Davranış Bozuklukları Kızımla başım dertte...

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

gitmekgerekbudiyardan

Çay soğumasın, Ahmet Kaya susmasın
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2016
235
120
18
34
Meraba kızlar.
Bi önceki konumda kızım 1 yaşında demiştim düzeltme yapmak istiyorum,yanlış yazmışım suan tam 16 aylık
Neyse konuya geleyim. Son zamanlarda kızım cok hırçınlasti. Şöyle ki; artık herkese zarar veriyor. Herkesi bi dövme meraki var. Istemsiz bir şekilde elini kaldırıyor. Geçen gün yüzümü çizdi. Bugun gelen misafirimizin 7 aylık kızını dövdü. :olamaz:
Çok üzüldüm, bebeğin yanaginda derin bi iz bıraktı. Çok mahcup oldum. Onunla oyunlar oynuyorum kızım hadi anne cici yap baba cici yap diyorum ki dövmeyi bıraksın diye ama bizi bile dövüyor.
Nasıl vazgeçer bu davranışlarından. Böyle değildi, ama bugün herkes öcü gibi bakıyordu ona . Fikir ve onerilerinize ihtiyacım var.

Kiziniz 2 yas sendromuna adim atmis anladigim kadariyla. Oglumda ayni surecleri yasiyoruz. Bazi davranislarini gormezden gelerek, bazen uyararak, cogunluklda dikkatini dagitmaya calisarak geldik bugune kadar. Simdi 28aylik olacak. Hala sorunlarimiz devam etmekle birlikta ilk zamanlara gore daha iyiyiz. Bu surecten kurtulus yok malesef. Bolca sabir isteyen bor donem ama gececek.

Benim oglum cop gibi ama parkta dayilandihi cocuklar 4 5 yasinda kocaman kocamanlar. Neresine guvenip efeleniyor bende bilmiyorum ama yasinin verdigi seyle yapiyor. Asil yorucu kismi inat kismi. Inatlastiginda siz inatlasmayin sakin. Daha beter oluyor.

Benımkıde 15aylık suan kendı kendıne bagırma huyu vardı ses denemesı yapıyor gıbı cıglık atıyo tum apartman duyuyo bunu kendı kendıne yapıyo,ama su vurma cımcıkleme ısırma huyu yenı turedı.
Hıc yanımdan ayrılmak ıstemıyo kucagıma alınca omzumu yanaklarımı ısırıyo,ıstedıgı seyı yapamayınca mesela ısırmasına ızın vermeyınce bagırıyo aglıyo saclarımı yoluyo ve vuruyo, bı seye hayır dedıgımde sınırlenıp kızıyo her ıstedıgı yapılsın ıstıyor,9 tane dıs ard arda cıktı arkadakı azı dısının ucu cıkmıs hıc bıseyde yemıyor sadece emıyo bende dıslere baglıyodum ama sanırım aynı durumdayız.
Sev cıcı yap dedıgımde aynen oksamak yerıne vuruyor gunun her saatı boyle degıl normalde sakın ama bazı saatlerde boyle davranıyo.

Benımkıde 15aylık suan kendı kendıne bagırma huyu vardı ses denemesı yapıyor gıbı cıglık atıyo tum apartman duyuyo bunu kendı kendıne yapıyo,ama su vurma cımcıkleme ısırma huyu yenı turedı.
Hıc yanımdan ayrılmak ıstemıyo kucagıma alınca omzumu yanaklarımı ısırıyo,ıstedıgı seyı yapamayınca mesela ısırmasına ızın vermeyınce bagırıyo aglıyo saclarımı yoluyo ve vuruyo, bı seye hayır dedıgımde sınırlenıp kızıyo her ıstedıgı yapılsın ıstıyor,9 tane dıs ard arda cıktı arkadakı azı dısının ucu cıkmıs hıc bıseyde yemıyor sadece emıyo bende dıslere baglıyodum ama sanırım aynı durumdayız.
Sev cıcı yap dedıgımde aynen oksamak yerıne vuruyor gunun her saatı boyle degıl normalde sakın ama bazı saatlerde boyle davranıyo.
Tam doneminin davranislari aslinda. Benim oglum hala yapiyor zaman zaman. Bi donem herkesi isiriyordu. O gitti herkese vurdugu donem geldi. O gecti kendine vurdugu donem geldi. O gecti yerde yuvarlanip aglamalar basladi. Sanirim karsidan gelecek tepkileri olcuyorlar. Duruma gorede devam ettirip kesiyorlar. Oglum su aralar tum ofkesini kardesine yoneltti. Kizimi hirpaliyor. Tabi kardes kiskancligi diyip normal karsilamaya calisoyoruz ama abarttigi zaman mudahale ediyoruz. En inat donemleri atlattik simdi en azindan aciklama yapinca kabullenebiliyor.

Oglunuz ne kadarlık suan benım kızımda bu donem hem bıze vuruyor hem oyuncaklarını kendı kafasına vuruyor bazende ellerıyle sınırlenıp yapıyo.
Buyudukce degısecektır huyları hepsının bır donemı oluyor ama bızde panık yapıyoruz haylıyle cok sınırlı neden boyle davranıyo falan dıye,ben daha 22yasındayım suan kardes gıbı bı dusuncemız yok tek sureklıde onunla ılgılenıyorum ama yıne de cok mızmız davranıyo anlam veremıyorum,mutluyken gulerken bıle sacımı cekıyo vuruyo ve guluyo bunu kızmadıgım ıcın oyun halıne getırdı sanırım

Gececek diyemiyrm daha kotu gunler sizi bekloyr dyebilirim bevek resnleri gosterinayyyy bebeek cok.tatli op hadi diyin vurmayalam demi annecim aglar uzulur yazikk aglamasin gbi merhamet duygusunu gelstewblrsiniz hadi cici yapalm flan diyin. Benim kizim suan 26 aylik ve cok zor donmlerden gecyrz heegun agliyrm hergun perisan oliyrn beni mahvedyr bazen poposuna vuruyrm sinirimden inat donemi cok beter yere birsey dokuyr yanlislikla olsun annecm.silelim.beraber ama.brdaha dikkat et dyem gozume baka baka bardakta kalani da bosaltiyr haliya koltuga duvara serpe serpe inatlasip cisini haliya yapiyr 2 hafyade gunduz uykusunu da brakti aksama uykusuzluktan canima okuyr cok.bunaldim cok daraldim agla agala agla mahvoluyrm

Al benden de o kadar canım. Şimdiden koltuk kanepe tepelerine çıkıyor,merdivene çıkıyor,bardaktan su içmek istiyor içinde geri kalanını haliya döküyor,odamı yerle bir ediyor,geçen gün dalginligima geldi duşluğun kapısını açık birakmisim,gidip legolarini klozete atmış :KK46:çok hiperaktif insan bi dk oturmaz mı ama yok o yemeği bile ayakta yemek istiyor gercekten yoruyor beni,ben sinirlenip bağırınca da gelip yüzüme dokunup cici yapıyor bütün sinirim geçiyor :KK76:

Back
X