kesinlikle 2. çocuk düşünmüyorsan tamam ama eğer aklının bir köşesinde 2. çocuk da varsa bence tam zamanı.merhabalar herkese. kızım 5,5 yaşında ve kardeş istiyor. ben çok istekli değilim, eşim hiç istemiyor. okul arkadaşlarından kardeşi olanları görmüş, sizde bana kardeş yapın diyor. öyle masum öyle tatlı istiyor ki benim bile aklımı karıştıyor ara sıra. ama uzun vadeli düşününce altından kalkamam diyorum. eşimle konuştuğumuzda önemli olan senin kararın sen ne istersen o olur diyor ama isteksiz olduğu söyleyişinden bile belli.
tüm bunları ele aldığımda 2. çocuk fikri gitgide uzaklaşıyor benden ama kızımı ikna etmek konusunda yetersiz kalıyorum. kendi yapmayıp bana yıktığı işleri söylüyorum, onlar olmadan olmaz diyorum, peki diyor. bebek sürekli kucağımda olacak, onun istekleri öncelikli olacak diyorum, tamam diyor. herşeyini paylaşmak zorunda kalacaksın diyorum, olur diyor. sıkıştım kaldım. şu ana kadar ne yaşadıysak, ne karar aldıysak nedenleriyle açıkladık ona o yüzden he deyip geçemiyorumda. benim durumumda kalmış, yol gösterecek biri var mıdır şu koca forumda?
Siz neden istemiyorsunuz? Maddi olaraksa bişey diyemem ama,
Çocuğa bırakılan en güzel miras kardeştir bence.
Çocuk aklıyla çocuk yapma.
Ama ben olsam tek çocuk istemezdim RABBİM nasip ederse. Kendini uygun ne zaman görürsen o zaman yap.
Eşinin isteksiz olması da ilginç.
kesinlikle 2. çocuk düşünmüyorsan tamam ama eğer aklının bir köşesinde 2. çocuk da varsa bence tam zamanı.
Ayy kendi kucuklugum geldi aklima bende hep istermisim bir kardesim olsun maddi olarak sıkıntı yoksa neden olmasin bence dusunun
kuzenleriyle fiziksel olarak çok uzaklar. ayda yılda bir görüşebiliyoruz. yaşıtı kuzenide yok kuzumun.Kuzenlerinde kardeşin dersiniz
neden maddi değil aslında. ama hazır hissetmiyoruz ikimizde. zorlamayla olmuyor bu işler. kızıma nasıl anlatsam ikna olur diye düşünüyorum sadece.
Ben kedime bile kardeş aldım. Yalnız kalmasın diye. Bir kardeşi olsun. Yalnız büyümesin çocuğunuz. Anne babasını, oyuncaklarını, hayatını, sırlarını paylaşacak birisi olsun. Yaş aralığını çok açmadan yapı verin ne olacak. Küçücük sabiyi neden üzüyorsunuz.merhabalar herkese. kızım 5,5 yaşında ve kardeş istiyor. ben çok istekli değilim, eşim hiç istemiyor. okul arkadaşlarından kardeşi olanları görmüş, sizde bana kardeş yapın diyor. öyle masum öyle tatlı istiyor ki benim bile aklımı karıştıyor ara sıra. ama uzun vadeli düşününce altından kalkamam diyorum. eşimle konuştuğumuzda önemli olan senin kararın sen ne istersen o olur diyor ama isteksiz olduğu söyleyişinden bile belli.
tüm bunları ele aldığımda 2. çocuk fikri gitgide uzaklaşıyor benden ama kızımı ikna etmek konusunda yetersiz kalıyorum. kendi yapmayıp bana yıktığı işleri söylüyorum, onlar olmadan olmaz diyorum, peki diyor. bebek sürekli kucağımda olacak, onun istekleri öncelikli olacak diyorum, tamam diyor. herşeyini paylaşmak zorunda kalacaksın diyorum, olur diyor. sıkıştım kaldım. şu ana kadar ne yaşadıysak, ne karar aldıysak nedenleriyle açıkladık ona o yüzden he deyip geçemiyorumda. benim durumumda kalmış, yol gösterecek biri var mıdır şu koca forumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?