Kızınızın sevgilisiyle tanışmak ister miydiniz?

Aymasali

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2011
235
151
333
Bursa
Doğru yere mi açtım konuyu bilmiyorum ama benim derdim bu ; annemin sevgilimle tanışmaktan resmen 'kaçması'.Ben annemin sevgilimle tanışmasını istiyorum. kızının kiminle gezdiğini kiminle beraber olduğunu görsün ve içi rahat etsin istiyorum.Annem bana güvenir bunu biliyorum, ama insan yine de merak etmez mi ? Ortada fol yok yumurta yok neden tanışayım diyor; ki bunun olmasına daha en az 5-6 sene var ve 2 senedir beraberiz. Siz olsanız ne yapardınız? Bunu gerçekten belki anne olmadığım için anlayamıyorumdur; bu yüzden sizin düşüncelerinizi öğrenmek istedim empati yapabilmek için
Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Bazı anneler bu meseleleri konuşmak istemezler. Yaşınız kaç bu arada?

19 yaşındayım yakında 20 olacağım.Anneme her şeyimi anlatırım zaten, başından beri nedir ne değildir bilir

Benim annem Liseyi bitirdikten sonra bütün erkek arkadaşlarımla tanışmıştı. Üniversite son sınıftaki erkek arkadaşımı babamda tanıyordu. Ama benim ailem tüm arkadaşlarımı tanırdı zaten. Eşimlede daha ortada fol yokken annemde babamda tanışmışlardı. Ama maalesef babacığımı daha biz evlenme aşamasına gelmeden kaybettim

Şimdi bende bir kız çocuk annesiyim daha kızım çok minik gerçi ama kesinlikle o zamanlar geldiğinde tanışmak isterim.

19 yaşındayım yakında 20 olacağım.Anneme her şeyimi anlatırım zaten, başından beri nedir ne değildir bilir

Sana güveniyor o zaman Benim annem de seninki gibi olduğu için anlayabiliyorum. Fazla üzerine düşme bence.

Bazı anneler mesafeyi korumak adına tanışmak istemezler. Çünkü tanıştıktan sonra görüşmeler olur, nasılsa anne biliyor diye eve gidip gelmeler, ailenin içine girmeler falan. Evlilik gibi bir durum kesinleşmeden belki böyle bir samimiyet yaşamak istemiyordur annen. Senin davranışlarını ve anlattıklarını yeterli buluyor, ona güven veriyorsun demek ki.

Her ailenin kendince düşündüğü farklı şeyler olabilir.Hatta anne-baba bile bu tip konularda çok ayrı düşünebiliyorlar.Benim annem çok sorgulamaz ama böyle şeyler de hoşuna gitmez.Babam illa bilmek, tanımak ister.Annenize söylemişsiniz, haberi var, engelleyeniniz de yok zamana bırakın bence.

Babam beni birazcık (!) fazla kıskandığı için eve gelip-gitme durumu zaten olamaz , ama yüz göz olmak istemedğinden olabilir haklısınız. Ama yine de bu kadar kaçması garip geliyor bana.Geçen gün aynı otobüse binmişiz( normalde babam alır annemi senede 1 ya da 2 dir dönüşte otobüse binmesi çıkış saatleri hemen hemen aynı) sırf karşılaşmayalım diye bir durak erken inip ara sokaklardan gitmiş eve karanlıkta..Kızdım ben de neden kaçıyorsun diye..

anneninde dediği gibi ortada fol yok yumurta yokken gereksiz bi tanışma olur....
sana güveniyo annen belliki...
üstelik 5-6 yıl çok uzun zaman...
bende bişeyler ciddiye binmeden tanışmak istemezdim böyle bi durumda olsam...
kaç kişiyle çıktım sayısını bilmem ama sadece eşimi tanıştırdım ailemle...
o da bana evlenme teklif ettikten sonra...
6 ay sonrada evlendik zaten....

Bende anne değilim ama annenizi anlayabiliyorum..

Öyle olmasa bende daha ortada fol yok yumurta yokken kaynanam ya da görümcemle tanışırdım.. Son moda bu çünkü..

Kaynanamı ilk kez bizim eve ailemle tanışmaya geldiğinde gördüm, pişman da değilim..

Herşey zamanında ve dozunda güzel..

Bence eve girip çıkmasından korkuyor.. Ve bence asıl nedeni sen tanıştıracaksın ve 1 sene sonra evleneceksin.. yuvadan erken uçmanıı istemiyor her nekadar çaktırmasada..

Kızların dediklerine katılıyorum. Fakat ben anne olduğumda kızımın erkek arkadaşıyla tanışmak isterdim aradaki resmiyeti koruyarak. Tabi kızım bu ilişkiyi ciddi görüp,o insana güveniyorsa. Neyin nesi,nasıl bir kişilik kızım kiminle buluşuyor konuşuyor bilmek isterdim. Tanıştığımda en azından bir fikir sahibi olurdum ve kızımı da yardım istediği konularda yonlendirebilme şansına sahip olurdum.Annenizin de kendine göre sebepleri vardır,bu da benim şahsi görüşüm tabi. Daha erken olduğunu düşünüyordur veya zaten sizin aklı başında bir kız olduğunu düşündüğünden sana güveniyordur. Şimdiden sorun yapma,iş ciddiye binince illa ki aileler tanışacak zaten. Hakkında hayırlısı olsun canım benim

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim
Ancak annem bahsettiğim gibi bana güvenir; eve girip çıkmasından korkacağını sanmıyorum, çünkü annem bilsin yada bilmesin benim sınırlarım olduğunu bilir diye düşünüyorum.Zaten ciddi bir adım olsun diye değil de içi rahat etsin diye tanışmasını istiyordum.Dediğim gibi o olaylara daha 6 yıl var çünkü okulum var, okulum bitmeden evlenmek gibi bir düşüncem yok.Ha tabi ileride kesin evlenicem diye bir düşüncem de yok; ileride ayrılmazsak onunla evlenmek beni çok ama çok mutlu edecek.Ama hayat bu ne getireceği belli olmaz daha upuzuun bir yol var önümüzde.Kadere inanırım ben.Kısmetse olur ki umarım kısmettir Yani ben kızımın her arkadışını tanımak isterdim sanırım illa samimi olmaya gerek yok tabii ki ama en azından tanısa içi rahat eder diye düşünmüştüm.

9 yaşında bir kızım var ve 18 yaşında sevgilisiyle tanışmayı bende istemem.
Annenizin doğru yaptığını düşünüyorum,size güveniyor,bazı değerleri öğrettiğini biliyor ve sevgilinizle ortada söz -nişan kararı olmadan tanışmak istemiyor.Bunun sebebi birazda sizinle ve sevgilinizle yüzgöz olmak istememesi.
Evet herşeyi konuşabilirsiniz ama ne gerek var sevgilinizle muhattap olmasına.Eğer 5-6 sene sonra hala beraber olursanız ,ve iş resmiyete binerse tanışır nasıl olsa.

Sanırım haklısınız teşekkür ederim hepinize, ben hiç yüz-göz olma açısından bakmamıştım olaya

Ben tanışmak isterdim.
Lise aşkınıda, üniversite sevgilisinide tanımak hoşuma giderdi.

Öyle gel bak seni annemle tanıştırayım modunda değil belki ama bir şekilde bir fırsatla görüp sohbet etmekten keyif alırdım.

Hem belki kızımı uyaracağım bişeyler görür anne gözlerim

annen buyuk olasılıklı işin cıddıye bınmesınden korkuyor olabılır .

eger sızı evlendırmeyı dusunmuyorsa bu yuzden tanısmak ıstememıs olabılır .

Evlilik yakın olmadığı sürece tanışmak istemezdim, pek sevmem içli dışlı olmayı, bu sefer işin içine karşı taraf da giriyor, önüne geçilemiyor, fazla yüz göz olunuyor falan filan. o aşamada gerek yok yani
tabi bu durum kızım aklı başındaysa, ona kesinlikle güveniyorsam geçerli
yoksa aklım kalırdı ve tanımak bilmek isterdim kesinlikle.
madem anneniz böyle davranıyor, demekki size cok güveniyor, boş verin tanışmasınlar şimdilik, tanısın bilsin içi rahat etsin istiyormuşsunuz, onun içi zaten rahat anlaşılan.

Ben sevgilimi 3.yılımızda tanıştırmıştım annemle.
22 yaşımdaydım, bana şimdi sorarsan yaparmıydın diye hayır asla böyle bir şey yapmazdım.
Karşı tarafta herkes beni biliyor diye erkek arkadaşımın baskısıyla yaptığım bir hareketti.
Ne gerek var gerçekten, genceciksiniz...
Hayat sizi nerelere savuracak belli mi...
Şuan aynı şekilde karşı taraf tüm ailemle tanışmak istiyor ama verdiğim cevap şu; onlar benim için çok özeller ve ben karşılarına bir adam çıkaracaksam evet kesin niyetimiz bu, planımız şu zaman ve sizin onayınız için tanıştırıyorum şeklinde olmalı diyorum.
Erkekler bu tanışmalardan sonra bir rahatlığa bürünüyor, demek ki onaylıyorlar ohh seviliyorum mantığı...
Kız evi naz evidir gerçekten gerek yok, ben bunu yapmış bir insan olarak size yapmamanızın daha iyi olabileceğini söylüyorum düşünün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…