- 29 Mayıs 2013
- 2.887
- 5.065
- 358
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Henüz akşamı bekliyorum sormak için. Kızım 2 yaşından beri tek başına zaten ama kreş ortamı ile burasının ortamı çok farklı.Sahsen o yaslarda tek basina öyle kurslara göndermezdim. Herkesin kendi karari tabi. Kiziniza sordunuz mu? O nasil hissetmis
Kesinlikle kendi yaşıtı 4-5 kişi var demişlerdi ama hepsi çok büyük belli fotoğraflardan. Zaten bir tane bile kız olmayacağını da bilmiyordum.Kurum size bu durumlar hakkında eksik bilgi vermiş,buna kızdım.
Size söylenen ve sonrasında karsılastıgınız tablo ile arasında bir fark var ise bence kurs ile bu konuyu konuşmalısınız.
En azından taahhüd ettikleri gibi olmadıgını ,bundan rahatsızlık duydugunuzu ve çocugunuz devam etmek istemez ise cayacagınızı konuşmalısınız bence, ki sonrasında ücret iadesi vs sorun çıkarmasınlar.
Açıkcası ben oyumu çocuğu ordan almaktan yana kullanır,ama çok hevesliyse 1-2 gün gözlemlemekte sakınca görmezdim.Kendisi ne hissediyor kendinden büyükler ile iletişimde sorun oluyor mu? Erkek çocuklar biraz daha hareketli oluyor kızlara nazaran bu durum rahatsız ediyor mu?
Onun şimdi ya da eski ile pek alakası yok ki. Ev hanımı anne ile çalışan anne çocuğu durumları. Hem artısı hem eksisi var işte.Ya alakasız ama ben zamanında iyi okumuşum. Şimdi yok yaz okulu yok kış okulu valla okumayı bırakırdım herhalde.
Aslında kızım çok aktif biz olmadan her ortama uyum sağlıyor, öz güveni yüksek ama fotoğraflarda içim gitti bir kenarda tek başına ve küçücük görünüyordu. Babamlara gönderdim fotoğrafları onlar da bu çocuklar çok büyük dediler.Tum hepsı erkekse olmaz kızlar falan olsa olabılır benım kız mesela cekınır erkeklerden kız arkadaslarıyla daha guzel oynar
Gidip yakından gözlemleme şansınız var mı? 2 yıl kreşe 2 yıl anasınıfına gönderdim ben kızımı,kimseyi töhmet altında bırakmak istemem ama anlatılan ve gerçekte olanlar malesef her zaman birbirine uymuyor .Kesinlikle kendi yaşıtı 4-5 kişi var demişlerdi ama hepsi çok büyük belli fotoğraflardan. Zaten bir tane bile kız olmayacağını da bilmiyordum.
Akşam geldiğinde hepsini sorup öğreneceğim. Benim de şuan hiç içime sinmedi gerçekten.
Öğretmenini şimdiden arayıp sorsam mi bilemedim. Mesaj yazdım kaynaştıklarını kızımın onlara koşup sarıldığını falan yazmışlar.
Konuyu çok dikkatli okumadım aslında. Ama çalışan anne çocuğuydum ve yaz okulum falan yoktu. Üniversiteye kadar en azından.Onun şimdi ya da eski ile pek alakası yok ki. Ev hanımı anne ile çalışan anne çocuğu durumları. Hem artısı hem eksisi var işte.
Anlıyorum, 5 yaşında kızımı yaz olduğunda da bir yerlere göndermem gerekiyor maalesef. Belki biraz daha büyüdüğünde durum değişir.Konuyu çok dikkatli okumadım aslında. Ama çalışan anne çocuğuydum ve yaz okulum falan yoktu. Üniversiteye kadar en azından.
Çok sevindim bu mesaja :) bizimki de bjk da ve bugün ilk günü. Sabah giderken çok heyecanlıydı ama verilen kıyafetler bile çok büyük gelmiş kızıma. Umarım sizin kardeşiniz gibi uyum sağlar.benim kardesim de 5 yasinda, bu sene fenerbahce yuzme kulubune yazildi. onun da pek yasiti yok. bir haftadir falan gidiyor galiba grubunda 1 tane kiz var o da 10 yas civari. babam fotograflari bana da gonderiyor valla cocuklar kardesimi seviyorlar hep gulerek falan fotograf cekinmisler kardesim de memnun gibiydi. biraz gozlemleyin bence daha ilk gun, belki kiziniz da alisir.
Bu zamanlarda geçecek , kendini idare etmeyi öğrenecek bir gün annesi.Anlıyorum, 5 yaşında kızımı yaz olduğunda da bir yerlere göndermem gerekiyor maalesef. Belki biraz daha büyüdüğünde durum değişir.
Okulun içine veli almıyorlar. Kesinlikle katılıyorum bu yaşlarda ay farkı bile çok fark ettiriyor.Gidip yakından gözlemleme şansınız var mı? 2 yıl kreşe 2 yıl anasınıfına gönderdim ben kızımı,kimseyi töhmet altında bırakmak istemem ama anlatılan ve gerçekte olanlar malesef her zaman birbirine uymuyor .
Kızınız 10 diğer çocuklar 12-13 olsa mesela belki bu tolere edilebilir,en azından çocuk kendini çok net ifade eder,ama hiç kız arkadas yok ise mesela giyinip soyunurken yalnız kalıyor demek bu,bunun için çok küçük. Birde muhtemelen o yaşlarda gruplaşmalar da yaşanır,kendini soyutlanmış hissetmesi de başka sorunlara yol açar
Bari bu yaz kafa dinleseydi çocukKızlar ya bunu mu dert ettin demeyin lütfen. Derdim kayinvalide vs değil başlıktan anlaşıldığı gibi yaz okulu.
Kızımı yaz okuluna kayıt ettirdim bu yıl. Normalde kreşe gidiyor ama bu yaz farklı olsun spor vs diye. Parasını peşin olarak ödedim (2 aylık) ve servis ile de anlaştık. Bugün ilk günü diye eşimle götürdük.
Gittiğimizde sordum yaşıtları ile olacak değil mi diye, evet dediler ama bugün gelen fotoğraflarda görüyorum ki sınıfında herkes büyük. Kızım minicik kalmış aralarında. Henüz 5 yaşına girmedi Ağustos doğumlu. Çok mutlu gitmişti ama fotoğraflarda tek başına kaldığı belli. Sınıfında geri kalan herkes erkek, tek kız minikim aralarında.
Ne yapmalıyım sizce? Biraz daha devam etsin uyum saglayamazsa geri kresine mi gönderelim yoksa bu yaz burada devam etmesi daha mı iyi olur?
Tanınmış bir takımın spor kulübü burası yüzme konusunda özellikle öğrenmesi için göndermiştim. Bir de 2 yaşından beri kreşe gidiyor, gelecek yıl da okula başlayacak çok sıkılır diye değişiklik yapalım demiştik. Şuan kendimi çok yanlış yapmış gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?