Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

22 yaşına geldim makarnadan başka yemek bilmem
alacak olan böyle alsın almayan da almasın dert değil

haaa 15 yaşına gelip yemek bilmeyen 19unda çay servisi yapamayanlar için yetiştirilme tarzına aileye falan laf edilmiş
bagnaz düşüncelerle genelleme yapmanızın alemi yok
milletin ailesine laf söylemenize hele hiç hakkınız yok

Son düzenleme:

Ben buna bir şey demiyorum ki zaten...Yardım etse gayet güzel olur ama etmiyorsa da kinlenmek yerine sürekli söyler. Bu yaştaki çocukların geneli böyle söylemeden çöp kaldırmazlar. Ben kardeşime 365 gün boyunca yatağını ört dedim. Demezsem kendiliğinden örtülmezdi o yatak. He bakarsan süslenmeyi, kaş-bıyık almayı, internette gezinmeyi biliyor ama yatak örtmeyi pijama katlamayı mı bilmeyecek diyebilirdim.
Burada bahsedilen ergen bir kardeş, kişiliği oturmuş ve kinlenilebilecek biri değil. Yanlışları varsa abla yol göstersin ve anlamıyorsa sürekli anlatsın. 2-3 günde bir ağlaması, burada kardeşine edilen hakaretlere sessiz kalması da zaten psikolojisinin düzgün olmadığını gösteriyor.
Komşular kardeşine laf ediyorlarmış...Yahu komşu kim benim kardeşime laf edebilecek, arkasından konuşabilecek? O daha küçük zamanla durulur der sustururum ben olsam...
Hamileyken, hastayken yardım beklemek anormal değil ama ablanın gidiş yolunda hata buluyorum ben sadece.

Son düzenleme:
Peki neden 1 yaşında bebeğiniz varken tekrar hamile kaldınız ?
Madem şeyimin kahyası da oldun cevap vereyim. Hamile kaldığımda çalışıyordum ben. İsteyerek olan bir hamilelik değildi. Öğrendiğimde hem maddi hem manevi anlamda çok sarsıldım ama yapabileceğimiz birşey yoktu. Rabbim hem stresli hem maddi anlamda sıkıntılı zamanda verdiğine göre bir bildiği vardır dedik razı olduk. Çok üzülerek geçirdiğim hamileliğimi gittiğim her doktor tam zamanında ikinci bebeğin olmuş dediklerinde iyi ki olmuş diyorum. Derler ya rızkıyla gelir diye gerçekten de öyle. Hem maddi sıkıntılarımız düzene girdi hem ailevi. Yani analayacağın planlı bir hamilelik değildi...

Kardeşimin yaptıgının yanlış oldugunu düşündüğüm için burada paylaşmak istedim. Doğal olarak bana hak verenlere de siz kim oluyorsunuz da benim kardeşimi haksız görüyorsunuz demem saçma olmaz mı? Kardeşimi sokağa atmadım, dövdürmedim, dövmedim, sadece hatası oldugunu düşündüm. Bir kardeşin yatakta bile dönmeye zorlanan hamileliğin son iki haftasında grip olup gözünü zor açan, ağlayarak çocuguna bakmaya çalışan ablasına dönüp bakmaması can alıcı değil de benim burada bunu söylemem can alıcı yani. Haklısınızdır belkide bişey diyemem...

Bizim yorumlar kime gore, neye gore abuk sabuk kategorisine giriyor meraktan soruyorum?

Öncelikle bana göre sonra da genel geçer kurallara göre abuk subuk arkadaşım.
Bir insan zor durumdayken bırak kardeşi olmayı arkadaşı ya da hiç tanımadığı biri de olsa yardımcı olmak yerine kendi yattığı yatağı bile o zor durumdaki kişinin toplamasını beklemek vicdansızlıktır. Evet hamilelik hastalık değil ancak hastalık gibi ir süreç yaşattığı bir gerçek. Üstelik kimi bu süreci hafif atlatıyor kimisi ağır. Burada bazı arkadaşlar ben de hamileydim ama her işimi kendim yaptım diye yorum yapmış bu yorumu yapan insanlar kendilerini ne derece aydın sanıyorlar gerçekten merak ediyorum her insan bir gribi bile farklı şiddetlerde geçirebiliyorken hamilelikte herkesi kendiyle aynı kefeye koyan kafayı anlayamıyorum. Konu sahibi zaten belirtmiş çok ağırlaştığını zorlandığını

kaldı ki ergen bir gençten bahsediyoruz hadi hiçbirşeye yardım etmiyor eyvallah ama pekala en azından kendi yatağını toplayabilir kendi sorumluluklarını hamile ablasına yıkmayabilir. Bu bile yok o "kardeş"te. Bir daha belirteyim bahsettiğim şeyler konu sahibinin bu zor ve yardıma en ihtiyacı olduğu zamanda gerçekleştiği için evet bazı yorumlar abuk subuk.

Herkes aynı şartlarda yaşamıyor malesef eşi destek olmuyor diye kardeşinden destek istemeye hakkı yok diyorsunuz yani? E kadıncağız kardeşini çağırmadan fikrini sormuş zaten burada kimseye zorla bişey yaptırılmıyor hele kölelik hiç yaptırılmıyor? 15 yaşındaki birinin en azından kendi pisliğini temizlemesini beklemek ne zamandan beridir kölelik oldu? Ayrıca kardeşi okul zamanında değil ki? tatilde ve öz be öz ablasının yardıma ihtiyacı var bu durumdayken nasıl iş beklenmez diyebiliyorsunuz? Aileler zor zamanlar için değil midir? Bir yanda ne kadar eş de olsa elin oğlu bir adam bir tarafta kendi kanından kardeşin? Eşi yardım etmiyorsa sürünsün mü bu kadın? Nasıl bir mantık bu?

Son düzenleme:

Arkadaşım ne mağdur edebiyatı yapıyor bu kimi hamilelerde ya hu. Yani kusura bakmayın ama bizim de annelerimiz o kadar çocuk doğurdu hiç böyle bir durumla karşılaşmadık. Gerçekten artık hamilelik psikolojisi de sonradan ortaya cıktı. İsteyen bana acımasız desin bu böyle.
Buraya bu konuyu açman dahi yanlış bana göre. Ben kardeşime kızarım, tartışırım ama kimseye benim kardeşimin dedikosunu yaptırmam. Yok öyle dünya. Ama siz kendi canınızın kanınızn dedikodusunu bunca insana yaptırıyorsanız gerçekten diyecek söz yok. Ben konudan çok buna şok oluyorum.

Son düzenleme:

sadece makarnayla kimsenine vliliği yürümez burdaki maksat ailelerin çocuklarına sorumluluk bilincini aşılamadıklarından ileri geliyor o çok özendiğimiz avrupada amerikada küçük yaşta cinsellik ayrı eve çıkmalar neden var biliyorsunuz değil miçünkü maşallahları var sorumluluk sahibi hepsi en tepe noktada anne baba ayayayayayaya bu benim kuzum evladım diye pamuklara sarmalamıyorlar çocuklarınıda ondan..bu arada kimsenin algılamak istemediği şey konu sahibi çocuğu iş yapsın bana köpek olsun ayaklarımı yıkasın o benim sebastianım diye çağırmamış..kız huysuz zaten yatağını bile toplamıyor konu sahibinin rahatsız olduğu anlarda dahi kılını kıpırdatmıyor..ee eve geri göndermek istiyo kız onada gitmiyor bide üstüne baba kıza kölenmi o senin diye payı çekiyo..kardeş fitne biraz..iş yapmadığı halde muhtemelen beni, köpek gibi çalıştırıyor modunda ailesine bilgi veriyo..kolu komşuyu bozuyo falan..sizce bunlar çok normal öyle mi..bi de benden size tavsiye makarnadan başka bir şey yapmayı öğrenmek sizi aşağılamaz bence mideniz de biraz bayram eder sağlığınız için.ilerde evleneceğiniz zaman ya da bir partnerle aynı evi paylaşacağınız zaman da çok yardımcı oluyor bu tarz beceriler şahsen benim eşim iki gün aynı yemeği yemez ..çok erkek yemez..mizafire makarna ikram edemezsin sadece..bugün salçalı bugün pesto soslu bugün peynirli....falan filan..papaz bile hergün aynı pilavı yemiyor varın gerisini siz düşünün

ben de ergenken çekilmez bi tiptim...
bunalım bunalım gezerdim..
siz de malum hamile ruh hali iki duygusal bir araya gelmişiniz yani..
ama büyük olarak ona yapacağınız bence:
- çok büyük sorumluluk yüklemeyin. yani yapabileceği basit şeyler isteyin..ve yapmak zorundasın gibi değil de rica ederek ve yapınca da minnet duygunuzu belli edin..
- bi de eğlenceli hale getirmeye çalışın bazı şeyleri..yani sonuçta zaten gergin kardeşiniz bi de siz eleştirerek iyce germeyin..

Son düzenleme:

ben hergün makarnayı yerim en sevdiğim yemek
partnerim yemezse keyfi bilir kendi yapar yer
ailem yeterince sorumluluk bilincini aşıladı merak etmeyin, yemek yapmamak sorumsuzluk değil..
olmadı birini tutarım yemek için sülalem raad

kızlara aileler biraz sorumluluk verecek yani demişsiniz çocuklara değil.

konu 15 yaşındaki kız ona istinaden söyledim, tabiki kız erkek hepsine verilecek sorumluluk, ama kalkıpta lafı başka yerlere taşımak çok saçma ve gülünç, konuda ne anlatılmak isteniyor ama yorum nereye çekiliyor gerçekten çok ilginç.

bu kısma çok katılıyorum.
Annem normalde zaten otoriter, sinirli biridir. Hamileyken tamamen çekilmez olmuştu. Evin tek kızı bana da o zaman kadar amans en ders çalış aman iş yapma diyince de kendiliğimden iş yapamaz haldeydim. Yani kendi dağınıklığıma karşı titizdim ama mesela biri söylemeden sofraya salata yapmak aklıma gelmezdi. Annem de beceriksizliğimden akılsızlığımdan başlardı, acımasızlığımdan merhametsizliğimden çıkardı sırf salata yapmayı akıl edemedim diye.
Halbuki gel sen de şunu yapıver dese ağzı mı aşınır? Yok illa ki yapmamı bekleyecek, yapmadıkça dolacak ve hakaretlerle eleştirilerle gelecek.
O öyle yaklaşınca ben de hiç yapmazdım

ya sen başta desene hallederim ben gerekirse yardımcı ile diye o zaman şapkamı indiririm ben zaten durumun var ne de olsa
benim bir tanıdığımda sade ve sadece kuru fasulye yiyor istisnalar muhakkak ki var ben bi yemeği 4 gün arka arkaya yiyebilirim asıl mevzu bu değil...
aslında konu sahibi içini boşaltmak istemiş ama konu çok sapmış..
iktidar muhalefet çatışması gibi yaş on beş kimine göre yolun başı kmine göre yolun yarısı göreceli bir iş...
ama insaf edin 39. haftada doğum yapmasına ramak kalmış hareket kısıtlığı kasık sancıları çeken bir kadından bahsediyoruz..kız aslında çok bir şey istememiş,insan olan insan az vicdanı varsa bu durumda zaten o kadına yardım eder..fakat arkasında durduğum tek şey bu kardeşin sorumsuz karakterinden ileri geliyor ...ben ayağa kalktığım için 8 haftalık bebeğimi kaybettim bu ihtimaller var maalesef empati kurmalıyız biraz..hatta empati kurun biraz...ben gebeliğimin başında hareket etmekten yavrumu kaybediyorum çıkış yoluna gelmiş doğmak üzere olan bir bebek var konu sahibinin karnında..şimdi sizin vicdanınıza bırakıyorum ve artı parantes tekrar ediyorum avukatı değilim ama konu sahibi zaten kızı iş için çağırmadığını 50 kez söylemiş.

Ben de makarnaya hasret kaldım, eşim pilav-makarna yemez, tavuk yemez, pasta-börek pek yemez, zeytinyağlı yemez.
Alır bir karpuz, bugün karpuz ekmek yiyelim diye gelir. Sürekli çorba-kahvaltı, karpuz kavun...
Makarna yapmayı bile bilmesem olurmuş yani, eksikliğini hissetmiyorum

Aa olur mu tatlım! Erkekler güzel yemek yemek için evleniyorlar! Anaları yemek yapamıyor ya ondan!
Makarnayla evlilik yürümezmiş, peh! Nefret ediyorum şu kadınların aşırı anaçlıkalrından.
Sanki imzayı atarken, yemeğini yapacağım, ütüsünü aksatmayacağım, kocama mis gibi bakacağım diye imza atıyorum. Devam edin bayanlar, siz bu kafayla yarın öteki gün yapamaz hale gelince görürüm ben sizi
Bu arada konu sahibi ne bitmez şikayetin varmış, ufak çaplı günlük yazdın buraya. Meğer ne şikayetçiymişsin kardeşinden, arkasından sitelere giripte bunca şeyi yazdığını duysa acaba evine bir daha ayak basar mıydı?
Ayrıca kızın tatilini çaldım diye çağırdım diyorsun, arkasından da iş yapmıyor diye dedikodu ediyorsun. Harbiden ne iyi tatil yaptırdın kıza, harikalar diyarı gibi oldu bak

Son düzenleme:
kız kardeşim doğduğunda 12 yaşındaydım.şu kadarını söyleyeyim sadece doğurmadım,bir de emziredim haliyle.her şeyiyle ben ilgilendim.bezine kadar yıkadım.o benim her şeyim.canım kanım,yerine göre çocuğum.anneme bile laf söyletmem.

kız kardeşim evin küçüğü ve nazlısıydı.iş yapmadan evlendi diyebilirim.annem bazen söylenirdi senin işleri kim yapacak diye o da temizlikçi tutacağım derdi.şu anda öğretmen ama çalışmıyor.haftada 2 gün yardımcısı geliyor temizliğini ütüsünü yapıyor,misafiri olursa yemeğini de yapıyor.yani iş bilmediği için zorlanacak diye bir durum yok.halen kız kardeşim gelir ben onun her istediğini yaparım.çocuğuna da bakarım.ablamın evi 7 yıldızlı otel der.

aynen ben hamileyken kız kardeşimde bana geldi o da 15 yaşındaydı.ne bekleyebilirim ki ondan.en fazla büyük oğlumla oynadı

ohh öyle kocaya can kurban nesilleri tükenmeden bende bulayım öylesinden bi tane

para var huzur var

Benim kardeşim 18 yasinda ve yatagini toplamaz elma bile soymamistir daha ve bunu yapan ailem kardeşimin yasayisida bakis acisida benden çok farklidir..herkesin o yaştayken yaptiklari yapabilecekleri farklidir siz yaptiniz o da yapacak mantigi işlemez ne yazik ki..

ben hamileyken kardeşimi cagrsam bilirim ki yardimi dokunmaz..

Ayrıca hamile kalirken bu günlerinde hesabi yapilmaliydi farzedelim kiz kardesiniz yoktu veya çok daha küçüktü o zaman ne gibi bir çözüm uretecektiniz?

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

ohh öyle kocaya can kurban nesilleri tükenmeden bende bulayım öylesinden bi tane

Bu sülaledeki erkekler hep böyle, 70 yaşındaki baba oğluna sofra kurar, çalışmayan görümce yoğun çalışan kocasına ütüleri-çamaşırları ne yaptın bitti mi der. Sana da kapalım boştaki birilerinden, bi tanesi şimdiden beyaz eşyasını almış evleneceği kızı bekliyor

yuh diyorum size gerçekten, ben bunu mu demek istedim, 15 yaşında çocuklara bazı sorumluluklar verilmeli, çok küçük bir yaş değil 15 yaş, el bebek gül bebek yetiştirerek onlara zarar veriyorsunuz, sonra bu insanlar yalnız kalınca sudan çıkmış balığa dönüyorlar, kusura bakmayın ama bağnazlık 15 yaşındaki çocuğa çay servis etmesini öğretmek bağnazlık değildir, medeni insan olucaz diye çocukları sorumluluktan uzak yetiştirerek on numara medeni oluyuruz.

yuh demeyin bana gerçekten görüşüme katılmadıgınızı başka türlü de ifade edebilirsiniz kaba konuşmanıza gerek yok zira
neye dayanarak tespit yapıyosunuz , msjımda dediğim gibi genelleme yapmanızın anlamı yok
her ailesinin kafa yapısı farklıdır ister el bebek gül bebek yetiştirir ister farklı sorumluluklar yükleyerek
bu kimseyi ilgilendirmez kimseninde yetiştirilme tarzına laf edilmesine hak vermez
niye sudan çıkmış balıga döneyim allasen hangi çağda yaşıyoruz , yemek yapmayı çay yapmayı vs bilmiyorum diye afallıcak değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…