Kızımın hayvan sevgisi...

ben almak istedim ama satın almak istemiyorum hem şimdi evim de küçük
ileride bahçeli evim olursa bir poodle bir border collie ile yaşamayı planlıyorum :confused:
Insallah canım. 🤲 Bambaska birsey hayvan bakmak cidden. Ben senelerdir bakiyorum ve tavsiye ediyorum🤗

neden? Toz pembe mi büyümek zorunda merhametli çocuklar? Bu hayatta acıyla hiç karşılaşıp kaybetme nedir öğrenmeyecekler mi? Ya da canı yanmayacak mı? Fanusun içinde büyüyüp kötülüklerden acılardan uzak mı duracak? Elbette ki sahip olmalı bir evcil hayvana. Elbette sorumluluğunu öğrenmeli. İstedi sahip oldu ise yemeğini yedirmeli, vakit geçirip ilgilenmeli. Elbette bir şeylerin de bedeli var. Bu hayatta hangimiz dümdüz yaşadık da çocuklarımız da öyle büyüyecek? Ben hayatımda kendim kadar merhametli kimseyle tanışmadım. Sürekli de hayvanlarla olduğum için acı çekiyorum. Evdeki 15 senelik köpeğim vefat etti ben hala her gece ağlarım. Hala kahroluyorum. Hala kendimden geçerek hıçkırıyorum. Ama daha zoru ne biliyor musunuz? Ya onu hiç tanımasaydım? Ya o benim oğlum olmasaydı? Ailem sizin gibi düşünüp onu bana getirmeseydi? Yapmayın. Böyle düşünmeyin lütfen.
Ya o hanı su her konuda dalga geçmeye çalışanlar varya onun için gelmiş bos ver cevap bile vermedim ben🥰

Benim kızım da deliriyor hayvanlar için, her fırsatta gözyaşı döküyor ama almıyorum. Çünkü eninde sonunda bana kalıyor bakımı. Daha önce kuş ve balık besledik. Kuş aldığımız dönem öksürüğüm, hapşırığım hiç geçmedi ama ısrarla baktım aldık bir kere diye. Sonra öldü malesef, bir daha da almadım.
Bir arkadaşım var sürekli hayvan alıyor eve, maksimum birkaç hafta sonra bir şeyleri bahane ederek birilerine veriyor. Kendine göre çok mantıklı sebepleri ama benim sinirimi bozuyor. Şimdi yine kedi almış kızı istiyor diye, bunu da gönderdiğinde panter gibi atılacağım artık üstüne.
Çok acimasizca oda bi vebal nasıl çocuğunu birakamiyorsa onuda bırakmamalı

Kızınız cok tatli ama hayvan bakabilcek daha dogrusu,onun sorumluluğunu alabilecek yaşta değil. Ha 12 yasında olsaydı bir tane kedi ya da kopek alırdınız. Gündüz o gezdirirdi köpeği,aksam babası 🤷‍♀️ Benimde Allah'ın izniyle bir oğlum olcak. Bakalim nasil anlaşacaklar evde bitane minik köpegim var:anne::dondurma: kopegim cocuklardan haz eden bir köpek degil ama evdeki üye olcagi icin bebek alışır zannediyorum 😁 kızınızla sokak hayvanlarını beslemek cok guzel olabilir. Sanırım ona yetmez ama :)
Evimizi degstirecegiz inşallah bahçesinde her türlü hayvani beslemeyi planlıyor suan😁

Sitedeyiz yasak burada ve sokak baya uzak dusuyor. Annemlerin orada var beslediği hatta 6-7tane felan 😍

Ne sıklıkla gidiyorsunuz? Gittiğinde ordaki kedi köpeği beslesin. Marketlerde kedi köpek ikramlıkları oluyor, aç bitir salamı hem kedi hem köpekler seviyor....sokak hayvanlarını beslemek çok kolay😙

Ne sıklıkla gidiyorsunuz? Gittiğinde ordaki kedi köpeği beslesin.
2 haftada 1 felan gidiyoruz ama yetmiyor ona hatta daha çok bağlandı aklı sürekli onlarda aclarmi üşüyorlarmi. Kar yağmış bugün bide baya dertliydi annemi aradık mama götür diye annem görüntülü aradida biraz rahatladi😃

Kediyi kesinlikle tavsiye etmiyorum ciftlesme donemlerinde cok sikintili oluyolar.kisirlastirmak caiz degilmis tuyu desen havalarda ucusuyo benim oglumda tutturdu kedi diye sokaktan aldik 2 ay durdu ciftlesme donemiydi evden kacti cok uzulduk oglumla ikimizde agladik siz bu sikintilari yasamayin diye yazdim simdi sultan papagani aldik cok tatli bisiy kesinlikle tavsiye ediyorum suan omuzumda beraber yaziyoruz
Size kim söyledi kısırlaştırmanın caiz olmadığını 😹😹😹 çiftleşme dönemi 1 hafta sürüyor neresi sorun bunun. Nasıl bir tercihle papağan beslediğinize hayret ettim ve üzüldüm o hayvana da. Yarın bir gün papağan beslemek caiz değil deseler onu da verirsiniz birine

neden? Toz pembe mi büyümek zorunda merhametli çocuklar? Bu hayatta acıyla hiç karşılaşıp kaybetme nedir öğrenmeyecekler mi? Ya da canı yanmayacak mı? Fanusun içinde büyüyüp kötülüklerden acılardan uzak mı duracak? Elbette ki sahip olmalı bir evcil hayvana. Elbette sorumluluğunu öğrenmeli. İstedi sahip oldu ise yemeğini yedirmeli, vakit geçirip ilgilenmeli. Elbette bir şeylerin de bedeli var. Bu hayatta hangimiz dümdüz yaşadık da çocuklarımız da öyle büyüyecek? Ben hayatımda kendim kadar merhametli kimseyle tanışmadım. Sürekli de hayvanlarla olduğum için acı çekiyorum. Evdeki 15 senelik köpeğim vefat etti ben hala her gece ağlarım. Hala kahroluyorum. Hala kendimden geçerek hıçkırıyorum. Ama daha zoru ne biliyor musunuz? Ya onu hiç tanımasaydım? Ya o benim oğlum olmasaydı? Ailem sizin gibi düşünüp onu bana getirmeseydi? Yapmayın. Böyle düşünmeyin lütfen.
ironi yaptım.. (hayvan sahiplenmeyle alakasız olan çocuğun hassas ve zeki olma özelliği vurgulandığı için)

ironi yaptım.. (hayvan sahiplenmeyle alakasız olan çocuğun hassas ve zeki olma özelliği vurgulandığı için)
Bi sizi neden rahatsız etti peki? Okuduğunuzu anlayamaya calissaydiniz keşke. Zaten yemeyen durmayan uyumayan bir çocuk şimdi dahada çoğalttı bu isteğiyle demek istedim. Doktora götürdünuzmu diye soranlar olur diye!

Bi sizi neden rahatsız etti peki? Okuduğunuzu anlayamaya calissaydiniz keşke. Zaten yemeyen durmayan uyumayan bir çocuk şimdi dahada çoğalttı bu isteğiyle demek istedim. Doktora götürdünuzmu diye soranlar olur diye!

Okuduğunu anlamayan diyerek hafiften sınırı aştınız ama önemli değil..

Ben rahatsız olmadım ama hassasım bu konuda.. Bir ortamda her şeyi çocuklarının zekasına bağlayan annelerden dolayı üzülen anneleri bildiğimden.

Ayrıca Pedagog dediğiniz çocuğa bir şeyler karalatıp üstün zekalı tanısı koymaz veya bu konuda net bilgi vermez. Çocuğuna üstün zekalı tanısı koyan anneler de tanıdım. Yani önyargılarımdan dolayı, sadece ateş ettim. Ne olursa olsun zihinsel engelleri bulunan çocuklara sahip anneler var.. zeka ile hayvan sahibi olmayı bağlamanız anlamsız....sorulursa söylenebilecek devasa küçük ayrıntı.

bahsetmemiş olsaydınız en azından beni de çekmek zorunda kalmazdınız :) neyse Allah bağışlasın bir ömür mutluluk duasıyla

Ne kadar güzel işte sevinmelisiniz( gerçi mutlu oluyorum yazmışsınız zaten) çocuğunuzun böyle bir sevgisi içinden geliyor diye, hayvan sevgisi çocukluktan başlar zaten bende de öyleydi. Hayvan seven insanın içi temizdir hiçbir zaman zarar gelmez☺
Konunuza gelince kedi&köpektense( onların bakımı daha zor olduğundan) kuş, balık, kaplumbağa vs alınarak çocuğunuzu daha mutlu edebilirsiniz bence☺

Konuyu görünce cok şaşırdım ve duygulandım. Ben de hayvanlar açken yemek yediğim zaman rahatsızlık duyuyorum vs. Cocukluktan beri içimde hayvanlara, korumasız insanlara karsı ifrat derecesinde bir merhamet var. Bunu başkalarına anlatmak ve bunu taşımak gerçekten zor. Gerçekten bunun yükü her anlamda agır. Ama aynı zamanda çok da güzel bir şey. Evladınız beni cok duygulandırdı. Ama böyle bir ailesi olduğu için nasipsli cocukmuş. 💕

Kediyi kesinlikle tavsiye etmiyorum ciftlesme donemlerinde cok sikintili oluyolar.kisirlastirmak caiz degilmis tuyu desen havalarda ucusuyo benim oglumda tutturdu kedi diye sokaktan aldik 2 ay durdu ciftlesme donemiydi evden kacti cok uzulduk oglumla ikimizde agladik siz bu sikintilari yasamayin diye yazdim simdi sultan papagani aldik cok tatli bisiy kesinlikle tavsiye ediyorum suan omuzumda beraber yaziyoruz
Hanımefendi kedi sahipleniyorsanız onu kısırlaştırmanız gerekir. Bırakın ev kedilerini bu dönemde sokak kedileri bile mümkün olduğunca kısırlaştırılmalı ki insanlar yüzünden eziyet görüp ölüyorlar.

Back
X