Kızlar acil bir yemek meselesi

Mihail Zoscenko

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
8.416
23.879
548
Kızlar selam, büyük bir dert değil ama biraz acil, yemek yapmam lazım çabuk cevap alabilmek buraya açtım.

Elimde dondurucudan çıkmış kızarmış patlıcan var, karnıyarık yapacaktım ama plan değişti bu çözdürdüğüm patlıcan elimde kaldı ve acil yemek yapmam lazım. Salatası olur mu bu kızartılıp dondurulan sonra da çözdürülen patlıcanın? Normalde hep közlenmişle yaparlar ya.

Hadi hamarat hanımlar bi el atıverin şu garibana

Dondurucuya hiç kızarmış patlıcan atmadım yardımcı olamayacağım ama karnıyarık oluyorsa salatası da olur mantıken

Ben sürekli yapıyorum. Kızarmış patlıcanı hop buzluğa. Çıkartıp yağda çözdürüyorum. Üstüne yoğurt sarımsak, pul biber. Mis gibi oluyor

meze olur
onu zırhla bı guzel krema gıbı olsun
yanında sarımsaklı yogurt bıber falan
bız ona antepde söğürme derız lezzetlı olur
yanında pısmıs bıber domates de kullanırız hatta ( fırında pısmıs de olabılır kozlenmıs )

dondurulmuş patlıcan cok igrenc oluyor yaa..üzgünüm...
acilden biber dolması yapabilirsin. benm en acil yemegimdir. yada köfte yogur olmadı izmir köfte yayına pirinc veya bulgur pilavı, salata, cacık veya yogurt ...
yada 2 saatin varsa koyun but veya kol al.hemen tavada muhurle ve fırın torbasınba koyup 2 saat fırında pişir. yanına pilav ve salata.

Tek çözüm yoğurt dökmek

Etli kıymalı musakka yapabilirsin, kızarmış patlıcandan yapmıştım gayet güzel oluyor

Biraz firinda isit, kavrulmus kiyman varsa uzerine koy, yogurtla yenir mis gibi olur ben hep yaparim

Bence gerek yok oda ısısı yeterli olucaktır
Eğer patlıcanlar tümse dilimleyebilirsiniz

Ben sürekli yapıyorum. Kızarmış patlıcanı hop buzluğa. Çıkartıp yağda çözdürüyorum. Üstüne yoğurt sarımsak, pul biber. Mis gibi oluyor

Kızarmış patlıcanı ben kıymalı sulu yemek yaparım genelde ya da yoğurt Dök üzerine gayet güzel olur

Saksuka yapabilirsin
Kızlar çok teşekkür ederim size, 40-45 dakikam vardı yemek için biraz fırında ısıttım tüm patlıcanları sonra doğradım, soğan sarımsak maydanoz yoğurt katıp meze yaptım silip süpürdüler (babamla kardeşim gelmişti)

Yanına tereyağlı cevizli erişteyle tarhana çorbası yaptım acele yemeğe göre gayet iyidi hepsini yediler, bizimkiler normalde pek bişeyi de beğenmezler, teşekkür ederim kızlar sizi seviyorum

Ellerine saglik
Sofralarimiz bereketli olsun insallah canim

kizlar dondurucuda patlicanin zararli oldugunu soylediler tvden dinlemistim..
Keşke hep taze yemek yapabilsek ama hem mevsim şartları hem de pratik olmasından dolayı (çalışıyoruz malum) buzluğa zula yapıyoruz mecburen.

Zararından ziyade lezzeti kayboluyor yemeklerin ama uygun olanlarına (sarma, mantı vb) tereyağı kızdırıp döküyorum öyle daha iyi oluyor. Sebzelere de soğuk sızma zeytinyağı. Bu şekilde biraz daha lezzetli oluyor. Zararına da katlanacağız napalım :)

zula yap ama patlıcan ve bakla dondurulmamalı !!!! hele bakla adam öldürür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…