Kızıyla Yediklerini Karşılaştıran bir anne

besle kargayı oysun gözünü.zavallı kadın belliki sakınmış saklamış üzerine titremiş ki şimdi kalkmış annesinin kendisini kıskandığını iddia edebiliyor.prenses gibi büyütülen yeni nesil ve sonuç.benim de kızım var yemin ederim gözüm korktu Allahım bizi evlatlarımızla sınama yarabbim.

ne tuhaf yahu..
ben annemin gözünün içine bakıyorum(bel fıtığı sinir sıkışması vs) yuruyebilsin de eskisi gibi ana kız gezelim diye cani bir şey istediğinde bana söylemesi o yiyeceği hazırlamak mutluluk veriyor..
hatta kilo ile ilgili bakım vs atışması öyle tatlı sempatik geliyor gidip yanaklarını minciriyorum tüm bunlardan rahatsız olanlarda varmış demek ki..

Yaş aldıkça insanların huyu suyu değişiyor. İlgi alanları, konuşacak konuları, yeme-içmeleri...

Bırak öyle olsun. Bırak öyle ilerlesin sohbet. Ne güzel, kahvaltı hazırlayan baban var. Kıymetini bil bu günlerin. Çünkü çok hızlı geçiyor zaman.

Siz annenizi begenmiyorsunuz sizi 9 ay karnında taşıyan bu günlere getiren öz be öz annenizi küçük görüyorsunuz.Anne kilolu da olsa bakımsız da olsa cahil de olsa o annedir.Agladigimizda anne diye ağlarız.Canimiz yansa annemiz gelir ilk aklımıza.Hayatta nereye gidersek gidelim ne kadar egitim alırsak alalım ne kadar zengin olursak olalım ne kadar çok sosyal çevreye sahip olursak olalım hep anneye ihtiyaç duyacağız.Bizi biz yapan annedir.Onlar olmazsa hep eksik kalacağız.

Sizce sebebi neyden kaynaklanıyor nasıl bir yol izlemeliyim?

Çünkü anneniz sizi kıskanıyor.

Bunu mu duymak istediniz anlamadım ki. Kadın normal ana-kız muhabbeti kurmuş.
Sunumcu bir insan olduğunuz için sizi anlayamadım sanırım. Ben direkt löp löp yerim çünkü. Anam da öyledir sağ olsun. Babam biraz sunumcu ama idare ediyoruz işte.

Ben seni anladım fakat burda bu tarz konular açma istersen :) ana her zaman haklıdır çünkü buralar da :) ne hissettiğini tam bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum bu olay sadece yeme içme diyet değildir başka durumlar olmuştur ama toparlayamadın sanırım konuyu lise döneminde bi arkadaşımın annesi çok daha fenaydı kendi öz kızını kıskanıyordu kendini överdi kızını gömerdi fiziksel olarak herkes anlamıştı kıskandığını o kadar diyeyim şimdi arkadaşım evli torun bakan çok tatlı bir kadın oldu o günleri hatırlayınca tuhaf geliyor öyle bir dönemimi oluyor acaba bazen kadınların bilemedim ki
👏 Çocuğunu kıskanan anneler gayet de var ister kabul edin ister etmeyin. Konu sahibi ben de seni çok iyi anlıyorum böyle birşey sezmişsin ve anormal bir durum değil bence. Annen belki menopoza giriyordur belki hormonlarıyla ilgili bir süreçten geçiyor olabilir vs anlayışla karşılayarak bu süreci atlatabileceğinizi düşünüyorum. Bizim kültürümüzde anne=mükemmel insan olduğu için kafanıza takmışsınız toz konduramıyoruz çünkü annelerimize bu yüzden şaşırmış gibisiniz ancak sıradan ve önemsiz bir durum bence, anneniz de insan olabilir özenmiştir kızına.Yani bu sebeple üzmeyin birbirinizi burada sizi kınayan mesajları da hiç takmayın.

Merhaba arkadaşlar ben 23 yaşında yediklerime hep dikkat etmişimdir, ideal kilomdayım ve sürekli yürüyüş düzenli olarak spor yapıyorum (biraz ilginç bir giriş oldu) annem ise 48 yaşında kendisini bildim bileli balık etli veya kiloluydu. Yediklerine hiç dikkat etmez spor yürüyüş vs asla yapmaz çok ev işi yapar. Özellikle de son zamanlarda sürekli kendisini benimle karşılaştırmaya, yediklerini anlatmaya ben bugün fazla kaçırdım deyince de; ben öyle yapmadım şöyle yedim sadece vs. sürekli kendini benimle kıyaslıyor, karşılaştırıyor. Çalıştığım için sadece Pazar günü beraber kahvaltı yapıyoruz ve ben Pazar günü sunumuma özen gösteriyorum. Dün kendime sunum hazırlarken sen hazırlayana kadar ben doydum neden bu kadar kendin için uğraşıyorsun ne gerek var dedi bunu söyleme sebebi de beraber kahvaltı yapmak değil çünkü ne kadar geciksemde o ağır davrandığı için beraber kahvaltı yapıyoruz ve sonunda sadece çayla eşlik ederek bitirmesi için bekleyen yine ben oluyorum. Yumurtamı kaysı kıvamı yapınca ayy nasıl yaptın ben kaç kere denedim öyle olmuyor diyerek göz diker gibi yiyinceye kadar bana baktı. Kendisine ikram ettiğimde de yok ben doydum dedi iğneleyerek. Ve bunun bir dahası birçok kez karşılaştırma, iğneleme, göz dikme. Bunları yazmak hoşuma gitmiyor ama bir annenin bu davranışlarına şaşırıyorum. Sizce sebebi neyden kaynaklanıyor nasıl bir yol izlemeliyim?
Allah evladın da hayırlısını versin ne deyim. Anneniz normal ama siz değilsiniz. Gerçek anne kız ilişkisi yaşasanız bunların sorun olmadığını görürsünüz. Ama siz resmen şunu diyorsunuz::: Gencim güzelim annem beni kıskanıyor mu yyhaaaa

Çünkü anneniz sizi kıskanıyor.

Bunu mu duymak istediniz anlamadım ki. Kadın normal ana-kız muhabbeti kurmuş.
Sunumcu bir insan olduğunuz için sizi anlayamadım sanırım. Ben direkt löp löp yerim çünkü. Anam da öyledir sağ olsun. Babam biraz sunumcu ama idare ediyoruz işte.
o sunumlar instagirl olmak için yok mu zaten 😂😂 sen, ben gibi normal insanlar masayı bile yeriz ama bu işi anlayamayız 😬

İnsan masaya bir sey koyacaksa ve yanında biri varsa onada sorar baştan yumurta yermisin diye. İlk kez aynı masada oturup kahvaltı edip ayri ayri kahvaltı hazrlayan duydum. Konuyu okurken nedense bir sinir oldum. Neden acabağğ

Ay yok artık.

Annemle birbirimize tombiş falan deriz biz azcık kilo alsak. O bana der dikkat et diye, ben ona hadi tontiş yürüyüşe diyorum çünkü yürümesi gerekiyor. Çünkü tansiyonu var çünkü kim olursa olsun fazla kilo iç organları yaşlandırıyor.

Annenizde hiç kötü niyet sezmedim. Sanki sıradan, tanımadığınız bir kadınmış gibi onun sizi iğnelediğini düşünmek ne mana yav.

Merhaba arkadaşlar ben 23 yaşında yediklerime hep dikkat etmişimdir, ideal kilomdayım ve sürekli yürüyüş düzenli olarak spor yapıyorum (biraz ilginç bir giriş oldu) annem ise 48 yaşında kendisini bildim bileli balık etli veya kiloluydu. Yediklerine hiç dikkat etmez spor yürüyüş vs asla yapmaz çok ev işi yapar. Özellikle de son zamanlarda sürekli kendisini benimle karşılaştırmaya, yediklerini anlatmaya ben bugün fazla kaçırdım deyince de; ben öyle yapmadım şöyle yedim sadece vs. sürekli kendini benimle kıyaslıyor, karşılaştırıyor. Çalıştığım için sadece Pazar günü beraber kahvaltı yapıyoruz ve ben Pazar günü sunumuma özen gösteriyorum. Dün kendime sunum hazırlarken sen hazırlayana kadar ben doydum neden bu kadar kendin için uğraşıyorsun ne gerek var dedi bunu söyleme sebebi de beraber kahvaltı yapmak değil çünkü ne kadar geciksemde o ağır davrandığı için beraber kahvaltı yapıyoruz ve sonunda sadece çayla eşlik ederek bitirmesi için bekleyen yine ben oluyorum. Yumurtamı kaysı kıvamı yapınca ayy nasıl yaptın ben kaç kere denedim öyle olmuyor diyerek göz diker gibi yiyinceye kadar bana baktı. Kendisine ikram ettiğimde de yok ben doydum dedi iğneleyerek. Ve bunun bir dahası birçok kez karşılaştırma, iğneleme, göz dikme. Bunları yazmak hoşuma gitmiyor ama bir annenin bu davranışlarına şaşırıyorum. Sizce sebebi neyden kaynaklanıyor nasıl bir yol izlemeliyim?
Dilerim kızım asla sizin gibi biri olmaz !Ne fedakarliklarla buyut sonra edilen hasete bak ..yazmayı bırak düşünmekten bile utanmaniz gerek...bi silkelenin ergen de değilsiniz ne kadar kötü niyet. ..

Okurken çok şaşırdım. Ne kadar büyük bir problem bu bir anne kızına nasıl bunları yapıp, söyleyebilir pes!! :KK70::KK70: Bence kendinize gelin karşınızda ki anneniz, komşunuz değil, akrabanız değil.. Kendimi kadıncağızın yerine koydum da e hiç konuşmayıp otel gibi kullanın evi o zaman muhatap olmayın tövbe tövbee...

benım tek düşündüğüm nasıl bir anne kız ilişkisi var ki bu kadar kopuksunuz muhabbette.. Ben annemle şakalaşır gülüşürüm , gıdıklarım böyle bir olay olsa '' kızzz sen benimii kıskanıyosun yoksa '' diye takılırımm.. Sizin konunuzu okurken sanki yabancı birinin size davranışlarını , tavırlarını anlatıyor gibisiniz. Ki annenizle o kadar ciddisiniz ki buraya sorma gereksinimi duymuşsunuz.. Madem tuhaf şeylerin olduğunu farkediyosun sor annene şekerimm

Oncelikle sunum hazirlamak nedir anlamadim. Annem benim de yedigime ictigime laf soyler alditis etmem. Kilo verdim ben de o da kilolu ama annem sonucta. Konuda oyle bir bahsetmissiniz ki anneniz degil de is yerinde sizi cekemeyen yan masadaki kiz. He canim fitsin guzelsin annen tombik seni kiskaniyor icten ice sen gibi fit olmak istiyor beceremiyor dememizi mi istiyorsun.

Sürekli kilo, diyet gibi fiziksel görünüşünüzle ilgili konulardan konuşuyorsanız kadın ister istemez kendini kötü hissetmiştir.

Her şeye ama her şeye takılmışsınız. Annenizden değil de bir yabancıdan bahsediyor gibisiniz.

Son düzenleme:
ne kadar kötü kalplisiniz.

özeniyor olamaz mı

ben de kilo verince annem hep laf atardı sen verdin ben veremedim falan diye. hiç kıskandığını düşünmedim aksine onu da gaza getirmeye çalıştım.

anneniz kilo vermek istiyorsa yardımcı olun ne var.

her söylediğine de takılmayın muhabbet olsun diye konuşuyor belli ki altında bişey aramak garip geldi.

Allah evladında hayırlısını versin yazık.
En basiti sunumu sofra olarak hazırlasanız keşke kadın kendine ayrı tabak yapıyor siz kendinize ayrı sunumlu tabak bu nedir ya aynı evin içinde . Kimbilşr kadın ne kadar üzülüyordur

Back
X