Doğru söylediniz,mutlu evliliklerinde garantisi yok. Su sıra iyiden iyiye düşünmeye başladım,hiç istemezken ama benim çocuğum 8 yaşında.Tam 3 buçuk yaş.Evliliğimde çok çalkantılı dönemler yaşadım hala hiçbir şeyin garantisi yok,20 sene sonra bile boşanabilirim,hiç çocuk yapmasaydım mantıklıydı,ama iyiki aynı kandan bir kardeşi var derim her zaman,onun yerini hiç birşey dolduramaz.
Bence yap gitsin..heriflere kalsa bu zorluklari yasamazlar hic cunku rahatlarina cok duskunler.. olunca iyiki yapmisim dersinneden maddi değil aslında. ama hazır hissetmiyoruz ikimizde. zorlamayla olmuyor bu işler. kızıma nasıl anlatsam ikna olur diye düşünüyorum sadece.
merhabalar herkese. kızım 5,5 yaşında ve kardeş istiyor. ben çok istekli değilim, eşim hiç istemiyor. okul arkadaşlarından kardeşi olanları görmüş, sizde bana kardeş yapın diyor. öyle masum öyle tatlı istiyor ki benim bile aklımı karıştıyor ara sıra. ama uzun vadeli düşününce altından kalkamam diyorum. eşimle konuştuğumuzda önemli olan senin kararın sen ne istersen o olur diyor ama isteksiz olduğu söyleyişinden bile belli.
tüm bunları ele aldığımda 2. çocuk fikri gitgide uzaklaşıyor benden ama kızımı ikna etmek konusunda yetersiz kalıyorum. kendi yapmayıp bana yıktığı işleri söylüyorum, onlar olmadan olmaz diyorum, peki diyor. bebek sürekli kucağımda olacak, onun istekleri öncelikli olacak diyorum, tamam diyor. herşeyini paylaşmak zorunda kalacaksın diyorum, olur diyor. sıkıştım kaldım. şu ana kadar ne yaşadıysak, ne karar aldıysak nedenleriyle açıkladık ona o yüzden he deyip geçemiyorumda. benim durumumda kalmış, yol gösterecek biri var mıdır şu koca forumda?
eşim emzirmek hariç herşeyiyle ilgilendi kızımızın. tuvalet eğitimini ben değil o verdi hatta. bütün zorluğu benimle birlikte yaşadığı için onun fikirleri daha bir kıymetlidir benim için. ben sıcak bakmıyorum 2. çocuğa o istemiyor. durduğumuz taraf aynı aslında.Bence yap gitsin..heriflere kalsa bu zorluklari yasamazlar hic cunku rahatlarina cok duskunler.. olunca iyiki yapmisim dersin
kaç yaşındasınızeşim emzirmek hariç herşeyiyle ilgilendi kızımızın. tuvalet eğitimini ben değil o verdi hatta. bütün zorluğu benimle birlikte yaşadığı için onun fikirleri daha bir kıymetlidir benim için. ben sıcak bakmıyorum 2. çocuğa o istemiyor. durduğumuz taraf aynı aslında.
Ee o zmn ne duruyon? Boyle adama 5 cocuk bile yapilir.. nice tedavilerle hamile kalanlar var ben gibi.. birazcik o zmn esinin ustundeki yukunu hafifletmen gerekiyodur.. imkan varsa bi cocugun kardes sahibi olmasini engellememek gerek.. biri yazmis tek cocuk anneyi yer cok cocuk birbirinieşim emzirmek hariç herşeyiyle ilgilendi kızımızın. tuvalet eğitimini ben değil o verdi hatta. bütün zorluğu benimle birlikte yaşadığı için onun fikirleri daha bir kıymetlidir benim için. ben sıcak bakmıyorum 2. çocuğa o istemiyor. durduğumuz taraf aynı aslında.
çocuk aklı ile iş yapma sen dünyaya getirirsin kardeşi olsun diye çocuk büyümeye başlayınca kıskançlıktan heder olurmerhabalar herkese. kızım 5,5 yaşında ve kardeş istiyor. ben çok istekli değilim, eşim hiç istemiyor. okul arkadaşlarından kardeşi olanları görmüş, sizde bana kardeş yapın diyor. öyle masum öyle tatlı istiyor ki benim bile aklımı karıştıyor ara sıra. ama uzun vadeli düşününce altından kalkamam diyorum. eşimle konuştuğumuzda önemli olan senin kararın sen ne istersen o olur diyor ama isteksiz olduğu söyleyişinden bile belli.
tüm bunları ele aldığımda 2. çocuk fikri gitgide uzaklaşıyor benden ama kızımı ikna etmek konusunda yetersiz kalıyorum. kendi yapmayıp bana yıktığı işleri söylüyorum, onlar olmadan olmaz diyorum, peki diyor. bebek sürekli kucağımda olacak, onun istekleri öncelikli olacak diyorum, tamam diyor. herşeyini paylaşmak zorunda kalacaksın diyorum, olur diyor. sıkıştım kaldım. şu ana kadar ne yaşadıysak, ne karar aldıysak nedenleriyle açıkladık ona o yüzden he deyip geçemiyorumda. benim durumumda kalmış, yol gösterecek biri var mıdır şu koca forumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?