Kizimin kullaklari duymuyor-mu????

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
Arkadaslar mrb
Bu sefer ki derdim kizimin televizyonu en son sesde izlemesi

tv onceden duvardaydi ulasamiyordu.simdi sehpanin ustunde
surekli tvnin sesini yukseltiyo oyle izliyo...

Mesela onu koltuga oturtuyorum tvyide duyabilecegi normal ses seviyesine aciyorum
ben odadan cikar cikmaz kalkip tvnin sesini son ses aciyo

ben odaya girince tekrar kisiyorum.bu sefer kalkip tvnin onunde dikilip izliyo...
Dun eltimle konusuyoduk acaba kulaklarimi duymuyor dedik

az once yine diyorum kizim sesi biraz kisalim.
Duymuyorum diyor...

Acaba gercekten mi duymuyor
yoksa biz konusurken mi duydu(duymak kelimesini)

Offf ev suan da sinama gibi kayu evde son ses bagiriyo

Bu konuyu ancak çocuğunuzu bir doktora göstererek netleştirebilirsiniz..
Yani en kısa zamanda muhakkak bir kbb ye gidiniz..
Hem fiziksel bir sorun yoksa bile rutin bir kontrolün hiç bir zararı olmaz ;)

Son düzenleme:
sizinle konuşurken nasıl peki? tepkileri falan?
doğduktan sonra bebeklere işitme testi yapılıyor hastanede. siz yaptırmadınız mı?

cocugun için bişey diyemicem inşallah bi sorunu yoktur arkadaşım ama dedikleri gibi kontrolden hiç bi zarar cıkmaz hem duymasa senin sesinide duyamaz...

ayrıca sunuda demeliyimki bende tv yi yüksek sesle daha cok seviyorum sanki kısık olunca duymuyo gibiyim:17: :17:hatta eşimde kızıyor ama zevk alıyorum öyle izlemekten belkiide öyle bişeydir:34:

gerçekten duymuyor da olabilir oyun yapıyor da olabilir..bunun cevabını burdan vermek imkansız en güzeli bir dr a göstermek...

kucukken bende oyle yapardım ama inanır mısınız kulaklarımda hicbir sorun yoktu ve hala sapasaglam,
fısıldayarak konusulanlar bile benim icin normal ses duzeyi gibi,
sanki kulaklarımda yukseltici var :1:

kızınızla gurultulu olmayan, ilgisinin dagılmayacagını dusundugunuz anlarda konusurken kısık sesle konusun,
duymasında hicbir problem yoksa tv yi dert etmeyin,
oyle zevk aldıgı icin size bahane uretiyor.

yuksek sesten hoslanıldıgında gercekten duyma sorunu olsaydı bir suru liseli genc, kulaklarında ses yukseltici ile gezerdi...

bence goturun checkup yaptirin biran once hem emin olmus olursunuz benim buyuk kizimda cok iyi duyan kulaklari birden duymamaya basladi bende buyudu is yapmamak icin numara yapiyor zannettim kizim duymuyormusun beni dedim evet duymuyorum dedi hemen goturdum dr kulaginin teki pisligini disari atamiyormus buda duymasina engel oluyormus cok sukur ilacla hallettik simdik cokk iyi ustelik 30 yasina gelmis arkadasimla konusurum konusurum ara ara derdiki kiz sen benlemi konusuyorsun agzin kimildiyor :53:birgun 4 -5 bayan toplandik birsey soruyoruz cevap vermiyor yeminle sagir bu dedim sonra bir arkadas daha dedi sende sagirlik var git dr diye gecen bir yerde karsilasdik bu yasa kadar ogrenememis cok ilginc gercekden tek kulagi 100%40 duyuyormus:53:simdi alet takili kulaginda bence gidin bir an once dr ne olur ne olmaz iciniz rahat etsin ben her yil duzenli kulak dis goz kontrolleri yaptiriyorum kendime ve cocuklarima hatta kayitli oldugum icin duzenli onlar gonderiyor su tarihte gelin diye :34:

bunu en iyi doktora bir an önce götürerek karar verebilirsiniz, biz buradan nasıl yorum yapabiliriz ki

sizinle konuşurken nasıl peki? tepkileri falan?
doğduktan sonra bebeklere işitme testi yapılıyor hastanede. siz yaptırmadınız mı?
benimle konusurken iyi yani fazla yuksek sesle konusursam bana bagirma diye kiziyor
evet isitme testini yaptirdik.hic bir sorun yok.
Hatta o zaman testi yaptiklari cihaz bozuktu birkac gun sonra gelin dediler
bazi kisiler amaan bosver gitme dedi ama ben ileride bir sorun olursa o vicdan azabiyla yasayamam dedim
simdi diyorum ki iyiki yaptirmisim vicdanim rahat en azindan

cocugun için bişey diyemicem inşallah bi sorunu yoktur arkadaşım ama dedikleri gibi kontrolden hiç bi zarar cıkmaz hem duymasa senin sesinide duyamaz...

ayrıca sunuda demeliyimki bende tv yi yüksek sesle daha cok seviyorum sanki kısık olunca duymuyo gibiyim:17: :17:hatta eşimde kızıyor ama zevk alıyorum öyle izlemekten belkiide öyle bişeydir:34:

gerçekten duymuyor da olabilir oyun yapıyor da olabilir..bunun cevabını burdan vermek imkansız en güzeli bir dr a göstermek...
Evet bende yuksek sesle izlemeyi severim ama
boyle haberleri falAn degil

Film falan yuksek sesde iyi oluyo

bu boyce car car konusanlari benim bile basim goturmuyo
kulaklarim rahatsiz oluyo

benimle konusurken iyi yani fazla yuksek sesle konusursam bana bagirma diye kiziyor
evet isitme testini yaptirdik.hic bir sorun yok.
Hatta o zaman testi yaptiklari cihaz bozuktu birkac gun sonra gelin dediler
bazi kisiler amaan bosver gitme dedi ama ben ileride bir sorun olursa o vicdan azabiyla yasayamam dedim
simdi diyorum ki iyiki yaptirmisim vicdanim rahat en azindan

Evet bende yuksek sesle izlemeyi severim ama
boyle haberleri falAn degil

Film falan yuksek sesde iyi oluyo

bu boyce car car konusanlari benim bile basim goturmuyo
kulaklarim rahatsiz oluyo
yeni doğan işitme testinde sorun çıkmadıysa yoktur canım ya. ayrıca seninle konuşurken normalse sadece oyun peşindedir. yoksa algıladığı ses düzeyi ha tv ha sen farketmez ki.

Benim oğlumda 19 aylıkken 5-6 kelimelik cümleler kuruyordu.
Bir süre sonra farkettim ki kelimeleri yuvarlamaya başladı.
Ben hemen şüphelendim.
Doktora götürdük sürekli tekrarlayan orta kulak iltihabı sebebiyle %20 işitme kaybı başlamıştı.
Doktor acil ameliyat dedi.
Ertesi gün hem geniz eti alındı hem de kulaklarına tüp takıldı.
Ameliyattan 1 hafta sonra konuşması normale dönmüştü.
Ben meslegimden dolayı çok erken farketmiştim.

O zamanlar biz eşimin ailesi ile aynı şehirde değildik.
Görümcemin iki oglu böyleydi. Biri oğlumla yaşıt biri de oğlumdan 6 yaş büyük.
Onlar hiç farketmemişti. Bir tatile geldiğimizde ben uyardım. Sonuç aynıydı.
Sürekli tekrarlayan otit sebebiyle işitme kaybı başlamıştı her ikisinde de.
KBB'ye götürdüler. Geniz etleri alındı ve her iki kulaklarına tüp takıldı.
Biraz geç kaldılar sanırım ki iki oglu da hala bazı kelimeleri yuvarlar, hala tvyi yüksek sesle izlerler.
konuşmaları çoğu zaman net değil. İfade edici dilleri çok zayıf.

Çok önemli bir durum.
Acilen KBB'ye götürün.
İşitme engelli bireylerin %80'i farkedilmeyen otitler sebebiyledir.

Son düzenleme:
Benim 5 yaşındaki oglum cuma gunu geniz eti ameliyatı oldu ve kulaklarına tup takıldı. Tv son ses izliyordu, artık yanında oturamiyordum. İsitme testleri gayet normal çıkıyordu ama icime sinmedi. İki doktora daha götürdüm ve basınç testi yapıldı. Sorun o zaman açığa cikti. Duyuyordu ama kulaginda dolgunluk vardi, cok derinden.. Simdi cok sukur hemen fark etti. Tüpler kendiliğinden düşecek insallah 1 sene icinde. Klerde işitme sıkıntısı yasamasın diye cocuklara cok sık uygulanan bir operasyonmus. Doktor alışkanlıktan tv aciyordur dedi, dinlemedim. Annelik içgüdülerine guven canım. KBB mutlaka göster, basınç testinide ihmal etme.. Herhangi birsey sormak istersen yanıtlarım.

Back
X