kızımın kardeş isteğine nasıl cevap vermeliyim sizce?

raava

Guru
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
3.013
10.790
408
merhabalar herkese. kızım 5,5 yaşında ve kardeş istiyor. ben çok istekli değilim, eşim hiç istemiyor. okul arkadaşlarından kardeşi olanları görmüş, sizde bana kardeş yapın diyor. öyle masum öyle tatlı istiyor ki benim bile aklımı karıştıyor ara sıra. ama uzun vadeli düşününce altından kalkamam diyorum. eşimle konuştuğumuzda önemli olan senin kararın sen ne istersen o olur diyor ama isteksiz olduğu söyleyişinden bile belli.
tüm bunları ele aldığımda 2. çocuk fikri gitgide uzaklaşıyor benden ama kızımı ikna etmek konusunda yetersiz kalıyorum. kendi yapmayıp bana yıktığı işleri söylüyorum, onlar olmadan olmaz diyorum, peki diyor. bebek sürekli kucağımda olacak, onun istekleri öncelikli olacak diyorum, tamam diyor. herşeyini paylaşmak zorunda kalacaksın diyorum, olur diyor. sıkıştım kaldım. şu ana kadar ne yaşadıysak, ne karar aldıysak nedenleriyle açıkladık ona o yüzden he deyip geçemiyorumda. benim durumumda kalmış, yol gösterecek biri var mıdır şu koca forumda?

Çocuk aklıyla çocuk yapma.
Ama ben olsam tek çocuk istemezdim RABBİM nasip ederse. Kendini uygun ne zaman görürsen o zaman yap.
Eşinin isteksiz olması da ilginç.

kesinlikle 2. çocuk düşünmüyorsan tamam ama eğer aklının bir köşesinde 2. çocuk da varsa bence tam zamanı.

Hep tek çocuk düşünen biri olarak iyiki ikinciyi yapmışım diyorum,birbirlerine o kadar bağlılar ki,ilerisini düşünüp birgün yanlarında olamıyacağımız aklıma gelince mutlu oluyorum,birbirlerine yetecekler diye.Bir de şunu söyliyim kesinlikle ikinci kez annelik ilk kadar zor olmuyor,tecrübe sahibi oluyorsun artık ve her konuda daha rahat olunuyor,kısacası kardeş candır.Bu arada tek çocuk anneyi,iki çocuk birbirini yer :)

Siz neden istemiyorsunuz? Maddi olaraksa bişey diyemem ama,
Çocuğa bırakılan en güzel miras kardeştir bence.

Çocuk aklıyla çocuk yapma.
Ama ben olsam tek çocuk istemezdim RABBİM nasip ederse. Kendini uygun ne zaman görürsen o zaman yap.
Eşinin isteksiz olması da ilginç.

kesinlikle 2. çocuk düşünmüyorsan tamam ama eğer aklının bir köşesinde 2. çocuk da varsa bence tam zamanı.

Ayy kendi kucuklugum geldi aklima bende hep istermisim bir kardesim olsun maddi olarak sıkıntı yoksa neden olmasin bence dusunun

neden maddi değil aslında. ama hazır hissetmiyoruz ikimizde. zorlamayla olmuyor bu işler. kızıma nasıl anlatsam ikna olur diye düşünüyorum sadece.

neden maddi değil aslında. ama hazır hissetmiyoruz ikimizde. zorlamayla olmuyor bu işler. kızıma nasıl anlatsam ikna olur diye düşünüyorum sadece.

Canim en iyisi ve en sagliklisi pedegog esliginde anlatilmasi . cocuk psikolojisiyle ne dusundugunu bilemeyiz uzuntu duyabilir vs . uzmana danissan daha iyi olur cunku kritik meseleler bunlar kendimden biliyorum

Bir tv programı izlemiştim

Çocuk dondurma ister almazsınız kardeş isteyince hemen yaparsınız diye eleştiriyordu toplumu

Kızınız şimdi her şeye okur diye zira tüm arkadaşlarının kardeşi var ve o kendini eksik hissediyor kardeş olunca ne kadar memnun olur bilinmez

Bu karar 5,5 yaşındaki çocuk bırakılamayacak kadar ciddi

Kararı verin ve net bir şekilde iletin

"Sana verdigim bu guzel sevgiyi, baska bir cocuga daha vermeyee hazir degilim. O senin kadar sansli bir bebek olmayabilir bu yuzden. Ama babanla hazir hissettigimiz zaman mutlaka bir.kardesin olacak. Bu karari babanla ben vermeliyim." gibi bir konusma yapabilirsiniz. Ozunde bu onun istegiyle olabilecek bir durum olmadigini anlatin. Hayal dunyasini yikmadan gercekleri anlatin bence.

Ben kedime bile kardeş aldım. Yalnız kalmasın diye. Bir kardeşi olsun. Yalnız büyümesin çocuğunuz. Anne babasını, oyuncaklarını, hayatını, sırlarını paylaşacak birisi olsun. Yaş aralığını çok açmadan yapı verin ne olacak. Küçücük sabiyi neden üzüyorsunuz.

Ahahahaha yalnız kızınız ikna edememiş sizi kk ikna edecek.gibi görünüyor yorumlardan bende yap ne olacak kardeş istemek hakkı degilmi diye dusunenlerdenim iki çocuk idealdir

Yapmak istemiyorsaniz eger cocuk istiyor diye yapmayin. Cocuk bu her gordugunu isteyebilir. Lakin bu istedigi bir oyuncak değil.
Kucucuk cocuga " bebek olursa boyle olacak, boyle yapacaksin" demek anlamsiz. Istedigi olana kadar herseyi kabul eder zaten.

Ahahah
Çok şeker
Ben de bir gün okuldan gelip ağlamıştım
Kardeş istiyorum diye
Sonra gelmişti kardeş
Ama bence siz istemiyorsanız yapmayın
Gerçi annemle babamın da hiç aklında yoktu
İyi ki kardeşim var açıkçası
Dünyada herkes gitse o kalacak gibi hissediyorum
En yakın arkadaşım :))

Maddi sıkıntı varsa saygı duyarım ama yok ise neden düşünmüyorsunuz 2.çocuğu...

Ufacık çocuk sizden daha cesaretli ve istekli. O na vereceğiniz en güzel hediye olur sanırım bir kardeş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…