Kızımın eski annem babam vardı takınsı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar
5,5 yaşında bir kızım var ve 3 yaş civarıydı bir iki kez anne benim başka annem babam vardı biliyomusun demeye başladı nasıl yani kızım dedim sizden önce başka annem ve babam vardı isimleri ayşe ve Murat tı dedi biz köyde yaşardık dedi önceleri pek ciddiye almadım çizgifilmlerden etkileniyor hayal kuruyor falan dedim şimdi 5 yaşında bu konuyu kendi açmıyor ama hala sorduğumuzda konu hiç değişmeden anlatabiliyor yaşadığı köyü annesini babasını kendisini onların öldüğüne ve sonra bizim çocuğumuz olarak doğduğunu idda ediyor inatla soruyorum karmaşık şekilde fire verirmi afallarmı acaba hayalmi kuruyor diye hiç taviz vermeden aynı şeyi şaşırmadan anlatıyor şaşırıp kalıyorum kimileri reankarnasyon falan diyor ama ben mantıkende dinende bu konuya inanmıyorum özellikle böyle bişeyle karşılaşan birileri varmı aranızda sizce neden böyle davranıyor anaokul öğretmeni kızımın hayalgücünün çokmfazla olduğuna ve bunu engellememem gerektiğini söylüyor bunu iyi bişey olduğunu söylüyor sınıftada bi kaç arkadaşına anlatmış bi fikri olan yazsın lütfen...

Bende küçükken benim annem babam siz değilsiniz yalan söylüyorsunuz evlatlığım ben derdim.Benim annem babam öldü sonrada siz aldınız biliyorum derdim :52: Arkadaşlarıma anlatırdım onlarda bende senin gibi düşünüyorum annem babam hiç ilgilenmiyor benimle diyip ağlarlardı :D Annem oturur anlatırdı böyle böyle diye doktora sormuşlar hı hı diyip geçiştirin diye annemde hı hı diyince bende zamanla unuttum , küçüklük fotograflarım yandıgı için bazen dalga geçerim bide aileden kimseye benzemeyince kandırıyorsunuz diye hala :1: Fakat gerçekten hayalgücüm çok geniş bu yüzden Sözel zekam yüksek :) Öğretmenime sordugumda benim kızımda böyle bebekleriyle konuşuyor bende ona katılıyorum seviniyor demişti :) Bencede engellemeyin ona katılın sizde bende böyle düşünürdüm tarzında yani onun minik oyununa sizde katılın:) Benim annemde babamda çalışıyordu nenemlede oynayamazdım sürekli düşünürdüm belki sizde kızınızla ilgilenmiyorsanız olabilir :) Arkadaşlarımın annesi ilgilendigi halde düşünüyordu böyle bence çok takmayın kafanızı küçük çocuk işte hayal kurmaktan başka ne yapacakki :)
 
Son düzenleme:
Pedagog Mehmet Teber var, twitter'da paylaşımları hoşuma gidiyor,tavsiye ederim.

Bir de bol bol okuyun kızınıza, cevşeni eksik etmeyin üstünden. Ayetel kursi okumadan uyumayın :)
 
benim kuzenimin kızının da 4 -5 yaşlarındayken hayali arkadaşı vardı adı miraç tı.miraç diyodu başka bişey demiyordu.

kardeşi doğunca adını miraç koyun diye tutturmuştu.oda doktora götürdü bir sorun yok demişlerdi.
 
Belkide 5 10 yıl once bi belgesel izlemistim. Afrika'da ayni sizin kiziniz gibi biri baska annesi oldugunu baska biyerdr yasadigini anlatiomus ailesi ve uzmanlarla birlikte o anlatilan yere gittiginde bunlarkn hepsini gercek oldugu ortaya cikmisti.

Yeniden dogma bana görede yok derdim ama o belgesel beni cok etkilemisti cunku gercek bi olaydı. Acilen en iyisinden bi Pedagog a götürün bu sorunun kaynagina inin derim. Hayal gücüdür çocuktur diip gecistirmeyelim :)
 
Ben şimdi bir şeyler yazacağım ama yanlış anlaşılmak istemiyorum. Ben sizin yerinizde olsam öncelikle çocuğumu bir uzmana götürür tedavi ettirirdim. Ama baktım olmuyor mutlaka bu konularda bilgisi olan iyi dürüst bir hoca bulup onada götürürdüm.

Ben bununla ilgili bir şey duymuştum. Aynen yazıyorum. Reenkarasyon diye bir şey yoktur olan sadece şudur. Bir kişiye bir varlık(bunu tahmin edebilirsiniz) musallat olur. Bu kişi bunun farkında olmayabilir ne bileyim işleri ters gider falan illaki çarpılır yok kabuslar görür gibi şeyler yok. Sonra bu kişi ölür. Ve o varlık kendine yeni birini arar ve bulur bu küçük bir çocukta olabilir büyük biride. Ve daha önce musallat olduğu kişinin yaşamını yeni musallat olduğu kişiye vesvese vererek ya da rüyalarda bir şekilde aktarır.

Tabi bu doğru mudur değil midir ben bilemem sadece duyduğumu yazdım. Bu tür şeylere inanırım ben. İhtimal olarak göz önüne alırım. Dediğim gibi ben önce uzmana götürürdüm baktım olmuyor aynı şeylere devam ediyor o zaman mutlaka bir hocayada götürürdüm.
 
Bende küçükken köpeğimizin benim gerçek babam olduğunu söyleyip dururdum.Babam delirirdi tabi :))) dedemlere gittiğimizde çok uyarmıştı ama yinede söylemiştim :)

Allahım harika :60:

Ben de anneme ölü taklidi yapmışım babamı aramış just kıpırdamıyor napıcam diye ağlamış başımda, 2 hafta da sakat taklidi yapıp yürümemişim çok korkmuşlar :60:
 
Son düzenleme:
Bende küçükken köpeğimizin benim gerçek babam olduğunu söyleyip dururdum.Babam delirirdi tabi :))) dedemlere gittiğimizde çok uyarmıştı ama yinede söylemiştim :)


dedenlerde bunu söylediğinde babanın ve annenin yüz ifadesini görmek isterdim ya:1::1:

çok güldüm ya Allah ta sizi güldürsün :9:
 
bende uzman yardımı almanız taraftarıyım
yani hayal dünyası olsa bile
bir kereligine olsa bir uzmanın görmesi şart
 
Çok enteresanmış 3 yaşındaki çocuk aylr murat diye anne babam vardı köyde yaşıyorduk diye neden der hadi hayal kurdu bu kadar yaişa gelmiş insan dediğini unutur o yaşlarda farklı bir hikaye de anlatabilirdi ama aynı şeyleri söylüyormuş reenkarnasyona bende inanmıyorum ama tv lerde de böyle şeyler görmüştüm. Siz bence sormayın zaten artık kendisi söylemiyormuş pedagoga götürülebilir ilerlerse ama şu anda gerek yok gibi siz hatırlatmayın sadece. Ben 17-18 yaşındaydım sanırım tv de biri çıkmıştı İzel de konutu programa uyuttu İzel'i İzel konuşmaya başladı işte bir köyde doğduğunu at arabasındna düşerek öldüğünü mezarının ağaçlık tepelik bir yerde olduğunu fialan hep anlattı uyandı sonra çok şaşırmştı söylediklerini de hatırlıyordu dikkatimi çekmişti aslında reenkarnasyon hakkında çok mantıklı açıklamalar yok gördüğümüz rüyaları daha sonra yaşadığımızda daha önce yaşamışız gibi gelmesiymiş en basit açıklamasıyla. Ama dediğim gibi bende inanmıyorum bir ara baya takmıştım bu konuya ama sonra gayet mantıksız geldi.
 
Elbette reankarnasyona inanmıyorum.

Ben cocuk büyütmedim fakat cevremde büyüyen cocuklara bakıyorum, evet her cocuk izlediklerinden duyduklarından baska baska anlamlar çıkarıp kendine uyarlar, inanır ve anlatır.
Aileler genelde önemsemez cünkü ertesi gün baska bi hikaye anlatır.
Sizin durumunuz bana göre farklı.
Sürekli aynı şeyi aynı şekilde anlatması ve unutmaması diğer cocuklardan ayırıyor. Yani suan 6-8 yasındaki bi cocuk böyle bişey anlatsa ve ben ona cok uc noktasından bi soru sorsam cevap veremez ve yeni bişeyler üretir. Aynı seyi tekrarlamaz.
Sonucta cocuklar sürekli bişeyler üretirler ve genelde bize saçma gelir ama olay örgüsü olmadıgı için saçma buluruz.
Bu yastaki cocuklar hayalgüclerini son düzeyde kullansalarda mantıkları bu örgüyü olusturamadıgında düzen saglanamaz.
Hadi hepsi olsun hangi cocuk unutmaz bu kadar zaman?

Ben cok ilginç buldum.
En kısa zamanda pedagoga gitmeli ve cocugunuza bu konu hakkında daha fazla soru sormamalısınız.

Bazı arkadaslar hayali arkadaş örnekleri vermiş ki ben onlardanda ürktüm. Özellikle hayali arkadası avizenin etrafında döndürülen arkadaş beni korkuttu :D

Paranormal activity izleyenler bilir ürkmemin sebebini. :)
Kristi ve Toby izlediğim günden sonra aklımdan hiç çıkmadı.
Bu konuya böyle yaklaşmam belkide bilinçaltı kaynaklıdır. :/

Bol bol okuyun yavrunuzu.
Allah'a emanet olun.
 
köyün adını falan da söylüyormu acaba??öyle köy varmı yaşayan varmı insanın aklına geliyo..bizimde bir tanıdığın kızı o yaşlarda hayali arkadaş yapmıştı.kuzenimde ünv böle şeylerden korkar hala küçüklükten kalma.odada oynarken çıkcağı zaman kapıyı açamamış.küçük kıza kapıyı aç diyo kız ben yapmadım arkandaki yaptı dioo arkadaşım kızdı sana dioo kafayı yicekti
 
Böyle bir kaç örnek duymuştum
Hatta bazen gördüğümüz rüyalarda çıkar...
Hayali arkadaş konusu tamam ama çocuğunuz ayrıntı veriyorsa bu durumu düşünmek gerekir...:18:
 
Bende küçükken benim annem babam siz değilsiniz yalan söylüyorsunuz evlatlığım ben derdim.Benim annem babam öldü sonrada siz aldınız biliyorum derdim :52: Arkadaşlarıma anlatırdım onlarda bende senin gibi düşünüyorum annem babam hiç ilgilenmiyor benimle diyip ağlarlardı :D Annem oturur anlatırdı böyle böyle diye doktora sormuşlar hı hı diyip geçiştirin diye annemde hı hı diyince bende zamanla unuttum , küçüklük fotograflarım yandıgı için bazen dalga geçerim bide aileden kimseye benzemeyince kandırıyorsunuz diye hala :1: Fakat gerçekten hayalgücüm çok geniş bu yüzden Sözel zekam yüksek :) Öğretmenime sordugumda benim kızımda böyle bebekleriyle konuşuyor bende ona katılıyorum seviniyor demişti :) Bencede engellemeyin ona katılın sizde bende böyle düşünürdüm tarzında yani onun minik oyununa sizde katılın:) Benim annemde babamda çalışıyordu nenemlede oynayamazdım sürekli düşünürdüm belki sizde kızınızla ilgilenmiyorsanız olabilir :) Arkadaşlarımın annesi ilgilendigi halde düşünüyordu böyle bence çok takmayın kafanızı küçük çocuk işte hayal kurmaktan başka ne yapacakki :)

Bebekleriyle bile ilk oynamaya başladığında onlara yabancı isimler takardı banada bayan herbılt gibi isimler takardı bunlar geçti ben doğduğundan beri hayatımı ona adadım 2 yaşından itibaren eğitici kitaplar oyuncaklara evde yaptığımız el işleri vb etkinliklerle hayal gücünü kullanmasına çalıştım birazda faZla ilgi delisi yaptık galiba şimdi 5 aylık bi kardeşi var ve ben bebekliğimi özledim diyip duygulanıyo bazen hadi diyorum kıskançlıktan ilgi isteğinden ama ilgiyi bence az değil biraz faZla verdim ve herzaman odak noktası olmak için uğraşıyor.
 
Reenkarnasyon üzerine üniversitede uzun araştırmalar yapıp 10 sayfalık bir makale yazmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki
reenkarnasyon var ve dini kitapların hiçbirisi de reenkarnasyonu kesin bir dille yalanlamaz.

Dünyada Ian Stevenson Türkiye'de de Reşat Bayer bu konuya yıllarını vermiş isimlerdir.
Türkiye'nin özellikle doğu bölgelerinde çok sayıda reenkarnasyon vakası görülmüştür.
Aklıma gelen bir örneği anlatayım.
5 yaşında bir çocuk ailesinin arabasıyla köyden çıkıp başka bir köye giderken yolda arabanın içinden bir uçurum görüyor.Ortalığı yıkıyor durun durun diye.Uçurumun ucuna annesi ve babasıyla gidiyor."İşte burası benim eski köyüm" diyor.Ailesi tabi küçük çocuğu ciddiye almıyor falan ama sonra çocuk inatla o köye gitmek istiyor, hep eski ailesinden bahsediyor falan.
Sonra ailenin de canına tak ediyor, götürüyolar çocuğu köye çocuk eski evini buluyor koca köyde, eski hayatında dolmuş şöförüymüş dolmuş ezmiş onu ve öyle ölmüş.Eski karısını çocuklarını buluyor köyde.Eski karısını gördüğü an kadına ismiyle hitap ediyor, çocuklarım dediği kişilerin de ismini söylüyor.Evde sakladığı eşyaları buluyor ve tabi aile de afallamış durumda, kadının kocasını gerçekten de dolmuş ezmiş falan her şey doğru çıkıyor.
İnanmayanlar için bu makaleyi yollayabilirim böyle binlerce örnek var dünyada.
Mesela "nedensiz doğum izleri" denen bir şey var.Atıyorum belinden bıçaklanmış bi insan belinde bıçak iziyle doğuyor vs olaylar.

Bence pedagoga götürmeyin bahsettiği aileyi bulmaya çalışın
eskiden hangi köyde yaşadığını vs.
 
Son düzenleme:
köyün adını falan da söylüyormu acaba??öyle köy varmı yaşayan varmı insanın aklına geliyo..bizimde bir tanıdığın kızı o yaşlarda hayali arkadaş yapmıştı.kuzenimde ünv böle şeylerden korkar hala küçüklükten kalma.odada oynarken çıkcağı zaman kapıyı açamamış.küçük kıza kapıyı aç diyo kız ben yapmadım arkandaki yaptı dioo arkadaşım kızdı sana dioo kafayı yicekti

Evet bi köy adı vermişti Çorum'da öyle bi köy buldum internetten ama verdiği isimleri eski gazeteleri bile araştırdım öyle kişi bulamadım hayal olduğuna eminim ama insan bazen acaba ya diyo. Özgüveni biraz fazla bi çocuk benim kızım bize böyle şeylerin olduğuna inandırıp kendince eğleniyor sanki :))
 
Reenkarnasyon üzerine üniversitede uzun araştırmalar yapıp 10 sayfalık bir makale yazmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki
reenkarnasyon var ve dini kitapların hiçbirisi de reenkarnasyonu kesin bir dille yalanlamaz.

Dünyada Ian Stevenson Türkiye'de de Reşat Bayer bu konuya yıllarını vermiş isimlerdir.
Türkiye'nin özellikle doğu bölgelerinde çok sayıda reenkarnasyon vakası görülmüştür.
Aklıma gelen bir örneği anlatayım.
5 yaşında bir çocuk ailesinin arabasıyla köyden çıkıp başka bir köye giderken yolda arabanın içinden bir uçurum görüyor.Ortalığı yıkıyor durun durun diye.Uçurumun ucuna annesi ve babasıyla gidiyor."İşte burası benim eski köyüm" diyor.Ailesi tabi küçük çocuğu ciddiye almıyor falan ama sonra çocuk inatla o köye gitmek istiyor, hep eski ailesinden bahsediyor falan.
Sonra ailenin de canına tak ediyor, götürüyolar çocuğu köye çocuk eski evini buluyor koca köyde, eski hayatında dolmuş şöförüymüş dolmuş ezmiş onu ve öyle ölmüş.Eski karısını çocuklarını buluyor köyde.Eski karısını gördüğü an kadına ismiyle hitap ediyor, çocuklarım dediği kişilerin de ismini söylüyor.Evde sakladığı eşyaları buluyor ve tabi aile de afallamış durumda, kadının kocasını gerçekten de dolmuş ezmiş falan her şey doğru çıkıyor.
İnanmayanlar için bu makaleyi yollayabilirim böyle binlerce örnek var dünyada.
Mesela "nedensiz doğum izleri" denen bir şey var.Atıyorum belinden bıçaklanmış bi insan belinde bıçak iziyle doğuyor vs olaylar.

Bence pedagoga götürmeyin bahsettiği aileyi bulmaya çalışın
eskiden hangi köyde yaşadığını vs.

lütfen makaleyi de bulur musunuz ?
Reenkarnasyon olabilir de şimdi o kişi, vucudun bir çocuk bedeni, ruhu dolmuş şöfürü olarak mı devam ediyor hayatına ?
 
lütfen makaleyi de bulur musunuz ?
Reenkarnasyon olabilir de şimdi o kişi, vucudun bir çocuk bedeni, ruhu dolmuş şöfürü olarak mı devam ediyor hayatına ?

tabi bulurum birazdan koyucam buraya, yanlız ingilizce makale.
reenkarnasyona dair hatırlananalar 7 yaşından sonra kaybolmaya başlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X