kizimla ilgili arkadaslar

Canim ve cani arkadasim haklisin
biraz daha "cool" takilmaliyim ve
gercekten keyifli ve cok guzel bir duygu anne olmak
Allah isteyenlere nasip etsin
bunu en icten duygularimla soyluyorum

Monalisa arkadasim, verimli zaman geciriyorum kizimla.
Fakat o uyudugunda yada biraz kendi halinde kaldiginda
kosturuyordum.
Bu sabah supurdum ve dipkose yapmadan bir paspas cektim.
dahada yapmayacagim.
aksam yatmadan ortaligi toplarim.
kursa yada calismaya baslarsam krese gidecek
sanki daha kolay olacak o vakit diye dusunuyorum : )

OTİZM... reklamlar, klipler ve çalışan çamaşır makinesini seyretmesi bunu destekliyor. o yüzden izletmeyin... ayrıca hayal gücünü köreltiyor.

radyo açabilirsin. yada cd, dvd açabilirsin. onların içinde reklam yok...

ama bu sabahtan akşama kadar olmamalı. mesela dvd de, (yaşına uygun) 1 çizgi film yada animasyon film yaklaşık 1 saat sürüyor. en acil işini yapabileceğin süre bu...

hay allah ne rahat davranmisim bu konuda
tv surekli acik hic dikkat etmedim gercekten
birtek oturma odasinda oldugu icin surekli acik
karamel tv'nin minusculleri devamli yayinlaniyor
o kanal ve muzik kanali acik
bilincsizlik degil benimkisi dusuncesizlikti :26:

bende televizyon izlettirmiyorum
otizmle ile çok konu okudum çünkü
televizyon çok zararlı 2 yaşına kadar

kızlar merhabalar başlığı tesadüfen gördüm açtım ama bu kadar bilgi alabileceğimi ummuyordum.benim üç aylık bebişlerim tv ye bakıyor sesleri takip ediyor.tv izletilmeyeceğini biliyordumn hatta bütün bebeklerin reklamlara ilgisi olduğunu da biliyordum.fakat otistikle bağı olabileceğini düşünmüyordum.bir daha kesinlikle tv bebişlerim odadayken açık olmayacak.

uzmanlar bebeklerin beyin gelişimi için 0-2 yaş arası hiç tv izlememeleri gerektiğini söylüyor. Dikkat dağınıklığı , konsantre olamama sorunlarını tetikliyor.

Bizimki 2 ye yaklaşıyor hiç izlemedi, hassasiyetimi bilen arkadaşlarım ise eğer biz varsak tv yi kapatıyorlar. geçen babası yok, uyanmış kucağımda (akşam geç vakit) salona geldi baktı tv açık şöyle bir baktı kafayı çevirdi, garibim tv nedir bilmiyor ki :)

bizde hiç açılmadığı için, alışan çocuk nasıl vazgeçirilir bir fikrim yok. O uyuyunca yapsanız işleri yetişmez mi ? Yemek yaparken ise mama sandalyesinde (mikro dalga çalışmıyorsa eğer) sizinle mutfakta olabilir.

Meğer doğru olarak bildiğimiz şeyler nekadarda yanlişmiş:-( benim kiz hic oyle oturan aglamayan bi cocuk olmadi yemegi bile evde arkasindan kosarak ayakta yakalayabiliyosam yediriyodum baktim cizgi filmle izliyo onuda ole alistirdim bi bakima kurtulusum gibi oldu iyki izliyo da bende rahatca yemwgini yedirip, isimi yapiyorum diye seviniyodum ama yanlis yapmisim . desenize :-( Artik nasil vazgecirebilirim kendisi kumandayi getirioki acayim diye . Uyuyunca demissiniz ama uykusu hafif bi supurgeyi calistirsam hemen uyaniyo oylece kaliyo hersey:-( şaştim kaldim şimdi!

Back
X