Kızımın hırçın davranışları

hzeldlara

hazel dilaranın annesi
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
480
264
123
41
Arkadaşlar kızım 20 mayısta 1 yaşına girdi. ama son birkaç gündür inanılmaz derecede sinirli ve saldırgan oldu. istediğini yapmadığında tezesinin boğazını sıkıyor, beni tırnaklayıp tokat atıp, sonrada öpmem için yanağını yaklaştırıp gönlümü alıyor. sizce bu hırçın davranışlarını sebebi ne olabilir. çalışan bir anneyim beni de babasını da akşamları görebiliyor. anneannesi dedesi ve teyzesiyle gün boyu birlikteler ve gelişim süreclerine aile olarak hep dikkat ediyoruz yanında yüksek sesle konuşma şiddet falan olmuyor asla. ama neden bebeğim bu kadar sinirli oldu bilemiyorum. sizce bi uzmandan destek almalı mıyız. yoksa geçici bir durum mu. bir yaş sendromu denilebilir mi buna.:anne:

acaba sizle vakit geçiremiyor mu çok fazla. hırsını mı alıyor bebiş acaba?. :anne:

bazı bebekler anne ve babayı görmedikleri için onlara karşı hırçınlaşabiliyor ..benim oğlum 7 aylık bizi her gördükçe eli yüzümüze arada istemdışı tokata dönüyor bende bekliyorum böyle bir hırçınlık malesef

Çocuğum yok ama çevremde çocuğuyla deli gibi ilgilenen ne kadar tanıdığım varsa hırçın huysuz çocuklara, çocuğunu umursamayanlar da gayet uysal çocuklara sahip. Mesele umursamamak mı acaba diye düşünüyorum bazen.

Muhtemelen geçici bir dönemdir bebeğinizdeki. Ancak bir hata buldum, sizi hırpaladıktan sonra yanağını uzattığında öpüyor musunuz? Bir yaşında bebek birçok şeyi anlar, eğer davranışının kötü olduğunu anlatmadan sarılıp öpüyorsanız devamı gelecektir.

acaba sizle vakit geçiremiyor mu çok fazla. hırsını mı alıyor bebiş acaba?. :anne:
bende bunu düşünüyorum bize tepkisini böyle dile getiriyor olabilir. bazen iş seyahatlerimde annemle kalıyor gece ağlayarak uyanıyomuş. benim yanımdayken uyandığında pış pış diyorum hemen uykuya kaldığı yerden devam ediyor. uffff bu çalışan anne olmak ne zor iş:(((((((

Çocuğum yok ama çevremde çocuğuyla deli gibi ilgilenen ne kadar tanıdığım varsa hırçın huysuz çocuklara, çocuğunu umursamayanlar da gayet uysal çocuklara sahip. Mesele umursamamak mı acaba diye düşünüyorum bazen.

Muhtemelen geçici bir dönemdir bebeğinizdeki. Ancak bir hata buldum, sizi hırpaladıktan sonra yanağını uzattığında öpüyor musunuz? Bir yaşında bebek birçok şeyi anlar, eğer davranışının kötü olduğunu anlatmadan sarılıp öpüyorsanız devamı gelecektir.
hayır yanağını uzattığında öpmüyor, birdaha canımı yaktığında onu artık öpmeyeceğimi söylüyorum. yaptığının hatalı bir davranış olduğunu anlaması için. öpme konusunda da onu her öpmek istediğimde mutlaka iznini ister öyle öperim.

İstediklerini aglayarak yaptirdikca huysuzlasiyor. Bu kullanma durumu bebek 6aylikken bile mumkun olabiliyor. Kuzenim morarana kadar aglardi. Neredeyse boyum kadar oldu halada aynidir.

Back
X