slm kızım bu ayın 9 da 18 aylık ve sacını uzatmak istiyorum saçları gayet normal seyrek değil insanlar hep kestirin gürleşir kalınlaşır diyorlar ben kestirecektim ama artık istemiyorum kestirmeyen annelerrr fikirlerinizi bekliyorumm...
slm kızım bu ayın 9 da 18 aylık ve sacını uzatmak istiyorum saçları gayet normal seyrek değil insanlar hep kestirin gürleşir kalınlaşır diyorlar ben kestirecektim ama artık istemiyorum kestirmeyen annelerrr fikirlerinizi bekliyorumm...
ben de hiç kestirmedim. saçma geliyor bana nedense kes gürleşsin olayı. zaten gürleşiyor zaman geçtikçe :) ayrıca ben ince, dümdüz zarif saçları daha çok severim. belki o da öyle sevicek :)))) doğasına bıraktım şimdilik :))))biraz daha büyüsün modelli zarif bi kesim yaptırırız :)
Kız çocuğunun saçını kestirmek çok gereksiz. Ben de doğduğundan beri kestirmedim ve saçları omuzlarına geliyor. Çok gür değil ama yeni saçlar da çıkıyor.
Saç kestirin demenin mantığı gürleşmesi değil, yeni çıkan kısa saçlarla eşitlenmesi aslında. Ama bence de kestirmeyin, sıcaklarda toplayınca çocuklar pişmiyor en azından.
Bana da kestir diyen kız arkadaşım oğlunun saçını kestirmiyor 2 yaşında olmasına rağmen, düşünün çelişkiyi :)
Ben de kestirmedim.. gürlesme ye inanmıyorum kesince sac koku mu cogalacak.. saçın cinsi neyse o olur.. Kimi sacli kalın tellidir kimi az saçlı ince telli bu değişmez sadece ilk çıkarken daha sert çıkıyor sonra eski haline dönüyor.. kuaforumuz de aynı fikirde idi..
2 yaşına kadar az saçı vardı kısa idi.. sonra hızlandı uzadı yeni saçlar çıktı.. 4 yaşında beline geliyordu.. sen ne zaman istersen kestiririz dedim hep.. Saç onun saçı karar onun.. geçen hafta 4 yaş 2 aylıkken kisa kestirmek istedi.. kuaföre Güle oynaya gittik.. çok eğlenceli güzel bir ilk deneyim oldu.. küçücük ağlaya ağlaya saçı kesilen bebeklere üzülüyorum..
Kızım 19 aylıkken saçlarını 3 numaraya vermiştik milletin lafiyla..çünkü kizim sarışın saclari da cok zayıf ince telli ve seyrek..simdi 30 aylik. 2.5 yasinda ama 1 senede ancak kestirdigimiz zamanki boyuna geldi. Haala kısacık cok yavaş uzuyor. Kestirmemizin de az bisey faydasi olduu birazcik daha gurlesti ama haala zayif ve seyrek. Ince telli ve .Pek degisen bisey yok gibi.ama biz kestirdigimizde kızım hic uzulmemisti ve kestirirken de mutluydu.
Benim kızım da neredeyse 18 aylık olacak. Doktoruna da kuaförüme de sordum kestirmenin gürleşmeyle hiç alakası yokmuş. Saç kökü ile alakalı değil ki kestirmek! Ben de kestirmiycem uzasın kızımın saçlarııı
Benim kızım 38 aylık(3 yaşını doldurdu) daha geçen ay ucundan aldırdık, nefes alsın biraz diye, kendi isteğiyle olsun diye bekledim.
Zaten biraz daha büyüyünce belli olur uzun saçı sevip sevmeyeceği