- 29 Mayıs 2013
- 2.925
- 5.172
- 358
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Çok küçük Emin’im bakıcı fikrini düşünmüşsünüzdür ama merak ettim neden kreşe gidiyorMerhaba kk nın akıl fikir sahibi hatunları :)
Benim bir aya yakındır tam da başlıktaki konu derdim oldu. Kızım Ağustos 20 lerde kreşe başladı, yani yaklaşık 3 ay oldu. 1 ay boyunca alıştıma süresiydi, yarım gün gitti. Sağolsun babannesi ile dedesi bize gelip alıştırdılar ve kızım 2 aydır tam gün olarak kreşe gidiyor. Hiç sorun yoktu kreşde çok mutluydu hatta herşeyde öncülük ediyordu, öğretmeni sınıf başkanı gibi diyordu ama son 2 haftadır çocuğum değişti. Kreşe gitmek istemiyor(ağlamıyor ama gitmek de istemediğini anlıyoruz). Sınıfları 8-9 kişilik ve kızımın sadece 1 tane kız arkadaşı vardı 2-3 hafta önce o gitti, sanırım kızım yalnız kaldığı için mutsuz.
Öğretmenleri çok ilgili ve sevecenler ama arkadaş problemi yaşıyoruz. Sizce ne yapmalı, krurumun pisikoloğu ile konuştuk, öğretmenleri ile de. Herkes elinden geleni yapıyor ama kuzucum hala aynı. Sınıfta bir tane uzun saçlı erkek çocuğu var hep onun yanında görüyorum fotograflada falan. Sanırım cinsiyet algısı tam oturmadığından onu kız sanıyor ama erkek çocuğu olduğu için de uyaşamıyor gibi.
Bu arada kızım Ağustosda 2 yaş oldu. Daha konuşamıyor tam olarak, derdini de anlayamıyoruz bu sebepten.
Kimsemiz yok bu şehirde. Onlar sırf kızımı bu döneme alıştırmak için geldiler. Evet benim de büyüyor ama 24 aylık olana kadar evdeydi ben baktım o zaman da sıkılıp ağlardı. Maalesef sosyallesebilecegimiz ortamimiz da yok.babaanne ve dede varsa aslında kreş için acele etmese miydiniz acaba,
benim de aynı yaşta oğlum var, bir ara düşündüm kreşe vermeyi ama gerçekten çok erken geldi, ve 6 yaşında okula başlayacak 4 sene kreşe gitmesi çok gözümde büyüdü,
kızınız kreşte yalnız kaldığı için de mutsuz olabilir, çevrenizde başka kreş varsa birde öyle deneyebilirsiniz illa kreşe göndermek zorundaysanız, birde sınıfındakiler ondan büyükmü aynı yaş grubu mu bu da önemli
Bakiciya guvenemedik, bakıcı şans işi biraz biz de şansa bırakmak istemedik yaşı da 24 ayını doldurduğu için kreş daha mantıklı geldi.Çok küçük Emin’im bakıcı fikrini düşünmüşsünüzdür ama merak ettim neden kreşe gidiyor
Onlar da farkında ama nedenini bilemiyoruz. Öğretmeni her oyuna katıyor ki eskiden oyun kuran kızım olurdu 2 haftada ne değişti bilmiyorumKreş fikri bakıcıdan daha sıcak gelmiştir bana her zaman . Benim kızım da 2 yaşında gidecek kreşe çalışmak zorunda olduğum için .
Belki birşey yaşamıştır kreşte ? Öğretmenleri ne diyor peki
Çok sağolun yorumunuz motive etti :)Kizin sadece kizlar ilemi arkadaslik kuruyor? Niye erkekler ile kuramiyor? Hani çoçuk o yaslar normalde cinsiyeti bilmez, önemsemez. Herkes ile oynar.
Sirf arkadas eksikliginden çoçugu kresten almak bana saçma geliyor. Neticede orda ögrendigi seylerde çok. Düzen ögreniyor, dili gelisiyor. Diyorsun ya daha tam konusmuyor diye. Oda bir etken. Konusmaya zorlandigi içinde istemeyebilir. Evde ne güzel herkes onu leb demeden, leblebi dedigini anliyor çünkü.
Bence kresten alma. Hersey çoçukta travma yaratmaz. Neticede ögretmenler ilgili, ortam güzel. Evet yasi küçük fakat bu yasta bile hayat hep onun istedigi gibi olmadigini ögrenmeli. Baze engelleri kendi asmasini ögrenmeli ki özgüven sahibi olsun. Yani anne baba olarak simdi bir düzen oturttunuz. Sirf arkadasi yok diye o düzeni bozmak olmaz.
Çok üzülüyorum küçücük omuzlarına şimdiden bu yükü bildirdik diye de hayırlısı. Çözüm arayisindayim.Bence her şeyin altında bir sebep aramayın. İlk başta değişik geldi çocuğa hoşuna gitti, sonra sıkılmaya annesiniözlemeye başladı. İki yaşında sabinin okul çocuğu gibi dört dörtlük gitmesi biraz zor. Ben gönderdimciler yazmayın boşuna, her çocuk aynı değil
Çok sağolun yorumunuz motive etti :)
Bazen daha çok küçük ve hayata atıldı, acaba haksızlık mi ediyoruz diye üzülüyorum ama işi bıraksam özel sektör uzun arayı kaldırmaz.
Erkek çocukları ile oynamıyor. Nedenini anlamıyorum ama kız çocukları gördüğünde çok mutlu ama erkeklere daha mesafeli. Düşününce bizim çevremizde küçük erkek çocuğu yok, bebeklikten beri gördüğü aile dostlarımızın falan da kızı var, belki de güvenli ortamın anlayışı kız çocukları ile beraberdir bilemiyorum
Aile dostlarımızın kızı da aynı kresde ve sık sık sınıflarına gidiyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?