• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızkardeşim

Kumsal80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
594
297
33
Iyi geceler arkadaşlar uyku tutmadı düşünmekten bende buraya derdimi dökmek istedim.Evet konu kardeşim aslında annem hepsi kısacası benim kendi ailem.
Şimdi sorun şu ben8m annem ev hanımı erkek kardeşim 27 yaşında ve çalışmıyor.Cok utanıyorum ama sürekli benden para istiyorlar.Tamam ailen ne var bunda diyeceksiniz ama kardeşim çalışmıyor sürekli evde iş beğenmiyor.En kötüsü git garsonluk yap diyorum yok diyor.Inanin izine gittim güya hani annemi görmeye orda kalalım dedik Allah var e simde bisey demedi yemin ederim utandım.Bir ay boyunca sigaralarından tutun evin alışverişini biz yaptık üçüde sigara kullanıyor. Ya misafiriz ne bileyim şu kahvaltıya bile bir ekmek almadılar.Hep biz.Hatta masaya bile bunların kalkıp gelmesini bekledik.O kadar ağrıma gitti ki. Neyse anneme dedim yani bu ne diye.Bana he haklısın diyor.Sonrada sen niye kardeşinin hakkında böyle konuşuyorsun diyor.Dedimki ben kötü birşey demiyorum gitsin çalışsın.Ondan bundan sürekli borç alıyor.Surekli benden istiyor vermeyince küsüyorlar .Kizkardesime gelince o daha bir değişik.Simdi ben orda kalırken eşimle kaldığımız odaya girip benim kıyafetlerimi alıp giyiyordu.Bende dedimki hem sevmem hem de ayıp eşimle kalıyoruz niye karıştırıyorsun eşyalarını.Ben dedikce yemin ederim yıkayıp astigim eşyalarımi bile izin almadan almış.Mesala normalde benim kv.hic sevmez gidip onunla benim dedikodumu yapiyor.Orda kaliyor bilmem bisey .Neyse dedim eşimin yanında pek ses etmedim.Inanin burnumdan geldi iznim.Simdi de bayramda falan eşime mesaj falan atıyorlar yada onu arıyorlar hal hatır için.Neymis eşim benden iyiymiş çünkü isteyince o borc para veriyormuş.Ee neyin borcu bu.Birde şu ise girin deyince afra tafra karnımızı senmi doyuruyorsun diyorlar.Tamam karışmıyorum arayıp sormuyorum bu seferde sen soğuksun diyorlar.Arkadaşlar eşimin haberi yok geçen sene inanın dünyanın parasını gönderdik ama en son işte ölüyoruz beş kuruş yok dediler e simde gönderdi sonra bir hafta sonra araba almışlar.Sok oldum tamam çok pahalı b8sey değil ama yok deyipte kredi çekmek nedir yahu.Ha o da zaten hurdaya gitti.O parayida yediler.Annemin az bir emeklisi vardı kendi babasından o da oraya gidiyor.Sonrada para yok .Simdi annem bile bana tripli neymiş ben niye çalışmıyorlar demişim.Yemin ederim aramak sormak istemiyorum.Hos onlar esimi ariyor zaten.Ben aramiyorum bu seferde bir sitem bir sitem.Bir yandan da kahroluyorum.Insanin kendi ailesi böyle yaparmı ya.Geldiğimden belli gizli gizli ağlamaktan öldüm. Ne yapayim hic biriyle görusmek istemiyorum yanlis mi yapiyorum

Eşinin hiç suratı asılmıyor mu?
Çalışıyor musunuz?
Yani evlenip gitmişsiniz artık sizinde bir aileniz var.
Bu şekilde yardım da bulanmak zorunda değilsin.
Bir aile büyüğünüz felan yok mu? Durumu paylaşsanız felan?

Eşinle de konuş tlfnlarını açmasın. Konuşmayın görüşmeyin. Parayla evlat olunmaz. Senin ailen zaten eşin. Onunla huzurla devam et. İzinde onlara gidip masraf yapana kadar tatile gidin gezin tozun kendiniz yiyin. Hiç değilse canınıza değer. Bi insanı 30 gün sırtnda taşırsın o ay 31 çeker ve dinlenmek ister sırtından indirirsin. 30 günün görülmez o 1 gün başına kakılır. İyilik bilmeyene ananda olsa babanın oğluda olsa iyilik yapmycaksın.

Eşiniz de siz de yüzgöz olmuşsunuz.Mesafeli durmakta fayda var.Kocaman insanlar çalışacaklar tabi ki.
Ergen olsalar anlarım ama siz para verdikçe iyi yapmıyorsunuz.
Hazır yiyiciler.

Eşinin hiç suratı asılmıyor mu?
Çalışıyor musunuz?
Yani evlenip gitmişsiniz artık sizinde bir aileniz var.
Bu şekilde yardım da bulanmak zorunda değilsin.
Bir aile büyüğünüz felan yok mu? Durumu paylaşsanız felan?
E simde napsın benim için yaptı şimdiye kadar ama o zamanlar kardeşimler işte küçüktü oluyordu falan.Ama iyice dozunu aştılar.Bayagi arayıp istiyorlar.Kimseye bisey dedirmiyorlarki en başta annem neymiş ne varmış sanki göndersek

Eşinle de konuş tlfnlarını açmasın. Konuşmayın görüşmeyin. Parayla evlat olunmaz. Senin ailen zaten eşin. Onunla huzurla devam et. İzinde onlara gidip masraf yapana kadar tatile gidin gezin tozun kendiniz yiyin. Hiç değilse canınıza değer. Bi insanı 30 gün sırtnda taşırsın o ay 31 çeker ve dinlenmek ister sırtından indirirsin. 30 günün görülmez o 1 gün başına kakılır. İyilik bilmeyene ananda olsa babanın oğluda olsa iyilik yapmycaksın.
Aynen dediginiz gibi oldu 5 hafta kaldık bütün bu beş hafta içinde ya insan hiç bunlarda misafir ayıptır ellerini ceplerine artırmayalım demediler.Valla resmen sigaraları bitince gözümüz e bakıyorlardı.Almadim bir kac gün kötü haset oldum.Ya insan utanir ya.Hepside gün-de ikişer paket içiyorlar.Diyorum ya şimdi hepsi düşman bana ordan buraya gelince döküldüler.

E simde napsın benim için yaptı şimdiye kadar ama o zamanlar kardeşimler işte küçüktü oluyordu falan.Ama iyice dozunu aştılar.Bayagi arayıp istiyorlar.Kimseye bisey dedirmiyorlarki en başta annem neymiş ne varmış sanki göndersek
Annenin aklı,senin evliliğini ciddi anlamda etkileyecek durumda.
Acil bir şekilde çözüm bulmalısın.

Sizde varsa bize gonderin borç adı altında aldığınız paraları gondermeden yenisini mi istiyosunuz dyceksn. Benm almanyadaki halamı da burda ki halam sömürüyo. 50 bin lira borcu var kadına. Oğlunun düğününü yaptı araba aldı. Ama hep bacııı şukadar gönder diye diye yaptı hepsini. Halamda yazık gurbetteyim dayanamıyorum deyip gönderdi hep. Şimdi kendi kızı yetişti geldi nişanlı düğüni olacak. Maddi sıkıntıdan 2 sene sonraya bıraktılar. Halbuki bir yandan da çalışıyor.

Arkadasımda eve para verirse evlat olduğu akıllarına geliyo ailenin. Kız gençliğini heba etti onlara baktı şimdi işten çıktı para veremiyo borcuda var. Ailesi hala para istiyo. Kız vermediği zamanda ne zaman verdn ki zaten oluyo adı. Yapmayın. Lütfen ailenizde olsa müsamaha göstermeyin. Çok verince yüzsüz oluyolar....

Aynen dediginiz gibi oldu 5 hafta kaldık bütün bu beş hafta içinde ya insan hiç bunlarda misafir ayıptır ellerini ceplerine artırmayalım demediler.Valla resmen sigaraları bitince gözümüz e bakıyorlardı.Almadim bir kac gün kötü haset oldum.Ya insan utanir ya.Hepside gün-de ikişer paket içiyorlar.Diyorum ya şimdi hepsi düşman bana ordan buraya gelince döküldüler.

Madem kötüsün bırak vermeyerek kötü ol. Herkesin eli var ayağı var koca adam kız kardesinin parasını yiyene kadar gtsn çalışsın. İnsan biraz utanır.

Eşiniz de siz de yüzgöz olmuşsunuz.Mesafeli durmakta fayda var.Kocaman insanlar çalışacaklar tabi ki.
Ergen olsalar anlarım ama siz para verdikçe iyi yapmıyorsunuz.
Hazır yiyiciler.
Tabiki kardeşim üniversitedeyken gönderiyordum. O zoruma gitmiyordu ama şimdi.Okudugu bölümle ilgili beyfendi ileriyi düşünmüyormuş. Şaka gibi başka bişey yap diyorum yok diyor .Annem vay sen niye öyle diyorsun işte millet adını çıkaracak diyor.Tartistik annemle zarar veriyorsun öyle dedim .Yok işte nasıl ablaym8sim da falan filan

Sizde varsa bize gonderin borç adı altında aldığınız paraları gondermeden yenisini mi istiyosunuz dyceksn. Benm almanyadaki halamı da burda ki halam sömürüyo. 50 bin lira borcu var kadına. Oğlunun düğününü yaptı araba aldı. Ama hep bacııı şukadar gönder diye diye yaptı hepsini. Halamda yazık gurbetteyim dayanamıyorum deyip gönderdi hep. Şimdi kendi kızı yetişti geldi nişanlı düğüni olacak. Maddi sıkıntıdan 2 sene sonraya bıraktılar. Halbuki bir yandan da çalışıyor.

Arkadasımda eve para verirse evlat olduğu akıllarına geliyo ailenin. Kız gençliğini heba etti onlara baktı şimdi işten çıktı para veremiyo borcuda var. Ailesi hala para istiyo. Kız vermediği zamanda ne zaman verdn ki zaten oluyo adı. Yapmayın. Lütfen ailenizde olsa müsamaha göstermeyin. Çok verince yüzsüz oluyolar....
Ha işte tam dediginiz gibi yeri geliyor ben burda bisey alırken on defa düşünüp alıyorum.Ama onlar hiç valla hayır zoruma giden ben ordayken birbirlerini bogazliyorlardi para diye.Simdi hepsi canciğer kuzu sarması ben kötü.Niye ki ben neden çalışmıyorsunuz demişim.Daha doğrusu çok tuaflar. Kaç tane kredi borçları var birini ödemeden birini çekiyorlar valla resmen bir krediyi iki ayda yediler bitirdiler.Para olunca aramazlar para bitince işte biri arar biri kapatır.Ya yemin ederim biktim.Esime nasıl desem ki görüşme diye. Istemiyorum yeminle görüşmesini. Ama utaniyorumda bunu eşim e söylemeye

Annenin aklı,senin evliliğini ciddi anlamda etkileyecek durumda.
Acil bir şekilde çözüm bulmalısın.
Sormayın eşimin yanında sesimide çıkartamıyorum.Sonucta ailem .Ama bırak in eşimi ben biktim yani.Söyledim kaç defa ya bu seferde sağda solda konuşuyorlar.Bu seferde kv.duyuyor o da işte laf ediyor .

Ha işte tam dediginiz gibi yeri geliyor ben burda bisey alırken on defa düşünüp alıyorum.Ama onlar hiç valla hayır zoruma giden ben ordayken birbirlerini bogazliyorlardi para diye.Simdi hepsi canciğer kuzu sarması ben kötü.Niye ki ben neden çalışmıyorsunuz demişim.Daha doğrusu çok tuaflar. Kaç tane kredi borçları var birini ödemeden birini çekiyorlar valla resmen bir krediyi iki ayda yediler bitirdiler.Para olunca aramazlar para bitince işte biri arar biri kapatır.Ya yemin ederim biktim.Esime nasıl desem ki görüşme diye. Istemiyorum yeminle görüşmesini. Ama utaniyorumda bunu eşim e söylemeye
Kendi iyiliğmz için dycksin. Eşimin aileside öyleydi. Gorusmuyoruz. Kendisi istedi böyle olmasını. Ara konusalım diye ara bulmays çalıştğmda iki gün sonra halimi hatrımı değil para konusunu acacaklar dıyor oda bıktı yediler bitirdiler adamın elini avcunu. Ama artk evli. Sizde evlsnz. Para kolay kazanılmıyor. Babamın oğluda olsa vermyceksin dersin. Herkesin eli ayağı var gtsn çalışsın biz nasıl kazanıyosak dersin. Ben olsam varya neler derdim. Evladını sömürmeye utanmıyoda sen mi utanacaksın? Eşinde farkındadır herseyın emin ol. Sen bari kes arala.

Birde bu para meselesinden başka en çok orda sınır olduğum suydu.Kizkardesim çalışıyor güya beş kurusu yok.Ha niye gidiyor o zaman derseniz hala anlamadim.Neyse biz ordayken bunu patronu eve bıraktı.Bir kaç gün sonra orda çalışan bir adam varmış o bıraktı.Benim com tuhafıma gitti.Dedim bu nasıl iş annem aman ne hali varsa görsün onundaki uğraşıcam diyor.Kizkardesime gelince kimse bana karışamaz ben kötü birşey yapmıyorum diyor.Herhalde patronuna asılıyor çünkü iki lafından biri o.Ve beş kurusu yok bir paket sigaraya akşama kadar gidiyor.Yemek yiyecek parası bile yok.Ama süs püs o biçim.Neymis olsunmuus parası olunca verirlermiş.Ha sanane demeyin benimde patronum var asla bu kadar yüz göz olmayız.Ondan dolayı da sınır oldum.Kimse bisey demiyor çünkü biri bisey desin direk saldırıyor.Iste biz gitmeden annemi de kardeşimide bayağı dayak atmış .Sonrada polisi arayıp bana ve çocuğuma işkence ediyorlar demiş.Off iyice gıcık oldum .Kizkardesime.Öburlerine de onlarda başımızdan gitsin de ne hali varsa görsün diyorlar.

Kendi iyiliğmz için dycksin. Eşimin aileside öyleydi. Gorusmuyoruz. Kendisi istedi böyle olmasını. Ara konusalım diye ara bulmays çalıştğmda iki gün sonra halimi hatrımı değil para konusunu acacaklar dıyor oda bıktı yediler bitirdiler adamın elini avcunu. Ama artk evli. Sizde evlsnz. Para kolay kazanılmıyor. Babamın oğluda olsa vermyceksin dersin. Herkesin eli ayağı var gtsn çalışsın biz nasıl kazanıyosak dersin. Ben olsam varya neler derdim. Evladını sömürmeye utanmıyoda sen mi utanacaksın? Eşinde farkındadır herseyın emin ol. Sen bari kes arala.
Ahh ah hele o annem çok zoruma gitti.Erkek kardeşimi güya kolluyor kendi kafasında ama asıl kötülüğü o yapıyor.Neymis millete fırsat vermiyecekmis.Neyin fırsatıysa herkes diyor zaten e hani üniverste bitti niye bisey yok.Yok soylede böylede. Benim erkek kardeşimde güya kendini akıllı sanıyor ama bilmiyorki karşıdaki anlıyor herşeyi.

Kahvaltıya ekmek bile alinmayan, bütün market ve sigara alisverislerini bile size yaptirdiklari bir evde 5 hafta neden kaldiniz? Çok anormal bi süre. Donseydiniz evinize

Kahvaltıya ekmek bile alinmayan, bütün market ve sigara alisverislerini bile size yaptirdiklari bir evde 5 hafta neden kaldiniz? Çok anormal bi süre. Donseydiniz evinize
Sormayın onu da düşündüm ama çocuklar anneannemin yanında kalalım dediler özluyorlar. Akılları ermiyor sonuçta öyle hersene de gitmiyoruz biz .Açıkçası kıyamadım çocuklara. Hatta e simde Allah için boşver çocuklar için kalalım gelmişken dedi.O da farkında herşeyin.Ama işte çocuklara da anlatamam ki çok seviyorlar anneanem dayım diye. Hatta ağlaya ağlaya döndüler gelirken

En Güzeli sürekli yakınmak.Benim kayınpederimle görümcem de sürekli 500 yolla varsa,4000 yolla varsa diyip durdu evlendiğinizden beri.Ben de usandım aramaya korkar olduk.Neyseki ne Zaman biz yakınmakta başladık para kalmadı gelemiyoruz,şuraya gidiyor buraya gidiyor.Daha da biz istemeyelim diye artık para mevzusu açmıyorlar.Sen de şunu aldık Oray'a gidiyor de sonra eşin başına tapa yapar yoksa.Erkeklerin aklı başına sonra geliyor ya.Geç olmasın senin için de.

Para yok diyin borcumuz var diyin.

Benim ailem de olsa bu kazanılan artık bizim rızkımız, bizimde belli yaşam standardımız, ihtiyaçlarımız, planlarımız var diyin eşinize. Siz fazlasıyla bence insanlığınızı göstermişsiniz, üstüne tavır, çirkefçe davranışlar görüyorsanız bu saatten sonra her koyun kendi bacağından asılır diyin,kapatın konuyu.

Back
X