Kızım 2.5 yaşında. Manevi olarak 2.ye asla hazır olamayacağımı düşünüyorum. Her dakika bir çocuğun peşinde olmak çok yorucu. Bir pazar sabahı 10da kalkmayı özledim. Kızımı çok seviyorum, Allah eksikliğini göstermesin de 2.çocuk çok zor...
Araları kaç yaş,ikinci çocuk bana bi hayli uzaktı ta ki çocuğumu tamamen gözlemleyip,aslında çok yalnız olduğunu anlayana kadar. Ama benim aklımda hep boşanmak var istemiyorum,ikinci çocuk ama evladım içinde geçen gün ağladım. Çok yalnız. Arkadaşları tatile gitti,kaldı kendi basina.Hep tek çocuk düşünen biri olarak iyiki ikinciyi yapmışım diyorum,birbirlerine o kadar bağlılar ki,ilerisini düşünüp birgün yanlarında olamıyacağımız aklıma gelince mutlu oluyorum,birbirlerine yetecekler diye.Bir de şunu söyliyim kesinlikle ikinci kez annelik ilk kadar zor olmuyor,tecrübe sahibi oluyorsun artık ve her konuda daha rahat olunuyor,kısacası kardeş candır.Bu arada tek çocuk anneyi,iki çocuk birbirini yer :)
Tam 3 buçuk yaş.Evliliğimde çok çalkantılı dönemler yaşadım hala hiçbir şeyin garantisi yok,20 sene sonra bile boşanabilirim,hiç çocuk yapmasaydım mantıklıydı,ama iyiki aynı kandan bir kardeşi var derim her zaman,onun yerini hiç birşey dolduramaz.Araları kaç yaş,ikinci çocuk bana bi hayli uzaktı ta ki çocuğumu tamamen gözlemleyip,aslında çok yalnız olduğunu anlayana kadar. Ama benim aklımda hep boşanmak var istemiyorum,ikinci çocuk ama evladım içinde geçen gün ağladım. Çok yalnız. Arkadaşları tatile gitti,kaldı kendi basina.
Pedagog yardimi ile daha net ve hasarsiz anlatilabilinir bence.
Ayrica konu sahibi nasil istemedigimizi soylerim demis. Herkes kardes sart yazmis .
Evet bir kardes olmasi cok guzel ama sadece maddiyatta yetmiyor bazi seylere. Cocuk olunca kari -koca -evlilik dengesi apayri bir boyut kazaniyor zaten.
Esi asla istemediyse gonulsuz cocuk yapilmasi kari -koca iliskilerini zedeleyip birbirlerinden uzaklastirabilir.
Kimse olmali diye birseyleri zorlamamali.
maddi açıdan bir sıkıntımız yok çok şükür. eşimle birbirimize dair bir sürü hayalimiz var. onları daha fazla ötelemek istemiyoruz nedenlerden biri bu.
hem pko hastasıyım, hem çikolata kistim çıkıyor arada tedavisini oluyorum hemde polip vs oluyor. rahmim hiç boş kalmıyor çok şükür. doktorlar bana çocuğun olmaz diyordu hep. evlendim 1,5 ay sonra hamile kaldım. ne olduğunu anlamadan çocuk sahibi oldum.
yani istesemde çocuğumun olmama ihtimali yüksek. kızıma bunu anlattığımda anlamıyor tabi. bebek yapan yerin hastaysa ben nasıl oldum diyor. doktora gidelim iyileştirir merak etme anne diyor.
benim mucizem kızım, onu çok seviyorum ona iyi bir hayat vermek istiyorum ama bu uğurda kendi hayatımı ertelemek, hayallerimden feragat etmek istemiyorum. benimde yalnızca 1 hayatım var ve onu doya doya yaşamak istiyorum. kızım, ben ve eşim üçlüsüyken bu hayaller uzak gelmiyor bana ama 4. bir üye dengeyi bozar. eşimde bundan dolayı istemiyor. çocuk rızkıyla gelir lafına inanmıyorum ben. çocuk çok masraflı birşey.
bu durumların hepsini kızıma anlatmama rağmen olsun istiyorum demesi arkadaşlarından gördüğü için herhalde. herkes çocuğu kardeş isteyince yapmış anlaşılan. yapamam diye ikna eden yokmuş galiba.
Benim kizimda 7 yasinda ve son 1 yildir kardes istegi var..2.cocuk fikri bana cok uzakken burda ki yorumlari okudum ve aklim karisti..yasim da geciyor anne olmak icin diye dusunurken yanlis mi yapiyorum acaba diye dusunmeye basladim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?