Doğuma Hazırlık Kızlar aceleden :) kızıma isim arıyorum sizce hangisi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben tek isim öneriyorum,hepsi olabilir hepsi güzel :)

hep iki ismiyle çağırmayacaksanız ( ki oda uzun olacak haliyle ) ,iki isim koymak bana mantıklı gelmiyor.Bazende çevredekiler hangisini isterse onu söylüyor,bu seferde karışıklık oluyor.

masal,
tuana,
nehir,
nil:44::44::44::44:bunlar benim onerilerim...
ama sizin yazdiginiz isimlerden,
beren,eylül,ela ve duruda guzel isimler...

Son düzenleme:
Kızlar Beyza ismi nasıl sizce? hala bir karar veremedik son 2 haftam artık.Beyza isminin yanına isim önerebılır mısınız?

Beyza Nisa
Beyza Mina
Beyz Duru bunlar nasıl mesela?

beyza yı tek başına neden düşünmüyorsun? bence tek isim düşün, ben iki isim koydum ama pişmanım,zaten birini kullanmıyoruz, çocuğa kullanmadığımız adıyla seslendiğimizde kzııyor, hayır ben o değilim diyor diğer çocuğuma tek isim koyacağım.

valla cnm kaynanam birinden duymuş kızına iklim ismini koymuşş.. bana kızın olursa koyalım dediii. ki kaynanamı sevmem ama iklim ismi cidden hoşuma gittii...
kızım olursa iklim yada zümra koycam:) oglum olursa asilhan eşim istiyor diye:)

bende tek isimden yanayım iki isim gereksiz geliyorrr :) tabi kimi isimler var yalnız başına kulanılması olmuyor kuranı keirmde gecen onlar hariç:)benimde erkek kardeşimin iki ismi var. çocuk bi ismini hiç sevmiyor sınav kagıtylarına hep tek isim yazıyor.. çocuga boşu boşuna yük ettik

bence kesinlikle tek isim koymanız kardeşimden biliyorum isim karmaşası yaşıyo :) zeynep ece adı 13 yaşına kadar zeynep kullandı şimdi büyüdüya aklı sıra modern olacak ece kullanıyo :)

zeynep duruyu beğendim bence ama sadece duru hoşuma gitti hatta hepsini okumadan direk o gözümde parladı :)

bi tanıdığımız kızının ismini reyyan wermiş ben reyhan anlamıştım reyyanı ilk kez duydum anlamı yalnızca oruç tutanların geçebileceği cennetin bir kapısının adıdır ve bir hadiste şöyle geçer:
“cennette reyyan denilen bir kapı vardır ki, oradan kıyamet günü yalnızca oruçlular girecek, başka hiç kimse giremeyecektir. onlar, “oruç tutanlar nerede?” diye çağrılacaklar ve kalkıp girecekler. onlar girdikten sonra kapı kapanacak; artık hiç kimse bu kapıdan giremeyecektir.”

bi tanıdığımız kızının ismini reyyan wermiş ben reyhan anlamıştım reyyanı ilk kez duydum anlamı yalnızca oruç tutanların geçebileceği cennetin bir kapısının adıdır ve bir hadiste şöyle geçer:
“cennette reyyan denilen bir kapı vardır ki, oradan kıyamet günü yalnızca oruçlular girecek, başka hiç kimse giremeyecektir. onlar, “oruç tutanlar nerede?” diye çağrılacaklar ve kalkıp girecekler. onlar girdikten sonra kapı kapanacak; artık hiç kimse bu kapıdan giremeyecektir.”
9."susuzluğu giderilen, suya kanan, susuzluğu olmayan "anlamına gelir. burada susuzluktan kastedilen oruçlu iken çekilen susuzluğun mükâfatının da özel olacağıdır. oruçlarını tam anlamıyla tutan müminler ,daha cennete giden yolda bile, o çok sıcak mahşer gününde, susuzluk namına bir şeyin olmadığı bir güzergâhı takip ederek reyyan kapısından gireceklerdir.
cömertliğinin ve merhametinin bolluğundan şüphe edilmeyen yaradanın daha bu dünyada bize verdiği sonsuz nimetler de açılan birer kapıdır aslında.o kapılardan biri size küçük bir kız çocuğu getirir. "reyyan" adında.tam da dualarınızda olmasını istediğiniz gibi.

benim ikiz arkadaşlarım var reyyan ve vildan .. anlamı ikisininde senin dedigin gibi.. cennet kapısı demekmiş.. ben lisedeeee hepppp reyyan arkadaşıma reyhan derdim alıştım şimdii reyyan demeye:)güzle isim:)

Ada,Ela,Nisa,Ceylin,Ecrin,Duru..
Sanırım ileride okula başladığında sınıfında bu isimlerden 3er 4er olacak çocuğunuzun. O kadar çok sık konuluyor ki..
İlla ki Cennet le ilgili bi şey koymak isterseniz ; CENNET koyun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…