- 17 Nisan 2012
- 1.896
- 2.559
- 358
- Konu Sahibi Yorgunhoca
-
sevındım sıkıntı olmamasına. Ben de çok çok çok zorlandım. Öyle böyle değil. Vicdan yapıyor insan.
Burda çok ağır eleştiriler de var, kesinlikle asla sigara icmenın dogrulugunu savunmuyorum fakat eklemeden de geçemicem, tok açın halinden anlamıyor.
sevındım sıkıntı olmamasına. Ben de çok çok çok zorlandım. Öyle böyle değil. Vicdan yapıyor insan.
Burda çok ağır eleştiriler de var, kesinlikle asla sigara icmenın dogrulugunu savunmuyorum fakat eklemeden de geçemicem, tok açın halinden anlamıyor.
bakın sizi çok iyi anlıyorum hiç içmeyen "şu sigaradan ne anlıyorsunuz?" der güler geçerim. çünkü bırakması çok zor bir alışkanlık bu ve zaten bişey anlamayacak olsak neden içelim değil mi?
ama hamilelik başka, siz de çok iyi biliyorsunuz zararlarını ama insanız kolay bırakılmıyor bu tür alışkanlıklar. izmarit yiyen hamile duydum ben bazen daha çok isteniyor biliyorum
ama burada yazanlara alınmayın. özeleştiri yapabilmek için tavsiye olarak görün.
asla vicdansız deyip kötüleyemem ama bazı şeylerin somut sonucunu görmeden de önlem almamız gerekiyor yoksa çok geç olabilir. Elinizden geldiği kadar zorlayın kendinizi. Azalta azalta bitirmeye çalışın. Şu an sizin için çok büyük bir zaaf olabilir ama çocuğunuz doğduğunda göreceksiniz ki dünyada onun sağlığı ve rahatından büyük bir zaafınız olmayacak.
diyorlar ya "öyle azaltmakla olmaz şak diye keseceksin" ben ona inanmıyorum şahsen bende işe yaramaz herkesin bünyesi zihniyeti farklı
bakın ben bundan birkaç ay öncesine kadar 8 mg zifirli kalın sigara içiyordum. Biraz alerjik astıma yatkın olduğum için fazla kaçırınca hemen öksürük nefes sıkıntısı yaşıyordum. Dedim ki "ne zamana kadar kendine bu eziyeti edeceksin?" ama bir taraftan da bırakmak istemiyorum seviyorum
en incesinden (piyasadaki en ince ve en kısa) ve 4mg zifirli bi sigaraya başladım. Öyle ki standart bir sigaranın üçte biri boyutunda.
Tabi ki başta zorlandım ama şimdi vücudum buna alıştı ve eski sigaramdan bir tane yaksam yarısına kadar içemem öyle kesiyor beni. Üstelik sağlık problemlerim de azaldı vara yoğa öksürmüyorum sesim kısılmıyor.
Kendi adıma neredeyse yarı yarıya azaltmış oldum.
Sonbahar gibi ikinci çocuk düşünüyorum ve bu yaz azaltarak bitiricem inşallah.
Vücuda giren nikotin miktarı azaldıkça daha kolay olacağını düşünüyorum çünkü vücudumun kendi ayarını bulduğunu deneyerek gördüm.
Belki insanlık için küçük ama benim için büyük bir adımdı
Siz de bu tarz bir başlangıç yapabilirsiniz.
şeyy... çok haklısınız da sanırım yanlış kişiye yazdınız. Ben içmiyorum sigara :) çok çok çok zorlarsa eğer ayda 1 -belki o da- one olandan içerim içime çekmem dogru dürüst . içmemek için ağladıgımı bilirim, geçti o günler çok şükür.
Ben şak diye bıraktım yeni aldığım sigara paketini ki pahalı zaten ayrıca çok , paramparça ettim attım bir hafta sadece çay kahve yanı boşmuş gibi geldi ama inanın alışılıyor hele ki bir can taşıyorsan şöyle düşün allahın emaneti en iyi şekilde taşımalıyız bu ona bir ihanet ve ihanetinde bir bedeli vardır, önce kendimizi inandırmalıyız
Sen annemde içmişti yazinca anım canlandi. Annem kardeşime hamileyken mutfağa girdim .bir baktım masanın üzerinde sigara çakmak var .Annem de o arada lavaboya mı ne gitmişti .Dönünce içecekti o sigarayı .Ben de o çocuk aklımla ta 20 küsür yıl önce o zamanlar nereden biliyorsam sigaranın zararlı bir şey olduğunu. O zamanlar şimdiki çocuklar kadar bilinçli de değildik. Annem bunu içerse kardeşime zarar verecek diye korkup sigaraları kırip,camdan aşağı fırlatmıştım .Annem mutfağa girince tokat yemiştim sigaralarını kırdığım için. İyi ki de kırmışım.
İnşallh bırakır her isteyen örnek olsun diye yazıyorum bize bir misafir gelmişti ben içiyorken zararından bahsetti falan zaten biliyorum ama ben o konuşmayı bir uyarı niteliğinde aldım yani bırakmazsam kötü şeyler olacağına inandım kendimi korkuttum :) sonuç güzel olduişte insanlar çeşit çeşit, siz öyle bırakabilmişsiniz ne güzel, başkası başka şekilde bırakır
ama sonuçta çocuk olsun olmasın bırakmalıyız bu mereti, zararları açık ve net. kaliteli yaşam şansımızı düşürüyoruz. sigaradan kaynaklı ölüm çeşitleri felaket. hele KOAH, akciğer kanseri Allah esirgesin.
hem kişiye özel doğru yöntemi bulmak, hem de kafada olayı bitirmek şart.
Su durmadan da ben soyle yaptim ben boyle yaptim demeniz yok mu hemen kendi anneliginizi kanitlama cabaniz dusundurcu acikcasiYazik valla. O bebege acidim. Ha bebegin suratina sigara dumani uflemissiniz ha hamileyken sigara icmissiniz. Ikisi de ayni sey. Ben bırakın sigara icmeyi sigara içen kisilerin yanında bile durmamistim. Bence o cocukta kesin sorun olur. Astımli dogar en basiti. ..ömür boyu solunum sıkıntısi ceker.boyu kisa kalir erken dogum olur ölü dogum olur olur da olur..
Doktor kontrolunde lustral kullaniyo dogumdan iki ay once birakmak kaydiyla cidden o kadar kotumu ya doktoru sehrimizde baya unlu alaninda iyi dendi guvendikSigara yoksunluk belirtilerinin fazlaca olduğu içmeyince kişiyi psikolojik olarak fazlaca yıprattığını durumlarda günde en fazla 5 adete kadar izin veriliyor 1 paket çok çok fazla.. antidepresan sigaradan daha kötü.. yani şiddetli baş diş ağrılarımda doktorun izin verdiği ağrı kesici parolu bile almaya korkuyor alamıyorken antidepresan kullanmasına şok oldum ruh ve sinir hastalıkları alanında çalışan biri olarak
Uslubuna dikkat et boyleleri derken neyi kastediyosun sana sorunlu bi insam oldugunu soyledik basina gelmezmi saniyosun kinadigini yasamadan olme anneligini kanitlamaya calisma buralarda bi de etrafindakilere sormak lazim ne derece bi ana oldugunuYa sigara içen birinin bebeğime dokunmasına tahammül edemiyorum ne insanlar var ya kendinizi kandırmayın birşey olmuyor diye kısa vadede olmasa da siz doğmadan o yavruyu 1-0geride başlatıyorsunuz millet yediği yemeğe kadar dikkat ediyor boyleleri de 1paket sigara iciyor
ayy canim aldirsinmi gel sen al fetvaci karari vermssinAldırsın çocuğu.Günah falan da deme günahsa böyle daha günah.
Sağlıklı doğması biseyi degistirmez yıllar sonra bile çıkabilir o paket paket sigaranın bedeli.Ayrıca saglam bi psikolojisi yokken ne bebeği?Sağlıklı kadınların bile psikolojisi bozuluyor bebekle kardesiniz nasıl büyütecek o bebeği allahaşkına?
Yasal süreç dolmadıysa razı edin aldırsın yazık günah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?