Doğuma Hazırlık Kızımın isim anketine katılır mısınız???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kızımın adı hangisi olsun ?

• Elif eylül

OY: 15 37,5%
  • betül

OY: 12 30,0%
  • erva

OY: 3 7,5%
  • şevval

OY: 10 25,0%

• Ankete Katılan
    40
  • Anket Kapalı .

mutlukalp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
108
16
48
İstanbul
Doğuma az zaman kaldı ama hala isim konusunu netleştiremedik.öyle çok modern isimler düşünmüyoruz.ankettekiler ya da onların dışındaki önerilerinizle inşallah kızım için en hayırlı isme karar verebilmek istiyorum...

Son düzenleme:
Betül isminin manası çok güzel benimde bi kızım olucak ama çevremde çok betül olduğu için koymuyorum

betül güzel bir isim
ben de kızım olursa betül koyucam ismini
anlamı da güzel :KK36:

Benim kızımın adı da eylül çok sevimli geliyor bana elif de güzel isim ikisi içlerinden en iyisi gibi

Betül veya Şevval diye düşünüyorum.
Hem anlamlı isimler, hem kulağa hoş geliyorlar hem de diğer iki isim kadar popüler değiller.

Erva anlam olarak iyi olsa da, telaffuzu fazlasıyla sert olan bir isim.
Ayrıca bu aralar çok fazla verilen bir isim.

Elif Eylül de fazlasıyla sıradan bir kombinasyon. Bu iki isim de geçtiğimiz sene en popüler ilk 10 isim arasındaydı.

Bir isim önerisi:
Esra – Esra'nın kelime anlamı 'gece yolculuğu'.
Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir.
Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor.
Esra hadisesi miraç gecesinde gerçekleşen mucizenin lk aşamasıdır, yani Hz. Peygamber’in gece Mekke'den Mescid-i Aksa’ya yürümesi.
Esra ayrıca Hz. Meryem'in bir sıfatıdır.

Elif ve Eylul isimleri ayri ayri cok guzel..
Elif ismi en sevdigim uc kiz isminden biri. Sare, Elif, Azra..
Anlam olarak baktigimizda ise Betul..
Anlami gercekten cok guzel..

Arkadaşlar ben konu sahibi olarak ankette kullanılan oyları göremiyorum.oylama bittikten sonra mı görebilcem acaba?

Yakın zamanda okuduğum bir romandaki karakter ismi olduğundan Betül bana sıcak geliyor bu ara.

Ben Şevval' e oy verdim. Eski ama güzel bir isim.
Betül ismini hep çok kaba bulmuşumdur. Anlamı ne bilmiyorum ama hoşlanmıyorum bu isimden. Bir de Betül isimli tanıdıklarımdan da hiç hoşlanmam...

Back
X