Kızınızın, Oğlunuzun Büyüyünce Ne Olmasını İstersiniz?

Neden bu kadar enteresan tepkiler veriliyor anlamıyorum.

Sadece konu başlığını okuyup cevap verdiniz sanırım.

Sorduğum soru gayet basit ve masumca...

Çocuğunuzun ne olması için zorlarsınız değil, ne olmasını istersiniz diye sordum...

Siz çocuğunuzun tamirhane kalfası mı yoksa avukat mı olmasını istersiniz dediğimde eminim ki avukat diyeceksiniz.
( Tamirhane kalfalarını küçümsemiyorum, bazı akıllılar eminim bu lafıma sarıcaktır...)

Tabi ki çocuklarımız sevdikleri mesleği yapacaklar, ancak ben kızımı beyaz önlükle bi hastane odasında doktor olarak görmekten çok mutluluk duyardım.

Zaten burda çocuklarını ne olmak ister diye sormadım ki... Siz onların ne olmasını isterdiniz dedim..

Ne yaparsak yapalım yanlış anlaşılmaya devam edilecek zaten birisi çıkıp konunun saçma sapan bi yerini bulup konuyu dağıtacak...

yanlış anlaşlacak bişey yok. ben kendi düşüncemi söyledim. sekreterde olabilir, dişçide, işçide buna ben karar veremem dedim sadece.neyle mutlu olacaksa onu yapsın diyorum ben.

Ben çocuklarımın hayallerindeki mesleklere sahip olmasını isterdim. Kızım Doktor olmak istiyor kendisi 9 yaşında Marmara Üniversitesinin önünden geçerken, anne ben burada okuycam hemde doktor olucam demişti (İnşaAllah olur) oğlumunda tek hayali Polislik. Her ne kadar kardeşinin kendisinden daha zengin olacağını düşünüp üzülsede İnşallah oda Polis olur.

Belki bana çocuğumun sadece mutlu olması yetecektir. Belki mesleğiyle ilgili bir hayalim ya da beklentim yoktur.
Belki başlığa hitaben (Kızınızın, Oğlunuzun Büyüyünce Ne Olmasını İstersiniz?) cevap vermişimdir.
Belki insanlar sorulara farklı açılardan yaklaşabilir.
Belki asıl mantıksız olan bir insanın cevabı değil, o cevaba bu kadar kafayı takmaktır.
Kısaca belkiler bitmez... Uzatmaya gerek yok. Bu konu hakkındaki son cevabımdır.
...

Belki de...
Çocuğunuzun 'mutlu' olması dileğiyle...

.

öncelikle: Mutlu, Saglikli, Bahti Kaderi güzel, iyi bir insan olmalarini isterim!!!! :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek:

ben Doktor olamadim, kizimin Doktor olmasini isterim, ama kendi bilir, henüz cocugum da yok yani

oglum da Holding sahibi olsun bari :) saka bi yana o da avukat olsun

cok klasik oldu yaa :D

.

Son düzenleme:
içimde sır olarak tutarım,benden etkilenip benim istediğim yönde ilerlememeleri için ama ne yalan söyliim;hastane koridorlarında bangır bangır oğlumun adının anons edildiğini,onun da boynunda steteskopla (niyeyse,konsepte uygun herhal)koşar adımlarla çağırldığı yere giderken görmeyi,kızımı da car car car konuşarak suçluyu ufalayan bir savcı olması için içten içe dua ediyorum...

amanın sadece son sayfayı okudumda, ilerde doktor patlaması yaşancak galiba,:52: o yüzden benimkini doktorluğa yönlendirmeyeyim :27::1::1:

Son düzenleme:
valla ben de kızım savcı oğlum diplomat olsun istiyorum inşallah rabbim hepimizin çocuklarına istediği mesleğe kavuşmasını sağlar.bi de çok mutlu olsunlar istiyorum.

kızım olursa doktor yada akademisyen olsun
hatta ismini bile doktorluğa uygun ayarldık
gerçi daha ortada bebiş falan yok ama olsun
erkek olursa babası gibi genetikçi olsun
en önemlisi hayırlı evlatlar versin rabbim

Daha 17 yaşındayım.Ama konu başlıgını görünce aklıma geldi Babam da küçükken soranlara "Gıda Mühendisi" olcak benim kızım diyordu :52:
Şimdi aklımda bile yok öyle bir hedef.Artık babam da farkında.Nasıl mutlu olursan onu seç diyor.

Son düzenleme:
babası asker olsun istiyor, özellikle de pilot, ben hiç düşünmedim sadece kızım çok mutlu olacağı bi işi yapsın istiyorum.

valla babası çok istiyo İncinin doktor olmasını...
ben de ( kendim tam bi sayısal özürlü olduğum için sanırım) mühendis olmasını çok isterdim mesela...

tabii mesleğini seçerken onu zorlamam ama kapasitesine göre yapabileceği en iyi meslekleri de araştırır, enine boyuna kızıma anlatırım...Allah o günleri gösterirse bana tabi

Oğlumun hiç kimseyi küçük görmeyen,dil,din,ırk ayrımı yapmayan,neşeli,eğlenceli,akıllı,hayattan zevk almasını bilen,
sevgiyi aşkı doyasıya yaşayan ve yaşatabilen,çevresinde sevilen sayılan,karısı veya kızarkadaşının onunla oldugu için kendilerini özel ve güzel hissettirecek kadarda romantik koca yürekli bir adam olmasını isterim mesleği önemli değil

Back
X