Kızımın eski annem babam vardı takınsı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben reenkarnasyona inanmıyorum ama paranormal olaylardan da tamamen kopuk biri değilim.
Bence en güçlü ihtimal kızınızın okuduğu, izlediği bir şeylerden etkilenip yahut rüyasında görüp kendini de inandırması. Küçüklerin dünyası çok farklı. Ben küçükken rüyalarımı dizi şeklinde gördüğüm çok olmuştur mesela:9: Her hafta farklı bir bölüm görüyordum neredeyse:9:

Diğer güçlü ihtimal ise ilgi beklemesi böyle bir şey anlatılınca ister istemez ilgi topluyor gerek arkadaşlarından gerek sizden. Aynı şeyleri ayrıntısıyla hatırlayabilir tekrar tekrar sorsanız bile. Benim annem çalışıyordu ve nasıl ilgi çekeceğimi şaşırıyordum bazen böyle afilli yalanlar söylediğim oluyordu, en ince ayrıntısına kadar kuruyordum hem de...
Sonrasını lütfen hassas arkadaşlar okumasın elimden geldiğince üstü kapalı anlatmaya çalışıyorum hani böyle şeylerden etkilenenler varsa uyarayım.
Not=Küçükken ben de garip şeyler görürdüm daha doğrusu gördüğümü zannederdim, böyle şeyler hep de uykuyla uyanıklık arasında olurdu zaten. Kendimi garip bir hikayenin içinde bulurdum, bir adam gelmiş yok bir dede varmış(tamamen atıyorum) adı şuymuş buymuş gibi...Arkadaşlarım dışında kimse inanmazdı ama en son annemle ilgili bir rüya gördüğümü zannetmiştim ama meğer rüya değilmiş o, daha önce yaşadığı bir olayın aynısıymış falan çok korkmuştu ayrıntısıyla anlatınca çünkü yeni doğduğum zamanlarmış daha. Hatırlamamın imkanı yok. Sizin kızınızda da böyle anıların aktarımı falan gibi bir durum olabilir belki, Kendi yaşamamıştır ama yakınlarından biri yaşamıştır ve kendisi yaşamış gibi görüyordur.

Son düzenleme:
Çocukların hayali arkadaşları olabiliyor, sık rastlanan bir durum.
Kimisi hiç olmayan bir arkadaş, kimisi de bir oyuncağını canlandırarak oluşturuyor.

Ama sizin çocuğunuzunki garip geldi bana. Hem de çok küçük yaştan itibaren, hem de bu kadar net ve çelişkisiz bir şekilde bahsediyor. Hadi bir arkadaştan bahsetse neyse, bir anne baba ve bir köy yaşantısından bahsediyor.

Kesinlikle pedagogla görüştürmelisiniz. Yoksa siz sorsanız da sormasanız da bunu daha da derinleştirip ileri yaşamına taşıyabilir.
Bu da psikolojik sorunlara yol açabilir.

Evet bi köy adı vermişti Çorum'da öyle bi köy buldum internetten ama verdiği isimleri eski gazeteleri bile araştırdım öyle kişi bulamadım hayal olduğuna eminim ama insan bazen acaba ya diyo. Özgüveni biraz fazla bi çocuk benim kızım bize böyle şeylerin olduğuna inandırıp kendince eğleniyor sanki :))
Küçücük çocuk Çorum'un bir köyünün adını mı verdi? Bu çok ilginç bence köye gidip birebir araştırmak lazım o insanları.

Bazen gercek kadar net uzun uzadiya ruyalar goruruz. Cocukluk caglarinda bu durum daha sik yasanir. Tahminimce cocugunuz boyle bir ruya gormus ve gercek sanmis olabilir. Ama en iyisi bir pedagogla gorusun.

Çocukların hayal dünyası çok geniş.Yeğenim de bize çok güzel bir hikaye uydurup anlatmıştı.Yok siz evde yokken eve hırsız girdi de yok öyle yaptım da yok böyle yaptım da.Biz önce acaba mı diye düşündük ama sonra gerçek olmadığını anladık.Ama çok inandırıcı oluyorlar.Sizinki de bunun gibi olabilir.

Tırstım:18:
Reenkarnasyon konusunda ikilemde kaldım hep
Hala da aynıyım.
Ne var ne de yok diyebilirim.

Bi akrabamız küçükken somyanın altına eğilip orda fareyle konuştuğunu iddia ediyormuş. Bana evlenme teklif etti falan diyormuş. Altına bi bakmışlar çorap var orda. Çocukların hayal gücü fazla ve ilgi çekmeye çalışıyor. Devam ederse pedegoga götürün

Bebekleriyle bile ilk oynamaya başladığında onlara yabancı isimler takardı banada bayan herbılt gibi isimler takardı bunlar geçti ben doğduğundan beri hayatımı ona adadım 2 yaşından itibaren eğitici kitaplar oyuncaklara evde yaptığımız el işleri vb etkinliklerle hayal gücünü kullanmasına çalıştım birazda faZla ilgi delisi yaptık galiba şimdi 5 aylık bi kardeşi var ve ben bebekliğimi özledim diyip duygulanıyo bazen hadi diyorum kıskançlıktan ilgi isteğinden ama ilgiyi bence az değil biraz faZla verdim ve herzaman odak noktası olmak için uğraşıyor.

Evet bundan da olabilir yani bi anda ilgi odağıyken ilginin bebegin üstüne olması kıskanmış olabilir ve niye onla daha çok ilgileniyorlar artık beni sevmiyorlar diye düşünmüştür annemede sordum az önce her çocukta olur çok hayal kurarlar ondan diyor :) Sevinmelisiniz ve bence pedagogla falan uğraşmayın boşu boşuna durumu daha kötüye gidebilir çünkü ortada bir şey yok çok olağan bir şey çoğu çocuğun düşündüğü şey bu :) Belkide dediğiniz gibi en çok onunla ilgilenirken siz değil çevrenizdeki kişilerde hep onu severken şimdi kardeşinin üstüne düşünce o da üzülmüştür keşke bende bebek olsam benle ilgilenseler diye :) Kızınıza anlatmayı deneseniz sende böyleydin ama şimdi o çok küçük onla daha fazla ilgilenmeliyiz diye işe yarayabilir :)

Evet bundan da olabilir yani bi anda ilgi odağıyken ilginin bebegin üstüne olması kıskanmış olabilir ve niye onla daha çok ilgileniyorlar artık beni sevmiyorlar diye düşünmüştür annemede sordum az önce her çocukta olur çok hayal kurarlar ondan diyor :) Sevinmelisiniz ve bence pedagogla falan uğraşmayın boşu boşuna durumu daha kötüye gidebilir çünkü ortada bir şey yok çok olağan bir şey çoğu çocuğun düşündüğü şey bu :) Belkide dediğiniz gibi en çok onunla ilgilenirken siz değil çevrenizdeki kişilerde hep onu severken şimdi kardeşinin üstüne düşünce o da üzülmüştür keşke bende bebek olsam benle ilgilenseler diye :) Kızınıza anlatmayı deneseniz sende böyleydin ama şimdi o çok küçük onla daha fazla ilgilenmeliyiz diye işe yarayabilir :)

Evet anlattığınız herşeyi yapıyorum hatta eski videolarını fotolarını açtım izlettim bak senlede böyle oynardık sende emeklerdin sanada bu beşikten almıştık falan diye kardeşini çok seviyor tabiki her çocuk kadar oda kıskanıyor o konuda aşırı bi sorun yaşamıyoruz aradaki dengeyi sağlamaya çalışıyorum. Benim sizle paylaştığım konu çok ayrı bu olay başladığında 3 yaşlarındaydı ozanlar çok ayrıntı vermezdi bu köy ismini falanda bu sene çıkardı ailesinin trafik kazasında öldüğünü falan söylüyor tek çocukmuş falan ama bazen arada bazı şeyler yakalıyorum mesela ben bi arkadaşıma eski bi olayımı anlatıyorum oda etrafımda ise eğer o ara günler hatta aylar sonra anne eskiden böyle böyle bişey vardı ben senin karnındaydım ozam ben hatırlıyorum falan gibi şeylerde uyduruyo dedim ya ilgi çekmeyi seven bi çocuk aile içinde tek torundu çok ilgi manyağımı yaptık çocuğu acaba diyorum.

Reenkarnasyon üzerine üniversitede uzun araştırmalar yapıp 10 sayfalık bir makale yazmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki
reenkarnasyon var ve dini kitapların hiçbirisi de reenkarnasyonu kesin bir dille yalanlamaz.

Dünyada Ian Stevenson Türkiye'de de Reşat Bayer bu konuya yıllarını vermiş isimlerdir.
Türkiye'nin özellikle doğu bölgelerinde çok sayıda reenkarnasyon vakası görülmüştür.
Aklıma gelen bir örneği anlatayım.
5 yaşında bir çocuk ailesinin arabasıyla köyden çıkıp başka bir köye giderken yolda arabanın içinden bir uçurum görüyor.Ortalığı yıkıyor durun durun diye.Uçurumun ucuna annesi ve babasıyla gidiyor."İşte burası benim eski köyüm" diyor.Ailesi tabi küçük çocuğu ciddiye almıyor falan ama sonra çocuk inatla o köye gitmek istiyor, hep eski ailesinden bahsediyor falan.
Sonra ailenin de canına tak ediyor, götürüyolar çocuğu köye çocuk eski evini buluyor koca köyde, eski hayatında dolmuş şöförüymüş dolmuş ezmiş onu ve öyle ölmüş.Eski karısını çocuklarını buluyor köyde.Eski karısını gördüğü an kadına ismiyle hitap ediyor, çocuklarım dediği kişilerin de ismini söylüyor.Evde sakladığı eşyaları buluyor ve tabi aile de afallamış durumda, kadının kocasını gerçekten de dolmuş ezmiş falan her şey doğru çıkıyor.
İnanmayanlar için bu makaleyi yollayabilirim böyle binlerce örnek var dünyada.
Mesela "nedensiz doğum izleri" denen bir şey var.Atıyorum belinden bıçaklanmış bi insan belinde bıçak iziyle doğuyor vs olaylar.

Bence pedagoga götürmeyin bahsettiği aileyi bulmaya çalışın
eskiden hangi köyde yaşadığını vs.

Bu konuyu bende araştırdım bi zaman ama çok çelişkiler yaşadım şimdi doğum izi falan derken kafamı karıştırdınız kızımın poposunda bi doğum lekesi var yaprak şeklini andıran ve kol ve sırtındada ufak ufak o leke renginde sanki su serpilmiş gibi lekeler var konuya başladığımda sadece paylaşmak amaçlı yazmıştım ama şimdi gelen bir sürü yorum var bir iki arkadaşa sağolsun özelden video göndermiş onlarında izledim bu arada bilemiyorum çok karıştı

bencede siz direk konuyu acip sormayin, zamanla kendiliginden unutur insallah

konu biraz korkutucu yalniz :18:
bazi yorumlari atladim kizlar korkuyorsaniz fazla arastirmayin size tavsiyem

Ben de küçükken anneme bir adamla birbirimizi çok sevdiğimizi ama onun kötü adamlar tarafından esir alındığını, ona zorla kan içtirdiklerini, benim de onu kurtarmaya çalışırken öleceğimi anlatıyormuşum. Annem de çok korkmuş sürekli bundan bahsediyormuşum. Adamın yüzünü hala hatırlıyor gibiyim ama anlattıklarımı hatırlamıyorum, annem bana anlatınca ben de çok korkmuştum rüyamda görmüştüm o gece. Zaten çok korkak biriyim en ufak şeyden bile tırsarım :27:

Bence fazla üstüne gitmeyin, yeğenimin de hayali arkadaşı vardı bir gün durup dururken Mustafa beni bırakıp gitti diye ağlamaya başlamıştı, şimdi unuttu :ssz:

gercekten ürkütücü geldi ama köyün adını bile vermiş bence bu konunun üstünde durun gerekirse çocugnuzu o köye götürün biraz inernetten araştırdımda gercekten ilginç hikayeler var. :18::18:

Aman korkutmak gibi olmasın. Çocukken annemi korkutmak ve benimle kardeşimle ilgilendiğinden daha fazla ilgilensin diye çok şey kurardım kafamda. Rüyamda evimize hırsız girdiğini görmüştüm bir hafta boyunca ağlamıştım. Kardeşini kıskandığından da olabilir :28:

Ben de reenkarnasyona hiç inanmıyordum ama geçenlerde izlediğim bir kaç belgesel içime şüphe düşürdü.. başka dili konuşan çocuklar, ya da başka hayatları tüm detayları hatırlayan çocuklar vardı. En ilginci de James M. Huston Jr. adlı çocuktu. internetten hikayesini okuyabilirsiniz, çocuk 18 aylıkken uçak kazası rüyaları görmeye başlamış ve bir kaç büyüdükçe 2. dünya savaşında ölen amerikan bir pilot olduğunu, ismini, uçağının ve uçağını taşıyan geminin (NATOMA) ismini söylemeye başlamış vs vs .. Böyle klasik amerikan kahramanlık hikayelerine benziyor ama literatürde en çok refere edilen vaka buymuş. izleyebilirsiniz internette ilginç bir hikayeydi..

tabi ki çocukların her hayal gücü ürününe böyle yaklaşmamak lazım, bir pedagogla görüşmenizde fayda var.

Bende küçükken köpeğimizin benim gerçek babam olduğunu söyleyip dururdum.Babam delirirdi tabi :))) dedemlere gittiğimizde çok uyarmıştı ama yinede söylemiştim :)

Ahahahah buna kahkaha attim. :D Adam hakli tabi.

Bu arada konu sahibi ben de herkesle ayni fikirdeyim
Tanidigim butun cocuklarin hayali arkadaslari, okula gitmeyenlerin hayali ogretmenleri, hatta bi tanesinin kocasi vardi.

Adi da vardi Ismail. Annesine kiziyordu neden benim kocama da cay getirmedin diye. Babasi artik tahammul edemez hale gelmis, biktim su Ismailden demis. Ask olsun insan hic damadina oyle der mi baba diye kusmustu. :))

Ruyalarindan falan etkileniyor da olabilir. Abim de beni tavsanlar boyuyor der dururmus. (Boguyor demek istedigini nice sonra fark etmisler. :) )
Isiklari kapatmamislar, birlikte uyumuslar yine ayni seyi soylemis. En son nevresimin uzerindeki tavsanlarin ruyasina girdigini fark etmisler.

Belki o da gordugu bir ruyadan falan etkileniyordur.

Bu arada, yazdiklariniza cok guluyorum kizlar ya alemmissiniz hepiniz. :))

Pedagoga danışın ama ayrıca bir de Kuran okutun evde,çevşen takın kızınıza.İslam alimleri bunun genelde kötü amaçlı ruhların vesvesesi olduğunu söylüyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X