kızlar 25.haftalık hamişim ama bende rahim kasılmaları oluyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım benim bu çok normal değil bu aylarda kasılmalar doğum hızlandırır. Lütfen sıcak duş alma bebişini fazla sevme elledikce kasılma artıyormuş BİR AN ÖNCE DOKTORA GİT korkutmak için demiyorum ama prapar denen ilaçlardan kullanman gerekebilr.
Nerden biliyorsun dersen 6 yıl tedavi gördüm sekiz ay feci bir hamilelik geçirdim iki ay boyunca sürekli kasılmalarım oldu, şimdi ikizlerim var, Umarım sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde doğurursun .

kızlar korkutmak istemem ama bu kasılmalır fazla hafife almayın, bende bunların ne olduğu bilmiyordum taki doktoruma gidene kadar. O zaman 6 aylık hamileydim apar topar beni hasteneye yatırdılar bizim kasılma karnım sertleşiyo dediğimiz şey doğum sancılarıymış. Başlama aralığı ve süresi önemli gün içinde kaç defa kaç dakika sürüyor lütfen 6 aylık hastaneye yattım iki ay boyunca sürekli serum içine ilaç kullandım ancak 8 aylık yapabildim bıdıklarımı yani lütfen hafife almayın bazı şeyler iş işten geçtinten sonra keşkeyle halledilemez sağlıkla kalın.

bende 25 e girdim...ara ara yer yer göbeğim sepsert olduğunu farkerrim bikaçgündür,düzenine bakmadım ama ara ara oluyo.....kocamla kavgalıyım kaç gündür...ben dedim beni üzme bak ben cinsim dayanamam sıkıntıya..dinleyen kim...okadar nefretlikkii...........şimdi kasılsam gel dr a götür desem inanmaz belkide mübala ediyorum sanır...sanırım ben bu yavruyu hayırlısıyla sağsalim kucağıma aliyim gerisini bilemiyorumişte kızlar.................

Aynı şeylerii yaşıyoruz sanırım..Bende eşimle kavgalıyım, bende 25 haftaya girdim bende kasılıyorum, bir de burhan gibi bende nişantaşı çocuğuyum desem tam olacak:roflol:

arkadaslar bende 25. haftamdayım, aynı kasılmalar bendede oluyor ama cok sukur suan kafamı taktıgım yada sıkıldıgım bır konu yok moralım gayet yerınde.. bunlar zaten olması gereken rahım hareketlerımıymıs kendınızı sıkmayın kafanızı takmayın.. benımde ara ara bı bakıyorum sem sert parmagım ıcerı göçmuyor hatta dokunmadan bıle anlayabılıyorum kasıldıgı bıraz sonra bakıyorum gecmıs yumusak yıne bende dk fılan tutmadım zamanına bakmadım ama demekkı bu haftalarda her gebe de oluyor genellıkle kı zaten olur dıyede yazıyor kıtapta yada nette.. sevgiler..

25. hafta

ÇİKOLATA SEVER MİSİNİZ?
Bu haftanın en önemli olayı bebeğinizin tat duyusunun büyük ölçüde gelişmiş olması. Tat duyusu ile birlikte ister inanın ister inanmayın bebeğinizin süt dişleri de gelişiyor. Bebeğin cildi hala daha ince ve kırılgan. Ancak vücudu orantılı bir şekilde doluyor, cilt altı yağ dokuları olgunlaşıyor. Artık uterus içinde göreceli olarak kapladığı alan azalmaya başladı. Bu da hareket için kendisine kalan boş alanın giderek azalacağı anlamına geliyor. Sonuç ise hareketlerin daha sert hissedilmesi olacak. Bu haftalarda yorgunluk hissedebilirsiniz. Bu gebeliğin normal yakınmalarından birisidir. Aynı zamanda gözlerinizin ışığa karşı oldukça duyarlı olduğunu fark edebilirsiniz. Gebeliğe bağlı göz kuruluğu pekçok anne adayının ortak yakınmasıdır. Sorunun üstesinden gelebilmek için yapay gözyaşı preparatları kullanabilirsiniz. Büyüyen rahimin bası yapması ve dolaşımın bozulması nedeni ile bacaklarda ve belde ağrılar olabilir. Bazı gebelerde ise el parmaklarında dahi ağrılar olabilir. Bu gibi durumlarda soğuk tatbiki oldukça yararlı olmaktadır.Hala daha bebeğinizin ismine karar vermediyseniz bu haftalarda artık isim aramaya başlayabilirsiniz.
—————————

kızlar korkmayın bunlar artcı sarsıntılar diyebiliriz ben hamiş degılım ama 5ay once doğum yaptım genelde olur sıkmayın canınızı stres yapmayın

Kızlar bende bu sabah 15 dk arayla oldu nerdeyse.Saat tuttum, karnım sertleşiyor ve 20 sn veya bazen 7 saniye sürüyor sonra saatlerce olmuyor sonra bir bakıyorum yine olmuş.En son 1 saat 25 dk önce oldu.Çok tedirginim ama doğum sancısı olsa gitgide sıklaşmazmıydı?Yani, önce 15 dk da bir olurken sonra 4 saat hiç olmamazlık olur mu ki?Çok endişeliyim.

benımde bugun cok uzun surdu kasılması.. gelıp gıderdı 5 dk fılan.. bugun 20-30 dk semsert oldu gecmedı sonra yavas yavas gectı bende anlamadım valla saat mı tutsak benneyaptımki

Arkadaşım sertleşmenin aralıksız 20 dk sürmesi imkansız demek ki o sertleşme değil bebeğinin duruşu belki kafasını dayıyordur çünkü 20 dk sert kalsaydı çoktan doğururduk allah korusun.Benimki 20 sn falan sürüyor sonra dağılıyor.Gün içinde de oluyor.Bazen o esnada gaz varmış gibi de hissediyorum.Belki nts ye bağlanırım bugün yine olusa.

merhaba canım aynı sertleşmelerden bendede olurdu.senin yapacağın en güzel şey bence NST ye bağlan o zaman kasılmaların ne kadar aralıkla olduğunu anlar .şiddetine göre ilaç veriyor.30 üstündeyse canım geçmiş olsun hamileliğini sonuna kadar devam ettirirsin.

Sağol arkadaşım, nts yi merak ediyorum kaç dakika duruluyor? Yarım saat sürse diyelim benim o yarım saat içinde kasılma olmazsa?Çünkü furya halinde geliyor serleşmelerim gün içinde ne zaman olduğu belli olmuyor yani benim 2 saat falan bağlı kalmam gerekli heralde.

Arkadaşlar konunuzla alakası yok ama bişey merak ettim hamiş arkadaşlarım nasıl anladınız hamile olduğunuzu biz de ilk defa bu ay deniyoruz bakalım Allah'tan hayırlısı adet günüm bu ayın 15'i dayanamayıp 1 hafta önce test yaptım negatif çıktı sizce doğrumudur yaptığım test yoksa çok erken mi davrandım fikriniz var mı...

ya canım sen önce doktorunla bi konuş nst ye gelince çıkması gerek çünkü bizim bile hissetmediğimiz kasılmalar nst de çıkıyor tatlım.sen buarada eğer ki çıkmazsa bol bol dinlen canım yorma kendini

testi çok erken yapmışsın canım adetin geçtikten sonra yaptır yada kan tahlili yaptır öğrenirsin benim gün geçti t4est yaptım hamileymişim

ben bugun doktora gıttıgımde sordum dedım kasılıyor bazen 5 dk suruyor bazen 20 dk suruyor fılan dedım.. kasılmalar cok onemlıdır dedı erken dogumu baslatan seyler arasındadır dedı.. sonra doktor ultrasonla bakıcagı zaman yıne aynı seyı hıssettım uzandıgım da dedım kı sımdı yıne oldu dedım o da baktı yok dedı bu kasılma degıl o sadece rahımın kendı hareketıdır rahım duvarının gerılmesıdr normal dedı.. bende o zaman benım hıcbır zaman kasılmadı demekkı cunku bahsettıgım hep boyleydı dedım o zaman sorun yok dedı :1rolleyes:, bahsettıgım sey; sankı bırden gerılıyor karnım, parmagım batmıyor semsert oluyor tas gıbı dokunmasam bıle hıssedıyorum bır gerılme bı baskı var gibi.. ama normalmıs demekkı onlar kasılma degılmıs..

arkadaşlar anlayamadığım bu sertleşmelerin kasılma oluğunu nasıl anlıyorsunuz
ben dediğiniz şeyleri 1 aydır yaşıyorum en az ve bunu hep bebeğin haraketleri olarak nitelendirmiştim.bir yerini dayıyor karnıma ve dayadığı yerde sertleşiyor 5-10 saniyede de zaten geçiyor ne ağrı var ne de sancı.. hatta bunu hissetmediğim zamanlarda da bebek hareket etmiyor diye endişeleniyordum ??

Benim bugün yine kasıldı, doktora telefon açtım nst ye gir dedi.Girdiğimde sertleşmeler geçmişti, nst sırasında da olmadı tabiki..Yakalayamadım sertleşmeleri.Şimdi doktor bana bak işte kasılman yokmuş diyecek halbuki nst çekilirken yok olduğunu bende biliyorum.Eve gelince birsüre sonra yine oldu, sanırım bende yalancı doğum sancıları erken başladı.Düzensiz oluyor ama oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…