Teşekkür ederim:))Chrysamed
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim:))Chrysamed
Dün görünce aklım cıktıbence sakin olun. Evimde kedim var. arada pirelenir dışarı çıkıyor. ama o pireler eve yayılmıyor ve artmıyorlar. bence evham yaptınız. silin süpürün sakin olun.
Huylanmışsınız ama bir şey olmaz. Dediğim gibi kedim var arada pirelerini görürüm. gider dış parazitini yaptırım. yazın çok oluyor. daha hiç pirelenmedik yada o pireler evi basmadı. o pire hayvanın üstünde büyüyebiliyor. evde artmaz. hatta hayvancığı görürseniz onada damla yaptırın veterinerde sevaptır.Dün görünce aklım cıktıinanılmaz huylandım
cok tesekkur ederım
O gun onu bırakmayıp veterinere götürecektik annemle. Cumartesi gunuydu ve veterinerler pazartesıne kadar kapalıydı maalesef o yuzden salmak durumunda kaldım. Ası mı yaptırmak gerek yoksa tasma seklınde bır sey mı almak gerek?Huylanmışsınız ama bir şey olmaz. Dediğim gibi kedim var arada pirelerini görürüm. gider dış parazitini yaptırım. yazın çok oluyor. daha hiç pirelenmedik yada o pireler evi basmadı. o pire hayvanın üstünde büyüyebiliyor. evde artmaz. hatta hayvancığı görürseniz onada damla yaptırın veterinerde sevaptır.
damlası var ensesine sürülüyor. sonra pireleri ölüyor. o kadar bir şey yapmanıza gerek yok yani. 2 ay koruyuculuğu var. eğer dışarı çıkmıyorsa hayvancık zor pirelenir dışarı çıkıyorsa mesela bizim ev kaplanımız gibi tekrarlıyoruz.O gun onu bırakmayıp veterinere götürecektik annemle. Cumartesi gunuydu ve veterinerler pazartesıne kadar kapalıydı maalesef o yuzden salmak durumunda kaldım. Ası mı yaptırmak gerek yoksa tasma seklınde bır sey mı almak gerek?
Hayvanı o gun alıp mamasını verip geri öyle bıraktık hayvan bizde gunlerce ya da aylarca kalmadı. Toplasanız 1 saat anca kalmıstır. Nasıl umutlanacak ki? Benimde arkadasımın 2 kedisi var lütfen alısır mevzsunu yapmayın. Ayrıca kedinin annesi dısardaydı. Tavsiyeleriniz icin de tesekkur ederım eczaneye ilacı soracagım.
Hicbir sorun olmadı zaten o gun eve almamın sebebi veterinere götürmekti. Ama cumartesi gunuydu ondan salmak durumunda kaldım. Yoksa bırakmayacaktım hayvanı. Asılarını falan yaptırmayı dusunmustum. Dısarda da annesını gorunce ıcım rahatladı acıkcası.Annesi kabul etti mi geri peki? Bazı anne kediler koku yüzünden red eder?
Kedi sokak kedisiydi:) o gun nasıl olduysa apartmana gırmıs gerı cıkamadıgı ıcın bızım kapının onune kadar gelip miyavlamıstı bende uzuldum ona eve alıp karnını doyurdum. Veterinere gotururum dıye dusundum ama dedıgım gıbı cumartesı gunuydu. Pire vardır korkusuna geri bıraktık. Annesıde dısardaymıs zaten hayvanın.damlası var ensesine sürülüyor. sonra pireleri ölüyor. o kadar bir şey yapmanıza gerek yok yani. 2 ay koruyuculuğu var. eğer dışarı çıkmıyorsa hayvancık zor pirelenir dışarı çıkıyorsa mesela bizim ev kaplanımız gibi tekrarlıyoruz.
Valla canim bizi yemişti. Hatta üstümde annem görmüştü sinir krizi gecirdi resmen. Annem bir ton ilac tuz ruhu harcamisti. Bir hafta boyunca hergün 6 şişe alıyordum bakkal sonunda dayanamadi sormustu. Bende annem iciyo çok seviyor demistimBende ürer mikimisi hayvan piresi insan da uremez demiş hicbir fikrim yok bu konuda
![]()
Insana gecmez diyorsun canim ama abim petshopdan köpek almisti ilkgun köpeği evi yengem kendine bile pire tozu döktü ben saf dökmedim bir ay sonra kafam bit doldu. Yani kuş hariç diger hayvanlarda olan herşey insana geçiyorVeterinere gidip kedinizin iç dış parazit ilaçlarını yaptırın. Kedilerde görülen pireler insan veya eşyalarda yaşayamaz. Varsa etrafta pire kedinizin üstüne konacaktır yine ve kediniz ilaçlı olduğu için hiçbiri yaşamayacak. İç-dış parazit ilaçlarını yaptırdıktan sonra evi dip bucak süpürün ve süpürge makinasının poşetini hemen dışarı çöpe atın. Süpürdüğünüz yerleri sirkeli su ile silin.
Dört kedi çocuğum var.
Merhaba istanbulda yaşıyorsanız eminönüne gidin orda mısır carsısı yanında bi yer var hertürlü bitki fidanı canlı hayvan vs satılan, o hat boyunca yürüyün yukarda zirai ilac satan yer var 50 tl bir ilac nasıl hangi doz kullanıcakson sana söylüyor suyla karıstırılan bir ilac. Onunla tüm evi ilacla bilhassa kağıt kitap defter araları. Ve 8 saat en az ev kapalı kalsın. Kedi ben de dayanamıyorum sık sık eve getiriyordum bekarken bizi de pire sardı hem de ısırık izleri oyuklar acmıstı etimizde. Ancak böyle başettik. Veterinerler kedi piresi eve gecmez diyor halt etmişler gercekten!kızlar gecen haftalarda yavru bir kedi evin kapısına kadar geldiği için dayanamadık eve aldık biraz mama verdıkten sonra sokaga saldık. Bırkac gun sonra evde (salonda) nokta seklinde böcekler görmeye basladım. Daha önce hic görmemiştim. Aklıma hic pire diye gelmedi. Ciddiye almadım bu yuzden. Bunları sureklı gormeye baslayınca suphelendım. Lakin pire ya da bit diyemedim cunku zıplamıyordu. Bugun ustumde pire gördüm!!! Zıpladı yakalayamadım. Ne olur yardım edin. Ne yapıcam. İnanılmaz huylandım.