Kızınızın, Oğlunuzun Büyüyünce Ne Olmasını İstersiniz?

duygum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
1.464
14
108
Tüm KK'ya selamlar:71:

Tabiki ilk olarak herkesin istediği 'adam olsun' ama hepimiz içimizde biyerlerde çocuğumuzun çok iyi noktolarda olmasını isteriz.

Mesela ben ( Allah nasip ederse ) kızımın doktor olmasını çok çok isterim.

Bunu ona sevdirmek için de elimden gelen herşeyi yaparım ( baskı asla yapmam, mesleği sevdirmekten bahsediyorum )

Peki siz kızınızın, oğlunuzun hangi mesleği tercih etmesinizi istersiniz / isterdiniz ??

10 yaşında kızım var hakim olmak istiyor hemde çok bende destekliyorum 2,5 yaşında oğlum var onunda savcı olmasını ben istiyorum tabiki baskı asla yok onada sevdirmek lazım inşallah iyi bir yerlere gelirler bütün çocuklarımız

Son düzenleme:
10 yaşında kızım var hakim olmak istiyor hemde çok bende destekliyorum 2,5 yaşında oğlum var onunda savcı olmasını ben istiyorum tabiki baskı asla yok onada sevdirmek lazım inşallah iyi bir yerlere gelirler bütün çocuklarımız

inş hepsi çok iyi yerlere gelirr:16::16::16::16::16:

Son düzenleme:
oğlum aklı erdiğinden beri(7 yaşında) polis olmak isitiyor..

Kuzenim polis onu gördüğünde içi gidiyor hep bişiler soruyor ona üzerindeki giysilerini inceliyor..
İnşallah olur

Ben ne olmak isterse desteklerim hepsi en iyi yerlere gelsinler vatana millete hayırlı evlatlar olsunlar inşallah..

oğlum aklı erdiğinden beri(7 yaşında) polis olmak isitiyor..

Kuzenim polis onu gördüğünde içi gidiyor hep bişiler soruyor ona üzerindeki giysilerini inceliyor..
İnşallah olur

Ben ne olmak isterse desteklerim hepsi en iyi yerlere gelsinler vatana millete hayırlı evlatlar olsunlar inşallah..

inş olur :nazar::nazar:

Okumayı seven, başarılı bir birey olmasını isterim meslek seçimini kendisi yapar ben sadece rehberlik yapabilirim o konuda. Ama hayal edince hep matematikte başarılı çocuklarım olsun istiyorum ve bunun için elimden geleni yaparım. Ben küçüklükte soğudum ve matematik kabusum oldu.Çocuğum böyle olsun istemem:9:

stresli olmasın. işe giderken ayakları geri geri gitmesin.
dünyanın en zevkli işi benim işim dediği, bir işi olsun oğlumun :69:

hobisini işine çevirebilen bir insan olur inşallah
mesela bir sporu çok severse profesyonel sporcu olsun
ya da ilgilendiği bir konuda uzmanlaşsın bilim adamı olsun ..
ne olursa olsun işinde en iyisi olsun ..
hayallerim var tabi
kızım olsa bale yapsa sonra piyano öğrense sonra en iyi kolejlerde okusa sonra üniversiteye amerikaya göndersem filan
ama belki bunların hic birini istemicek ben onu leydi gibi büyütmek isterken o daha rock müzik sevicek dövmeler yaptırmak isteyecek
herkesin hayatı kendine
insallah çok özgür ruhlu çocuklarım olur
benden kopacaklarını belki uzak uzak diyarlarda olacak olmaları üzecek olsa bile
öyle bir hayalim var
ben cok kurallı ve disiplinliyim
cok seyi istesem de yapamam
cocuklarımt am tersi olsun istiyorum
böylee rüzgara bıraksınlar kendilerini gönüllerinde yasasınlar cok düsünmeden
doktor olacakalrsa bile sınırsız doktorlara katılsınlar gitsinler afrikada filan cocukları tedavi etsinler
mühendis olacaklarsa gidip su görmemis yerlere boru sistemleri yerlestirsinler su getirsinler

Çocuğum büyüdüğünde mutlu olsun ama çocukluğu cehennem gibi geçsin diyecek bir insan tanıyor musunuz merak ettim? :68:

"çocuğunuzun büyüyünce hangi mesleği seçmesini istersiniz?"

sorusuna "mutlu olmasını" diye cevap verdiniz.

Peki siz çocuğunun mutlu olmasını istemeyecek bi anne tanıyo musunuz?

Ben öyle bi anne tanımadığım için cevabınız mantıklı gelmedi:68:

çocuklarımız dünyaya geldiğinden itibaren bireyler, bıraklımda onlar karar versin ne olmak istediklerine, bizlerde destek olalım sadece. hangimiz annemizin yada babamızın istediği mesleği seçtik,bir çok insan kendi sevdiği ve istediği mesleği seçmiştir. annem doktor ol, babam avukat ol dedi diye seçim yapan azdır bence. ben şahsen kızım hangi mesleği isterse onu yapsın yeter ki sevdiği bir mesleğe sahip olsun, sevmeden , istemeden hiçbir şey de başarı ve mutluluk sağlanamaz. ben onun adına nasıl karar verebilirim ki. sadece destek olabilirim o kadar.

Okumayı seven, başarılı bir birey olmasını isterim meslek seçimini kendisi yapar ben sadece rehberlik yapabilirim o konuda. Ama hayal edince hep matematikte başarılı çocuklarım olsun istiyorum ve bunun için elimden geleni yaparım. Ben küçüklükte soğudum ve matematik kabusum oldu.Çocuğum böyle olsun istemem:9:

Bir matematik öğretmeni olarak bu cevap gururumu okşadı, ne biliyim mutlu etti beni...İnşallah matematikte zehir gibi olur çocuklarınız ...
Sanırım herkes kendi yapamadığını ya da içinde ukte kalanı çocuklarında görmekten mutlu oluyor. Ben de kendimin aksine tiyatroyla , oyunculukla veya dansla uğraşan evlatlarım olmasını isterdim. Benim hayatta bir tiyatro oyununda oynamışlığım bile yoktur. Çocuğum sanatla ilgilenirse mutlu olur,onu seve seve konservatuara , radyo televizyonla ilgili bir bölüme gönderirim :8: Ama bu hep benim içimde kalıcak , o kendi kalbini dinleyip seçimini kendisi yapana kadar ben ona bu fikrimi açmıcam...
Düşündüm de önce ben bi çocuk yapıyım da bu topiklere öyle saldırıyım ya :37:

çocuklarımız dünyaya geldiğinden itibaren bireyler, bıraklımda onlar karar versin ne olmak istediklerine, bizlerde destek olalım sadece. hangimiz annemizin yada babamızın istediği mesleği seçtik,bir çok insan kendi sevdiği ve istediği mesleği seçmiştir. annem doktor ol, babam avukat ol dedi diye seçim yapan azdır bence. ben şahsen kızım hangi mesleği isterse onu yapsın yeter ki sevdiği bir mesleğe sahip olsun, sevmeden , istemeden hiçbir şey de başarı ve mutluluk sağlanamaz. ben onun adına nasıl karar verebilirim ki. sadece destek olabilirim o kadar.

Neden bu kadar enteresan tepkiler veriliyor anlamıyorum.

Sadece konu başlığını okuyup cevap verdiniz sanırım.

Sorduğum soru gayet basit ve masumca...

Çocuğunuzun ne olması için zorlarsınız değil, ne olmasını istersiniz diye sordum...

Siz çocuğunuzun tamirhane kalfası mı yoksa avukat mı olmasını istersiniz dediğimde eminim ki avukat diyeceksiniz.
( Tamirhane kalfalarını küçümsemiyorum, bazı akıllılar eminim bu lafıma sarıcaktır...)

Tabi ki çocuklarımız sevdikleri mesleği yapacaklar, ancak ben kızımı beyaz önlükle bi hastane odasında doktor olarak görmekten çok mutluluk duyardım.

Zaten burda çocuklarını ne olmak ister diye sormadım ki... Siz onların ne olmasını isterdiniz dedim..

Ne yaparsak yapalım yanlış anlaşılmaya devam edilecek zaten birisi çıkıp konunun saçma sapan bi yerini bulup konuyu dağıtacak...

Bir matematik öğretmeni olarak bu cevap gururumu okşadı, ne biliyim mutlu etti beni...İnşallah matematikte zehir gibi olur çocuklarınız ...
Sanırım herkes kendi yapamadığını ya da içinde ukte kalanı çocuklarında görmekten mutlu oluyor. Ben de kendimin aksine tiyatroyla , oyunculukla veya dansla uğraşan evlatlarım olmasını isterdim. Benim hayatta bir tiyatro oyununda oynamışlığım bile yoktur. Çocuğum sanatla ilgilenirse mutlu olur,onu seve seve konservatuara , radyo televizyonla ilgili bir bölüme gönderirim :8: Ama bu hep benim içimde kalıcak , o kendi kalbini dinleyip seçimini kendisi yapana kadar ben ona bu fikrimi açmıcam...
Düşündüm de önce ben bi çocuk yapıyım da bu topiklere öyle saldırıyım ya :37:

Bende bir okul öncesi öğretmeni olarak çocuğumun kararlarını etkilemek istemem sadece destek olurum alanı ne olursa olsun yeter ki kendine ve etrafına yararlı çocuklar yetiştirelim.
Özgüveni olan kararlarının arkasında duran...
Matematik konusu da dediğiniz gibi kendim eksikliğini oldukça fark ettim benim için dezavantaj olarak çıktı karşıma hep..Yeteneğimin olmadığına inanıyorum çocukken sevdirilseydi olabilirdi belki.Bu yüzden çocuklukta ona matematiği sevdirebilecek öğretmenlerle karşılaşmasını ve bu konuda yetenekli olmasını isterim içten içe, ben de elimden geleni yapacağim:31:
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim:71:

"çocuğunuzun büyüyünce hangi mesleği seçmesini istersiniz?"

sorusuna "mutlu olmasını" diye cevap verdiniz.

Peki siz çocuğunun mutlu olmasını istemeyecek bi anne tanıyo musunuz?

Ben öyle bi anne tanımadığım için cevabınız mantıklı gelmedi:68:

Belki bana çocuğumun sadece mutlu olması yetecektir. Belki mesleğiyle ilgili bir hayalim ya da beklentim yoktur.
Belki başlığa hitaben (Kızınızın, Oğlunuzun Büyüyünce Ne Olmasını İstersiniz?) cevap vermişimdir.
Belki insanlar sorulara farklı açılardan yaklaşabilir.
Belki asıl mantıksız olan bir insanın cevabı değil, o cevaba bu kadar kafayı takmaktır.
Kısaca belkiler bitmez... Uzatmaya gerek yok. Bu konu hakkındaki son cevabımdır.
...

Back
X