Bizim bebiş kız olsaydı Beren koyacaktık. ya Beren ya da Defne Beren düşünüyordum. Öykü Beren de güzel olmuş bence Berenden şaşmayın çok güzel. İnşallah oğlumuza bir kızkardeş yaparsak adı Beren olacak :)
canım bilmiyorum beğenir misin ama ben kız çocuğu için Mevlana isminin de güzel olduğunu düşünüyorum hem orjinalEşimle kızımın ismine karar veremiyoruz. Beğenilerinizi, önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.....
Zeynep Beril
Öykü Beren
Berenay
Pelinsu
Melisa
Beren
Beril
beren ismi çok güzrlmiş ben çok severimm...
ama hem size hem de kızlarına isim kuracak yeni annelere tavsiyem
çocuklarınızın sizin üzerinizde 3 hakkı var ve öbür dünyada bu hakları sizden sorabilecekler
bu 3 haktan bir tanesi de isim hakkı çocuklarınıza bu nedenle anlamlı/güzel anlamlı isimler koyun
yoksa öbür dünyada bu isimlerin anlamıyla anılacağız güzel isimler koymazsanız çocuklarınız sizden soracaktır
bir de sakın ecrin ya da aleyna gibi GÜZEL KİTABIMIZ Kur'an'da geçiyor diye anlamsız isimler koymayyın
aleynanın anlamı üzerimize,ecrin isminin anlamı ise ücretli demektir
bazı sitelerde yanlış verilmektedir bu isimler sakın kanmayın iyi araştırın
[/QUOTE].merhabalar Bence Zeynep ismi en güzel kız adlarından biridir. Beren ismi de güzel isim fakat son iki senedir bir çok Beren bebek olduğuna eminim :))
Cano paşam arkadaşımız Mevlana ismini önermiş. İsim ve anlamı güzel fakat kız çocuğuna uygun olacak bir isim değil bence ayrıca ileride çocuğun yaşamı boyunca maalesef dalga geçilebilecek bir isim olur.
[ QUOTE=cano_pasam;22938080]canım bilmiyorum beğenir misin ama ben kız çocuğu için Mevlana isminin de güzel olduğunu düşünüyorum hem orjinal
herkeste bulunan modası geçen isimler gibi değil
mevla kökünden geliyor mevla dost,efendi,azad eden,yardımcı,koruyucu,iyilik yapan anlamına gelir dolayısıyla mevlana da
efendimiz,dostumuz,azad edenimiz,koruyucumuz,iyilik yapanımız anlamındadır...
öykü gibi dini anlamda çok değer taşımayan isimleri koymamanızı öneririm sonra çocuğunuz bunun hesabını sorabilir
ama tercih yine sizindir çocuğunuz inşallah size ve dünyaya hayır getirir güzel bir kaderi olur mutlu ve sağlıklı olr
tamamen katılıyorum.insan ismiyle yaşar derler eskiler.o yüzden çocuklarımıza ağır isimler koymamalıyız.ben aile büyüklerinin ismine de karşıyım.oçocuk o ismin sahibinin kaderini yaşarmış.benim en yakın arkadaşım malesef bunu yaşadı.kötü bir son oldu.neyse.biz de kıza zeynep:kıymetli ve güzel, erkeğede çınar düşünüyoruz.çınar ağacı gibi güçlü sağlam karekterli olsun diye:))
tamamen katılıyorum.insan ismiyle yaşar derler eskiler.o yüzden çocuklarımıza ağır isimler koymamalıyız.ben aile büyüklerinin ismine de karşıyım.oçocuk o ismin sahibinin kaderini yaşarmış.benim en yakın arkadaşım malesef bunu yaşadı.kötü bir son oldu.neyse.biz de kıza zeynep:kıymetli ve güzel, erkeğede çınar düşünüyoruz.çınar ağacı gibi güçlü sağlam karekterli olsun diye:))
melisa hristiyan ismidir arkadaşlar dikkat!! araştırabilirsiniz internetten. ismiyle yaşasın bebeğiniz umarım içinize sinen bir isim bulursunuz.
Herkeslerin tercihidir ama komikte olsa diziden etkilendim (M.Yüzyıl) bu isim bana çok asil geldi "HURİCİHAN" anlamı : dünya güzeli =))
ya bende mihrimah ismini çok beğendim diziden. bi kızım daha olsa mihrimah koyarım adını o derece yani.bu arada ben tek isim seviyorum kızımın adı da beril ve sadece bu ismi koymaktan çok mutluyum herkes de çok beğeniyor ; konusahibi arkadaşıma duyrulur. isim tek olunca daha yalın ve anlamlı oldu bence.
benimde nisan da kızım olcak kısmetse bende isim konusunda çok zorlanıyorum kafayı yiycem zeynep beren de karar kıldın çevremdekilerde beren i beğenmedi amam iki isimde benim hoşuma gidiyor .
önemli olan sizin içinize sinmesi canım yaa yoksa çevredekilere bakarsak isim bulamayız inanAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşşş bende nisan annesi olucam inşş kızlarımız sağlıkla gelsinler inşşş. benimde şuan son karar zeynep beril artık değişmez sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?