• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZLAR ACİL YARDIM

zehra kaya

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
221
110
18
30
Arkadaşlar bugün oğlumun 6. Ay aşısını yaptırdık şu anda ateşi var ne yapmam gerekiyor daha doğal yöntemler nelerdir şurup vermek istemiyorum

Fitil verebilirsin. Ben kizima 1 yaşına kadar fitil verdim hep. Doktorum öyle istemişti.

Ilık duş da iyi gelir ama aşı olduğu için sakıncalı vücudunu ılık suyla silebilirsin koltukaltına vs bez koy canım. Üstünü kalın giydirme evin sıcaklığı stabil olsun. Halen daha düşmezse fitil verirsin.

Ilık suya otuturun, sirkeli suyla silebilirsiniz.
Eger bacaklari veya kolu aciyorsa soguk kopleks uygulayiñ

Aşıdan sonra zaten ateşlenebileceğini söylemişlerdir,bizim ailedeki bebeklerde hep fitil kullanılır aşıdan sonra, normal yani merak etmeyin

Fitil verebilirsin. Ben kizima 1 yaşına kadar fitil verdim hep. Doktorum öyle istemişti.

Ilık duş da iyi gelir ama aşı olduğu için sakıncalı vücudunu ılık suyla silebilirsin koltukaltına vs bez koy canım. Üstünü kalın giydirme evin sıcaklığı stabil olsun. Halen daha düşmezse fitil verirsin.

Surup daima fitilden daha iyidir. Surubu kilosuna göre dozajini verebilirsin, ancak bu fitil ile mümkün degildir tabi. Ve bende daha yeni ögrendim ki ilik dus artik tavsiye ediliyormus. Dustan sonra ates daha yüksek bir sekilde geri gelebilirmis.

zehra kaya zehra kaya atesi ne kadar? Ancak 38.5 dereceden sonradan atesten bahs edebiliriz. En önemlisi cocugu daha hafif giydirmek, yeterici kadar sivi almasi ve yeterici kadar bezini kirletmesidir.

Bu arada bu yaslarda azicik su alabilir fakat en önemlisi elbette süt almasidir.

zehra kaya zehra kaya merhaba..
Anne degilim ama ilk yardım bilgilerim doğrultusunda,
H Haydioradan dediği gibi sirkeyi ateş dusurmek için kesinlikle kullanmayın. Aynı şekilde soğuk su da kullanılmamalı yoksa şok etkisi yaratır. Ilik su iyi gelir (aşı yerini koruyun). Eklem yerlerine (dirsek içleri, diz arkası, alnı gibi) ılık suyla ıslatılmış bezler koyun. Sarip sarmalamayın. Ince kiyafetler giydirip ferahlatın. Çok geçmiş olsun. Ateşi düşmez ve daha da çıkarsa doktora gorunebilirsiniz.

zehra kaya zehra kaya merhaba..
Anne degilim ama ilk yardım bilgilerim doğrultusunda,
H Haydioradan dediği gibi sirkeyi ateş dusurmek için kesinlikle kullanmayın. Aynı şekilde soğuk su da kullanılmamalı yoksa şok etkisi yaratır. Ilik su iyi gelir (aşı yerini koruyun). Eklem yerlerine (dirsek içleri, diz arkası, alnı gibi) ılık suyla ıslatılmış bezler koyun. Sarip sarmalamayın. Ince kiyafetler giydirip ferahlatın. Çok geçmiş olsun. Ateşi düşmez ve daha da çıkarsa doktora gorunebilirsiniz.
Evet sadece ateşiyle doğru orantılı olacak şekilde ılık su ya da ılık su ile banyo tavsiye edilir..

Canım bilmiyordum tabi bu dediklerim benim kizimda oldukça işe yaradı tabi Konu sahibi uygulayıp uygulamama konusunda özgür. Dediğim gibi fitili ben ortadan kesip verirdim doktor önerisi bu dediğim de. Şurubu 1 yasindan önce kesinlikle kullandirmadi doktorumuz.

Kizim yazın viral enfeksiyon geçirdi calpol dolven dönüşümlü verdim ateşi 39 39.5 seyretti doktorumuzu aradığım da çok yükselirse ılık suya sokun çıkartın dedi 3 4 dk kadar çok değil. Yani illa yapsın demiyorum ama ise yaradığı için tavsiye veriyorum.
Surup daima fitilden daha iyidir. Surubu kilosuna göre dozajini verebilirsin, ancak bu fitil ile mümkün degildir tabi. Ve bende daha yeni ögrendim ki ilik dus artik tavsiye ediliyormus. Dustan sonra ates daha yüksek bir sekilde geri gelebilirmis.

zehra kaya zehra kaya atesi ne kadar? Ancak 38.5 dereceden sonradan atesten bahs edebiliriz. En önemlisi cocugu daha hafif giydirmek, yeterici kadar sivi almasi ve yeterici kadar bezini kirletmesidir.

Bu arada bu yaslarda azicik su alabilir fakat en önemlisi elbette süt almasidir.

Calpol vermenin bir sakıncası var mı ki ya? Bize sağlık ocagıda doktorda ateş durumunda verebilrsiniz diyor?

Isin tuhafi doktor söyledi,tabi herkesde farkli reaksiyon gosterebilir. Mesela herkes fitil yazmis. Benim dokturum kesinlikle hayor diyor.ozellikle kiz cocuysa.
Canım benim de kız çocuğum var 1 yaşına kadar fitilden başka hiç birşey kullandirmadi doktorumuz. Cidden bu dediğini doktora hiç söyledin mi neden kız çocuğu diye.

Canım benim de kız çocuğum var 1 yaşına kadar fitilden başka hiç birşey kullandirmadi doktorumuz. Cidden bu dediğini doktora hiç söyledin mi neden kız çocuğu diye.

Enfeksiyondan dolayidi sanirim. Kac kere yaz dedim ama yazmadi efeksiyonu tetikliyor diye.
Bunu soyleyen buyuk hastanelerin birinde doktor yani bilmemki ben hic kullanmadim

Canım valla şaşırdım yani bize öneren doktorda Prof yani kadın gündüz üniversite hastanesinde akşam 1 e kadar özel hastanede çalışıyor. 68 yaşında inan çevremde ki herkes ona gitti gidiyor hatta. Bu güne kadar hiç şikayet edeni duymadım ama böyle her doktor ayrı şey söyleyince haliyle biz annelerin de kafası karışıyor :(
Enfeksiyondan dolayidi sanirim. Kac kere yaz dedim ama yazmadi efeksiyonu tetikliyor diye.
Bunu soyleyen buyuk hastanelerin birinde doktor yani bilmemki ben hic kullanmadim

Back
X