Doğru söylüyorsunuz bu durumda asıl yardımcı olması gereken kişi eşidir,evli değilim ama kardeşimin doğumunu annemin hamileliği hatırlıyorum babam anneme o konuda çok yardımcı oluyordu,annem hamile olduğunda erkenden kalkardı,ortalığı toplar akşamdan kalan bulaşıkları toparlar evi toplayıp kahvaltıyı hazırlar beni okula götürür öyle işe giderdi,yeri geldimi yemek yapardı,doğumdan sonra,gece babam bakardı kardeşime,gündüz annem,eğer hayat müşterek diyorsak babada ilgelenmeli hamile eşle.O yastayken 6 tane kiz kuzenimin icinde bir tek ben halamin evine gidip doguma kadar ve dogum sonrasinda yardimci olmustum. Yemek yapmiyodum. Onlari enistem hallederdi. Sadece utu ve temizlik. Halamin yatmasi gerekiyordu. Benim disimdaki 6 kuzenimden hicbiri bunlari yapabilecek halde degildi. Ben aylarimi heba ettim. Halbuki simdi biri benim kizima bu teklifte bulunsa az ye de usak tut derdim. Ben gereksiz bi sorumluluk bilincindeydim bence.15yasinda kiz kendi sirumluluklarini halletsin sizinkiler eksik kalsin. Hic gerek yok. Eline kitap verin kitap okusun. Is beklemeyin. Esinizden fazla yardim beklemeyin o kizdan. Esiniz sofraya 2 tabak goturuyorsa 2 tabak da kardesiniz gotursun.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=712401&page=15
Bu konuda 3-4 yaşındaki çocuğun neyi yapıp yapmayacağının bilincinde olduğunu savunurken, 15 yaşındaki kızın bu terbiyesizliğini haklı görmenize şimdi daha çok şaşırdım.
Zaten burada konu sahibini haksız bulup, ergen psikolojisini savunanların çoğu da çocuklara bile tahammül edemeyen kimseler çıktı.
Ben daha cevap vermeyi düşünmüyorum, insan önce bakış açısından emin olmalı.
Doğru söylüyorsunuz bu durumda asıl yardımcı olması gereken kişi eşidir,evli değilim ama kardeşimin doğumunu annemin hamileliği hatırlıyorum babam anneme o konuda çok yardımcı oluyordu,annem hamile olduğunda erkenden kalkardı,ortalığı toplar akşamdan kalan bulaşıkları toparlar evi toplayıp kahvaltıyı hazırlar beni okula götürür öyle işe giderdi,yeri geldimi yemek yapardı,doğumdan sonra,gece babam bakardı kardeşime,gündüz annem,eğer hayat müşterek diyorsak babada ilgelenmeli hamile eşle.
Ergenlikle 3 yasindaki cocuk davranisini kiyasliyosunuz farkinda misiniz?
Madem şeyimin kahyası da oldun cevap vereyim. Hamile kaldığımda çalışıyordum ben. İsteyerek olan bir hamilelik değildi. Öğrendiğimde hem maddi hem manevi anlamda çok sarsıldım ama yapabileceğimiz birşey yoktu. Rabbim hem stresli hem maddi anlamda sıkıntılı zamanda verdiğine göre bir bildiği vardır dedik razı olduk. Çok üzülerek geçirdiğim hamileliğimi gittiğim her doktor tam zamanında ikinci bebeğin olmuş dediklerinde iyi ki olmuş diyorum. Derler ya rızkıyla gelir diye gerçekten de öyle. Hem maddi sıkıntılarımız düzene girdi hem ailevi. Yani analayacağın planlı bir hamilelik değildi...
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=712401&page=15
Bu konuda 3-4 yaşındaki çocuğun neyi yapıp yapmayacağının bilincinde olduğunu savunurken, 15 yaşındaki kızın bu terbiyesizliğini haklı görmenize şimdi daha çok şaşırdım.
Zaten burada konu sahibini haksız bulup, ergen psikolojisini savunanların çoğu da çocuklara bile tahammül edemeyen kimseler çıktı.
Ben daha cevap vermeyi düşünmüyorum, insan önce bakış açısından emin olmalı.
Ben de çocuklara hassasiyeti olan biri sanmıştım ama eski konularındaki bakış açısıyla epey çelişmiş kendisiyle.
Neden bu kadar acele ettiniz hamile kalmak için diye üslubunca bir soru sordum,siz şeyimin kahyası,bekçisi vs.demişsiniz. Zaten daha çok küçükken bir kardeşinin olması onun gelişimi açısından,eğitimi açısından zor olacaktır diye düşünüyorum.İnşallah kardeşinizden beklediğiniz hassasiyeti 2 çocukla yıllar sonra siz de gösterirsiniz.Plansız olmuş olması burada bizi tersleme hakkı vermiyor,önleminizi sağlam alacaksınız plansız olsun istemiyorsanız.
Doğum yapmama 2 hafta var. Ve yaklaşık bir aydır kızkardeşim yanımda. Daha doğrusu ben yaşadıgım şehirde yalnızım diye babamı arayıp göndermesini ben istedim. O da gönderdi. Kızkardeşim lise 2 ye gidiyor. 15 yaşında. Ama davranışları tavırları ergenlikten mi yoksa çocukluktan mı çok alıngan, sürekli triplerde, canı isterse kalkar iş yapar istemezse yatagını bile akşama kadar toplamaz... Yani ben çağırdım ama o gelip bunları yaptıktan sonra pişman oldum. Bana resmen destek değil stres yaratmaya gelmiş... Yemeği bu halimle kendim yapıyorum, ev temizliğinin çogunu kendim yapıyorum, küçük bir çocugum daha var onun da mamasıydı diğer ihtiyaçlarıydı genel olarak ben yapıyorum. Kızkardeşim de canı isterse bir işin uucndan tutuyor. Sürekli karşıma alıp konuşuyorum, bana destek olmaya çalış, alınganlık yapıp karnım burnumdayken bana bir stres de sen yaşatma diye filan ama, bir gün sonra yine aynı herşey... Eşim onun suratını asık görünce şakalaşmaya çalışıyor, eşime sanki yaşıtıymış gibi laf sokuyor, kapıda komşularla oturmaya çaıkıyoruz, komşulardan biri bir espri yapsa yaptıgına pişman ediyor. Ben de iki üç günde bir onun yüzünden ağlama krizindeyim. Babamı arayıp biraz ucundan anlattım, bana destegi pek yok geri gelmek için yapıyor heralde dedim, babam da hem ona biraz kızdı, hem de büyük oldugum için onu çekip çevirecek olan ben mişim, kendim çağırmışım, bana destek olsun diye göndermiş, köle olsun diye değil gibisinden bana laflar söyledi. Doğumuna kadar dursun yanında elaleme rezil etmeyin bizi, bu da onun senin yanına son gelişi dedi. Hem ailemle kötü oldum, hem bu kabusla başbaşayım. Ne yapacağımı bilmiyorum...
Hamilelik nasil bir degilse 15yas da bir degil demekki. Cocuk yazilanlara gore gecen yil ki tatilde de gelmis her yil ablasinin cocuklarina mi bakacak? Tamam bakarsa guzel olur da bunun icin sinir krizlerine girip burada canina kardesine "koca istiyo" dedirtiyosa ben zaten abla-kardes iliskilerinden suphe eder ve bu konuya da sasirmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?