Doğuma Hazırlık Kızımın ismine karar veremiyoruz, bize yardım eder misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kızımın ismine karar veremiyoruz, bize yardım eder misiniz?

• Ankete Katılan
    116
Bizim bebiş kız olsaydı Beren koyacaktık. ya Beren ya da Defne Beren düşünüyordum. Öykü Beren de güzel olmuş bence Berenden şaşmayın çok güzel. İnşallah oğlumuza bir kızkardeş yaparsak adı Beren olacak :)

inşş canım Allah gönlüne göre versin inşşş

Eşimle kızımın ismine karar veremiyoruz. Beğenilerinizi, önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.....

Zeynep Beril

Öykü Beren

Berenay

Pelinsu

Melisa

Beren

Beril
canım bilmiyorum beğenir misin ama ben kız çocuğu için Mevlana isminin de güzel olduğunu düşünüyorum hem orjinal
herkeste bulunan modası geçen isimler gibi değil
mevla kökünden geliyor mevla dost,efendi,azad eden,yardımcı,koruyucu,iyilik yapan anlamına gelir dolayısıyla mevlana da
efendimiz,dostumuz,azad edenimiz,koruyucumuz,iyilik yapanımız anlamındadır...
öykü gibi dini anlamda çok değer taşımayan isimleri koymamanızı öneririm sonra çocuğunuz bunun hesabını sorabilir
ama tercih yine sizindir çocuğunuz inşallah size ve dünyaya hayır getirir güzel bir kaderi olur mutlu ve sağlıklı olr

.merhabalar Bence Zeynep ismi en güzel kız adlarından biridir. Beren ismi de güzel isim fakat son iki senedir bir çok Beren bebek olduğuna eminim :))

Cano paşam arkadaşımız Mevlana ismini önermiş. İsim ve anlamı güzel fakat kız çocuğuna uygun olacak bir isim değil bence ayrıca ileride çocuğun yaşamı boyunca maalesef dalga geçilebilecek bir isim olur.

[ QUOTE=cano_pasam;22938080]canım bilmiyorum beğenir misin ama ben kız çocuğu için Mevlana isminin de güzel olduğunu düşünüyorum hem orjinal
herkeste bulunan modası geçen isimler gibi değil
mevla kökünden geliyor mevla dost,efendi,azad eden,yardımcı,koruyucu,iyilik yapan anlamına gelir dolayısıyla mevlana da
efendimiz,dostumuz,azad edenimiz,koruyucumuz,iyilik yapanımız anlamındadır...
öykü gibi dini anlamda çok değer taşımayan isimleri koymamanızı öneririm sonra çocuğunuz bunun hesabını sorabilir
ama tercih yine sizindir çocuğunuz inşallah size ve dünyaya hayır getirir güzel bir kaderi olur mutlu ve sağlıklı olr[/QUOTE]

tamamen katılıyorum.insan ismiyle yaşar derler eskiler.o yüzden çocuklarımıza ağır isimler koymamalıyız.ben aile büyüklerinin ismine de karşıyım.oçocuk o ismin sahibinin kaderini yaşarmış.benim en yakın arkadaşım malesef bunu yaşadı.kötü bir son oldu.neyse.biz de kıza zeynep:kıymetli ve güzel, erkeğede çınar düşünüyoruz.çınar ağacı gibi güçlü sağlam karekterli olsun diye:))

[/QUOTE]

canım aslında o isim kızlara verilecek bir isim mevlana erkek diye onla ilişki kurmamak lazım mevlanadan(düşünür olan) önce de bu isim çok kullanılmıştır ve kızlara verilmesi önerilir ki bence güzel bir isim hatta ben ilk duyduğumda gerçekten çok dikkatimi çekmişti ama alay konusu olarak değil gerçekten dikkat çeken bir isim bizim üniversitede arkadaşın ismi kim duysa aa ne kadar güzel değişik bir isim diyor
senin düşüncene de saygım var ben alternatif sundum
arkadaşın oylamaya sunduğu isimlerden ben de zeynep ve beren ismini sevdim
karar yine kendinin

eet canım bence çok güzel bir seçim yapmışsın isimleri gibi değerli güzel hayırlı sağlıklı çocukların olur inşallah...Allah herkese hayırlı olanından nasip etsin

melisa hristiyan ismidir arkadaşlar dikkat!! araştırabilirsiniz internetten. ismiyle yaşasın bebeğiniz umarım içinize sinen bir isim bulursunuz.

Allah gönlüne göre versin canım hayırlısıyla inşş... bende giderek zeynep ismine ısınıyorum sanırım tabii babamızla ortak karar alıcaz bakalım ne olacak

canım aslında o isim kızlara verilecek bir isim mevlana erkek diye onla ilişki kurmamak lazım mevlanadan(düşünür olan) önce de bu isim çok kullanılmıştır ve kızlara verilmesi önerilir ki bence güzel bir isim hatta ben ilk duyduğumda gerçekten çok dikkatimi çekmişti ama alay konusu olarak değil gerçekten dikkat çeken bir isim bizim üniversitede arkadaşın ismi kim duysa aa ne kadar güzel değişik bir isim diyor
senin düşüncene de saygım var ben alternatif sundum
arkadaşın oylamaya sunduğu isimlerden ben de zeynep ve beren ismini sevdim
karar yine kendinin[/QUOTE]

sağol canım zeynep ve beril'in anlamları hemen hemen çok yakın sanırım beren'de güzel ama çok yaygın die tereddütteyim bilemedim

melisa hristiyan ismidir arkadaşlar dikkat!! araştırabilirsiniz internetten. ismiyle yaşasın bebeğiniz umarım içinize sinen bir isim bulursunuz.

amin canımm sağolasın.. aa bilmiyordum bak hristiyan ismi olduğunu :44: zaten sıralamalarda baya geride kaldı zeynep beril yada öykü beren yada sadeceberen yada beril mi olsa ki diye düşünüyoruz. 7den 4e düştü bakalım az kaldı karar vericez inşşş

Herkeslerin tercihidir ama komikte olsa diziden etkilendim (M.Yüzyıl) bu isim bana çok asil geldi "HURİCİHAN" anlamı : dünya güzeli =))

Herkeslerin tercihidir ama komikte olsa diziden etkilendim (M.Yüzyıl) bu isim bana çok asil geldi "HURİCİHAN" anlamı : dünya güzeli =))

ya bende mihrimah ismini çok beğendim diziden. bi kızım daha olsa mihrimah koyarım adını o derece yani. bu arada ben tek isim seviyorum kızımın adı da beril ve sadece bu ismi koymaktan çok mutluyum herkes de çok beğeniyor ; konusahibi arkadaşıma duyrulur. isim tek olunca daha yalın ve anlamlı oldu bence.

sağol canım. evet şimdide o aşamadayız zeynp beril mi beril mi

benimde nisan da kızım olcak kısmetse bende isim konusunda çok zorlanıyorum kafayı yiycem zeynep beren de karar kıldın çevremdekilerde beren i beğenmedi amam iki isimde benim hoşuma gidiyor .

benimde nisan da kızım olcak kısmetse bende isim konusunda çok zorlanıyorum kafayı yiycem zeynep beren de karar kıldın çevremdekilerde beren i beğenmedi amam iki isimde benim hoşuma gidiyor .

önemli olan sizin içinize sinmesi canım yaa yoksa çevredekilere bakarsak isim bulamayız inan Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşşş bende nisan annesi olucam inşş kızlarımız sağlıkla gelsinler inşşş. benimde şuan son karar zeynep beril artık değişmez sanırım

Melisa ya da melis ismide çok güzel hemen güzel bi kıss akla geliyo benm gözümde

bende çok isim aramıştım.kızımın adını doğduktan 2 gün sonra koyduk.kızım adıyla geldi sanki.teni ipek gibiydi,saçları ipek gibiydi bende ipek koydum

hep söylerim kendi ismim zeynep olmasaydı ve bir kızım olursa adını zeynep koyardım diye
yahu bir ismin hiç mi modası geçmez ve herkes tarafından bu kadar mı beğenilir bir isim
zeynep güzel tercih bence de değiştirmeyin.
ayrıca Rasulullah (s.a.v)'in kızının adı biliyorsunuzdur
beril ne demek bu arada :26:
henüz bebişimin cinsiyeti belli değil ama nedense eşim de ben de kız isimlerine yoğunlaşmış durumdayız
Rabbim imanlı ve hayırlı evlat versin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…