Doğuma Hazırlık Kızımın ismi hakkında fikirlerinizi alabilir miyim?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ElSaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
222
8
118
Almanya
kasimda kizim olucak inSallah 3tane isim var hangisi olsun

Yagmur-ecrin ???
Ravza ?
ravza-ecrin olsa nasil olur :S

karar veremedim Sizce hangisi daha guzel ?

bence yağmur ecrin. çünkü hem ravza hem ecrin olunca biraz tuhaf oluyor sanki. hem kzınız ilerde böyle bir isim kullanmak istemez belki o yüzden yağmuru tercih etme hakkı olur en azından. bence böyle daha mantıklı olur. ve benim kulağıma bu daha hoş geldi. tabi tercih sizinkaydirigubbakcemile5

ecrin hem çok kötü hem de anlamsız.. Allah'ın hediyesi diye bi anlamı yok..

ravza, ranza'yı çağrıştırıyor...
okulda problem olmasın ..
ben sırf bu yüzden çok beğendiğim doruk ismini koyamadım moruk derler diye:))

sadece yağmur olabilir...
-hüma- da hoş bir isim farklılık isterseniz...

İsimlerin anlamları Ve Kuran-ı Kerim de geçiyor olması çok önemli bence bunu düşünüp öyle isim vermeliyiz bebişlerimize..

Merhaba
Hepsi çok güzel isimler.
Ravza'yı da Ecrin'i de severim.Çok beğenildiği için sıkça tercih ediliyor.Bu sıkıntı teşkil etmemeli.
Manaları da çok hoş.
Yağmur koyacaksanız da tek başına olsun derim,bereketi / muhabbeti ile gelsin :)

yağmur.....
türkçe olması ayrı bir güzel
kuranda her geçen kelime güzel olacak diye bir kaide yok
ecrin konusunda çok fikir ayrılığı var ki bencede hediyeden çok ücret anlamına daha yakın...
söylenmeside çok zor bir isim

insanların isimleri koyarken güzel anlamlı isimleri koymasından yanayım ..öyle anlamı olmayan saçma sapan uydurulmuş isimler koyulması taraftarı değilim..
..
insanlar isimleri ile müstesnadırlar yani isimlerinin anlamlarını taşırlar ..o yüzden nasıl bir isim koyarsanız o ismi yaşatmalrını dileyerek koyunki o ismi yaşatsınlar ve o ismin güzelliği ile anılsınlar...
ravzanın anlamı çok güzel ..KURANDA DA geçen bir isim ..çok isabetli ve güzel bir isim bence...
bir arkadaşımın kızının ismi olarak ilk kez duymuştum ve çok hoşuma gitmişti ...

seçtiğiniz isimler tek başına güzel fakat iki isim olunca pek uyum olmamış sanki.. mesela zeynep ravza, ayşe ecrin ikilisi daha iyi gibi sadece fikir:))

bence ravza da ecrin de kulaga hoş gelen isimler değil...anlamlarını bilmiyorum belki cok güzel anlamları vardır ama sırf anlamı güzel olsun diye kulak tırmalayan isimleri koymak bana göre yanlış...şimdi ben bunları yazdım diye hepiniz kızacaksınız bana biliyorum ama düşünceleri ifade etme özgürlüğüne olan saygınızı göz önüne alarak bunları yazıyorum...
renkler ve zevkler farklıdır diye boşa dememişler belli ki siz seviyosunuz bu isimleria.s
bir de iki isim koyma furyasına anlam veremiyorum ben...tek isim neyimize yetmiyor ki....anne baba arasında anlaşmazlık varsa orta yol bulmak için ikisinin istedigi de konulabilir ama nolcak o zaman anne baska isim baba baska isim mi söyleyecek...nasılsa cocugunuz büyüdügünde sectiginiz isimlerden birini kullanacak niye boş yere nüfus kagıdında kalabalık yaratıyoruz ki...en basitinden sunu düşünün...ülkemizde bireyler daha çocukluklarından başlayarak bir sürü sınava tabii tutuluyorlar...cocugunuzun her girdigi sınavda iki ismi ayrı ayrı kodlayarak yasayacagı zaman kaybı bile gereksiz...sürekli iki ismi birden kullanmak durumunda kalacak...bence cocugunuzun ilerde rahat etmesini sağlamalı ve bunu asla aklınızdan cıkarmadan isim konusunda karar vermelisiniz...hakkınızda hayırlısı olsunnna.s

katılıyorum size...yağmur içlerinde en güzeli...ecrin ismi de ravza ismi de söylenmeleri zor isimler ve karıştırılmaları cok yüksek ihtimalli isimler...ilerde cocugunuzla ranza diye dalga gececek arakdasları bile olacak bunu da aklınızdan cıkarmayın bencea.s iki ismi de sürekli yanlış yazılacak, kimse tek seferde anlamayacak, hayatı ismini kodlamakla gececek...

Bu aralar TUSEM ismini duydum, bi fikir olsun diye anlamı da;
cennetten esen ılık rüzgar.

Önerdiğiniz isimlerden de Yağmur kulağa hoş geliyor.

Kızınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…