Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay o değil de ben bu konuya bakacak savcı olmak istemezdim hiç 😂 hanımlar kafayı mı yediniz olurdu herhalde ilk tepkim 🙊
Savci bey bana yilin annesi diye kinayeli yorum yazdi, laf soktu, ben de ona ruh hastası, günlük hayatta bir sey olamamis ego tatmini yapan garip falan dedim. Ben şikayetciyim evet.

Toplumda insanlar yaptiklari mesleklere gore degerlendirilebilir, degerlendirilmelilerdir de. Yanımızda acil müdahaleye ihtiyac duyan biri varsa ve bir doktor oradaysa, dogru sekilde mudahale etmesini, insanlari ona gore yonlendirmesini bekleriz. Ayni sekilde bir ogretmen de iki cocuk arasinda yasanan olumsuz bir durumda mesleginin verdigi tecrube ve bilgiyle hareket etmelidir. Sizin su durumda esitlikci davranmaniz gerekirdi. Kendi caninizi korurken karsidakinin de bir cocuk oldugunu unutmamaliydiniz cunku siz bu isin okulunu okudunuz ve bu isi yapiyorsunuz. Okulda ogretmenim ama ben kendi cocugumun annesiyim, ona kimse zarar veremez denecek bir durum degil bu. Ogretmen oldugunuz icin insanlar sizden dogru davranisi sergilemenizi bekliyor cunku sizin dogru davranisi bilmeniz gerek. Kimsenin sizi ogretmenliginizle vurdugu yok ki. Sadece beklentilerini yazmislar.

Konu nerelere gelmiş.
Genel bir şey söylemek istiyorum.
Anneler kendi çocuklarının isteklerine taparken diğer çocukların isteklerini gözlerini kapatıyorlar.
Burada 5 yaşındaki kız oynamak istemediğinde konu sahibi müdahale edip çocuğunun dikkatini dağıtmış olsaydı kimse üzülmeyecekti. Kendi kızı da dahil.
5 yaşındaki kızın oynamama, oyundan çekilme isteğine saygı gösterilmemiş.
Çocuklar söz konusu olduğunda atladığımız bir kavram saygı.

Konu nerelere gelmiş.
Genel bir şey söylemek istiyorum.
Anneler kendi çocuklarının isteklerine taparken diğer çocukların isteklerini gözlerini kapatıyorlar.
Burada 5 yaşındaki kız oynamak istemediğinde konu sahibi müdahale edip çocuğunun dikkatini dağıtmış olsaydı kimse üzülmeyecekti. Kendi kızı da dahil.
5 yaşındaki kızın oynamama, oyundan çekilme isteğine saygı gösterilmemiş.
Çocuklar söz konusu olduğunda atladığımız bir kavram saygı.
.
Kesinlikle. Yetişkin olarak birçok insanla selamlaşmam ve en doğal hakkım. Aynı hakka bütün çocuklar sahip.

bir de soyle bir durum var; ilk sayfada bir mesajim var. arkadasimdan ornek verdim. bu kadar cocugun uzerine dusen annelerin biz anne olamayanlari incittiginden bahsettim. konu sahibini de destekleyen moral veren bir mesaj. konuyu ilk actiginda gormesine ragmen cevap vermedi. ne cevap ne tesekkur.. sonraki mesajimda cocukken parktaki o 5 yasindaki cocuk konumunda kaldigimi ne hissettigimi soyledim.. cevap yok.. benim o bakis acimi gormezden geldi konu sahibi. tamam en iyi anne sizsiniz en degerli sizin cocugunuz o zaman ne diyeyim.. konu da bu tavrin neticesi olarak olusmus zaten parkta.

Toplumda insanlar yaptiklari mesleklere gore degerlendirilebilir, degerlendirilmelilerdir de. Yanımızda acil müdahaleye ihtiyac duyan biri varsa ve bir doktor oradaysa, dogru sekilde mudahale etmesini, insanlari ona gore yonlendirmesini bekleriz. Ayni sekilde bir ogretmen de iki cocuk arasinda yasanan olumsuz bir durumda mesleginin verdigi tecrube ve bilgiyle hareket etmelidir. Sizin su durumda esitlikci davranmaniz gerekirdi. Kendi caninizi korurken karsidakinin de bir cocuk oldugunu unutmamaliydiniz cunku siz bu isin okulunu okudunuz ve bu isi yapiyorsunuz. Okulda ogretmenim ama ben kendi cocugumun annesiyim, ona kimse zarar veremez denecek bir durum degil bu. Ogretmen oldugunuz icin insanlar sizden dogru davranisi sergilemenizi bekliyor cunku sizin dogru davranisi bilmeniz gerek. Kimsenin sizi ogretmenliginizle vurdugu yok ki. Sadece beklentilerini yazmislar.

Kesinlikle katılıyorum. Düşünsenize bir caddede kan gövdeyi götürüyor, caddeden geçen bir polis memuru "ay cnm ben izindeyim, 155 i arayın geçmiş olsun" deyip gidiyor. :KK70:

Savci bey bana yilin annesi diye kinayeli yorum yazdi, laf soktu, ben de ona ruh hastası, günlük hayatta bir sey olamamis ego tatmini yapan garip falan dedim. Ben şikayetciyim evet.
Vereceğim tepkileri az çok kestirmişler demek ki ondan savcı değilim 😂

Şu emojilere de püü tepkisi gelse keşke
Şu saçma bi şeye verdiğimiz ilk gülme tepkisi olan püü ama
Hiç istediğim tepkiyi veremiyorum

Biri bana bu sebeplerle gelse püü diye gülerdim çünkü 😂

Kesinlikle katılıyorum. Düşünsenize bir caddede kan gövdeyi götürüyor, caddeden geçen bir polis memuru "ay cnm ben izindeyim, 155 i arayın geçmiş olsun" deyip gidiyor. :KK70:
ya da kimse acilin ben dr um demiyor da ambulans cagirin benim nobet yeni bitti diyor :D bir haber vardi bir ulkede makinistin mesaisi bitmis de yari yolda treni durdurup birakip gitmis. millet icinde kalmis.

yemin ediyorum size dava açacagim hiç yapmadım am goruşecegiz sizinle.
birde yuzume soyleyin bunlari.
sizin attiginiz mesajlar cokmu normal! cidden saglikli değilsiniz.
davami acil paylasacahim burdan.buda kebdime sözum olsun
Began benim saçımı çekti diye dava açamazsınız. Ancak savcılığa başvurabilirsiniz, savcılık inceler dava açılıp açılmayacağına karar verir. Savcı da dilekçenizi okurken nelerle uğraşıyorum ben diye hayatı sorgular.

Sanmıyorum ama yine naçizane tavsiyem, içinize dönün bir bakın, özeleştiride bulunun. Kendinizi çok yüksekte, çok iyi kalpli, çok haklı görüyorsunuz ama değilsiniz. En ufak eleştiride hemen üslubunuz değişti zaten.

Azarlamadim diye kac kere yazmam gerekiyor daha
Arkadaşım, 6 yaşında kızım var . Karşısına çıkıp senin oynamak istemediğin çocuğun annesiyim ben , neden oynamıyorsun benim çocuğumla diyemezsiniz kimsenin çocuğuna . Bu azarlamaktır hesap sormaktır , lütfen anlayın artık kimse sizin çocuğunuzla oynamak zorunda değil. Bakın bir arkadaş yazdı . Büyükler 3,5 yaşındaki oğlumla oynuyor ama kendi yaşıtları gelince oğlumu istemiyorlar diye. Düzen bu yeni bir konu değil, şimdi ben sizinle çok arkadaş olmak istiyorum. Eşinize gidip ağlayayım mı ya da size hesap mı sorayım beni neden istemiyorsunuz diye ? platonik aşık olunca falan ne yaptınız siz? hayatta işler hep istediğiniz gibi mi gitti ? hala birbirimizi anlayamıyor olmamıza inanamıyorum.

Fakat burada mesleğinizle alakalı bir konu.
Bir öğretmen beş yaşın da ufak olduğunu bilir. Gidip çocuğa kibar bir dille dahi olsa o uyarıyı vermez.
Çocuğun oynamak istememesni normal karşılar. Kendi çocuğunun ısrarına izin vermez.
Başkasının çocuğuna yiyecek vermez.

Evet, davranışlarınızı ben de eleştirmiştim, ben de öğretmenim, meslektaş olduğumuz için daha fazla yadırgadım çünkü.
Davranışlarımız eleştirilebilir, bu yaptığın dışardan hoş görünmüyor denebilir, bir öğretmen olarak böyle davranman tuhaf denebilir.. eleştirilebiliriz.
biraz daha sert bir üslupla da duyabiliriz bu cümleleri.. hiçbiri hakaret değildir. ben de kızım da dokunulmazdır, bize herkes prenses gibi davransın dersek olmaz, üzülürüz. ben okulda öğretmenim parkta değilim diyorsunuz, o zaman sadece okulda tanımadığınız çocukları uyarabilirsiniz. sizi tanımayan 5 yaşındaki bir çocuğu uyarmak size, yabancı bir yetişkine düşmez.
insanlar davranışınızı eleştirdi diye onlara "ruh hastası" diyemezsiniz.

Bencil olmadan sorumluluk almak gerek. Ama konu sahibi asiri bencil davranmis, kabul etmiyor hicbir şekilde

bir de soyle bir durum var; ilk sayfada bir mesajim var. arkadasimdan ornek verdim. bu kadar cocugun uzerine dusen annelerin biz anne olamayanlari incittiginden bahsettim. konu sahibini de destekleyen moral veren bir mesaj. konuyu ilk actiginda gormesine ragmen cevap vermedi. sonraki mesajimda cocukken parktaki o 5 yasindaki cocuk konumunda kaldigimi ne hissettigimi soyledim.. ne cevap ne tesekkur.. benim o bakis acimi gormezden geldi konu sahibi. tamam en iyi anne sizsiniz en degerli sizin cocugunuz o zaman ne diyeyim.. konu da bu tavrin neticesi olarak olusmus zaten parkta.
Goruyorum okuyorum mesajinizida biliyorum.begenmiş olmam lazim.
begenmemis veya cevap vermemis olmam size hak vermedigim veya benim iyi anne olmam ilemi ilgisi var anlayamadim

Çocuğumla oynanmak istenmese bir şey demezdim de, 3 yaşına bile girmemiş çocuğum ittirilse ben de sessiz kalamazdım sanırım. 2 buçuk yaş daha bebek sayılır. 5 yaşla aralarında çok büyük fark var. 5 yaşındaki çocuk çoğu şeyi anlar. 2 buçuk yaşındaki bebeğimi 5 yaşındaki bir çocuk ittirse ben de tepki gösterirdim. O çocuğun annesi göstermiyorsa ben gösterirdim. Elbette ki bağırmazdım ama: "Neden ittiriyorsun? İttirmen çok yanlış derdim." Bunda yanlış hiçbir şey yok. Kimse kimseyle oynamak zorunda değil ama kimse kimseyi de ittiremez. O çocuk uyarı almazsa büyüyünce de hep birilerini itip kakacak belki de.

bir de soyle bir durum var; ilk sayfada bir mesajim var. arkadasimdan ornek verdim. bu kadar cocugun uzerine dusen annelerin biz anne olamayanlari incittiginden bahsettim. konu sahibini de destekleyen moral veren bir mesaj. konuyu ilk actiginda gormesine ragmen cevap vermedi. ne cevap ne tesekkur.. sonraki mesajimda cocukken parktaki o 5 yasindaki cocuk konumunda kaldigimi ne hissettigimi soyledim.. cevap yok.. benim o bakis acimi gormezden geldi konu sahibi. tamam en iyi anne sizsiniz en degerli sizin cocugunuz o zaman ne diyeyim.. konu da bu tavrin neticesi olarak olusmus zaten parkta.
gece geç saatti aslinda yazacaktim ama bambaska bir bakis acisiydi sizinkisi.
ben anne olamayan birinin yaninda cok hassasim cok farkliyim.
bu platformda bunu kestiremedigimiz icin ise yaziyoruz haliyle.
kimseyi uzmek niyetinde degilim.
rabbim en kisa zamanda bu duyguyu tattirsin sizede

Tüm gün gözümün önünde o hali gitmedi.
yazıp ferahlamak istedim.
Parka gitti bugün.
1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım.
inanılmaz arkadaş canlısı..Biz normalde zorunlu görev nedeniyle doğuda yaşıyoruz.
Şu ara tayin işlemlerimiz için batıdan ev aldık o işleri halletmek için tayin olduğumuz şehirdeyiz.
Neyse.
Doğuda küçük bir yerde yaşadığımız için hiç böyle bir durum yaşamadı kızım.Parkta herkes oynar eder sıcak kanlılar..
Parkta bir kız vardı 5 yaşlarında.onun yanına gitti gülümseyerek.
Bir iki takip etti o ne yaptıysa neye bindiyse onu yaptı..
Onla oynamaya çalışıyor yavrum.
sonra kızın kendi arkadaşı geldi.
Gelince kızımı itti ve bağirdi "git beni rahatsız etme peşimdende gelme" dedi.
kızımın o anki hali arkasına dönüp koşarak gidişi gözümün önünden gitmiyor.
Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.
Kızıma dedimki o abla sana neden kızdı,beni istemedi dedi.
Yaşıtların sana kızarsa sende cevap ver susma annecim dedim.
Bu hayata bir çocuk hazırlamak çok zor.
Bilmiyorum..benmi çok hassasım ama cidden çok üzüldüm o haline çok masumdu
kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli tabi ki bunları yaşayacak

Goruyorum okuyorum mesajinizida biliyorum.begenmiş olmam lazim.
begenmemis veya cevap vermemis olmam size hak vermedigim veya benim iyi anne olmam ilemi ilgisi var anlayamadim
anneliginize bir sey demiyorum. vaktimi verip, parmaklarimi yorup konunuza cevap vermisim. hamileliktendir hassassiniz, anliyoruz sizi, tahtini yaparsiniz bahtini degil dedim. kabul gormedigi cok netti mesajimin. insallah bahtini yapmaniz da nasip olsun ne diyeyim. iki cocugunuz arasinda da benzer konu yasanabilir. buyuk kiskanip itebilir. arkadasi gelince onunla oynamak, bebek kardesini dislamak isteyebilir. haberiniz olsun.

anneliginize bir sey demiyorum. vaktimi verip, parmaklarimi yorup konunuza cevap vermisim. hamileliktendir hassassiniz, anliyoruz sizi, tahtini yaparsiniz bahtini degil dedim. kabul gormedigi cok netti mesajimin. insallah bahtini yapmaniz da nasip olsun ne diyeyim. iki cocugunuz arasinda da benzer konu yasanabilir. buyuk kiskanip itebilir. arkadasi gelince onunla oynamak, bebek kardesini dislamak isteyebilir. haberiniz olsun.
Sizde hassasiniz belliki.
Dedigim gibi hic sizin dusundugunuz gibi degil inanin.
neyse kirdiysam kusura bakmayin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X