Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

Doğru söylüyorsunuz bu durumda asıl yardımcı olması gereken kişi eşidir,evli değilim ama kardeşimin doğumunu annemin hamileliği hatırlıyorum babam anneme o konuda çok yardımcı oluyordu,annem hamile olduğunda erkenden kalkardı,ortalığı toplar akşamdan kalan bulaşıkları toparlar evi toplayıp kahvaltıyı hazırlar beni okula götürür öyle işe giderdi,yeri geldimi yemek yapardı,doğumdan sonra,gece babam bakardı kardeşime,gündüz annem,eğer hayat müşterek diyorsak babada ilgelenmeli hamile eşle.

Ergenlikle 3 yasindaki cocuk davranisini kiyasliyosunuz farkinda misiniz?

Esle ilgili hicbir seyden bahsetmemis konu sahibi. Belli ki beklentisi bile yok. Bunu da calismiyor olmasina bagliyorum. Yine de hamilelik sikintisi tek anneye yuklenmez. Babaniza da helal olsun. Herkesin yapacagi sey degil. Benim babam annem hamileyken eve bile gelmiyodu :)

Ergenlikle 3 yasindaki cocuk davranisini kiyasliyosunuz farkinda misiniz?

Ben de çocuklara hassasiyeti olan biri sanmıştım ama eski konularındaki bakış açısıyla epey çelişmiş kendisiyle.

Neden bu kadar acele ettiniz hamile kalmak için diye üslubunca bir soru sordum,siz şeyimin kahyası,bekçisi vs.demişsiniz. Zaten daha çok küçükken bir kardeşinin olması onun gelişimi açısından,eğitimi açısından zor olacaktır diye düşünüyorum.İnşallah kardeşinizden beklediğiniz hassasiyeti 2 çocukla yıllar sonra siz de gösterirsiniz.Plansız olmuş olması burada bizi tersleme hakkı vermiyor,önleminizi sağlam alacaksınız plansız olsun istemiyorsanız.

Doguma 2hafta kaldi dedigniz icin fazla birsey soylemek istemiyorum ama bu olayda en hakli olan babaniz.

Kardesiniz elbette birseylerin ucundan tutar fakat onu da anlayarak tatli dille iletisim kursaydiniz su anki sikayetleriniz degisebilirdi...

Sizin nasil ki hamilelikten oturu psikolojiniz farkliysa onunki de ergenlikten.
Bence bu sorunlari rafa kaldirip dogum sonrasinda ondan beklentilerinizi ve zorluklarinizi guzel bir sekilde anlatirsaniz birbirinizden baska kimseniz olmadigni hatirlatirsaniz o da yardimci olmaya calisacaktir.

Olmasa dahi evde size tek yuk masaya bir tabak daha konmasi olur, bu kadar buyutup uzulmenize degecek stres yapmanizi gerektirecek bir konu degil.
Bebeginizi saglikli bi sekilde kucaginiza alinca rahatlarsiniz simdiden hayirli olsun...

İyi de 15 yaşında birinden söz ediyoruzdaha yeni ergen sizin gibi olgum olmasını bekleyemezsiniz yemek yapamaz temizlik yapamaz biraz da alışmamasıyla alakalı belki de tam yaz tatilinde arkadaşlarından uzak eve tıkılmaktan memnun değildir herkes gezerken bir de o açıdan düşünün.özellikle söyleyip iş vereceksiniz ya da ama zaten tüm bu işleri yapamayacağınızı bilmeniz gerekirdi çok beklenti içine girmişsiniz karşınızdaki 19-20 yaşında değil. Anneniz yok mu ya da kaynanan gelemiyor mu doğum olunca kim bakacak.

Siz önce bir okuma anlamayı öğrenin.
3-4 yaşındaki çocuk doğruyu yanlışı ayırt edebilir tabi ki. Bununla bu konunun ne alakası var? 15 yaşındaki çocuk bilinçsiz ama 3 yaşındaki bilinçli mi demişim acaba? Düşüncelerim gayet net.
Ben de sizin laf yetiştirme azminize hayran kaldım, sen tut eski konulara bak nereden açık ararım diye araştır oku. Vallahi gülünç.
Abla haksız ve konuştukça daha da haksız oluyor benim gözümde tıpkı sizin gibi. Yok daha cevap verseydiniz zaten bütün karşıt görüşleri tek tek elden geçirdiniz...

Ben de çocuklardan hoşlanmadığımı zannederken meğer bir çok çocuk severim diyenden daha merhametliymişim bunu anladım.

15 yasindaki kardesiniz kucuk degil. Bu ergenlik lafi yayildikca azitiyorlar iyice bu gencler. Ben 27 yasindayim, ergen olmadim mi yaaa... Ogretmen arkadaslarimiz var bizden daha yasli, onlarda diyorlar yahu biz ergenlik bilmedik diye. Ozaman yokmuydu sanki diye. Ben 15 yasindaykeni birakin 8 yasindayken yemek yapiyordum evi toparliyordum, yeni okula baslamis olan kardesime ders calistiriyordum. Herkes bir degil elbette ama 15 yasindaki kiz ablasi hem hamile hemde hasta iken yatmasin bi zahmet. Cus!
Birde konu sahibine yuklenilmis, kole degilmismismis... Ablasi onu gezdirmek icin cagirmadi dimi. Kadin kendine yardimci olsun diye cagirmis. Bunu herkes anlayabilir, salak degiller ya. Son haftasinda kadin koltuktan zor kalkar ya. Allah sabir versin konu sahibi arkadasim. Esinden yardim iste.. Birak o kucucuk ergen! Kardesin ne istiyorsa yapsin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla ben de 15 yaşında oldum benim de ablam var hiç böyle şeyler yaşamadık.Zaman ilerledikçe gençler maalesef saygılarını yitiriyorlar.Ailenle konuş yollamaya bak bence bir an önce.Baban demiş ya köle olsun diye yollamadık diye aç telefon karnım burnumda ben ona kölelik ediyorum lütfen daha fazla beni sıkmayın bu durumda de yolla.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Konu sahibinin her yıl gelsin naksın gibi bir talebi mi olmuş? Nerden çıkardınız bunu? Ayrıca hatırlatırım burası BDV. Burada insanlar anneleri babaları eşleri sevgilileri akrabaları hakkında tonla konu açıyor çünkü insanın canını en çok yakan yakınlarıdır. O zaman hepsi yakınlarına kötü söz söyletmek için konu açıyor sizin mantığınıza göre. Cevap verenler arasında densizin biri çıkmış koca istiyo diyosa bunda konu sahibinin ne gibi bir suçu var? Koca istiyo desinler diye mi bu konuyu açtığını düşündünüz?

Hakikaten çok değişik bir bakış açınız var yani haklı çıkayım da nasıl çıkarsam çıkayım gibi.

Bence kardesinizden yasina gore fazla olgunluk bekliyosunuz... sadece diger cocugunuzla ilgilenmesi bile size bi destektir,. Olaya bu.gozle bakin,.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…