Kızkardeşim beni sinir hastası etti...

bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
432
16
68
Bursa
Doğum yapmama 2 hafta var. Ve yaklaşık bir aydır kızkardeşim yanımda. Daha doğrusu ben yaşadıgım şehirde yalnızım diye babamı arayıp göndermesini ben istedim. O da gönderdi. Kızkardeşim lise 2 ye gidiyor. 15 yaşında. Ama davranışları tavırları ergenlikten mi yoksa çocukluktan mı çok alıngan, sürekli triplerde, canı isterse kalkar iş yapar istemezse yatagını bile akşama kadar toplamaz... Yani ben çağırdım ama o gelip bunları yaptıktan sonra pişman oldum. Bana resmen destek değil stres yaratmaya gelmiş... Yemeği bu halimle kendim yapıyorum, ev temizliğinin çogunu kendim yapıyorum, küçük bir çocugum daha var onun da mamasıydı diğer ihtiyaçlarıydı genel olarak ben yapıyorum. Kızkardeşim de canı isterse bir işin uucndan tutuyor. Sürekli karşıma alıp konuşuyorum, bana destek olmaya çalış, alınganlık yapıp karnım burnumdayken bana bir stres de sen yaşatma diye filan ama, bir gün sonra yine aynı herşey... Eşim onun suratını asık görünce şakalaşmaya çalışıyor, eşime sanki yaşıtıymış gibi laf sokuyor, kapıda komşularla oturmaya çaıkıyoruz, komşulardan biri bir espri yapsa yaptıgına pişman ediyor. Ben de iki üç günde bir onun yüzünden ağlama krizindeyim. Babamı arayıp biraz ucundan anlattım, bana destegi pek yok geri gelmek için yapıyor heralde dedim, babam da hem ona biraz kızdı, hem de büyük oldugum için onu çekip çevirecek olan ben mişim, kendim çağırmışım, bana destek olsun diye göndermiş, köle olsun diye değil gibisinden bana laflar söyledi. Doğumuna kadar dursun yanında elaleme rezil etmeyin bizi, bu da onun senin yanına son gelişi dedi. Hem ailemle kötü oldum, hem bu kabusla başbaşayım. Ne yapacağımı bilmiyorum...

canım keşke hiç çağırmasaymışsın 15 yaşında ergenlik dönemi malum uzuldum yaa bunların hepsi aynı model kardeşimle ilgili konu var ona bak beni anlarsın canım

Son düzenleme:
En deli dolu ergenlik döneminde ki kızı yanınıza çağırarak bence siz hata etmişsiniz. Çok zordur o yaşta ki birinden ev işi veya yardım istemek. Başkabiri yokmuydu gelebilecek?

Malesef çağırabileceğim kimse yoktu. Ama keşke yalnız kalsaymışım, en azından tek derdim o olurdu...

Ya yemek yapmasını bilmez diye düşünüyorum ama tabiki size diğer şeylerde yardim etmeli. .fakat yapmıyorsa kendinizi uzmeyin ya bırakın dağınık kalsın caninizdan önemli mi sanki. .

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Bence de bırak dağınık kalsın. Kardeşinle eğlenmeye bak. Belki canı sıkılıyordur. Komşularla kapı önünde oturmaktansa yürüyüş yapın birlikte. 2 hafta sen onun gönlünü hoş et, bebek geldiğinde de o sana yardımcı olacaktır.

Onunla eğlenmek mi... Karnım burnumda, oturup kalkarken bile zorlanıyorum, bide şiddetli grip eklendi. Kafamı yerden zor kaldırıyorum. 1.5 yaşındaki çocugumun bile ihtiyaçlarını bazen acıdan ağrıdan ağlayarak gideriyorum. Hiç eğlenecek durumda değilim, o da bunun farkında.

baban haklı bence

15 yaşında bir ergenin sana tek desteği
yanlız kalmamanı sağlamak olur
ev işleri filan beklemen biraz haksızlık olmuş gibi

baban haklı bence

15 yaşında bir ergenin sana tek desteği
yanlız kalmamanı sağlamak olur
ev işleri filan beklemen biraz haksızlık olmuş gibi

Ben bu zihniyeti hiç anlamıyorum. Ben 15 yaşındayken, hem evin işlerini yapardım hem yemekleri, hemde bu kızkardeşimi okula götürüp getirirdim. Hatta derslerimi yetiştiremediğim zamanlar oturup ağlardım o yogunluktan. Ergenlik kişiden kişiye değişen bir olgu mu?

cnm çok takılıp sınır stres yapma.sonuçta karsındakı ergen...sanırım bıraz fena gecırıyo ergenlığı.herkeste bır olmaz.....
doğumdan sonra bebiş gelınce duzelr belkı....yardımcı olur sana.bılıyosun o donemler en cok yardıma ıhtıyacımız oldugu donemler.soyleyeceksın sende sunu sunu yap ablacım dıyeceksın.....kendını uzmeyeceksın....
bıraz daha buyudugunde emınımkı en yakın arkadasın o olacak.....yeterkı şu donemı bı atlatsın
hayırlı dogumlar dılerım

Yalnızım diye çağırmışsınız hizmet etsin diye değil.
Garip olan o da yalnız kalmış ve size sinir olmuştur.

15 yasinda daha kucuk yemek gibi seyler icin. Ama siz yapiyormussunuz 15 teyken demekki oda yapmak zorunda! 5 parmak ayni olmaz babaniz dogru soylemis kole degil o bir insan ve cani eglenmek istiyordur cunku hakki. Zor donem geciriyorsaniz bile sizin ki nasil cansa onun ki de can robot degil yani. Bende bunu anlamiyorum. Karsinizdakine robotmus gibi davranilmasini komsularinizla siz anlasiyor olabilirsiniz ama onun dengi olmayabilirsiniz o daha farkli seylere ilgi duyuyor su an. Kaldi ki babanizdan isteyerek zaten bi nevi zorla getirmissiniz. Bir suru insan var cocuklarina tek basina bakiyor. Kimse olmuyor yaninda forumda aratirsaniz bulursunuz. Ev daginik kalsin huzurdan onemli mi? 15 yasinda COCUK 1.5 yasinda cocuktan cok rahat bikar. Istemeyebilir eger huyuna gitseydiniz belki boyle olmazdi ama kole ve robot degil karsinizda ki kucuk bir insan.

Bu ergenlik cok abartılıyor. Zaten boyle dıye dıye bi tuhaf oluyorlar. 15 yaş küçük bir yaş değil. Ben annem çalışıyor diye bütün evi çekip çevirir kendi okul formalarımı kendım yıkar ütülerdim o yaşta. Böyle alıstırılıyor sonra kendi yatagını düzeltmeye aciz kız olup cıkıyor.

Yemek yapmamayı anlarımda evı derleyıp toplaması ablasına bıraz da olsa yardım etmesi gerekir. Hiç hazetmem oyle bi tarafını yayıp oturan insanlardan.

Keşke cagırmasaydınız bıraz kardesınızın huyunu bilirsiniz en azından madem cok gerıyor sizi geri gönderin bence.

Ben o yaşlardayken, ablam doğum yaptığında gittim yardımcı oldum ama yaranamadım.
Bu nasıl bir şey anlayamıyorum.
Ben de sizin gibi ablaya sahip olsaydım keşke.

15 yaşında daha, tam ergenlik döneminde. Hem 15 yaşında kızın size ne yardımı dokunabilir ki? Böyle bir dönemde yaptıkları gayet normal bence. Keşke arayıp babanıza şikayet etmeseydiniz.

Yorumlara inanamadım
Doğuma iki hafta kalmış bir bebeği olan üstüne hasta bir kadın karşınızdaki.. Bu durumda olan r kadından 15 yaşındaki koca kızı eğlendirmesini bekleyenler var hayret
Baba da ayrı falso
Yardımcı olsun yeter gönderip kölen değil ne demek
Yazık ya ben kaç hafta teyzeme yardım ettim de yine yaranamadım
Dünya işte böyle hep adaletsiz

Yalnızım diye çağırmışsınız hizmet etsin diye değil.
Garip olan o da yalnız kalmış ve size sinir olmuştur.

Bu sıcak havada hamile kadın ve doğumuna 2 hafta kalmış.
Eğer yanına gidiyorsa ablasına yardımcı olması gerekmez mi?
O zaman hiç gitmeseydi kadını daha çok strese sokacaksa.
15 yaşındaki insan ergenlik çağında olabilir ama bunu düşünemeyecek kadar çocuk olamaz.

Bende bu lafi anlamam ben onun yasindayken ohoooooo evi cekip cevirirdim...ya sen onun yasindayken evi cekip cevirebiliyosun diye herkes seninle ayni olmak zorunda mi ??? Ayrica ne demek ergenlik kisiye gore degisir mi? Herhalde degisir butun insanlarin karakterleri,olaylara bakis acisi,durum degerlerndirmeleri ayni mi da ergenlikleri ayni olsun...kimisi cok agir gecirir kimisi hafif..Cocuklarin o donemde fiziksel ve ruhsal anlamda degisiklige ugradigini bilmeyenmi kaldi..Ayrica kac tane 15 yasinda kiz goruyorsunuz evde is yapan, kendiliginden...Benim 20 yasinda kiz kardesim var ben ona is yaptirtmiyorum kaldi ki 15 yasindayken yaptirayim..O da bende kalir kahvaltisini onune getiririm hic de gocunmam..O benim kardesim ya var mu otesi..İs yapmiyo diye kriz gecireyim cok yanlis ..O benim hizmetcim degil kardesim ..Kendi evimi isini kendim yaparim cok sukur..Hamileligimde ev tasidim ben kimse gelip bi bardak paketlemedi kimseye de gucenmedim...Hasta degildim cunku sadece HAMİLEYDİM..Kardesinize de hissettiriyosaniz bunlari asil sizin yaptiginiz ayip benim oyle ablam olsa bi daha gitmezdim..Babaniz hakli..Ard arda cocuk dogurmak degil bilincli birey ve anne olmak onemli..

Karşına alıp yetişkin gibi konuşmayı denesen bu yaştakiler kendilerine büyük gibi davranılsın istiyorlar. Sana güveniyorum diyerek yüreklendirsen. Sen yaparsın sana bırakıyorum desen. Şimdiki çocuklar pek becerikli olmuyorlar. Varsa yoksa telefon,internet. Belki beklentilerini net bir şekilde söylesen o da ne yapacağını bilir.

kendinizi cok rahatsiz hissediyorsaniz bir ayligina yarim gun gelip isleri hallet cek bi kadin bulabilirdiniz pekala ..ayrica arkadaslarin eglenmekten kasttetigi barlara gidip sabahlara kadar tepinmek degil herhalde cok mu zor bi yere gidip yarim saat kahve icmek ..ya da beraber bir film izlemek ..yahut bi avm ye gidip cocugun gonlunu almak ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…