- 14 Kasım 2009
- 480
- 183
- 628
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Ne eksik ne fazla ayni seyleri dusunuyorum. Burada cocugunuzun calma egilimi oldugunu degil de arkadaslariyla sorunu oldugunu ve bunu telafi etmeye calistigini dusunuyorum.Uzman değilim ama şunu söyleyebilirim; kızınızın dürüst bir çocuk olduğunu, sadece yaptığının ne derece yanlış olduğunun farkında olmadığını düşündüm okuyunca. Güzelce anlatırsanız bir daha yapmayacağını düşünüyorum. Bir de arkadaş konusunu derinlemesine konuşursanız, sınıfta falan ona tabiri caizse bir şeylerle hava atan çocuklar falan olabilir. İstediği şeyleri size söylemesini, elinizden geldiğince yardımcı olacağınızı falan anlatabilirsiniz. Ne diyeyim, çocuk büyütmek zor ama düzelir sıkmayın canınızı ❤ Kaç yaşında bu arada ve ne gibi siparişler vermiş?
benim annemde küçükken parayı cüzdana değil de dolaba koyardı bende çekirdek falan almak için alırdım eee görürdü nerden aldın dolaptan şimdikiler farklı acaba isteklerini karşılayamıyor musunuz ben lisedeyken harçlık konusunda ailem çok az verirdi bak ozamandan annemden alırdım ama okuldan döndüğümde söylerdimBen iki yıl oldu eşimden ayrıldım.Kizimin dün gizli gizli benim cebimden ve dedesinin cebinden para aldığını öğrendim.Dün bir uygulamadan yüklü miktarda sipariş vermiş.Siparisler eve gelince kapıda ödeme yaptı.Nerden aldın bu kadar parayı dedim senin ve dedemin cebinden aldım dedi.400 tl ye yakın para getirdi.Oyuncaklarinin içine saklamış.İki aydır bunu yaptığını söyledi.Yani hicbir şekilde paraya ihtiyacı olan bir çocuk değil.Hrer istediği imkanlar doğrultusunda alınır babası da yapar.Neden yaptın dedim arkadaşlarımı kıskandırmak için dedi.Yani bu ilk ama sürekli hale gelir diye çok korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım.
10 yaşında bir çocuk için herangi bir uygulama kullanıp birşeyler sipariş etmesi bana doğru gelmedi önce bunun önüne gecmelisin.Uzman değilim ama şunu söyleyebilirim; kızınızın dürüst bir çocuk olduğunu, sadece yaptığının ne derece yanlış olduğunun farkında olmadığını düşündüm okuyunca. Güzelce anlatırsanız bir daha yapmayacağını düşünüyorum. Bir de arkadaş konusunu derinlemesine konuşursanız, sınıfta falan ona tabiri caizse bir şeylerle hava atan çocuklar falan olabilir. İstediği şeyleri size söylemesini, elinizden geldiğince yardımcı olacağınızı falan anlatabilirsiniz. Ne diyeyim, çocuk büyütmek zor ama düzelir sıkmayın canınızı ❤ Kaç yaşında bu arada ve ne gibi siparişler vermiş?
Kızım 10 yaşında.Uygulamadan 40 tl lik sipariş vermiş.
Bir 40 lira dediniz bir 400 lira. Hangisi doğru?400 tl ye yakın para getirdi.
Sizin almış olmanız herkesin aldığı anlamına gelmez. Hayatta babamın cebine el atmadım, habersiz tek kuruş almadım. Benim çocuğum da benden para istediğinde çantamı getirir anne verir misin ben kurcalamayayım der.günaydın
hepimiz aldık annemızın babamızın cebinden bakkala gidip çekirdek alırdım en fazla ozamanlar
ee şimdi öyle değil tabii dünya ellerinin altında , o yüzden görmeme şansımız yok ,
biraz gözlemle , gerekirse destek almaya çalış , ama bence geçeci bir olay
Sizin almış olmanız herkesin aldığı anlamına gelmez. Hayatta babamın cebine el atmadım, habersiz tek kuruş almadım. Benim çocuğum da benden para istediğinde çantamı getirir anne verir misin ben kurcalamayayım der.
Konu sahibi bence miktarın önemi yok 1 tl de olsa ,100 tl de olsa habersiz alınan bir para var ben diğer yazanlar gibi düşünmüyorum mutlaka üstüne düşmeli önünü şimdiden almalısınız. Kuzenim de önce babasından ufak miktarlar tırtıklama ile başladı,sonra eve gelenlerden ufak miktarlar almaya başladı, cebinde fazla para varsa bozukluk alır,buyuk miktarlara dokunmazdi ,şuan 24 yaşında ve hapiste. Sizin kızınız böyle olur demiyorum yanlış anlamayın ama hafife de almayın lütfen. Önce konuşun ise yaramaz ise uzman desteği alın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?