlıyımmı bilemedim :44:

Kizin evlatlik mi diye soruyor..hey allahim yaa.sanane..gercekten evlatlikta olabilirdi. Hic hos degol boyle seyler.karsisindaki annenin duygularini dusunmeden lafini olcmeden sirf ac meraklarini gidermek icin soru soranlara gicik oluyorum gercekten.

bunu durumla karşı karşıya kalan bir kız arkadaşım vardı ..onunda oğlu buna benzer seyler söylüyormuş ve hatta öyle seyler anlatıyormuş ki karşısındakini inandırıyormuş.evet bu tip çocukların hayal güçleri çok kuvvetli oluşundan kaynaklı bir durum olsada bunu erken yaştan farketmeniz çok iyi olmuş.bir an önce çocuk psikoloğuna götürmeniz gerekli. arkadaşımın oğlu bu şekilde iyileşme kaydetmişti.kesinlikle ihmal etmeyin.sevgiyle kalın :)

Merhaba hanımlar

Çok ilginçmiş benim kardeşiminde efe diye hayali arkadaşı vardı 3 yaşındayken başlayıp 6 yaşında son bulmuştu ama 3 sne boyunca bize de varmış gibi yaşatmıştı sonra annem Efe'nin annesiyle tanışmadık gelsinler de tanışalım dedi efeler izmire taşındılar dedi ve bitti ondan sonra bi daha aklına gelmedi bir pedegogla konuşmanızda yarar var . Korkmayın çocukların hayal dünyası olağanüstüdür biz unuturuz onlar unutmaz

çizgifilmlerden yada hikaye kitapları okuyorsanız onlardan etkilenmiş olabilir. bu yaşlarda çocuklar çok hayal kurar diye okumuştum. bu durum geçici değilse profesyonel kişilerden yardım alın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X