Kızlaaaar kuzenime yardim edelim mi ? Kv kışlari yanında kalacakmış

Kışları değil 3 ay idare ederim demesi bile bunun nasıl kötü ve korkunç bir fikir olduğunun farkında olmadığını gösterir kuzeninizin.
Bakın aynı evde 3 ay yada 1 kış herneyse hiç tanımadığı, huyunu suyunu bilmediği insanlarla yaşayacak.
Kadın pis mi temiz mi? Şartı şurtu varmı yok mu bilmiyor bile.
Bir komşum 1 hafta kalan eş ailesi yüzünden delirme noktasına gelmişti titiz bir kadın bahsettiğim,kayınvalidesi 5 vakit namaz kılan biri abdest alınca asla dikkat etmeyip banyoyu boydan boya ıslatan(lavabonun kenarları,ayna vs)ve elini ayağını kurulamadan banyodan çıkıp ıslak ayakla parkelere,fayanslara vs basa basa evin içinde gezen biri en basitinden. Kadın deliriyordu tiksiniyorum terlik veriyorum giymiyor,havlu veriyorum kurulamıyor diye. Bende delirirdim en sinir olduğum şey ıslak parke ve fayans mesela.
Bu basit bir örnek tabi daha bir sürü sorun olacaktır illaki.
En basitinden evde istediğini giyip oturamayacak bile bacaklarını uzatıp.

Kocalar kaçıyor Tahin. O da anca bunu bulabildi belki. Kime neyin iyi olacağını kendimize bakarak bilemeyiz. Belki onun oluru buraya kadardır o da bunun farkındadır.
Tamamen aynı fikirdeyim . Normal bir insan hele ki coğrafya öğretmeni olmuş kabul eder mi böyle bir yaşamı ? Benim emekle büyüttüğüm kızım şu şekilde davransa kocamla hayatımiz kalmadı kayınvalidem sürekli laf sokuyor misafir ağırlamaktan bıktım diye gelme sakin der kapıyı kapatırım yüzüne

Kışları değil 3 ay idare ederim demesi bile bunun nasıl kötü ve korkunç bir fikir olduğunun farkında olmadığını gösterir kuzeninizin.
Bakın aynı evde 3 ay yada 1 kış herneyse hiç tanımadığı, huyunu suyunu bilmediği insanlarla yaşayacak.
Kadın pis mi temiz mi? Şartı şurtu varmı yok mu bilmiyor bile.
Bir komşum 1 hafta kalan eş ailesi yüzünden delirme noktasına gelmişti titiz bir kadın bahsettiğim,kayınvalidesi 5 vakit namaz kılan biri abdest alınca asla dikkat etmeyip banyoyu boydan boya ıslatan(lavabonun kenarları,ayna vs)ve elini ayağını kurulamadan banyodan çıkıp ıslak ayakla parkelere,fayanslara vs basa basa evin içinde gezen biri en basitinden. Kadın deliriyordu tiksiniyorum terlik veriyorum giymiyor,havlu veriyorum kurulamıyor diye. Bende delirirdim en sinir olduğum şey ıslak parke ve fayans mesela.
Bu basit bir örnek tabi daha bir sürü sorun olacaktır illaki.
En basitinden evde istediğini giyip oturamayacak bile bacaklarını uzatıp.
Ay yok katlanacak sey degil ben mesela bekarken annemle bile anlasamazdim bir evde bir kadın olur bir erkek olur yok yani kv kp tepemde kız anlatıyorum da bos bos suratima bakıyor delirdim dün sinirden nereden biliyorsun sen kv ile yasamadin ki diyor manda görmediysek b.kuna bastik dedim

Kızlar dayımın kızı biriyle görüşüyor 3 yıldır oğlan iyi eli yüzü düzgün isinde gücünde biri.Ailesiyle dayımlar tanışmışlar bu yaz soz nisan isteniyormuş ama söyle bir durum var ki dayım da yengem de oglanın ailesini gün görmüş insanlar olarak yorumlamıyorlar.Bir de erkek ailesi yazin karadenizde bir köyleri varmıs evlenince yazları orada duracaklarmış Istanbuldaki evlerine kuzenimi ve damadı yerlestirip kişları da yanina geleceklermiş.Yengem kabul etmemis kuzenim kişları degil mi 3 ay idare ederim illa da istemeye gelsinler diyormus.Ben defalarca yapma yakma basini dedim.Yengem de kuzenime söyle bir secenek sundu o zaman is bul oglan da bu sehirden is bulsun bizim üst katımıza yerlesin elin karisina hizmet edecegine bana hizmet et demis kavga etmisler kuzenimle.Dayım da en az yengem kadar kati bu konuda.Bence her iki fikir de sacma ayri ev acin diyorum iki taraf da kabul etmiyir diyor oglan ailesi kafasindaysa hemen kac birak diyorum degil diyor tam da ailesi gibi oldugunu zaman gecince anlayacak bence. Yorumlarinizi bekliyoruz okuyacağız birlikte hadi bu kıza biraz tecrubelerinizi aktarın da birlik oturmayi kabul etmesin
Oglan çok mu zengın de kız böyle çile çekmeye razı 🤣

Tamamen aynı fikirdeyim . Normal bir insan hele ki coğrafya öğretmeni olmuş kabul eder mi böyle bir yaşamı ? Benim emekle büyüttüğüm kızım şu şekilde davransa kocamla hayatımiz kalmadı kayınvalidem sürekli laf sokuyor misafir ağırlamaktan bıktım diye gelme sakin der kapıyı kapatırım yüzüne
Her sehre üniversite acarak cıtayı düsürdüler eskiden ögretmen olanlar Afet hoca gibi idealistti şimdikiler laylaylom

Ay yok katlanacak sey degil ben mesela bekarken annemle bile anlasamazdim bir evde bir kadın olur bir erkek olur yok yani kv kp tepemde kız anlatıyorum da bos bos suratima bakıyor delirdim dün sinirden nereden biliyorsun sen kv ile yasamadin ki diyor manda görmediysek b.kuna bastik dedim
Ay yazık başını yakacak. Benim kayınvalidem melek gibi kadın tabiri caizse bana bir zararı olmaz ,olmadı hiç lafıyla sözüyle ama ben onunla bile yaşayamam. Kahve içtiği bardağı öylece çalkalayıp kenara koyuyor mesela,ben bu bardakla içiyorum ne de olsa diye ,ben makineye ata ata öğrettim oraya koyup tekrar kullanmamasını. O çalkaladı koydu kenara,ben gördüm makineye attım. Artik lavabonun icine yada makineye koyuyor.
Yada yemek yedik topluyoruz masayı,masada kullanılmayan,kaşık çatal,bardak varsa bunlar kullanılmamış diyor mesela bence onlar cekmeceye giremez,dolaba kaldırılamaz illaki yıkanır o yıllardır sorar bende yıllardır anne atalım makineye yıkansin boşver diyorum.
En zararsız kendi halinde kayınvelide benimki olabilir ama illaki bana uymayan bir durum oluyor.

Istanbul sartlarinda zor diyor erkek diyormus ki evim varken neden kirada durayim tek erkegim o ev sonra benim zaten
ama evi yok, evi olsa annesi babası kendi evi gibi 3 ay kalmaya gelmez. Anne babasının evi var, oğlan evi kullanıyor. Böyle insanlarla evlilik yaşanmaz, böyle bir aile ile de yakınlık kurulmaz. Görgüsüz ve pinti oldukları belli. Oğullarına evi verip kendi haline bırakacak kadar gönülleri bol değil. Geline de saygıları yok, oğlanla kızın evliliğine de saygıları yok ki "Gelebilir miyiz?" diye ciddi şekilde sormaya bile tenezzül etmemişler. (Misafirliğe gelmeden önce aramayan görgüsüz insanlar gibiler muhtemelen). Birinin dediği gibi 20 sene önce bile kabul edilmeyecek bir şey kesinlikle. Rezalet ve görgüsüzlük kokuyor oğlanın ve ailesinin tavırları. Ayrıca bir ev kirasını ödeyemiyorsa evlenmesin, evini de geçindiremez (bu arada eminim istese öder ama hem pintilik ediyor hem de annesigil evine gelince kendine bir şey olmayacak, olan kıza olacak ve umursamıyor). Kusura bakmayın ama evlilik yetişkinler için olan bir şey ve yetişkinler anne baba eline bakmadan geçinebilmeli. Bu bir evlilik değil ancak hizmetlçilik ve sığıntılık olur. Oğlan bunu kabul ediyorsa zaten oğlan da adam değildir, anasının çocuğudur halave kıza değer vermiyordur.
Nişanlı bile değilken bitirsin bu ilişkiyi. Burada yazanlara da "beni anlamıyorlar, oğlanı tanımıyorlar, aşk ne bilmiyorlar, bize öyle olmaz" demesin, biz de aşık olduk ve bizi önemseyen adamlarla kendimize yuva kurduk, ailelerimiz 3 gün için bile emrivaki yaparak gelemezler. Gelmezler de zaten. Bu konudaki gibi aileler klişe geri kalmış insanlar, böylelerini çok gördük, oğlan "bizim yuvamıza üç ay gelemezsiniz, ev içinde ev olmaz ama doğru, ev sonuçta sizin. ben evlendiysem kendi aileme ev kurmalıyım." deyip somut adımlar atmıyorsa, kendine ev tutmuyorsa (ki bu konudaki kişi bunu asla yapmaz) bu konular hep kadının mahvolması ile devam ediyor. Kuzeniniz kendine hiç değer vermiyor sanırım.

Son düzenleme:
ya kimseyi sen kurtarmak zorunda değilsin, 18 yaşında olsa neyse de 25 yaşında diyorsun. ki ben de 24ümde evlendim, şu an 25 yaşındayım, hadi kuzeninle empati yapayım desem yalnızca ergen bir biçimde saçma sapan ve imkansız bir şeyi kanıtlamaya çalışan, onunla tecrübesini/fikrini paylaşan herkese "kıskanıyorsunuz"/"kötümsersiniz"/"bilemezsiniz"/"anlamıyorsunuz"/"size öyle oldu diye bana da öyle olacak demek değil" gibi tümüyle saçmalık olan şeyler diyen ve kendini bile tanımamış, kendine değer vermeyen biri geliyor gözümün önüne. Sen diyeceğini demişsin gerçekten yorma kendini, sinirlendiğinle kalırsın. Her koyun kendi bacağından asılır. Allah ailesine sabır versin, sinirden delirilmeyecek gibi değil, 15 yaşında kız böyle davransa hoş görürsün de bu nedir 25'inde...

O 3 ay 3 yil gibi gelecek. Onlarin evinde yasiyor olacak kuzeniniz. Biraz yaslaninca koye gitmek yerine tam yerleşecekler. Yok ben illa basimi yakicam diyorsa kendi bilir.

Annesini tebrik ediyorum . Ne güzel ileriyi gorebilmis bizim yanımıza otur bizle yaşa demiş annesini dinlesin çok haklı.
Ben mesela erkek kardeşimiz yok ilerde kim bakacak bize diye iyice dusunup yaninizda tutsaniza 2 sokak öteye verdiler kaynana üstü her gün hizmet beklerler. Annem vefat etti babamin 2. Evliliği. E onlarda hrgun hizmet bekliyor. 2 ailenin arasında yoruldum düşünmekten.
Kaç kez dusundum madem böyle beni neden vermiş buraya alsaydı ic güveysi zamanında en azından tek kendi ailemle ilgilenirdim. Annesi haklı...

Ben 3 saat görsem daral geliyor valla 🤣 sana kötüsü denk gelmis diyor sanki iyisi var da kaynananin
Her gelin çok mu iyi oluyor tabiki vasfı ne olursa olsun iyisi de var kötüsü de var insanların.Yeryuzunde bütün kötüluğu çocuğunu evlendiren anneler yapmıyordur dimi :) Bu arada birlik oturma çok hayati sebebler yok ise olmamalı huyunu suyunu bilmediğin insanlarla hiç olmamalı hatta ama o illa evlencem diye gözünü karartmişsa yapacak birşey yok inşallah hayirlisi olur.

Back
X