Kızımın nişanlısından ayrılması

empathy75

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2007
30
2
286
50
İzmir
2 yıllık bir ilişkisi vardı kızımın,ailesi zar zor tanışmaya geldi ve 14 ay sonra da lütfedip istemeye geldiler.Temmuz ayında ise nişan yaptık ve aynı sözden sonra olduğu gibi bir kişi dahi nişanlısı dahil kimse arayıp sormadı.Kayınvalide merhume olmuş bu arada.Damat namzetimiz bayramda gelmedi,aradım ya diyor.Ne bir gelme,ne bir hediye kızıma,sanki paçavra veriyoruz.Herşeyini dört dörtlük yaptık,ama karşılığında biz bunlara önem vermiyoruz dedi damadımız.Ve o zamandan beri de arayıp sormuyor.Ben tüm emeklerimize mi yanayım,kızımın giden yıllarına mı,ağlayıp duruyorum,psikoloğa gitmek yerine nedense buraya yazmak geldi içimden,bir akıl verin lütfen

Ya damadiniz olacak kişi bayramda gelmemesi tamam da h3diyeler getirse biseyler alsa ne yani 2 kıyafet üç beş yüzük hediye mutlu mu edicek onları benim esimde hiçbirşey almamıştı asıl önemli olan evlilikten sonra onların evinin içindeki huzurlari anlasiyolarmi birbirleriyle mutlularmi

kızınızın gıden yılları derken 2 yıldan bahsedıyorsunuz aslında bır kayıp degıl bırıyle arkadaslık etmıs uygun olmadıgını anlamıssınız bıtmıs
ya bekledıklerınızı yerıne getırmıs olsa 5 yıldan sonra evlenıp bır 5 yıldan sonra bosansalardı allah korusun ?

haklarında hayırlısı ben bu tarz ısler sonlandıgında aglayıp bıtmelerı anlayamıyorum medenı ınsanlarız olmuyorsa biter dunyanın sonu degıl ya

baslarında anne olmadıgından tam bırlık olamamıs olabılırler hanı kayınvalıde hayatda degılmıs ya baba da ılgısızdır cocukta kımden gorsun ogrensın kultur farklılıgıda olabılır

hayırlısı herseyın

Kızım 26 yaşında,annesi olmadığı be bizimle aynı şehirde olduğu için yemeğinden herşeyine yardımcı olduk,kızım çok emek verdi,maddi olarak Türkiye şartlarında ikisi de çok iyi maaşlar alıyorlar,fakat çocuk hep mutsuz...Aileyi yani bizi hiçbirşeyine dahil etmek istemiyor,nişan söz de neymiş,bizde yok öyle adetler diyor,ama isterseniz tabi düğün yaparız diyen bir p.Aslında çok şey var,fakat burada herşeyi yazmak destan olur.

yol yakinken donmus bunda uzulecek ne var ki
bence sevinmelisiniz

Psikoloğa gidecek bir durum yok aslında zaten ortada.

Maddi beklentiler kısmı herkese göre değişir sanırım. Kayınvalide hayatta değilse bu tarz düğün dernek olaylarına yabancılık çektiler belkide. Tanışma nişan arası bu kadar uzunsa baştan çok istekli de olmayabilir karşı taraf.

Giden yıllar dediğiniz de 2 yıl,bu kadar ağlayıp sızlanmaya gerek yok, nişan bozulmuş sadece.

Herşeyin hayırlısı.

ya birde bir sey benim dikkatimi çekti
erkek tarafinin bu aşırı tavirlarinin altinda her turlu benimle evlenmek zorunda rahatligini veren bir sebep olabilirmi

Olumlu tarafından bakın. Nişanlılık aşamasında ayrılmış. Evlenip çocuk sahibi olsa, evlendikten sonra kızınızı sizinle görüştürmek istemeseydi.

Yani inanın şu zamana kadar hiç beklenti içerisinde olmadık,fakat en son bayramda dahi gelmemesi bardağı taşırdı,zaten sürekli bir tartışma durumundalardı,hayırlısı oldu elbette
Kızınız, sürekli tartıştğı ve dolayısıyla mutsuz olacağı bir evliliği yapmadığı için mutlu olmalısınız bir anne olarak.

ya birde bir sey benim dikkatimi çekti
erkek tarafinin bu aşırı tavirlarinin altinda her turlu benimle evlenmek zorunda rahatligini veren bir sebep olabilirmi
Biz maddi durumu çok şükür iyi olan bir aileyiz,bunu hazmedemiyor çocuk,sürekli buna dair sıkıntı çıkarıyor,ama başından beri gereksiz bi şekilde kendisine güveniyor...Psikolojisi çok değişken

Yemegine neden yardimci oluyorsunuz ki koskoca adamin? Kizinizi zorla verecek adam ararmis gibi bir duruma dusmussunuz.
Nisan soz bence de gereksiz ve bizde de yok. Kaldi ki nisani zaten cok istiyorduysaniz kiz tarafi yapar. Dugun de yapariz denmis daha ne desinler? Sizi biraz maddiyatci gordum ben.

Yani inanın şu zamana kadar hiç beklenti içerisinde olmadık,fakat en son bayramda dahi gelmemesi bardağı taşırdı,zaten sürekli bir tartışma durumundalardı,hayırlısı oldu elbette

Her ailede kültür anlayışı aynı olmuyor. Benim mesela bir arkadaşım var. Kağıt üstünde Türk ve Müslüman olarak görünüyor ama adetlerle ve dinle uzaktan yakından alakası yok. Geçen bayramını kutladim. "Bugün bayram mi? Hangisi?" diye cevap yazdı. Yani belki bu kişi de bi haber bunlardan.basinda yol gösteren bir büyük de yoksa yapılmaz tabi. Bu aslında karşı tarafta sorun. Sizin değerinizle alakalı bir durum değil. Zaten anlaşamıyorlarsa ayrılmaları daha hayırlı. Iki sene verilen emeğe gerçekten yazık. Ama evlenip ayrılmak ilerde canınızı daha çok yakardı emin olun. Kendinizi fazla üzmeyin. Kizimizda sizde moral bulsun.

Allah yardımcınız olsun
Şimdiden gerçek yüzünü ortaya çıkması iyi olmuş bence
Evlenip boşanmak çocuğuyla baba evine dönmek var
Eğer böyle bir şey olsa ömür boyu o adamla yüzyüze gelecektiniz
İnşallah güzel günler bekler sen ve kızını

@emphaty75 Sız kızınızın üzülmesine üzülüyorsunuzdur muhtemelen ama ilerde boşanmış çocuğuyla beraber üzüleceiğine şimdi tek başına üzülsün daha iyi. Bırakın yaşasın acısını Atlatır zamanla. Ama zaten yanlış bi evlilik olduğunu düşünüyorsanız da kızınızla konuşun rahatlatın. Allah iyilerle karşılaştırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…