Kızımla iletişim kuramıyorum

Ergenliğe giriyor annesi. Ama neden çocugunuzda tuhafiniza giden bir sey oldugunda bir uzmandan destek almak yerine kendinizi yiyip bitiriyorsunuz ? Cunku her anne evladi icin en dogrusunu istiyor. Ama bunu yaparken de fazla dusunup daha yanlis bir seyler yapmak da cok kotu olur. Ya akisina birakmak, ya da bilen birinden yardim almak dogrusu.
Ergenlikten dolayıdır diye bir uzmandan destek almama gerek yok diye düşündüm. Çünkü morali gayet iyi. Benden bile çok utanıyor. Vücudunu saklıyor. Hastaneye sırf bu yüzden gitmek istemiyor.

Hep mi böyleydi yoksa belirli bi zaman içinde mi değişti

Siz onla konuşun küçüklüğünüzden ergenliğinizden bahsedin

Ona sırdaş olduğunuzu hissettirin ki oda size anlatsın işe yarıyor zamanla
Aslında zaten utangaç sessiz biriydi ama ergenlikten beri acayip sessizleşti. Neredeyse hiç konuşmuyor.

Size bir sürü mesaj vermiş aslında
Depresif olabilir, akran zorbalığına maruz kalıyor olabilir, sosyal medyadan kötü etkileniyor olabilir
Bence bir yardım almalısınız, tamam ergenlikte çok üzerine gidilmesin diyoruz ama kızınızın açamadığı bir sıkıntısı var gibi
Geçen benim telefonun şarjı bitmişti acil bir telefon lazımdı. Kızım telefonunu alabilir miyim dedim al anne dedi ama çok endişeli gibi baktı. Bazı uygunsuz şeyler gördüm arama sonuçlarında ama konuşmadım daha onunla

Ergenlikten dolayıdır diye bir uzmandan destek almama gerek yok diye düşündüm. Çünkü morali gayet iyi. Benden bile çok utanıyor. Vücudunu saklıyor. Hastaneye sırf bu yüzden gitmek istemiyor.
Mutluluk rolü yapabiliyor şimdiki çocuklar. Asiri utangac olmasi, vucudumda kusur varmis gibi dusunmesinden kaynakli da olabilir. Eger kafaya takip buraya yazdiysaniz elbette demek ki suphe edici bir durum diye dusunebiliriz. Caktirmadan yalnizca siz gorusseniz sadece nasil olur ?

Mutluluk rolü yapabiliyor şimdiki çocuklar. Asiri utangac olmasi, vucudumda kusur varmis gibi dusunmesinden kaynakli da olabilir. Eger kafaya takip buraya yazdiysaniz elbette demek ki suphe edici bir durum diye dusunebiliriz. Caktirmadan yalnizca siz gorusseniz sadece nasil olur ?
Bugün biraz dışarıda gezdik. Oturup sohbet ettik. Bazı endişeleri ve kaygıları varmış ve bunları benimle paylaşmaktan utanıyormuş.

Anladım. Ergenlik çok zor ya. :) Hafif kilosu var dediniz. Boyum kilom yerindeydi ona rağmen neler işittim. Ki ben özel okuldaydım. 😶
Çok kötü ya. Bende çok küçükken zorbalığa çok uğrardım ailem bile dalga geçerdi benimle. Hafif göbeği var sadece yoksa fiziği çok güzel kızımın.

Çok kötü ya. Bende çok küçükken zorbalığa çok uğrardım ailem bile dalga geçerdi benimle. Hafif göbeği var sadece yoksa fiziği çok güzel kızımın.
Ya. :( İşte insanın ailesi böyle yaparsa el napmasın. :( Kızınıza maşallah diyorum size de kolaylıklar diliyorum. Zor iş anne olmak. Hele ergen annesi olmak. :)

Ya. :KK43: İşte insanın ailesi böyle yaparsa el napmasın. :KK43: Kızınıza maşallah diyorum size de kolaylıklar diliyorum. Zor iş anne olmak. Hele ergen annesi olmak. :)
Çok teşekkür ederim. Kızımın ergenliği gene iyi en azından çok asi değil nadiren tutuyor asiliği. İnşallah bunlar da geçecek. Genç kız oluyor sonuçta :)

İyi Akşamlar. 14 yaşında bir kızım var. Çok içine kapanık nadiren konuşur ama mutsuz değil. Çok utangaç benden bile utanıyor. Vücudunu saklamaya çalışıyor. Biraz kilosu var ama çok değil. Bana pek bir şey anlatmıyor. Odasından çok çıkmaz. Sinirini genelde içine atar sonra küçücük bir olayda hemen patlar onu fark ettim bu aralar. Geçen gün oturuyordum odasından çıkıp yanıma geldi ve bana sarıldı. Anlatmak istediğin bir şey mi var bebeğim dedim. Hayır anne içimden geldi dedi sonra gitti :) Sizce nasıl davranmalıyım?
Sosyal fobi olabilir bende de aynı annemle bile rahat iletişimim yok lütfen çok ilerlemeden bir psikologa götürün okulu kalmasın benim annem pek bilinçli değildi daha yeni fark ediyorum.

Aslında odasından çıkıyor ama çok konuşmuyor bizimle. Derslerinde düşüş vardı bu yüzden onunla konuşmuştum geçen. Bana hayal kurmaktan derslere odaklanamadığını söyledi ne yapacağımı bilmiyorum
Ergenlikte olduğu için. Herkesin farklı geçiyor işte. Benim kızımda 12 yaşında oda yeni girdi ergenliğe. Biz arkadaş gibiyiz ama benimle çoğu şeyini konuşuyor rahatça. Hatta kendi kendime diyorum ki ben böyle rahat konuşamazdım annemle ki benim annemde arkadaş gibiydi bana. Arkadaşı çok ve ben sürekli sorarım konuşurum arkadaşları ile ilgili. Birlikte gezmeyi teklif edin. Ben öyle yapıyorum birlikte vakit geçirince daha çok şey konuşabiliyoruz.

Back
X