Kızkardeşimin evlenmek isteyişini kabullenemiyorum ve ona çok kızgınım...

şükür olsunki kardeşimi aldım karşıma ve konuştum ve dinledi beni.ezn azından bi süreliğine ertelediler. zamanı gekdiğinde ve çocuğu tam olarak tanıdığında hepimizin arkasında olduumuzu söledim.

Benim ablam da 19 yaşında evliliği bir kaçış olarak gördüğü için evlendi.
Şuan mutsuz ve boşanmak üzere.
Çok dikkatli olun, evlenmesine müsade etmeyin tabi. Ancak bunu karşı çıkarak değil de güzellikle anlatmaya çalışın.
Bi şekilde orta yolu bulmaya çalışın ancak bu evlilik olmasın.
Ben de tam da 18 yaşımda evlenme isteğiyle sözlenmiştim sevgilimle (kendi aramızda), şimdi o günleri düşününce ne kadar çocuk olduğumu ve ne kadar yanlış yaptığımı anlayabiliyorum.
Malesef o zaman insan göremiyor birçok şeyi, hayat o kadar toz pembe geliyor kii..
Yaşı geçtim, çocuğun pek de düzgün biri olmadığı da aşikar.
Kardeşinize yazık olur, bu hatanın bedelini belkide bir ömür boyu ödemek zorunda kalır.
Bi şekilde ikna edin onu, zaten zamanla düşünceleri daha da olgunlaşır önemli olan bu dönemleri atlatabilmesi.

konu sahibine bisey sormak istiyorum, sen kac yasinda evledin? 1 sene flört, 1 senede nisanli kaldin sanirim...

şükür olsunki kardeşimi aldım karşıma ve konuştum ve dinledi beni.ezn azından bi süreliğine ertelediler. zamanı gekdiğinde ve çocuğu tam olarak tanıdığında hepimizin arkasında olduumuzu söledim.

Siz sıkı bir aile misiniz? Yani bir kız bir erkekle flört edemez mi? Hemen evlenmesi mi gerekir ki öyle olsa bile söz var nişan var değil mi?

Hem 2 ayda ne bu acele, ne bu cesaret valla bir söz var "aşk gözü kör eder evlilik gözü açar" diye. Aşk herşey değil ki evlililiğn ağır yükü altında o aşk 2 günde biter :))

Birde insanları ikna etmeden önce onları bir güzel pohpohlamak lazım :))). Yani canım kardeşim seni anlıyorum, seviyorsun aşkına da büyük saygım var vs. diye başlayan cümleler kurmalısınız,kardeşinizin de fikirlerini belirtmesine müsade edin ve güzelce tekrar dinleyin,sözünü kesmeden sonra da size göre eksilerini, mantıklı gerekçeleriyle ve kardeşinizin bakış açısına göre anlatmalıısnız. Yani hemen evlendiğinde onun kaybedeceği şeyleri önüne sunun. Mesela üniversite okuyup meslek sahibi olma gibi bir derdi yoksa bunu söylemenin bir anlamı yok. Babanızın alkol problemleri varmış, bu sizin için sıkıntı olmadı mı hiç. Kardeşiniz hiç mi üzülmedi. Kaldı ki babanız da çocuğun kötü alışkanlıkları var demiş. Aynı şeyleri kaçış olarak gittiği yerde de yaşacak belki. Siz sıkı bir aile değilseniz kardeşiniz bu çocukla flört etsin. Nedir iki ayda evlenmek isteği.. Benim aklıma başka birşey de geliyor ama.. Dediğim gibi yine ben evlenicem diye tutturursa neler kaybedeceğini söyleyin, korkutun hatta. Onun zayıf noktalarını blunun bunu evlilikle falan ilişkilendirin. Gardını indirin hemen :)) Ayrıcaonun her türlü arkasında olduğunuzu hissettirin evet.....

Son düzenleme:
Back
X