Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğunu parkta oynatan her annenin başına gelmiştir hissettiğiniz duygu. Benim de çok geldi. Kızım aşırı sessiz sakindir bir gün salıncağa binecekti başka bir kız çocuğu geldi kızımı asıldı itekledi kendi bindi. Kızıma hep başkalarıyla oynarken neler yapılmalı yapılmamalı anlatıyorum demekki o çocuğa annesi anlatmamıs. Başka bir salıncağa bindirdim parka geldiğimi gören o çocuk kendi kaçtı gitti aslında biliyor yanlış yaptığını. Sinir oldum ama çocuğa bir şey diyemedim annesine demeyi çok isterdim ama🙂

Bu yorumları yapanlar acaba öğretmen olmak isteyip de olamamış insanlar olabilir mi? Her olay da öğretmenlik öğretmenler.. hatta biri bi konuda çocuğumun sizin gibi bi öğretmeni olsun istemem bile demişti. Yahu bu kadar kıskanıyorsanız sınava girin çalışın öğretmen olmak için çaba verin nedir bu kıskançlık.
Ben de öğretmenim. Öğretmen olarak cevap vereyim size. İnsanlar tabi ki sadece mesleklerinden ibaret değiller ama mesleğimizin de bize katması gereken bazı özellikler var. Öğretmenlerin de iletişim gibi bazı konularda iyi olmalarının beklenmesi normal bence.

Bir doktorun bence kovid abartı ya boşverin çıkın dışarı maske filan hep abartma filan demesi gibi tuhaf oluyor. Öğretmenlerden de çocuk eğitimi, gelişimi veya iletişimi konusunda daha uygun davranmalarını beklenmesi normal yani. Davranmayana da sorulmalı bence nasıl bu mesleği yapıyorsun diye. Doktora, avukata veya mühendise de sorulmalı mesleğine aykırı görüş bildiriyorsa.

Geçen sene sitenin çocuk havuzundayız.
Çocuklar yüzüp oyuncakları yüzdürüyor analar da dereye inmiş gibi küçük havuza çömmüş onlara göZ kulak oluyoruz.
Havuza su tabancasıyla bir çocuk girdi.
Bizim gibi çömen annesi yok.
Piiiiyuvv Piyuuvv ana bacı, dere tepe hepimizi suladı.
Elinde telefonu olan var, üst kısmında bikinisi olmayan var, ya da en basitinden ıslanmamak, kulağına su fışkırtılmamasını isteyen insanlar var.

Sürekli "aman dur yapma" deyip ilgisini başka şeylere çekmeye çalışsak da yok suladı Allah suladı. O sırada çocuklardan birisi "Seninle oynamayacağız artık sen ne yaramazsın" deyince 5 m ileride elinde telefonuyla çardakta oturan annesi kaplan gibi havuza atladı. "O da çocuk ama ne yapayım eve mi kitleyeyim, eğlenecek tabii, öyle dışlayamazsınız, sakın duymayayım bir daha, hepiniz arkadaşsınız, onun kalbini kırdınız" falan.

Sonraki yarım saatte kadın telefonu ile çardakta keyfine devam etti , herkes çocuğa "yapma etme" dedi , en son hepimiz çocuklarımızı alıp eve gittik.

Sorsalar o kadının oğlu nasıl incinmiştir nasıl küçük kalbi kırılmıştır.

Konu sahibini tenzih ediyorum ama böyle umursamaz, bencil ve sadece dünyanın kendi çocuklarının etrafında döndüğünü sanan annelerin çocuklarından ve işaret parmağı havada kendi çocuğunA bakmadan elin 9 ay karnında taşıdığına ders bildirenlere tahammül edemiyorum/ etmiyorum.
ben de boyle bir komsu teyzeyle buyudum. cogu zaman da iyiki annem oyle ardimi arayan bir anne degil demisimdir. annanem cocugun ve kopegin pesine takilip komsuya kavgaya giden kadinin akli yoktur derdi. daha kaba derdi de ben yumusattim :D

Bu arada zaman zaman forumda bazı ithamlar oluyor. Buradan kimseyle ne dm ne whatsapp ne başka bir iletişim yolu ile iletişim kuruyor değilim. Buradaki kadar tanıyorum herkesi, herkesle ters düşebilirim tesadüf herkesle bir noktada buluşabiliriz. Bazıları ile hep ortak noktadayız ne yapayım aynı görüşteyiz diye yorum mu yapmayayım desteklemeyeyim mi ? Bunu organize çete suç örgütü görmenin manası ne , 10 kişi var bakıyorum hep benim yazacaklarımı yazmışlar kafalar aynı çalışıyor ne yapayım? Kendi adıma söylüyorum konularda "hakim görüş " umrumda bile olmaz , ben görüşümü yazar geçerim. Aksi olsaydı ortacı olsaydım 244. kere banlanmazdım sanıyorum.

Tüm gün gözümün önünde o hali gitmedi.
yazıp ferahlamak istedim.
Parka gitti bugün.
1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım.
inanılmaz arkadaş canlısı..Biz normalde zorunlu görev nedeniyle doğuda yaşıyoruz.
Şu ara tayin işlemlerimiz için batıdan ev aldık o işleri halletmek için tayin olduğumuz şehirdeyiz.
Neyse.
Doğuda küçük bir yerde yaşadığımız için hiç böyle bir durum yaşamadı kızım.Parkta herkes oynar eder sıcak kanlılar..
Parkta bir kız vardı 5 yaşlarında.onun yanına gitti gülümseyerek.
Bir iki takip etti o ne yaptıysa neye bindiyse onu yaptı..
Onla oynamaya çalışıyor yavrum.
sonra kızın kendi arkadaşı geldi.
Gelince kızımı itti ve bağirdi "git beni rahatsız etme peşimdende gelme" dedi.
kızımın o anki hali arkasına dönüp koşarak gidişi gözümün önünden gitmiyor.
Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.
Kızıma dedimki o abla sana neden kızdı,beni istemedi dedi.
Yaşıtların sana kızarsa sende cevap ver susma annecim dedim.
Bu hayata bir çocuk hazırlamak çok zor.
Bilmiyorum..benmi çok hassasım ama cidden çok üzüldüm o haline çok masumdu
İnanın ki aynı benim kızım da öyle... çok arkadaş canlısı. Çocuklar kızımı sevse anneleri istemiyor sanki bizde mikrop var

Tartışmalara değinmeden kendi gorüsumu paylaşmak istiyorum. Ben de olsam aynı hissederdim bence normal. Ama pamuklara saramayiz. Bize düşen böyle durumlarda ne yapmasi gerektiğini öğretmek hislerinianlatmasını saglamak . Ben öyle durumlarda kızıma şu an seninle oynamak istemiyor olabilir normal der baska oyuna yinlendiririm ama tabi sana bağırması yanlış böyle bir durumda bana bağırma diyebilirsin. Dokunursa bana böyle yapmanı istemiyorum vb diyebilirsin diyorum. Eğer sana zarar vermeye çalışan olursa kendini korumaya çalışabilir beni cagirabilirsin diyorum. Ve ekliyorum belki o da yanlış yaptığını düşünmemiştir üzgün bir gunundedir ya da bilmiyordur bagirarak korkutarak soylemenin yanlış olduğunu diyorum. Aslında bakarsanız yalniz bu olay için degil genel olarak her annenin çocuğunu tanıması ve sosyal ortamlarda nasıl davranacağını kestirmesi gerekir. Uzaktan izlemelidir. Parktaki o çocuk 1 2 seferlik böyle davranıyorsa sorun değil ama hep böyleyse onun annesinin de onun davrnaislarini izleyip bağırmadan kendini ifade edebilirsin vs gibi doğru yönlendirmesi gerekir diye düşünüyorum. Ama bu da benim cocuguma zarar vermiyorsa beni ilgilendirmez. Ben kendi çocuğuma başkasına zarar veremezsin cümlesini kesin ve net asilamaz bir şekilde söylüyorum yani sınırını ciziyorum. Baska cocuklarin da ayni seyi bilmesi gerekir. Onun dışında kendini savunabilir elbette. Ben de kendi çocuğumu başkasi uyarsın istemem ama başkasına zarar verirse karsidaki anne korkutmadan böyle yaparsan incinebilir vs diyebilir normal. Kimse izole yaşamıyor. Zarar görebileceği bir durum varsa karşıdaki çocuğu uyaririm elbette.sadece üzüleceği bir durum varsa kendi çocuğumu rahatlatır karşıdakine birşey söylemem.

Ben de öğretmenim. Öğretmen olarak cevap vereyim size. İnsanlar tabi ki sadece mesleklerinden ibaret değiller ama mesleğimizin de bize katması gereken bazı özellikler var. Öğretmenlerin de iletişim gibi bazı konularda iyi olmalarının beklenmesi normal bence.

Bir doktorun bence kovid abartı ya boşverin çıkın dışarı maske filan hep abartma filan demesi gibi tuhaf oluyor. Öğretmenlerden de çocuk eğitimi, gelişimi veya iletişimi konusunda daha uygun davranmalarını beklenmesi normal yani. Davranmayana da sorulmalı bence nasıl bu mesleği yapıyorsun diye. Doktora, avukata veya mühendise de sorulmalı mesleğine aykırı görüş bildiriyorsa.
Sorgulayın tamam. Ama birine sadece öğretmen olduğu için kocasıyla ilgili problemlerde pasif kalıyor diye edilmeyen hakaret kalmıyor, nasıl annesin vs bunlar bana mantıklı gelmiyor. Öğretmen olarak cevap vermeniz de söylediğinizin doğru olduğu anlamına gelmiyor tabi. Insanları meslekleriyle vurmak bana mantıksız geliyor

Bu arada zaman zaman forumda bazı ithamlar oluyor. Buradan kimseyle ne dm ne whatsapp ne başka bir iletişim yolu ile iletişim kuruyor değilim. Buradaki kadar tanıyorum herkesi, herkesle ters düşebilirim tesadüf herkesle bir noktada buluşabiliriz. Bazıları ile hep ortak noktadayız ne yapayım aynı görüşteyiz diye yorum mu yapmayayım desteklemeyeyim mi ? Bunu organize çete suç örgütü görmenin manası ne , 10 kişi var bakıyorum hep benim yazacaklarımı yazmışlar kafalar aynı çalışıyor ne yapayım? Kendi adıma söylüyorum konularda "hakim görüş " umrumda bile olmaz , ben görüşümü yazar geçerim. Aksi olsaydı ortacı olsaydım 244. kere banlanmazdım sanıyorum.
ben de cogu zaman linc yemisimdir dogru bildigimi soyledigim icin. uyenin biri baska bir konuda sen gecen gun hepimizi sinir ettin vs demisti :D birlik olup ugrasmislardi. kac ban yedigimizi gorebiliyor muyuz?

Aynen öyle. Benimki daha 20 aylık ama benimki de biri onun eşyasını izinsiz almaya çalışsa kıyameti koparır ama başka arkadaşı da ona oyuncağını vermezse de tepki vermez. Yada birisi izinsiz kucağına almaya çalışsa tırmalar, bağırır. Tepkisini verir yani. Öyle de olsun. Saygı sınırlarını aşmadan cevabını versin. Versin ki herkes ayağını denk alsın.
Ben de oğlumda bunu öğretmeye çalışıyorum. kendi eşyasını istemediği sürece kimseye vermek zorunda değil ama o da başkasının oyuncağını izinsiz alamaz. oğlum o zamanlar 2 yaşına yeni girmişti. arkadaşa gitmiştim eltisi oradaydı. oğlum onun çocuğunun arabasıyla oynadı giderken de bırakmak istemedi. bizim olmadığını gittiğimiz her yerden oyuncak alamayacağımız, bunun yanlış olduğunu anlattım anlamasa bile. Çocuğun annesi aman nolacak ya kaç paralık oyuncak alsın işte dedi. Oyuncağı bırakıp çıktım oradan. Kesin o kadına göre bencil ve katı bir anneyim

Ben de oğlumda bunu öğretmeye çalışıyorum. kendi eşyasını istemediği sürece kimseye vermek zorunda değil ama o da başkasının oyuncağını izinsiz alamaz. oğlum o zamanlar 2 yaşına yeni girmişti. arkadaşa gitmiştim eltisi oradaydı. oğlum onun çocuğunun arabasıyla oynadı giderken de bırakmak istemedi. bizim olmadığını gittiğimiz her yerden oyuncak alamayacağımız, bunun yanlış olduğunu anlattım anlamasa bile. Çocuğun annesi aman nolacak ya kaç paralık oyuncak alsın işte dedi. Oyuncağı bırakıp çıktım oradan. Kesin o kadına göre bencil ve katı bir anneyim
Hele bir de benim için düşünülenler 😏 ama umrumda değil. Kızım kimseye zarar vermesin; zarar da görmesin. Bunlar kırmızı çizgim.

.
ayy aynisi dun benim kizimada oldu 😁
saklambac oynuyodu cocuklar iclerine girmeye calisti kendinden en fazla 1 yas buyuk olan cocuk sen kucuksun oynayamazsin dedi once aglamakli olup bana kostu.
neden susup yanima geliyosun seni ilgilendirmez benim ne oynayacagim desene dedim
kosa kosa gitti soyledi
su korona doneminde zaten cok fazla cocukla muhattap etmiyorum ama ne yalan soyleyim benimde icime oturdu sen oynayamazsin dedigi ama kendisi halletsin istedim bende.
kucuk cocuklarin hepsi ayni tepkiyi veriyor demek ki.
arkalarina donup kosa kosa bize geliyorlar.

Küçükken komşu kızı ve ablam dışlardı beni, oyunlarını bozuyormuşum diye. Odanın kapısını kilitler almazlar, kapının önünde canhiraş ağlardım "bende gelicem" diye. Annem "ne işin var büyüklerin yanında" diye bana verirdi ayarı. :KK70:Ama ablam komşu kızı yokken benimle çok güzel oynardı, taşınsınlar diye ellerimi açıp dua ettiğimi bilirim. :KK48:

Bence konu çok uzadı, konu sahibi ön yargılı olduğunuz ve ben merkezci olduğunuz detaylar var. Mesela;

Çocukların belli yaşa kadar büyükler gibi muhakeme yeteneği yoktur, bir büyük olarak uyarmanız onu korkutmaktır,
Herkesin evladı kendine kıymetlidir,
Evlat sevgisi hamileliğin zorluğuna kolaylığına göre değişmez
İnsanların samimiyeti memleketine göre değişmez
Meslekleri insanların belli konularda daha çok fikir sahibi yapar, çoğunluğa göre daha doğru davranmaları beklenir
vs vs

Siz bu konularda bu kadar dik yazdığınız için tepki çektiniz, sonradan sevgi kelebeği olmanın anlamı yok. Öz eleştiri yapmak, acaba demek her daim yeni bir şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek demektir ve güzel bir şeydir.

Ayrıca 1Sen 1Sen forumlarda bazen tanıdık üye kayırılmasına şahit olmuşluğum vardır. Ama bu forum onlardan değil bence, hırsızın hiç mi suçu yok? Birbirlerini tanıyan üyeler eleştirileri kabul edebiliyorlar çoğu zaman, çünkü mizaçları hakkında az çok fikir sahibiler. Mesela hatırlarım Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi nın bir forumunda ciddi eleştiriler almıştı ama cevapları da aynı ciddiyette ve olgunluktaydı. Hatta bazı eleştirilerde nasıl bu kadar sakin cevaplayabildi demiştim. Bir konuda çoğunluk aynı şeyi yazıyorsa en azından "acaba mı" diye kendimize dönüp sormamız lazım diye düşünüyorum.

Aksi olsaydı ortacı olsaydım 244. kere banlanmazdım sanıyorum.
Ne demek bu?
Ben cok az banlandim. Simdi siz bana laf mi soktunuz? Bu burada kalmaz, simdi avukat arkadasimla görüşüyorum hemen. Cok guclu degil, yeni basladi sayilir ama bir bakalim.

Sorgulayın tamam. Ama birine sadece öğretmen olduğu için kocasıyla ilgili problemlerde pasif kalıyor diye edilmeyen hakaret kalmıyor, nasıl annesin vs bunlar bana mantıklı gelmiyor.
Olaya daha geniş açıdan bakarsak bir nesil yetiştriyorsunuz. Öğretmen de sadece ders anlatıp çıkamıyor. İster istemez kendinizi hayatla ilgili görüşünüzü anlatırken bulduğunuz çok oluyor. Vizyon sahibi güçlü insanlar olmasını beklerim yani öğretmenlerin. Ne var canım kocası bi kere vurmuşsa filan dediğini hayal edemiyorum bir öğretmenin çocuğuma. Çünkü çocuk onu mantıklı bulacak. Öğretmeni kahramanı gibi bi şey oluyor çocukların. Ondan sebep anneliği veya evliliği eleştirilirken mesleğiyle bağlantı kuruluyor bence.

Olaya daha geniş açıdan bakarsak bir nesil yetiştriyorsunuz. Öğretmen de sadece ders anlatıp çıkamıyor. İster istemez kendinizi hayatla ilgili görüşünüzü anlatırken bulduğunuz çok oluyor. Vizyon sahibi güçlü insanlar olmasını beklerim yani öğretmenlerin. Ne var canım kocası bi kere vurmuşsa filan dediğini hayal edemiyorum bir öğretmenin çocuğuma. Çünkü çocuk onu mantıklı bulacak. Öğretmeni kahramanı gibi bi şey oluyor çocukların. Ondan sebep anneliği veya evliliği eleştirilirken mesleğiyle bağlantı kuruluyor bence.
Çocuğunuz öğretmenle koca ve dayak muhabbeti yapmaz bence yaa. Yanı eleştiri boyutunu aşıyor bazı şeyler ondan böyle söyledim oldu olacak bu ne biçim öğretmen ne biçim araba kullanıyor olmaz olsun böyle öğretmen men edilsin bile denecek. Ben çok kati yorumlar için söyledim aslında. Daha önceki konularda da olan..

Çocuğunuz öğretmenle koca ve dayak muhabbeti yapmaz bence yaa. Yanı eleştiri boyutunu aşıyor bazı şeyler ondan böyle söyledim oldu olacak bu ne biçim öğretmen ne biçim araba kullanıyor olmaz olsun böyle öğretmen men edilsin bile denecek. Ben çok kati yorumlar için söyledim aslında. Daha önceki konularda da olan..
Kocadan veya dayaktan girilmez konuya ama güncel haberlerden girilebilir. O zaman da fikrinizi söylemek zorunda kalabiliyorsunuz.

Sorgulayın tamam. Ama birine sadece öğretmen olduğu için kocasıyla ilgili problemlerde pasif kalıyor diye edilmeyen hakaret kalmıyor, nasıl annesin vs bunlar bana mantıklı gelmiyor. Öğretmen olarak cevap vermeniz de söylediğinizin doğru olduğu anlamına gelmiyor tabi. Insanları meslekleriyle vurmak bana mantıksız geliyor
Bu sanki öğretmenlikle alakalı değil de genelde meslek sahibi kadınlar güçlü görüldüğü için ona bir tepki. Ben ilk foruma geldiğim yıllarda bir üye vardı. Kendisi doktordu ama eşiyle sürekli sorun yaşıyordu. Ona da sizin doktor olduğunuzdan şüpheliyiz yazılmıştı. Yalan yok ben de aynı şeyi düşünmüştüm.

konu sahibi kendi adima ben de gebe bir hanimi incittiysem kusura bakmayin.. niyetim incitmek degildi. fazla hassas oldugunuz bir donem. bazen regl doneminde bile oturup agliyoruz olmadik seylere. konunun bu sekilde ilerlemesine gerek yoktu. gerginlik size de yaramaz. davayi vs bos verin. stresi gerginligi bir kenara koyun. unutalim bu konuyu. herkesin dogrusu kendine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X