kızımın kardeş isteğine nasıl cevap vermeliyim sizce?

Sebebi sağlık ile ilgili değildiyse ve kardeşim olmasaydı anneme de babama da ömür boyu kızardım herhalde..
Kardeşten daha güzel ne var şu hayatta..

Siz net bir şekilde istemeseniz, unutturursunuz bence. çocuktur hemen unutur o düşünceyi.
Ama kafanızdaki tereddütler yüzünden muhabbeti siz uzatıyorsunuzdur.

Doğru söylediniz,mutlu evliliklerinde garantisi yok. Su sıra iyiden iyiye düşünmeye başladım,hiç istemezken ama benim çocuğum 8 yaşında.

Ben de kardeş istemiştim.
Şimdi ki aklım olsa asla istemez tek çocuk olmak isterdim.
Yurtdışında okur, mastır yapar her imkana sahip olurdum.
Hatta anneme bazen diyorum ki siz küçücük bir çocuğun aklına uyup neden çocuk yaptınız hiç aklınız yok muydu derim.
Çocuk o çocuk. Kardeşi oyuncak bebeğin gerçeği sanıyor. Oyun sanıyor.
Sakın istemediğiniz bir bebeği sırf 5 yaşındaki kızınız oyuncak bebek istiyor diye yapmayın.
Gidin bir bebek alın. Daha iyi.

Siz kararlı bir şekilde buna uygun olmadığınızı kızınıza anlatırsanız bir süre sonra vazgececektir. Ama onun yapmayıp size yıktığı şeyler yüzünden yapmadığınız gibi konulara girmeyin ki bu olayın kendinden bağımsız olduğunu kavrayabilsin. Bu kararı size ve babasına bırakmasının daha doğru olduğu, her ailenin farklı olduğu bu yüzden arkadaşlarının var diye onun da kardeşi olmasi gerekmediğini biraz yaşına uygun bir dille anlatmaya çalışın. Kararlı ve istikrarlı olmanız en önemlisi tabiki.

Bizde de ara ara ayni konu gundeme geliyor, ben sadece sen benim cocugum ol istiyorum baska cocuk istemiyorum sen bana yetersin diyorum, bebekli komşulara gidip bebek seviyoruz geçiyor,
zaten derdi kardeş falan değil bebek sevmek...

Oğlum 4 yasında pek bisey dedigi yoktu biz istiyoduk. Suan hamileyim. O kadar mutlu ki.
Karnim uzerine yatiyo. Adı minıs olsun diyo. Kiz olur demi anne erkekler yaramaz diyo kendide erkek bu arada :) bebek görmeye gitmistik beraber bebege cilek kıyaferi giydirmislerdi o da bizim cilek kızımız olcak demi diyo :) Dur öpiyim ne zaman cikicak diyo. Pek mutlu. Bayiliyorum onun bu haline.

Ben kardes taraftariyim. Olsa cok iyi olur.

neden maddi değil aslında. ama hazır hissetmiyoruz ikimizde. zorlamayla olmuyor bu işler. kızıma nasıl anlatsam ikna olur diye düşünüyorum sadece.
Bence yap gitsin..heriflere kalsa bu zorluklari yasamazlar hic cunku rahatlarina cok duskunler.. olunca iyiki yapmisim dersin

Bende küçükken ne kadar istemiştim kardeşim olmasını. Tabi o zamanlar hamilelik nedir bilmiyorum, apartmanımızda annemle beraber 2 kadın daha hamileymiş, ikisi de doğum yapınca ve bebekleri görünce anneme " sende doktora git bebek al" diye tutturmuşum sonra bir gece biz uyurken annem sancılanmış hastaneye götürmüşler doğum yapıp eve geldiğinde hele hele kardeşimi gördüğümde dünyalar benim olmuştu kardeşsiz bırakmayın çocuğunuzu

Ikıncı hamileligimde oğluma "bir bebek bizi seçmiş." demiştik.
Belki siz de bebek yapma işini bebeğin seçiminde olduğunu söylerseniz baskı yapmayı birakabilir.
Edit: Yok olmaz bu. Siz okumamış olun bu yazdigimi.

Benim 2 tane abim var ama kucukken onlar beni hic yanlarında goturmek istemezlerdi ben de hep arkalarindan ağlardım cevrede arkadaslarim genelde ailenin büyük cocugu olduklari icin kardesleri oluyordu, 6-7 yaşlarında tutturdum ben de kardes istiyorum diye allahtan yapmadilar. Soylemek istedigim bir cocuk bunu bilincli bir sekilde istemiyor. Kiskaniyor istiyor. Oyuncak ister gibi istiyor. Siz de eminim ki 5 yasinda bir cocugun aklina uyarak bebek yapmayı dusunmuyorsunuzdur ama bu konuya bu kadar takildiginiza gore acabalariniz var. Istemiyorsaniz yapmayin. Cocuk isi gelecegi düşünerek verilen bir karar. Kisa sureli degil, omurluk bir karar. Bugunu düşündüğünüz kadar ileriyi de dusunmelisiniz. Ben de 1 tane olsun istiyorum ama tek cocuk olan arkadaslarim da bu durumdan hic mutlu degiller. Zor bir karar. Ama net bir dille bu konunun babasiyla sizin karariniz oldugunu belirtirseniz enine boyuna neden cocuk istemedginizi anlatırsanız anlayacaktir. Sen daha guzel okullarda oku, daha guzel oyuncaklarin olsun, seni daha cok sevebilelim diye babanla ben bunu istemiyoruz diyin. Bir uye de evcil hayvan onermis. Bence o fikir de cok mantikli ve guzel bir fikir.

ben de isterdim. kız kardeşimde aramızda 1.5 yaş vardı. ben erkek olsun diye dua ederdim o da kız. Allah 6 yıl sonra ikiz verdi son kız kardeşim çok pişman oldu ikizlere:d çok kıskandı.

kardeş bu dünyadaki en güzel arkadaştır insana. benim ablam var ve kızımında hep bir kız kardeşi olsun itiyordum. cesaret edemedik ama Allah verdi. nasip olursa inşallah dünyaya gelecek. kızım 3.5 yaşında ve daha hamile bile dğilken herkese kardeşim olacak diyordu. sanırım onun isteği sayesinde korunduğumuz halde hamile kalmışım ve baya bi geç öğrendik. şu an bile karnımın tepesinden inmiyor. dün banyoda yıkarken başladı kendi kendine şarkı söyleyip karnımı sevmeye ablasının kuzusu ablasının miniği diye öyle duygulandımki iyki olmuş dedim. doğunca durum nasıl olacak bilmiyorum ama şimdiden sanki 4 kişiymişiz gibi davranıyor kızım :) hiçbirşeyden ayırmıyor yediği birşeyi bile karnıma sürüyor. kızınız istiyorsa düşünün bence.

Bence kızınızı kardeşlik duygusundan mahrum bırakmayın.Eğer ciddi sorunlar Yoksa bi düşünün derim.Hayatın ne getireceği belli olmaz.Rabbim gecinden versin ama sizler bu dünyadan göçüp gideceğiniz vakit kızınıza kendi kanınızdan kendi canınızdan bir arkadaş,bi dost,bi dayanak bırakmak gerekmez mi?Dünya bi günlük bi yıllık değil.İleriyi de düşünmek lazım.Siz ne kadar kızınızla arkadaş gibi kardeş gibi olsanız da o hep gerçek bi kardeş yokluğunu hissedecektir.biz beş kardeşiz.Her kardeşim benim için bir dünyadır.Ablamla ayrı konuda dertleşiriz.Abimle muhabbetimiz ayrıdır.Benden sonra iki tane küçük var.Onlarla da ayrıdır.Ama hepsi iyi ki de var.kardeşlik başka bişey yaa.Bi komşumuz vardı,45 yaşlarında falan.Kardeşi falan yoktu.Bigün bize gelmişti.Babama "keşke bi kardeşim olsaydı da gidip onunla dertleşip onunla ağlasaydım.Bu hayatta en kötü şey kardeşinin olmaması."demişti.Hala sesindeki o yalnızlık duygusu kulaklarımdadır.Bence iyi düşünün...

Bence yap gitsin..heriflere kalsa bu zorluklari yasamazlar hic cunku rahatlarina cok duskunler.. olunca iyiki yapmisim dersin
eşim emzirmek hariç herşeyiyle ilgilendi kızımızın. tuvalet eğitimini ben değil o verdi hatta. bütün zorluğu benimle birlikte yaşadığı için onun fikirleri daha bir kıymetlidir benim için. ben sıcak bakmıyorum 2. çocuğa o istemiyor. durduğumuz taraf aynı aslında.

kaç yaşındasınız
hiç mi istemiyorsunuz 2. çocuk

eğer yaşınız ileri değilse bir müddet daha erteleyin diyeceğim de bilemedim

Hayatınızda 2 . çocuğunu düşünüyorsanız . Bence zaman kaybetmeyin arada çok yaş olmasın . Bu yaşlarda çocuklar kardeş hep isterler.8 yaşından sonra kardeş isteği azalıyor. Tavsiyem 2.ci çocuğu yapacaksanız da , yapmayacaksanız da kızınıza net olun.

Ee o zmn ne duruyon? Boyle adama 5 cocuk bile yapilir.. nice tedavilerle hamile kalanlar var ben gibi.. birazcik o zmn esinin ustundeki yukunu hafifletmen gerekiyodur.. imkan varsa bi cocugun kardes sahibi olmasini engellememek gerek.. biri yazmis tek cocuk anneyi yer cok cocuk birbirini o kadar dogruki tabii zorlugu var hic birsey kolay degil.. ama onlarin o kardes sevgisi.. ilerdeki hallerini dusun mesela..birbirlerine destek olmalari filan bunun akside mumkun tabii.. ama genede kime sorsam kendi istegiyle tek cocuklu kalanlarin cogu pisman.. is isten gecince istesende yapamazsin.. hani dusunuyomda 4-5 sene cok buyuk ara insan rahata alisinca tekrar zorluk cekmek istemiyor yas geciyor vucut zorlaniyor.. ben bu gebelikte o kdr zorluk yasiyorumki.. koskoca bi varisim var yazin sicaginda kilotlu varis corabi giyiyorum.. midem hemen doluyo pek bise yiyemiyorum.. hala bulantilarim var yururken bile zorlaniyorum..dahada 4 ay var yaklasik doguma.. onceden bu kdr zor olcani bilemezdim..kaldiki saglikli sihhatlice atlatalimda dunyaya gelsin diyorum.. elbet gececek bu zor gunler diyorum.. sana biraz cesaret birazda istek gerek hepsi bu!

çocuk aklı ile iş yapma sen dünyaya getirirsin kardeşi olsun diye çocuk büyümeye başlayınca kıskançlıktan heder olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…