Kızımla gece

Bu arada bayanlar öğle uykusunda da hiç problem yok 7 ayda öğle uykusunda bir kere yaptı sadece ve bazen öğlen 3 saatten fazla uyur. Ama gece :(

demekki çocuğunuz kas gelişimi olarak bez bırakmaya hazır değilmiş benim oğlum bir yaşından itibaren gece bezi temiz kalmasına rağmen 2.5 yaşında bıraktı bezi
bazen işi akışına bırakmak lazım
umarım bezi bırakmaya hazır olmadığı için oluyordur uzun vadede devam etmez

tuvalet eğitimin 2 yaşında başlaması lazım. 2yaş ve 4aylık arasında tamamlanır.
eğer bu süre içinde çözülmezse, doktora gidip ilaç takviyesiyle bu sorun çözülüyor..
bilginiz olsun..

belki de soğuktan bu ara biraz üşütmüştür, o yüzden altına yapıyordur.

ben tuvalet eğitimi için erken olduğunu düşünmüyorum, hele ki çocuk istekliyse.

Oyyyy kıyamam ya. Yok asla öyle bişey yapamam ki zaten dışarda asla altına kaçırmaz. Evde de oyuna dalarsa ancak. Ama bu gece tüketti beni. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum ve çamaşırı uykumu bölmeyi dalan geçtim artık ben farkedene kadar kış günü ıslak ıslak yatması beni çok üzüyor. Uykum kaçıyor sonra ne zamandır böyle yatıyo yavrum acaba diye
bunun icin en uygjn cozum de ona farkettirmeden altini bezlemek sanirim. kolayliklar diliyorum

bir de çocuklar bu yaşta anne-babanın sabrını test etmek için de bu tarz şeyleri kullanabiliyorllarmış.
yemek yememek ve bile bile çiş yapmak gibi.

bence geçici çözümler üzerine düşünün, uzun soluklu bir problem olarak görmeyin. ki tuvalet eğitiminde geçmişe dönülebileceği söylenir. geç tuvalet eğitimine başlayanlarda da bu problem olabiliyor. burada bile bir çok konu var bununla alakalı.

Kızınız henüz hazır değil.Benim kızım 3 yaşında .Yatarken bezliyorum ki bu soğuklarda ne yatakla uğraşılır nede ıslak ıslak yatmasına gönlüm razı olmaz.Kızım kalkar kalkmaz bezini çıkarttırıyor,bezi kupkuru çıkıyor.Hemen wc gidiyor.Bir yere gideceğimiz zaman yolda,gittiğimiz yerlerde problem olur diye bezliyorum.Fakat geldiği zaman söylüyor ortam müsait olmazsa bezine yap diyorum, bezine yapmıyor wc bulana kadar sıkmaya çalışıyor.Yaşı geldiği zaman onlar zaten yapmıyor.Kızınıza biraz daha zaman verin.

Ne yapayım ne deyim be söyleyim. Kızsam olmuyor kızmasam olmuyor. Konuşuyorum yok susuyorum yok şaşırdım. 29 ayda ilk kez ne yapacağımı bilmiyorum

Çocukla neyi konuşuyorsunuz anlamadım. Çocuk belliki tuvalet sebebi ile uykudan henüz uyanamiyor. Ya da kaslarını uykuda tam Tutamıyor. Uykusunda belki sizin tuvalete gotyrdugunuzu bile görüyor olabilir. Ya da mesane küçük.

Bunların hiç birini konuşarak cozemezsiniz. Ustune çocukta stres yaratır.

Erken tuvalet eğitiminin ciddi psikolojik sonuçları vardır. Cimrilik vs gibi. Bence bir pedagog dan destek alın.

Çocuğun anlattığı hikaye orneginizde "anne hani ben seni hiç uzmemistim" bölümü de çocuğunuzun karakter gelişimi açısından biraz problemli buldum. Çocuğa beni uzuyorsun demeninde cok zararlari var. yetişkin olduğunda başkalarınin isteklerine göre kendi hayatını şekillendiren biri olabilir.

Özgür bolat in ben diliyle alakali pek çok makalesi var. Kendi sitesinden çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili makalelere ulaşabilirsiniz.

demekki çocuğunuz kas gelişimi olarak bez bırakmaya hazır değilmiş benim oğlum bir yaşından itibaren gece bezi temiz kalmasına rağmen 2.5 yaşında bıraktı bezi
bazen işi akışına bırakmak lazım
umarım bezi bırakmaya hazır olmadığı için oluyordur uzun vadede devam etmez

Kızınız henüz hazır değil.Benim kızım 3 yaşında .Yatarken bezliyorum ki bu soğuklarda ne yatakla uğraşılır nede ıslak ıslak yatmasına gönlüm razı olmaz.Kızım kalkar kalkmaz bezini çıkarttırıyor,bezi kupkuru çıkıyor.Hemen wc gidiyor.Bir yere gideceğimiz zaman yolda,gittiğimiz yerlerde problem olur diye bezliyorum.Fakat geldiği zaman söylüyor ortam müsait olmazsa bezine yap diyorum, bezine yapmıyor wc bulana kadar sıkmaya çalışıyor.Yaşı geldiği zaman onlar zaten yapmıyor.Kızınıza biraz daha zaman verin.
Bayanlar hazır değil diyorsunuz da biz doktora sorduk başlayabilecek durumda dedi. Kendi zaten istekliydi ve gündüz ve öğle uykusunda hiç bir problem yok demek ki kasla alakalı birşey değil

Kış geldi malum, cok portakal mandalina tuketiyorsa onun da etkisi olabilir,malum bol sulu meyveler bunlar

Benim oglum 23 aylik ve son 2 aydir gece ne kadar cok cis yapiyorsa artik,sabah dışına cikmis oluyor bazen,ama kış meyveleri cikti ya hani ben ona bagliyorum,gunde 8-10 mandalina 1-2 portakal yiyor bunlar da bol çiş yapiyor malum. Belki sizin de ondan kaynaklidir. Ayrica kışın daha cok cisi geliyordur soguktan.

gece yatmadan en az 1 saat önceye kadar sıvı verme. uyanıp kontrol ettiğinde mutlaka wcye götür.. altını ıslattıgında ona göster bak yatagımız kirlendi ıslandı diye..
ama asla ve asla stresini belli etme altına yaptıgı zamanlarda kesinlikle en ufak kızgınlık belirtii görmemeli senden.. tamamen vazgeçebilir yılgınlık başaramama hissiyle

Çocukla neyi konuşuyorsunuz anlamadım. Çocuk belliki tuvalet sebebi ile uykudan henüz uyanamiyor. Ya da kaslarını uykuda tam Tutamıyor. Uykusunda belki sizin tuvalete gotyrdugunuzu bile görüyor olabilir. Ya da mesane küçük.

Bunların hiç birini konuşarak cozemezsiniz. Ustune çocukta stres yaratır.

Erken tuvalet eğitiminin ciddi psikolojik sonuçları vardır. Cimrilik vs gibi. Bence bir pedagog dan destek alın.

Çocuğun anlattığı hikaye orneginizde "anne hani ben seni hiç uzmemistim" bölümü de çocuğunuzun karakter gelişimi açısından biraz problemli buldum. Çocuğa beni uzuyorsun demeninde cok zararlari var. yetişkin olduğunda başkalarınin isteklerine göre kendi hayatını şekillendiren biri olabilir.

Özgür bolat in ben diliyle alakali pek çok makalesi var. Kendi sitesinden çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili makalelere ulaşabilirsiniz.
Ben doğduğundan beri kızımla konuşuyorum ve bu sayede çok de erken konuştu kızım. Kızımla konuşuyorum evet. Neden altına yaptın kızım uyanamadın mı,geldiğini anlamadım mı diye. Çünkü sesini duyuyorum bazen uyanıyor bekliyor çişini yapınca çişim geldi anne diye bağırıyor.çocuğumda oluşacak stresi gözlemleyecek kadar ilgiliyim. Diğer konuda evet beni üzmediği Zaman'larda söylüyorum. Üzdüğü zamanlarda değil dikkatinizi çekerim. Üzmediği Zaman'lar sen bugün beni hiç üzmedin galibaaaaa fazladan bi çikolatamı yesek beraber çalan diyorum. Ama üzdüğü Zaman hiç konu açmıyorum ceza da vermiyorum. Çoğu Zaman doğru yanlış hareketler de resimli kitaplardan anlatırım onun üzerinden değil. Tavsiye ettiğiniz kişiyi inceleyeceğim teşekkürler

tatlım süreç zor bende başladım ama bakalım benimki uyacakmı alıştırma kilodu var ondan al ve yatağına muhakkak alez ser böylece yatağa çıkmaz o kilotlardan kullanırsan rahat edersin

Sinirim bozuldu gece gece. Bayanlar benim kızım 29 aylık. Tuvalet işini 23 aylıkken çözmüştük. Gündüzde bi sıkıntımız yok bazen oyuna dalarsa söylemeyi unutur ama onda da uzun süre gitmediyse ben götürürm. Ama gece. Bitirdi beni bu geceler. 10 günün 3 ünde yapmıyorsa 7 sinde altına işiyor. Bazen gecede 2-4 kere. Gece 12 de götürülüyorum,saat kurup gece de götürüyorum. Bazen kurduğum saate kadar yapmış oluyor (saat 3 E kurulu) bazen o saatten sabaha kadar. Bu arada öyle bi yapar ki büyük insan yapıyor gibi yapar çok meyve yeyip su içtiğinden heralde. Sürekli çamaşır yıkamaktan bıktığım bi kenara bazen farkedene kadar ıslak ıslak yatıyor öyle. Hastalanacak sonunda ondan korkuyorum.bez takarsam gündüz fe bez ister diye de korkuyorum. Çok kararsızım off
altına su gecırmeyen alezler var onlardan koyun ve gece alıstırma kulotlarından gıydırın, hıc yoktan cıkarıp atarsınız ıslandıgında ve sıvıyı tutup dısarı gecırmez...
bırde yatmadan bır saat once sıvı alımını kesın mumkunse...

Bayanlar hazır değil diyorsunuz da biz doktora sorduk başlayabilecek durumda dedi. Kendi zaten istekliydi ve gündüz ve öğle uykusunda hiç bir problem yok demek ki kasla alakalı birşey değil
Dr o problem için mi gittin? .Dr tam idrar tahlili yaptı mı?Akşamları sıvı tüketimi nasıl?Üşütüyor mu?Gündüzleri fazla idrara çıkıyor mu?Yaş olarak 18 aylıktan sonra öneriliyor fakat her çocuğun bünyesi, vücudu farklı

Çocuğunuz Son zamanlarda kaçırmaya başlamış üşütmüş olabilir mi?

Bence bir beslenme düzeni oluşturun mesela yatmadan 2 saat önce meyve saati, yemek şu saatte yeniyor.Bu düzen içinde de takip edin düzenli beslenme olunca,-eğer hastalık yoksa -muhtemelen aynı saatlerde tuvaleti gelmesi lazım.
Gece tuvaletini kaçırmazsa da sabah mutlaka,"aferin benim kızıma tuvaletini tuvalete yaptı" diye abartılı sevinin hatta ödül bile verebilirsiniz :).
Bu şekilde düzenlenebileceğini düşünüyorum yatarken de çok sıvı vermezseniz böyle devam eder.

Back
X