Kızımın ismine karar veremiyorum..

İki isim çocuk için kurtarıcı oluyor bugün çoğu yetişkin kendi adını sevmiyor keşke ikinci alternatif isim koysalardı diyebiliyor. Seçtiğiniz isimler ne olursa olsun iki ismi olsun en azından biri içine sinmezse diğerini kullanır.
İki isimli bir yetişkin olarak iki isimli olmaktan nefret ediyorum
Ablam da öyle
Sebebi de iki isim ile hitap ediliyor mesela. 5 yasinda çocuğa seslenir gibi.. örnek veriyorum Ayşe Deniz hanım gibi.
Diğer sorun şu oluyor insanlar sosyal hayatınızda bir isim ile sesleniyor ise mesela size Deniz diyorlar ama aileniz Ayşe.
Sokakta Ayşe denilince dönüp bakmiyorsunuz. Benim durumum ve ablamın durumu bu. Ablam benim için X eniştem için Y isimli. Aynı şekilde esim bana X diyo ailem Y. Sosyal hayatımda X. Akrabalarım Y. O kadar saçma oluyor ki annem mesela dışarı çıkıyoruz sesleniyor oralı olmuyorum. Evin içinde değilsek üstüme alınmam.

İki isimli bir yetişkin olarak iki isimli olmaktan nefret ediyorum
Ablam da öyle
Sebebi de iki isim ile hitap ediliyor mesela. 5 yasinda çocuğa seslenir gibi.. örnek veriyorum Ayşe Deniz hanım gibi.
Diğer sorun şu oluyor insanlar sosyal hayatınızda bir isim ile sesleniyor ise mesela size Deniz diyorlar ama aileniz Ayşe.
Sokakta Ayşe denilince dönüp bakmiyorsunuz. Benim durumum ve ablamın durumu bu. Ablam benim için X eniştem için Y isimli. Aynı şekilde esim bana X diyo ailem Y. Sosyal hayatımda X. Akrabalarım Y. O kadar saçma oluyor ki annem mesela dışarı çıkıyoruz sesleniyor oralı olmuyorum. Evin içinde değilsek üstüme alınmam.

Doğrudur. Ben tek isimli olduğum için iki isimin daha cazip olacağını düşünmüştüm sadece kendi açımdan ona göre öneride bulunmuştum.

Doğrudur. Ben tek isimli olduğum için iki isimin daha cazip olacağını düşünmüştüm sadece kendi açımdan ona göre öneride bulunmuştum.
Anne tarafı tüm kuzenler iki isimli olarak hepimizde aynı sorun var. 4 kuzenim de iki isimli. Birinin ilk ismini kullanıyorsak diğerinin ikinci ismini kullanıyoruz. Saçma bir durum oluşuyor. Kuzenlerimden biri dogum yaptı yine 2 isim koydu. Ben başka diyorum onlar başka. Bana diyor ki sen de 2 koy. Aman yok dedim.
Güzel anlamlı ve günümüze uygun tek isim yeterli. Demode de olmamalı anneanne babaanne ismi gibi iki üç harfli tuhaf isimlerden de olmamalı bence

Yani sınıflarda bir sürü Zeynep ve elif de oluyor eğer isimler buysa ben tek başına duru koyardım. Almira almila hep düzeltmek zorunda kalabilir zor anlaşılır isimler sorun olabiliyor. Ben öğretmenim 13 sınıfa giriyorum iki tane duru isimli öğrencim var Zeynep duru Havva duru onlar da. Nil duru da olabilir uzun değil almiradan daha naif geldi bana fikirlerim böyle :)
Merhaba hocam öğrencilerde hep aynı isimler sıkıcı değil mi ?
Sizin favori kız isminiz var mı ? Mesela bazı isimler gerçekten çok çalışkan olur😊

Back
X