- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
Bunu ben ortaokulda bile uyguluyorum.Ben anneleri hayata hazirlamak icin meslek edindiren bir dernekte gonulluyum. Anneler dersteyken cocuklarla ilgilenen oyun ablasiyim. Orada dernek psikologumuzun tavsiyesi ile sunu uyguluyoruz. Bir cocuk bagiriyor ya da agresif tavirlar mi sergiliyor? Gidiyoruz yanina 'Su an sanirim bagirmak istiyorsun. Belki de ne hissettigin konusunda kafan cok karisik ve bu cok normal. Ama arkadasina bagirmak yerine sonsuzluga bagirmak ister misin?' diyoruz. Cevap genelde evet oluyor. 'O zaman 3 dedigimde ikimiz birden havaya dogru bagiracagiz, sonra bagirma istegimiz gidecek ve arkadasimizdan/kardesten ozur dileyecegiz. Olur mu?' diyoruz ve 1 2 3 diye sayip avazi ciktigi kadar bagirmasina izin veriyoruz. Genelde bu yontem sakinlestiriyor cocuklari. Zaten hicbir sekilde sakinlesmiyorsa anneyi cagirmak durumunda kaliyoruz. Cunku ha 3 yasinda ha 5 yasinda ikisi de cok kucuk. Kiziniza bagiran cocugun muhatabi kendisinin 6 yas kati buyuklugunde bir yetiskin olmamali. Sizin muhatabiniz annesi, anneye bu konusmayi yapsaydiniz o kendi cocuguyla halletseydi. Herkesin cocugu kendine kiymetli.
Koca sınıfla bahçeye çıkıp gökyüzüne doğru iki dakika bağırmıştık.
Sonra pamuk gibi ders dinlediler. :))