Kizkardes,hamilelik,sigara

sigaramı söndürdüm de yazıyorum

hamilelikten önce içiyordum ama öğrenir öğrenmez ağzıma sürmedim planladığım bir gebelik olsaydı önceden bırakırdım (inşallah ikincide öyle olur)
buna rağmen kendimi suçladım
ilk bir hafta çok zorlandım ama sonra çok şükür ki bir tiksinti geldi değil sigarayı özlemek, içenlerden tiksindim eşimi banyo yapmadan yanıma yaklaştırmıyordum.
hamilelik süresince sadece bir kere çok duman altı bir ortamda birkaç saat geçirmek zorunda kaldım o an gerçekten o ortamdan ayrılma durumum yoktu (iş sebebiyle toplantı gibi bir şey)
çocuğum sağlıklı ama alerjik bir bünyesi var
tamam öncelikle genetik yatkınlık ayrıca günümüz şartları, kimyasallar vs vs ama aradan 5 yıl geçmiş hala suçlarım kendimi "acaba o girdiğim ortam etki etti mi?" diye...
günde bir paket sigara içen bir hamilenin çocuğunun tamamen sağlıklı olma ihtimali %1 filandır herhalde, o da istatistiki işlemlerdeki yanılma payı.
kardeşinize yardımcı olmak istiyorsunuz belli ki, benim bir önerim var
şimdi kolları sıvayıp bir dosya hazırlayacaksınız proje ödevi gibi
bir bebek ultrasonu var onu aratın bir googledan, annesi sigara içerken bir bebeğin hareketleri görüntülenmiş yavrucak resmen acı çekiyor
bilimsel makalelerden, yaşanmış deneyimlerden bilgiler, fotoğraflar derleyin. hepsini tek tek gösterin. elinizden geldiği kadar bu konuyu gündemde tutun ve tıbbi destek alması için ikna etmeye çalışın.
günümüz şartlarında hamileliğini çok sağlıklı geçiren annelerin çocuklarında bile bir sürü alerjik reaksiyon, solunum yolu problemleri oluyor. hava kirliliğinden hormonlu gıdalardan ve kimyasallardan dolayı
ama günde bir paket sigara! resmen çek vur bebeği aynı hesap
hamilelik, lohusalık, annelik çok zor süreçler...
şimdi belki farkında değilsiniz ama çocuğunuz doğunca tırnağı taşa değse içiniz cız edecek
annenin hatası yüzünden çocuğun eziyet çekeceği ciddi bir hastalığın vicdan azabı öyle büyük olur ki
o sigaranın zaafı bunun yanında hiç kalır.
lütfen düşün bu konunun üstüne, yeğen de evlat gibi sevilir. teyzesi olarak size çok iş düşüyor Allah yardımcınız olsun.

Aynı şekilde sigara içen bir tanıdığın çocuğu hasta doğdu ve sigaradan denildi şuan özel eğitim merkezine gidebiliyor sadece özel bir çocuk yani yazık değil mi ne hakkı var ona o kötülüğü yapmaya çoxul yapmasın madem sigarayı bırakmayo göze alamıyor ohooo anne olmak fedakarlıktır hiç bırakamouorum demesin bende aynıydım taaa hamile kalmadan bir sene önce bıraktım vücudum temizlensin diye

Tabi ki bende savunmuyorum.
Herkes icsin kimse icmesin demek bana dusmez zaten.
Fakat her kisi farklidir.iradesi bagimlilik derecesi biraktiginda ki vucut ve beynin verdigi tepki herkes icin farkli isler.
Ben sigara icmeyi seviyorum birakmayida asla dusunmem.
Hamilelik ekstrem bir durum diye denedim ama olmayinca zorlamadim.
Cok sukur kizimda bir sorun olmadi.bir cok arkadasimda birakmadi hatta artiran sigaraya as esriyorum diyen bile oldu.
Birakanlarin birakmayanlari yermeside cok komik gelmistir bana zaten.: ))

Sigarayı bırakamıyorum diyenlerde bana komik geliyor allah korusun hiçbirşeye bağımlı değilim istediğim zaman bırakırım beni esir alacak olması fikri bile beni sinir eder zaten sigarayı böyle içemeye devam ederse kişi o sigarayı bırakmasa bile sigara onu birgün bırakacak gerçekler acıdır

bakın sizi çok iyi anlıyorum hiç içmeyen "şu sigaradan ne anlıyorsunuz?" der güler geçerim. çünkü bırakması çok zor bir alışkanlık bu ve zaten bişey anlamayacak olsak neden içelim değil mi?
ama hamilelik başka, siz de çok iyi biliyorsunuz zararlarını ama insanız kolay bırakılmıyor bu tür alışkanlıklar. izmarit yiyen hamile duydum ben bazen daha çok isteniyor biliyorum
ama burada yazanlara alınmayın. özeleştiri yapabilmek için tavsiye olarak görün.
asla vicdansız deyip kötüleyemem ama bazı şeylerin somut sonucunu görmeden de önlem almamız gerekiyor yoksa çok geç olabilir. Elinizden geldiği kadar zorlayın kendinizi. Azalta azalta bitirmeye çalışın. Şu an sizin için çok büyük bir zaaf olabilir ama çocuğunuz doğduğunda göreceksiniz ki dünyada onun sağlığı ve rahatından büyük bir zaafınız olmayacak.

diyorlar ya "öyle azaltmakla olmaz şak diye keseceksin" ben ona inanmıyorum şahsen bende işe yaramaz herkesin bünyesi zihniyeti farklı
bakın ben bundan birkaç ay öncesine kadar 8 mg zifirli kalın sigara içiyordum. Biraz alerjik astıma yatkın olduğum için fazla kaçırınca hemen öksürük nefes sıkıntısı yaşıyordum. Dedim ki "ne zamana kadar kendine bu eziyeti edeceksin?" ama bir taraftan da bırakmak istemiyorum seviyorum
en incesinden (piyasadaki en ince ve en kısa) ve 4mg zifirli bi sigaraya başladım. Öyle ki standart bir sigaranın üçte biri boyutunda.
Tabi ki başta zorlandım ama şimdi vücudum buna alıştı ve eski sigaramdan bir tane yaksam yarısına kadar içemem öyle kesiyor beni. Üstelik sağlık problemlerim de azaldı vara yoğa öksürmüyorum sesim kısılmıyor.
Kendi adıma neredeyse yarı yarıya azaltmış oldum.
Sonbahar gibi ikinci çocuk düşünüyorum ve bu yaz azaltarak bitiricem inşallah.
Vücuda giren nikotin miktarı azaldıkça daha kolay olacağını düşünüyorum çünkü vücudumun kendi ayarını bulduğunu deneyerek gördüm.
Belki insanlık için küçük ama benim için büyük bir adımdı
Siz de bu tarz bir başlangıç yapabilirsiniz.

şeyy... çok haklısınız da sanırım yanlış kişiye yazdınız. Ben içmiyorum sigara :) çok çok çok zorlarsa eğer ayda 1 -belki o da- one olandan içerim içime çekmem dogru dürüst . içmemek için ağladıgımı bilirim, geçti o günler çok şükür.

sizin adınıza çok sevindim :)
siz diğer arkadaşa yazınca kafam karışmış herhalde sigara içen ve bırakamayan bir hamile olarak düşündüm sizi
ama neyse ziyanı yok, yazdıklarımı düşündüğüm durumdaki hamileler okusun
inşallah onlar da sizin gibi üstesinden gelirler

Ben şak diye bıraktım yeni aldığım sigara paketini ki pahalı zaten ayrıca çok , paramparça ettim attım bir hafta sadece çay kahve yanı boşmuş gibi geldi ama inanın alışılıyor hele ki bir can taşıyorsan şöyle düşün allahın emaneti en iyi şekilde taşımalıyız bu ona bir ihanet ve ihanetinde bir bedeli vardır, önce kendimizi inandırmalıyız

Bırakalı ayrıca 9 sene oldu hiç ama hiç aramadım içmedim sanki hiç içmemiş gibi hissediyorum

Çocuğu için sigaradan bile vazgeçemeyen insanlar çocuk yapmasınlar bence. Bu sorumluluğu ömürleri boyunca kaldırabileceklerini düşünmüyorum.

işte insanlar çeşit çeşit, siz öyle bırakabilmişsiniz ne güzel, başkası başka şekilde bırakır
ama sonuçta çocuk olsun olmasın bırakmalıyız bu mereti, zararları açık ve net. kaliteli yaşam şansımızı düşürüyoruz. sigaradan kaynaklı ölüm çeşitleri felaket. hele KOAH, akciğer kanseri Allah esirgesin.
hem kişiye özel doğru yöntemi bulmak, hem de kafada olayı bitirmek şart.

Babam da çok kırdı onun sigaralarını da hep yenisini aldı annem. Babam ne yapsın bu durumda, annemi dövecek hali yoktu yani. Sigara içenlerde böyle bir inat var maalesef.

İnşallh bırakır her isteyen örnek olsun diye yazıyorum bize bir misafir gelmişti ben içiyorken zararından bahsetti falan zaten biliyorum ama ben o konuşmayı bir uyarı niteliğinde aldım yani bırakmazsam kötü şeyler olacağına inandım kendimi korkuttum :) sonuç güzel oldu

Sigara yoksunluk belirtilerinin fazlaca olduğu içmeyince kişiyi psikolojik olarak fazlaca yıprattığını durumlarda günde en fazla 5 adete kadar izin veriliyor 1 paket çok çok fazla.. antidepresan sigaradan daha kötü.. yani şiddetli baş diş ağrılarımda doktorun izin verdiği ağrı kesici parolu bile almaya korkuyor alamıyorken antidepresan kullanmasına şok oldum ruh ve sinir hastalıkları alanında çalışan biri olarak

Kul hakki ya.. dogmamis yavruyu dumanaltinda birakmak cok vicdansizca.
Saglikli dogsada ilerde astim ve daha kotusu akciger kaynakli hastaliklara yakalanir, zihinsel gelisimi sekteye ugrar.
Yazik ne diyim, Allah o ablaniza akil fikir ve vicdan versin

Su durmadan da ben soyle yaptim ben boyle yaptim demeniz yok mu hemen kendi anneliginizi kanitlama cabaniz dusundurcu acikcasi

Doktor kontrolunde lustral kullaniyo dogumdan iki ay once birakmak kaydiyla cidden o kadar kotumu ya doktoru sehrimizde baya unlu alaninda iyi dendi guvendik

Uslubuna dikkat et boyleleri derken neyi kastediyosun sana sorunlu bi insam oldugunu soyledik basina gelmezmi saniyosun kinadigini yasamadan olme anneligini kanitlamaya calisma buralarda bi de etrafindakilere sormak lazim ne derece bi ana oldugunu

Ay
ayy canim aldirsinmi gel sen al fetvaci karari vermssin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…