Kızımın uykusu erken geliyor

jelibon25

3 melek annesi
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
3.656
1.188
148
Selam Belki saçma gelecek yazdığım. kızım 14 yaşında. Geçen hafta ağır grip olmuştu. O zamandır akşam çok erken uykusu geliyor. 7 8 gibi. Kendisi zor zar 10 11 e kadar duruyor ama bazende 8 gibi uyuyor. Okul için 7 buçukta kalkıyor sabahları.
Sorum neden bu kadar erken uykusu geliyor?

Normal bu yaşlarda kafanıza takmayın görümcemin kızıda o saatde okula gidiyor.

Belirli bir süreden sonra alışkanlık oluyor.

Belki hastalik zamaninda vucut gucten dusmus ve bunu toparlamak icin beyin uyku sinyali veriyor olabilir. Zamanla kendini toparladikca duzelir zaten. Bol bol vitamin takviyesi yapsin (dogal yiyeceklerden).

36 yaşımdayım bende 22:00 -23:00 e kadar zor dururum.dediğiniz saatlerde de uyuduğum çok oldu.

Garip bişey olduğunu düşünmemiştim

Bende uyusam keşke o saatte hiç sorun etmem kendime :)) cok normal büyüyor ergenlik döneminde çünkü büyüme hormonları faaliyete geçmiş annesiiii bir de gün içinde yoruluyorsa gayet normal

Endişelenecek birşey yok bence. Ben liseye kadar ana haber bültenlerini görmemiştim hiç

Ben lise hayatım boyunca hep 9'da yattım. Bence gayet normal üstelik kızınız hastaymış daha önce.

Hastalık belirtilerini atlatması tam olarak iyileştiğini göstermez, bünye kendini toplamaya çalışıyordur.

Ergenlik döneminde uyku sırasında büyüme hormonları salgılanır. Ben de bir ara çok erken uyumaya başlamıştım 10 yaşlarındayken. Eğer başka sorunu yoksa bence sıkıntı yapmayın.

1- hastalıgın etkisinde olaiblir
2-deprsyonda olailbir ( ergenlik)
3- bahar carpmıştır
4- okulda ve sonrasında yoruluyordur

Uykusu çok güzel. Az uyuyan insan dikkatini toplayamaz, derslerine odaklanamaz. Neden az uyumasını istiyorsunuz?
saat 5 te okuldan geliyor. 6 gibi ancak yemek faslı bitiyor ve ders moduna geçmemiz en erken 7 de oluyor. görme engelli olduğu için soruları ona ben okuyorum. ancak derse 7 de başlıyoruz. 7-8 gibi uykusu gelince ders çalışamıyor. birde şimdi sınav dönemleri.

Erken yatınca Sabah erken kalkması lazım,kaçta kalkıyor?

Ergenlik döneminde çocuklar daha fazla uykuya ihtiyaç duyarlar.Bedenleri değiştigi ve daha hızlı geliştikleri için haliyle yoruluyorlar.

Katılıyorum.. Benim kiz kardeşim de 15 yaşında biraksak bir günün 20 saatini uyuyarak geçirebilir.Bazen onun yerine ben bunalıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…