Kizkardes,hamilelik,sigara

Yorgunhoca

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2017
73
60
3
Kizlar merhaba ben de kizkardesimde hamileyiz ikimizde hamilelikten once sigara kullaniyoduk ben ilk ayimda cok sukur birakabildim ama o birakamadi gunde bir paket iciyo hala inanin icim cok yaniyo cok korkuyorum ama engel olamiyorum psikolik olarak sagliklk degil antidepresan da kullaniyo ayrica ne olur kardesim icin beni rahatlatacak bir sey soyleyin biz ictik birsey olmadi iceni gorduk sagliklo dogdu diyin

Günde 1 paket sigara içip sağlıklı bebek dünyaya getiren arkadaşım var, yoksunluk krizi geçirecek türde bağımlıysa, günde 5 taneye kadar izin veren doktorlarda var, antidepresan kısmını bilemedim doktor kontrolündedir herhalde.

Ya zaten hamilelikte çok zararlı
Birde en azından azaltır insan.1 paket nedir.Istemiyormu bebeği.Antidepresan da kullanıyor.Ilerde lohusalığı bilmemnesi.Allah kolaylık versin size.

Yazik valla. O bebege acidim. Ha bebegin suratina sigara dumani uflemissiniz ha hamileyken sigara icmissiniz. Ikisi de ayni sey. Ben bırakın sigara icmeyi sigara içen kisilerin yanında bile durmamistim. Bence o cocukta kesin sorun olur. Astımli dogar en basiti. ..ömür boyu solunum sıkıntısi ceker.boyu kisa kalir erken dogum olur ölü dogum olur olur da olur..

Doğumunun son gününe kadar sigara içipte nur topu gibi çocuk doğuran arkadaşım vardı. Her içtiğinde benim içim cız ederdi ama maşallah çok sağlıklı doğdu bebegi

Ne yazikki bende kullandım ama öyle günde 1 paket değil kaderin ne varsa onu çeker ama günde 1 paket iciyorsa çocuk kesin bronşit olur. Gunde evet 5 tane kadar içiyordum bende d.r izin vermişti ama ceremesini çekmeden desem yalan olur.çocuğumun ikiside en ufak üstümde bronşit oldu.keşke nefsimize bukadar yenik dusmesek.kardeşinin psikolojik sorunları var galiba keşke onların biraz olsun üstünden gelip hamile kalsaydı. Bunun hamilelik ve lohusa lik depresyonu var bide allah yardımcınız olsun

istisnalar kaideyi bozmaz ne yazıkkı
azınlıkta olan bır paket ıcıp saglıklı doguran olabılır ama kardesın ıctıgı muddetce istisna kısmında mı bılınmez
tabıkı en guzelı bırakması veya azartması
dogumdan sonra saglıksız bır bebek dunyaya getırıp hem bebegın hayatını hem kendı hayatını mahvetmesın
kı bu buyuk bı vicdan sızısıda olur sonucta annenın yuzunden saglıksız dunyaya gelen bı bebek

Doğumuna kadar yengem (dayımın eşi ) günde 1 paket sigara içti , kuzenim çok sağlıklı doğdu maşallah şuan ilkokula başladı ve hiç bir sağlık sorunu yok tabi bunlar içmesi için bahane olamaz..
Ancak doğumunda çok zorlandığını söylemişti aslında hiç gerek Yok , en azından bir paket içmemesi için uyarabilirsiniz illet birşey keşke bırakabilse..

Fark etmez.

Yarım veya 1 veya da çeyrek içsin.

Onun zararı bebeğe geçiyor.

Sigaranın içindeki zararlı maddeleri filtreleyen özel bir organ yok maalesef.

Henüz bilinci bile oluşmayan bir canlıya zarar vermek hiç hoş değil.

Bebeğinizi ani bebek ölümü sendromuyla kaybetme, bronşit ve verem olma riskini arttırma, sütünüzdeki vitaminin azalması, bebeğinizde zeka geriliği olması, bağımlılığa yatkın olması gibi risklerin hepsine okay diyorsanız, durmayın için.

Daha kötü şeyler de söylerim ama bu kafadaki insanları anlayamıyorum.

Ve bunları sigara içen birisi olarak yazıyorum.

Evet belki bebekler sağlıklı doğuyordur.
Ama sonrasını bilemeyizki.
Belki astım hastası olacak, belki fiziksel gelişiminde sorun olacak, belki ciğerlerinde..
Değer mi.. Çok yazık..
1 paket olması hele hiç kabul edilir değil.

One paketlerden birini içsin, günde 5i de geçmemeye çalışsın, hiç bırakamıyorsa bile bunu yapsın en azından.

Açın okutun buraları; bir tanıdığımız, hamileliği boyunca sigara konusunda hiçbir değişiklik yapmadan günlük paket bitirmeye devam etti. Sebebi bu mudur bilinmez ama çocuğun bağırsakları dışarıda doğdu. O küçücük beden, henüz dünyaya geldiğinde neşter yedi, dikiş gördü.

Yazık günah.

Bırakamıyor madem psikolojisi de iyi değil. Azaltmaya çalışsın. 1 tane az içsen kardır diyerek azalttırmayı dene istersen.

Ya sigara içen birinin bebeğime dokunmasına tahammül edemiyorum ne insanlar var ya kendinizi kandırmayın birşey olmuyor diye kısa vadede olmasa da siz doğmadan o yavruyu 1-0geride başlatıyorsunuz millet yediği yemeğe kadar dikkat ediyor boyleleri de 1paket sigara iciyor

İnsanlar yeri geliyor hamilelikte ekmegi, tatliyi vs kesiyor. Sigara gibi zararli ve ustunde sigara oldurur yazan bir seyi icinde can tasirken icmek nasil bir annelige sigar aklim almiyor. O cocugun hakkina giriyor ya daha dogmadan sagligi ile oynuyor. Allah akil fikir versin

Çok şey olur, olabilir.
Zeka geriliğinden fiziksel engele kadar, organ bozukluklarından organ eksikliklerine kadar çöl şey olur.
Ben içtim olmadı diyen de yalan söyler, çünkü henüz bebeği hayatını tamamlamadı.
30 lu yaşlarında annesinin içtiği sigara yüzünden hasta olmayacağını bilemez kimse.
Su an bir çok hastalığın sebebi bilinmiyor, çeşitli faktörlere bağlanıyor sigara da bunlardan biri.
Keşke insanlar ebeveyn olmadan önce belli şartlar olsa... hayatının son 1 yılında sigara kullanmamış olmak gibi...
yeterli olgunluğa sahip olmak, psikolojik açıdan sağlıklı olmak, belli eğitim düzeyinde olmak gibi...

antidepresan ve sigara.... o çocuğun canına kastı var bence. Nolur adamakıllı bir hekime götürün kulağını çeksin

Sigara içen biri olarak söylüyorum.. Hamileliğimde asla sigara içmedim.. Bebeğim doğdu.. 1.5 ay ladar emdi. O süreçte de içmedim.. Memeyi bıraktı o zaman başladım.. Ama zaten normalde de günde en fazla 5 tane içerim.. Bir paket bana 3 4 gün gider yani..bir insan hamile olmasa da bir günde bir paket sigarayı nasıl içer ya.. Aklım almıyo.. Bir paket...sigarayı içmiyorum kokluyorum sanırım ben:) konuya gelecek olursam kardeşiniz iyi değil.. Onu siz ikna edemezsiniz.. Hamileyken antidepresan nasıl içiliyor.. Kadın doğumcusuna birlikte gidin ve bu durumdan bahsedin.. Muhtemelen o bunu söylemez.. Ve de antidepresanı hangi doktor veridyse onunla konuşun.. Ölsün diye mi içiyor onca sigarayı anlamadım ki ben? Annelik ruhunda yok onun.. O minicik bebek annesinin saçmalıklarına dayanabilmek için çok küçük.. Nasıl içi acımıyo ya.? Eşi ne diyo bu duruma.. Kaç yaşında kardeşiniz? Ve istemeden mi hamile kaldı..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…