Tuvalet Eğitimi Kızımla tuvalet imtihanımız :((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

taewang

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
155
77
Merhaba hanımlar.Cok kötü durumdayım.27 aylık kızımla bugun tuvalet egitimine basladık.Hic olmadıgım kadar sabırlı ve sakinim ama yoruldum.Vazgecmek üzereyim.Bu kadar zor muydu bu iş? Kaç saattir çiş ve kaka temizliyorum.18. ayından beri lazımlıgına giysileriyle oturuyor,benimle tuvalete giriyor.Son bir aydır anlatıyorum,şarkılar söylüyor tuvaletle ilgili..Gecen gün cici iç çamasırları aldım iyice heveslendi.Sabah neler olabilecegini bilerek basladıgım halde cok zorlanıyorum.Tuvalete oturuyor gayet mutlu ama yapmıyor.Kalktıktan 10 dk sonra altına yapıveriyor.Daha kaç gün böyle sürecek acaba..Tecrübeli annelerden yardım,öneri,moral bekliyorum..:cry::cry:

Lazımlığını var ise odasına koy. Söyle ona geldi mi çişin buna yap kızım de. Bi dene bakalım yapacakmı? yaparsa eğer sonrasını anlatırım :KK70:

Bu dönemdeki aksaklıklar çocuğun psikolojisine oldukça zarar verebilir.
Çocuğa bağırmanız yada ters davranmanız, ister istemez çocukta suçluluk duygusu uyandıracaktır.
Çocuk bu durumda kendini daha da geriye çeker...
Tuvaletini yaptığı zaman sifonu çekmeden "Bye-bye" demek gibi küçük oyunlar oynayabilirsiniz.
Ödül verecekseniz maddi değil manevi ödül veriniz. Maddi ödül onun maddiyat için başka şeyler yapmasına da sebep olabilir.
Daha ilk gün.. Yetişkin değil ki hemen anlasın. Sabırlı olun. İllaki her çocuk öğrenecektir tuvalet eğitimini.
Saat başı tuvalete oturtun, yapmazsa tamam diyip kaldırın.

Çocuğunuzu iyice gözlemleyin. Zıplama kıvranma gibi tuvaletinin geldiğini gösteren belirtiler gösterirse tuvalete götürün hemen.

Alistirma kilotlari oluyor ici havlu disi da yataga serilen alezin malzemesinden. Oyle bir sey deneyebilirsiniz aslinda. Yine çişi tamamen emmiyor tabi akiyor ama ilk yapmaya basladigi zaman fark ederseniz ortaliktan cis kaka temizlemekten daha kolay olur en azindan?
Allah yardimciniz olsun.

kesinlikle alıştırma külodu kullanırsanız işiniz daha kolay olacaktır temizlik açısından

Hiç bagırmadım,terslemedim.Tuvalete hevesle gidiyor,egleniyor.By by da diyoruz hiçbir şey yapmadan :-) Kakası geldigini anladım ama gitmek istemedi bende altında bezin yok giysilerin kaka olur dedim istemiyorum dedi zorlamadın vee tabi ki sonuc tahmin ettiginiz gibi.Hemen banyo yaptırdım bide eee diyo kuscak nerdeyse aglasam mı gülsem mi bilemedim o an..

Alıstırma külodu düsündüm ama süreci uzatıyormus.O yuzden sabretmeye devam insallah cok surmez :KK43:

Alıştırma külodunu kullanan çok arkadaşım memnun. Biz kullanmadık ama benimde kızım şu an 33 aylık. Biz geç kaldık eğitim için 2 ay önce başladık. İlk 3 4 gün aparata oturunca ağlıyordu ama çişini yapmıyordu zorlansakta ağlaya zırlaya çizgi film açıyoruz şarkı söylüyoruz vs derken çişini yapmadan kaldırmadık aparattan. Sonra her gece masal faslında artık akıllı kızlar çişlerinizi bezine yapmıyormuş tuvalete yapıyorlarmış gibi şeyler ekledik, kızım çişini yapınca babası maymun alacak vs ile artık sorunsuz çiş yapma zamanına geldik. İlk 3 hafta pampersin gece külotları var migrosta ondan kullandım. Eğer altına çiş yaparsan külodun ıslanır hoş olmaz diye anlattım. Şimdi çok şükür normal küloda geçtik hem gece hem gündüz ama tam anlamıyla 2 ayımızı aldı. Birde bisiklet alındı tabii bu ödül evrelerinde.

Merhaba hanımlar.Cok kötü durumdayım.27 aylık kızımla bugun tuvalet egitimine basladık.Hic olmadıgım kadar sabırlı ve sakinim ama yoruldum.Vazgecmek üzereyim.Bu kadar zor muydu bu iş? Kaç saattir çiş ve kaka temizliyorum.18. ayından beri lazımlıgına giysileriyle oturuyor,benimle tuvalete giriyor.Son bir aydır anlatıyorum,şarkılar söylüyor tuvaletle ilgili..Gecen gün cici iç çamasırları aldım iyice heveslendi.Sabah neler olabilecegini bilerek basladıgım halde cok zorlanıyorum.Tuvalete oturuyor gayet mutlu ama yapmıyor.Kalktıktan 10 dk sonra altına yapıveriyor.Daha kaç gün böyle sürecek acaba..Tecrübeli annelerden yardım,öneri,moral bekliyorum..:cry::cry:

hemen temizlemeyin bez koymayın ıslansın ve rahatsız olsun.hatta pişsin altı

Islanınca dolabından camasır alıp getirmiş degistir çiş var diyor rahatsız oluyor yani

Kizim ilk gün 12 yeri sulamisti ilk gun için çok normal, halıları kaldırın, silmesi kolay olsun, bir haftayı gözden çıkarın daha erken öğrenirse mutlu olursunuz....

Alıştırma külodunu kullanan çok arkadaşım memnun. Biz kullanmadık ama benimde kızım şu an 33 aylık. Biz geç kaldık eğitim için 2 ay önce başladık. İlk 3 4 gün aparata oturunca ağlıyordu ama çişini yapmıyordu zorlansakta ağlaya zırlaya çizgi film açıyoruz şarkı söylüyoruz vs derken çişini yapmadan kaldırmadık aparattan. Sonra her gece masal faslında artık akıllı kızlar çişlerinizi bezine yapmıyormuş tuvalete yapıyorlarmış gibi şeyler ekledik, kızım çişini yapınca babası maymun alacak vs ile artık sorunsuz çiş yapma zamanına geldik. İlk 3 hafta pampersin gece külotları var migrosta ondan kullandım. Eğer altına çiş yaparsan külodun ıslanır hoş olmaz diye anlattım. Şimdi çok şükür normal küloda geçtik hem gece hem gündüz ama tam anlamıyla 2 ayımızı aldı. Birde bisiklet alındı tabii bu ödül evrelerinde.

Gecmiş olsun ozendim inan ki..Umarım o kadar sürmez ya cok zormus gercekten en azından benim için..Çok sabır istiyor ve ben cok sabırsız bir insanım..Kızıma hicbir şekilde yansıtmamayı basarıyorum şimdilik umarım böyle devam edebilirim.Alıştırma külodu kafasını karıstırır daha zor olur dedi bir kaç arkadas o yuzden hic denemedim ama böyle giderse deneyebilirim

Benim de kızım 27 aylık. Henüz hazır olduğunu düşünmüyorum. Gece çişini tamamen kesmiş olması da hazır olduğunu gösterirmiş,dikkat ettiniz mi ,kalktığında bezi nasıl?

Konuyu gorunce direk girdim :-)) benim kiz da 30 aylik tuvalet isine 8 gun once basladim. Hala soylemiyor ben farkedip wc ye goturursem isine gelirse yapiyor isine gelmezse sonra altina yapiyor. Cisini tutmasini ogrendi bunu da ogrenmeseydi pes etmistim tutabildigi kadar tutuyor sonra ya wcye ya altina yapiyor nereye kadar boyle gidicek bilmiyorum ama bende cok sikildim artik. Ben seker veriyorum wc ye otursun diye birazcik ise yariyor .

Kizim ilk gün 12 yeri sulamisti ilk gun için çok normal, halıları kaldırın, silmesi kolay olsun, bir haftayı gözden çıkarın daha erken öğrenirse mutlu olursunuz....

Ooo benim henüz 6 galiba (. Halıları kaldrdım kaka olmadıgı sürece cok sorun degil zaten..Haklısınn

ben ilk denememde başarısız olmuştum sonra bez takmaya başladım kendi kendine söylemeye başladı çiş geldi diye. ama kakayı uzun bi süre tuvalete yapmadı geldiğini farkedip saklanıyor ve küloduna yapıyordu. sonra baktım yıprancaz yeniden bez taktım. çişi gelince bezini çıkarıp yaptırıp tekrar bağlıyodum kakayı da beze:) komik geldi şimdi herkes de kızmıştı ama her çocuk aynı olmuyor. hazır olduğu zaman zaten yapacak merak etme, kendini de bebeğini de üzme

Benim de kızım 27 aylık. Henüz hazır olduğunu düşünmüyorum. Gece çişini tamamen kesmiş olması da hazır olduğunu gösterirmiş,dikkat ettiniz mi ,kalktığında bezi nasıl?

Hazır oldugunun sinyallerini verdi yada ben yanlıs anladım bir hafta sonra gelişmelere göre bakıcam artık..Gece sabaha kadar kuru kalabiliyor sabah kalkınca yapıyor yani (.

Konuyu gorunce direk girdim :-)) benim kiz da 30 aylik tuvalet isine 8 gun once basladim. Hala soylemiyor ben farkedip wc ye goturursem isine gelirse yapiyor isine gelmezse sonra altina yapiyor. Cisini tutmasini ogrendi bunu da ogrenmeseydi pes etmistim tutabildigi kadar tutuyor sonra ya wcye ya altina yapiyor nereye kadar boyle gidicek bilmiyorum ama bende cok sikildim artik. Ben seker veriyorum wc ye otursun diye birazcik ise yariyor .

Oturmak için çaba harcamıyorum kendi istiyor yakında sıkılır büyük ihtimalle..8 gün aynı sekilde devam ederse pes ederim heralde hatta banyodan sonra baglayacaktım bezi kıyamadım :)

Ahh omuzlarımda bir yük sanki. 26 aylık kızım, ara ara klozete oturtuyorum. Geçenlerde artık başlayayım dedim , ünitenin önüne yapmış, " kooşş, geeel.. Kaka yaptım" diye bağırdı. Taktım bezi tekrar. Alıştırmalık külodun bu süreci uzattığını duydum, almıştım aslında. Doktorumuz evde pijamasız gezmesin, lazımlığı odaya kesinlikle getirmeyin demişti. Bunu da paylaşmak istedim.

ben ilk denememde başarısız olmuştum sonra bez takmaya başladım kendi kendine söylemeye başladı çiş geldi diye. ama kakayı uzun bi süre tuvalete yapmadı geldiğini farkedip saklanıyor ve küloduna yapıyordu. sonra baktım yıprancaz yeniden bez taktım. çişi gelince bezini çıkarıp yaptırıp tekrar bağlıyodum kakayı da beze:) komik geldi şimdi herkes de kızmıştı ama her çocuk aynı olmuyor. hazır olduğu zaman zaten yapacak merak etme, kendini de bebeğini de üzme

Senin baya karısmıs cok nazlı zahmetli zamane cocukları.Bir hafta beklicem insallah sakin sakin gelişme olmazsa beze devam..Aslında bezi de istemiyor tuvalete de yapmıyor sonumuz ne olacak muamma

X