Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu algıyı koruyacak annedir. Çocuğu zarar verdiğinde oturduğu yerden kalksin.

ben çocuğun her hareketinde anne-babanın müdahale etmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. tabi ki çok tehlikeli hareketler için söylemiyorum bunu ancak yapılan her davranışa müdahale etmek, çevremden gözlemlediğim kadarıyla çok daha hırçın olmaya sebep oluyor.

Oynamak istemeyip iteklemeye hakkı yok hiçbir çocuğun. İtekledigi anda başı bir yere de çarpabilirdi.

Annesi gelip hemen müdahale etmeliydi. İkisinin yanında doğru olanı anlatmalıydı.

Onlar çocuk diyemiyorum ben. Şiddet şiddettir.

Eger vuran bir çocuğum olsaydı mıh gibi tepesinde dururdum.
Bes yaşındaki çocuktan da annesinden de çok şey bekliyorsunuz. Annesi bakalım onun bilincinde bir kadın mı.. belki çocuk eğitimi konusunda cahil bir kadın. Belki beş altı çocuğu daha var. Doğru olanın o farkında mı bakalım.

Yere düstügünü nereden biliyorsun? Sadece iteklemis çocugu. O yastada iteklemek cok yapilan bir eylem. Nasil bas edecegini bilemedi, tanimadigi küçük cocuk sürekli pesinde. Ben cocugun rahatsiz oldugunu fark etsem, kendi cocugumu farkli birseye yönlendiririm.

Hadi düstü diyelim, olabilir. Yine cocugumu farkli bir seye yönlendiririm. Sirf cocugum biri ile oynamak istiyor diye, her dedigi olacak degil. O diger cocuga hesap sormak cidden normal degil. Daha dürtülerine göre davranan cocuk. Ondan küçük, tanimadigi cocuk ile oynamak istemiyor iste. Bir yetiskine niye hesap versin bu konuda?

Sonra o tost olayi gerçek ise, tam trajikomedi. Güya vicdani rahatlatma.

İteklemek yanlış bir hareket. Düşsün ya da düşmesin sonuçta bir şiddet var ortada. Dolayısıyla anne hemen oraya gelmeliydi.

Bir başka çocuğu iteklediginde annesi neredeydi ?

Çocuğuna müdahale edildiğinde , tost verildiğinde, bir başkasıyla oturduğunda neredeydi anne ya da onu oraya getiren kişi.

Ben de henüz anne olamıyorum. İnşallah konu sahibi gibi, ilk sayfadaki mesajımda bahsettiğim arkadaşım gibi bir anne olmam ya. Rabbim aratıyor evet ama herkes kadar çok seveceğim ben de yavrumu. Geç gelmesi onu daha özel bir çocuk yapmayacak. Fanusa kapatmayacağım onu.
Allah size de tattırsın inşallah. Fanusa kapatır gibi büyütmek çocuğa yapılacak en büyük kötülüklerden biri bence. Hepimiz hayatı tanıyoruz, anne/baba gibi kimse gözünün içine bakmıyor üzülmesin diye. Güçlü insanlar olmaları için, gücsüzlüğü yaşamaları şart.

Tüm yorumlarında bana hakaret var. Avukat kardeşim yok ama savcı tanıdığım var. Ona tüm yorumlarını çıktı olarak götüreceğim. Son yasayla beraber sanaldan hakaret/aşağılama/ithamın sonucu meslekten ihraca kadar gider mi soracağım.
Buyur hodri meydan.
bekliyorum.
karsilikli gorusecegiz

siz cidden normal degilsiniz.gunkuk hayatta bisey olamamis burda olmaya çalişan ego tayminiyle nefes alan garipsiniz.
ciddeb aciyorum size.
alkislarinizi alip yasamaya devam edin burdan bakalim
Devlet memurusunuz ve acik acik hakaret etmeye devam ediyorsunuz. Bence zararli cikacaksiniz.

Tüm yorumlarında bana hakaret var. Avukat kardeşim yok ama savcı tanıdığım var. Ona tüm yorumlarını çıktı olarak götüreceğim. Son yasayla beraber sanaldan hakaret/aşağılama/ithamın sonucu meslekten ihraca kadar gider mi soracağım.
Buyur hodri meydan.
senin tum yorumlarinda meslekle assagi cekmek var.ogretmen hanimlari yilin annesi dalgalarini ...neyse uzatmayalim.
gorusecegiz nasilsa

cidden yoruldum meslegimle yerlere dusurmeye calisanlardan.şurda siradan bir anne olarak konu acmisim,yok ogretmen hanim,yok siz egitimcimisiniz.

kadinin kadina yaptigi siddeti erkek yapmiyor.
hamile olmami soz konusu bile yapmiyorum ama onu bile hamile bayanla ugraşsammi diye yazip alaya devam ediyor.
burda bi gurup var ogretmrn dusmani.
ne zaman konu acsam hooooop meslegimle ezmeye calisiyorlar.ama yoruldum.
bu defa davami acip burdan paylasacacagim sonucu
E takılmayın. Bakın ben de akademisyenim ve biz de sağlam linç yiyiyoruz. Sağlıkçılar, avukatlar, mühendisler...ben cidden linç yemeyen bir meslek grubu görmedim. Bir mimarlara falan laf atılmıyor ki atılmasın zaten. Hiçbir meslek grubuna atılmasın. Kimin düşüncesini değiştirebilirsiniz? Bunu Began için yazmadım. Genel anlamda zaten herkes herkesi eleştiriyor. Bu meslek olur, ev düzeni olur.

Bes yaşındaki çocuktan da annesinden de çok şey bekliyorsunuz. Annesi bakalım onun bilincinde bir kadın mı.. belki çocuk eğitimi konusunda cahil bir kadın. Belki beş altı çocuğu daha var. Doğru olanın o farkında mı bakalım.

Farkındalığı konuşacaksak iş başka boyutlara gelir.

Herkes kendi çocuğundan sorumludur. Basında durmak zorundadır.

Gözümün önünde bir anne yoksa ben de çocukla " bu şekilde vurmam çok yanlış" tarzında konusurum.

Aralarında tekrar iletişim kurabilirsem kurarım kuramayacak durumdaysam çocuğumu başka bir yere yönlendiriririm..

Başka bir çocuğu doğru bir şekilde uyarmak yanlış değildir.

instagramdan aratin ozelinize yazdim.nasil guclu bir avukat oldugunu ordan gorursunuz.

:)
bu kadar mı kendinizi ispatlama derdiniz var ?
üzüldüm..

sanal bir ortamda bir sürü insan bilmem kimi tanıyorum yazabilir değil mi ? hemen inanmamız mı lazım size ? bir ihtimal olarak söyledim.
mesajınızı açıp okumam bile, burada samimi bir arkadaşlık kurmadığım kimsenin instagram gibi özel yaşamına müdahil olmuyorum.
bir de güçlü vs diye vurguluyorsunuz.. napayım ? ben de mi korkayım başıma iş açarsınız diye :)
hayır öyleyse söyleyin de ben de gardımı alayım :)

ben çocuğun her hareketinde anne-babanın müdahale etmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. tabi ki çok tehlikeli hareketler için söylemiyorum bunu ancak yapılan her davranışa müdahale etmek, çevremden gözlemlediğim kadarıyla çok daha hırçın olmaya sebep oluyor.

Her hareketten değil , şiddetten söz ediyoruz.

Müdahale etmek zorunda.

Böyle böyle öğrenecek işte,herkes annesi gibi şefkatli olmaz,babası gibi koruyucu...okulda her dk yanında olamazsınız dış dünyaya asıl orda başlayacak..Bu tarz şeyler daha ne ki..

instagramdan aratin ozelinize yazdim.nasil guclu bir avukat oldugunu ordan gorursunuz.
Güçlü ne demek ? Mesleğinde iyi mi demek istediniz ? Avukatın güçlüsü nasıl oluyor, hakaret edeni hakarete maruz kalmış gibi mi gösterebiliyor ? Anlayamadım.

Carpitmayin,sizinde kizlarinzii bigün akranlari itip dusuuruse uzerine bagirirsa oylece izleyin olurmu?
Tamam mükemmel anne al kizini cam kavanoza kat disariyi tanimasin hakkini aramayi ögrenmesin iyi kötüyü tanimasin mücadele etmeyi bilmesin gün gelip disari tek ciktiginda sudan cikmis balik gibi kalsin oki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X