Kizkardes,hamilelik,sigara

Bu konuda seni rahatlatacak birşey söyleyemeyiz çünkü zararlı. En azından günde 5 e indirmesi gerek. O bile sıkıntı ama bir paket ne yahu. Ben içilen ortamda bile bulunmuyorum.
İlacı doktoru vermiştir diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun ilerde çok vicdan azabı çeker.

Yazik karnindaki bebege.
Ben kis ortasinda bize gelen kaynima sigarayi balkonda icirmistim.
Yok ben illa bebegi zehirliycem diyorsa keyfi bilir.

Yazik o bebege. Dogdugunda ne kadar saglikli gorunse de ileriki yaslarinda bu nedenle hastalik yasama ihtimali de var.

Yani yaptığını asla savunmuyorum ama annemde içmiş.Millet sebze meyve aşerirdi ben sigaraya aşerdim der ,hatta doğumdan sonra anesteziden ayılıp kendine gelince yine yakmış bi tane..Ben de genel bir sorun yok,sadece son günlere doğru suyum azalmaya başlamış doktorda 10 Haziran'a çekmiş doğumu.Ama bunun sigara ile direkt bağlantısı var mı bilemiyorum.Teyzemde hamileyken içmiş kuzeniminde maşallah sağlığı yerinde ama yine de yeğeninize zararlı olmayacağı anlamına gelmez tabi bunlar..İnşallah bir an önce tiksinir de bırakır.

benim annem içmiş (günde birkaç tane), hala da kendini savunur. Hatta ramazan ayındayız, şunu da diyim, orucunu da tutmuş bi güzel. Der ki hiç de bişey olmadı.

Ama demez ki bu çocuk bebekliğinde sürekli hastanelerdeydi, ölecek diye başında bekledik, astımı var, ciğer yetmezliği var, demez yani. Evet benim annem, severim canımdır kanımdır, ama bana zarar vermiş mi vermiş işte. Yazıktır yapmayın yahu.

Ben de bu günde 5 taneye 'izin veren' doktorlara ayarım. Sigara bir uyuşturucudur. Nikotin bağımlılığı uyuşturucu bağımlılığıdır. 12 yıl sigara içtim. hamile kaldığımı öğrendiğim gece bıraktım. Yani bol keseden sallamıyorum. İçmeyen bilmez denmesin. Onlar nasıl bi doktor ki günde 5 taneye izin veriyo? Kim olarak? Çocupun hasta olur diyecek yapma diyecek. Ondan sonra vicdan yapmadan ' omo doktorom boş tono oç dodooo' diyen hamileler çoğalıyo. İçen içer beni ilgilendirmez de bırakamıyosan bari 5 tane iç diyen doktora saygı duymam. Başka uyuşturucuları da kesmesin o zaman kullanıyosa. Hey Allahım

benım arkadasımda günde bır paket sıgara ıcerdı hamileliğinde de bu böyle devam ettı çok şükür bi sorun olmadı umarım bı sorun olmaz üzüldüm açıkcası

Arkadaşım içti hamilelik emzirme hala da içiyor. Çocuk buyumuyor zayıf ve gören hala 10 11 sanıyor. 18 aylık suan.

Diğer bi arkadaşım da içti günde 1 pakete yakın ama onun bebeğin de birsey olmadı.

Ben hiç icmedim oğlum 2 aylıkken bronşit oldu. Hemen tikaniyor.

Benim annem de içmesine rağmen bende çok şükür bir sorun yok, kardeşimde de yok ama hiç sevmem sigarayı, ben içmiyorum. İçilen ortamlardan kaçabiliyorsam kaçıyorum, sevmiyorum yani. Keşke bıraksa, içmese kimse.

Sigara icip doguran ve saglikli bebegi olan tonlarca tanidigim var ama tabi bu demek degil ki kardesiniz de icsin keske hic icilmese
Yanliz ben hamileyken arastirmistim bi kitapta ( ismini hatorlamiyorum) sigara icen hamileler uzerinde yapilan deneylerde gunde 40 tane sigaranin ustunde icenlerde sorun yasaniyor gibi birsey vardi ama yine diyorum bunlari kardesiniz pofurdatmaya devam etsin diye yazmiyorum
Yaisz siz icinizi rahat tutmak zorundasiniz cunku sizin yasadiginiz bu stres ve uzuntu bebege daha zararli
Kardesinizi dusunurken kendi bebeginizi uzmeyin

Bende ictim.birakirim tiksinirim umarim diyordum ama aksine canim daha cok istedi.doktorum gunde 4 5 tane ic demisti ama 1 paket ictim.tiksinenlere hep heveslenmişimdir.

antidepresan işi daha sakincali.hamileyken kesinlikle icilmemesi gerekiyor diye biliyorum.sigaradan daha tehlikeli.doktora mutlaka danisin

Bende ictim.birakirim tiksinirim umarim diyordum ama aksine canim daha cok istedi.doktorum gunde 4 5 tane ic demisti ama 1 paket ictim.tiksinenlere hep heveslenmişimdir.

dogum yaptınız mı? sıkıntı yaşadınız mı peki?
ha bide vicdan yaptınız mı?

dogum yaptınız mı? sıkıntı yaşadınız mı peki?
ha bide vicdan yaptınız mı?
9 yil oldu.
Hayir hic 1 sıkintı yasamadim.doktorum zaten sigarayi sevdigimi ve birakirsam delirecegimi biliyordu.18 yasimdan beri ayni doktora giderim.o sebeple eger tiksinmezsen bir mucize olmazsa gunde en fazla 5 tane ic demisti.gerilirsem daha kotu olur diye.ama dedigim gibi 1 paket ictim.
Vicdan azabi evet oluyordu tabi ki.

Sen annemde içmişti yazinca anım canlandi. Annem kardeşime hamileyken mutfağa girdim .bir baktım masanın üzerinde sigara çakmak var .Annem de o arada lavaboya mı ne gitmişti .Dönünce içecekti o sigarayı .Ben de o çocuk aklımla ta 20 küsür yıl önce o zamanlar nereden biliyorsam sigaranın zararlı bir şey olduğunu. O zamanlar şimdiki çocuklar kadar bilinçli de değildik. Annem bunu içerse kardeşime zarar verecek diye korkup sigaraları kırip,camdan aşağı fırlatmıştım .Annem mutfağa girince tokat yemiştim sigaralarını kırdığım için. İyi ki de kırmışım.

sevındım sıkıntı olmamasına. Ben de çok çok çok zorlandım. Öyle böyle değil. Vicdan yapıyor insan.
Burda çok ağır eleştiriler de var, kesinlikle asla sigara icmenın dogrulugunu savunmuyorum fakat eklemeden de geçemicem, tok açın halinden anlamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…